<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 入耳式耳筒一問
返回列表 回復 發帖

入耳式耳筒一問

前排mp3耳筒神神地,想買個入耳式耳筒試試,貪佢隔音同冇咁易走位,出去睇過幾款牌子,
款款都差唔多,真係唔係好識"簡",想請教一下sony  panasonic  philips  pioneer  apple邊個
牌子會好D,我睇過晒D價錢,處於$190~$300,(最緊要低音夠勁,戴得又舒服)

[ Last edited by 小虫 on 2005-10-2 at 02:54 PM ]
我用過panasonic$12x連長線 and sony $18x冇長線
panasonic2個月就壞左邊,sony用半年都仲正常
入耳式耳筒一定低音好ga la,,,,,,,,,正常耳筒又一定戴得舒服dd........
sony舒服過panasonic..............
沙田平.........
我上兩個星期O係旺角D樓上影音店買左雙PIONEER的EARPHONE, 二百五, 都唔錯架~~ D BASS唔錯, 略嫌蓋過人聲少少
Originally posted by rexhong2002 at 2005-10-2 07:34 PM:
我用過panasonic$12x連長線 and sony ...
不過我聽D朋友講話sonyD耳筒好易壞(唔知真定假)
同埋我果日睇過sony有幾款入耳式耳筒,係咪款款都咁靚聲?
另外,沙田邊度平?
Originally posted by tleung at 2005-10-2 07:51 PM:
我上兩個星期O係旺角D樓上影音店買左雙PIONEER的EARPHONE, 二百五, 都唔錯架~~ D BASS唔錯, 略嫌蓋過人聲少少
整體上你覺得佢掂唔掂,因為我對佢都幾有興趣,可唔可以講多少少你既用後感,thx
Originally posted by 小虫 at 2005-10-3 09:04 AM:

不過我聽D朋友講話sonyD耳筒好易壞(唔知真定假)
同埋我果日睇過sony有幾款入耳式耳筒,係咪款款都咁靚聲?
另外,沙田邊度平?
係好易爛
Originally posted by 小虫 at 2005-10-3 09:12 AM:

整體上你覺得佢掂唔掂,因為我對佢都幾有興趣,可唔可以講多少少你既用後感,thx
因為呢隻EARPHONE的SELLING POINT係行兩條芯(唔知係咪咁寫), 比一般一條芯耐用, (因為O個個人話一條芯一斷左就一邊聽唔到), 佢都話SONY普遍係比較易壞... 猶其係掛頸O個隻EARPHONE! BY THE WAY呢隻的BASS係去到0.10mm 的... 行BASS暫時呢隻叫做最好!! 當時其實個BUDGET都豁左出去, 所以就寧揀隻貴少少的PIONEER喇!

以上其實都係從SELL我O個位人兄覆述出來的! 我聽O個D就打返出黎, 因為自己其實對EARPHONE沒有深究... 或者俾人呃左都唔知架~ 哈哈!!

聽過真係唔錯架D聲! 整體QUALITY上覺得係滿意~~ 而二百五相信都係REASONABLE的!! (我覺得!)

希望幫到你啦~~ ^^
Originally posted by tleung at 2005-10-3 10:24 PM:

因為呢隻EARPHONE的SELLING POINT...
聽完你講解之後,我買你呢隻既機會都幾大,最後想問你個型號,
等我唔會買錯(如果可以既話,可否post埋個樣出黎,唔方便既
話就友佢啦),thx~~~
Originally posted by 小虫 at 2005-10-4 07:20 AM:

聽完你講解之後,我買你呢隻既機會都幾大,最後想問你個型號,
等我唔會買錯(如果可以既話,可否post埋個樣出黎,唔方便既
話就友佢啦),thx~~~
個型號係pioneer SE-CL30-J3
相就冇喇~ 哈!
你都可以去到問下賣EARPHONE O個D人的意見囉!
Originally posted by tleung at 2005-10-4 01:39 PM:

個型號係pioneer SE-CL30-J3
相就冇喇~ 哈!
你都可以去到問下賣EARPHONE O個D人的意見囉!
旺角德發商場有得賣, 幾平...但個老細幾寸下
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 影音數碼講 » 入耳式耳筒一問

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。