標題: 請求各位兄弟幫助(急件) [打印本頁]

作者: 絕風    時間: 2004-7-20 11:12 PM     標題: 請求各位兄弟幫助(急件)

我部腦中左野,我個上網首頁,比某個網址霸佔左,無論我重設几多次上網首頁,當重新開機後,那個網址都變反我的首頁,請問我可以怎樣做,才可以唔比佢永遠成為我首頁?
唔該大家幫幫忙
作者: seafoodseafood    時間: 2004-7-20 11:40 PM     標題: Re: 請求各位兄弟幫助(急件)

[quotefrom="絕風"]我部腦中左野,我個上網首頁,比某個網址霸佔左,無論我重設几多次上網首頁,當重新開機後,那個網址都變反我的首頁,請問我可以怎樣做,才可以唔比佢永遠成為我首頁?
唔該大家幫幫忙
可以試下........用 Ad-aware, spy-bot, F-Prot Antivirus 去清下你部機.
go to download dot com 搵下
作者: 絕風    時間: 2004-7-21 12:32 AM

我去呢個網址到
http://myweb.hinet.net/home2/nomo/teach/un-web-kidnap.htm
都係唔得
作者: seafoodseafood    時間: 2004-7-21 12:36 AM

呢個乜網........我吾係古代人......千奇吾好叫我以身試毒........

咁即係得定吾得
作者: 絕風    時間: 2004-7-21 12:41 AM

我搞好左啦!!
多謝,莎仔兄的網址

--------------------------------------------------------------------------------

http://assistant.3721.com/?fb=client
去呢個簡體字網址,我都係靠佢        61.92.179.186
作者: seafoodseafood    時間: 2004-7-21 12:47 AM

go to www.download.com
搵以下 freeware
use "Ad-aware" 清一清D 廣告
use "spy-bot"  清一清D 間諜
use "F-Prot Antivirus" 清一清D 暗病
use "zone alarm" 防火牆去保護你的機

可能你中左back door之類, 比人入你後門
作者: seafoodseafood    時間: 2004-7-21 12:52 AM

3721........好似又係另一個成日老強人既綱呢.........
作者: 金魚佬    時間: 2004-7-26 03:26 AM

將個harddisk 做partition啦,
一part用system,另外1 part 用黎存資料!

另外先做一個全新安裝過的window 及必須應用軟件,
再用ghost做過 乾淨既backup!
一有解決吾到既問題就重新用個backup 去重組system個part。
我每月都重新做一次架。我地成日download 既新prog 或 bt 網,發覺裡面有好多spy prog,佢專用我個聯線去upload 都吾知d乜野出去,如果用firewall或�秅麆豕嬝@,上網又搞到好慢。總之我一睇到個〔網路連線,已傳送的那部份吾正常〕就即刻backup 過,約十分鐘後,又一個全新既window可以用!

好似屋企裡換�^布咁,成日用新既!
當然我重要的資料,還是信任機械式那種,其中一但重要harddisk用抽屜式,用鎖匙開關,這些所有重要資料,一星期只用幾分鐘,保證究全
作者: timho1027    時間: 2004-7-26 06:24 AM

oh no.........
we really want to see you in 時事政治區

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0