標題: 曼聯勁呀! [打印本頁]

作者: Irreversible    時間: 2006-4-10 12:46 AM     標題: 曼聯勁呀!

扑智星+朗尼..領先兵工廠2 : 0
作者: bigfish    時間: 2006-4-10 12:49 AM

阿仙奴...跟本唔係曼聯級數, 贏皇馬o個場都係好彩打死守
作者: chanhoyingap    時間: 2006-4-10 12:52 AM

唔覺囉
曼聯主場姐,試下黎阿仙奴主場
我就唔信曼聯羸硬
作者: kaing    時間: 2006-4-10 12:55 AM

其實都岩...曼聯主場ja...
而且阿仙奴都重要踢歐聯,點都唔會去咁盡...
所以曼聯win 一d 都唔出奇...
作者: 中華卡樂b    時間: 2006-4-10 12:56 AM

Originally posted by bigfish at 2006-4-10 12:49 AM:
咩係好彩打死守呀?係你自己覺得唔同級數ja
作者: Irreversible    時間: 2006-4-10 12:58 AM

不過兵工廠唔踼好d歐聯..都驚佢地唔夠分踼下年歐聯..應該要加下油啦...
作者: kakeidevil    時間: 2006-4-10 12:58 AM

星仔有波入,曼聯9連勝~
作者: w00tw00t    時間: 2006-4-10 01:01 AM

YEAAAAAAAAAAAAAAHHH!!!!
作者: sas    時間: 2006-4-10 01:02 AM

Originally posted by chanhoyingap at 2006-4-10 12:52 AM:
唔覺囉
曼聯主場姐,試下黎阿仙奴主場
我就唔信曼聯羸硬
輸波梗要搵野賴的
作者: bigfish    時間: 2006-4-10 01:04 AM

Originally posted by sas at 2006-4-10 01:02 AM:

輸波梗要搵野賴的
係啦
之前阿仙奴主場都唔夠人打
作者: liyo898989    時間: 2006-4-10 01:04 AM

技術性擊倒啦..仲有咩好講呀-_-"?

唔通又打多次排球咩-.
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:04 AM

Originally posted by bigfish at 2006-4-10 12:49 AM:
係囉, 歐聯不敗,四場對皇馬同祖記唔失波, 全部都係好彩黎既.
作者: bigfish    時間: 2006-4-10 01:05 AM

Originally posted by Irreversible at 2006-4-10 12:58 AM:
不過兵工廠唔踼好d歐聯..都驚佢地唔夠分踼下年歐聯..應該要加下油啦...
歐聯? 佢連維拉里爾都過唔到 la
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:05 AM

Originally posted by sas at 2006-4-10 01:02 AM:

輸波梗要搵野賴的
乜你覺得今場阿仙奴係'full team 咩
作者: babo    時間: 2006-4-10 01:05 AM

睇完場波...我認同收起亨利係留力..
但輸左就輸....而阿仙奴本身後防確實係有好多漏洞
只望佢真係可以o係歐聯奪冠..如果唔係..到時兩頭唔到岸就大鑊..
作者: sas    時間: 2006-4-10 01:07 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:05 AM:

咁曼聯都唔係full team囉唔該
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:07 AM

Originally posted by bigfish at 2006-4-10 01:05 AM:

何以斷言,有何理據?
作者: babo    時間: 2006-4-10 01:08 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:05 AM:

至少佢呢條防線都係近幾場用吧..
三番四次漏頂...唔好彩的話真係輸多幾粒-
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:08 AM

Originally posted by sas at 2006-4-10 01:07 AM:

咁曼聯都唔係full team囉唔該
你覺得阿倫既作用=阿仙奴既亨利 ?
作者: sas    時間: 2006-4-10 01:09 AM

仲有你地個托尼,不如叫托球
作者: sas    時間: 2006-4-10 01:11 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:08 AM:

你覺得阿倫既作用=阿仙奴既亨利 ?
你唔識曼聯我唔怪你的
不過我可以提你
起碼仲有史高C同HenC都未落場
輸就係輸唔該
作者: 單字一個撚    時間: 2006-4-10 01:16 AM

今場曼聯真係技術性擊倒阿仙奴
我作為阿仙奴fans都無咩好講~
後防咁多漏洞,抵輸既
作者: sas    時間: 2006-4-10 01:16 AM

事實擺在眼前
曼聯2:0阿仙奴
作者: 單字一個撚    時間: 2006-4-10 01:18 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:07 AM:

何以斷言,有何理據?
我睇呢條友一定好憎阿仙奴=   =
唔駛理佢啦
到時阿仙奴攞歐聯冠軍佢又會話負碌架啦
100%支持阿仙奴!
作者: kaing    時間: 2006-4-10 01:18 AM

唉...輸就要認...
真係無得講既...輸就輸..
事實係咁..都無謂再爭一日之長短啦..
作者: sas    時間: 2006-4-10 01:20 AM

Originally posted by 單字一個撚 at 2006-4-10 01:18 AM:

唔駛理佢啦
100%支持阿仙奴!
咁我都覺得佢咁早下決定係有問題的
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:22 AM

Originally posted by 單字一個撚 at 2006-4-10 01:18 AM:

唔駛理佢啦
100%支持阿仙奴!
我唔係阿記fans, 不過見到今場排陣都知阿記以下週歐聯個場為目標至收起哂雷耶斯,亨利,龍格保, 而曼聯以追車為目標. 各有不同考慮底下曼聯贏係合理賽果. 可惜有d人呢d都睇唔到
作者: 細驚    時間: 2006-4-10 01:24 AM

我覺得今場波阿仙奴最大問題
唔係冇前鋒入波
係後防打得打散太亂甩漏太多
前中都唔係打得差, 好彩唔會食蛋既
係入埋唔夠輸既唧
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:24 AM

Originally posted by sas at 2006-4-10 01:11 AM:

你唔識曼聯我唔怪你的
不過我可以提你
輸就係輸唔該
又唔係我輸, 不過講番無左亨利既阿仙奴功力減半, 曼聯贏係合理, 輸至出奇
作者: Irreversible    時間: 2006-4-10 01:25 AM

唔緊要.邊隊羸都好啦,最緊要係有好波睇就真!
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:26 AM

Originally posted by 細驚 at 2006-4-10 01:24 AM:
我覺得今場波阿仙奴最大問題
唔係冇前鋒入波
係後防打得打散太亂甩漏太多
前中都唔係打得差, 好彩唔會食蛋既
係入埋唔夠輸既唧
但係阿記前中做唔到好有組織既埋門, 攻唔入人地自然會比人攻番. 況且朗尼真係好fit. 佢入第一球真係好靚.
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:28 AM

Originally posted by sas at 2006-4-10 01:09 AM:

仲有你地個托尼,不如叫托球
呢個我話唔關托尼事, 要鬧就鬧普爾..不過咁如果佢睇到就會pk兼紅牌..場波就會唔好睇
作者: alantai    時間: 2006-4-10 01:28 AM

優勝劣敗,2-0係正常
阿仙奴唔係差, 但係曼聯真係冇得彈
阿仙奴唯一既藉口,就係體力
作者: hypnotic_soul    時間: 2006-4-10 01:29 AM

yeah yeah yeah.. glory~glory~glory manchester united
作者: 中華卡樂b    時間: 2006-4-10 01:31 AM

唔駛理佢啦
100%支持阿仙奴!
你講得好,呢d人得把口,佢好似咩都佢知哂咁
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:34 AM

Originally posted by alantai at 2006-4-10 01:28 AM:
優勝劣敗,2-0係正常
阿仙奴唔係差, 但係曼聯真係冇得彈
阿仙奴唯一既藉口,就係體力
一來啦, 二來雲佩斯同阿迪拜約係無默契可言. 相對於fit到震既朗尼就差好遠.
作者: kakeidevil    時間: 2006-4-10 01:38 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:28:

呢個我話唔關托尼事, 要鬧就鬧普爾..不過咁如果佢睇到就會pk兼紅牌..場波就會唔好睇
o下,咁都唔關托尼事...
唔通關朗尼事??最衰朗尼射個波埋托尼隻手度,係咪??

仲有牙,提提你!!!!!呢度唔同港男,唔可以講粗口架~
作者: LMQ    時間: 2006-4-10 01:42 AM

阿仙奴今場輸2樣野
1.辛特路斯跟住mark唔掂朗尼,兩球都係因為佢之過所以俾朗尼發揮到機會
2.唔知收埋亨利做乜,講真留力留到咁真係讓波咁讓

同埋托尼果球手球真係好彩
唔俾12碼都偷笑
打到好似自由龍咁,真係唔知阿仙奴搵邊個做龍門~

曼聯今場的確發揮到質素既~呢樣無得argue
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:43 AM

Originally posted by kakeidevil at 2006-4-10 01:38 AM:

咁球證無判到手球係咪應該將矛頭指向球證度呢 ?

ps: 我知道, 有粗口都會留番第度講
作者: sas    時間: 2006-4-10 01:44 AM

Originally posted by kakeidevil at 2006-4-10 01:38 AM:

PK 解Penalty Kick wo
唔係粗口黎嫁bo
作者: alantai    時間: 2006-4-10 01:44 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:22 AM:

我唔係阿記fans, 不過見到今場排陣...
Reyes 四強第一回合停賽, 而且2個星期後先打
唔出 Reyes 同亨利應該唔係留力,可能有D傷

總之,曼聯贏唔係負碌, 阿記輸唔係無運, 就冇咩好講
作者: kakeidevil    時間: 2006-4-10 01:49 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:43:

咁球證無判到手球係咪應該將矛頭指向球證度呢 ?

ps: 我知道, 有粗口都會留番第度講
啱牙~

但我地唔係講緊球證應唔應該判手球,係講緊托尼用手擋波牙
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:51 AM

Originally posted by kakeidevil at 2006-4-10 01:49 AM:

啱牙~

但我地唔係講緊球證應唔應該判手球,係講緊托尼用手擋波牙
咁好明顯啦
話唔定第日佢有機會做龍門.
作者: kakeidevil    時間: 2006-4-10 01:52 AM

Originally posted by sas at 2006-4-10 01:44:

PK 解Penalty Kick wo
唔係粗口黎嫁bo
對對對!!!!!對得不能再對。
作者: Kian76    時間: 2006-4-10 01:54 AM

技術性擊倒,無甚可說的,面對祖雲達斯,阿仙奴表現出來的格食格味度甚濃,面對皇馬的而且確是守得好,而且皇馬的確不見得踢得好好,今日面對曼聯,大家踢慣踢熟,冇話邊個剋邊個,相對黎講近年對親曼聯都多數敗陣的阿仙奴今次也不例外,再敗。

再次顯示出雲格的確不是想像中的開放,他還是幾保守的領隊類型,在戰術上他經常會在大戰時把踢開進攻足球的阿仙奴改變成突擊,正因為咁阿仙奴既球員先會難以適應,唔係質素問題亦唔係打保守少少問題,只是他變得與平時太大,球員會進退失據,無法表現正常實力。

當然,這一季是多少有點改進,在歐聯中也証明了,回想從前的阿仙奴在歐聯轉踢防守性較重的戰術就實死咁款,今日的他們是好了很多。但也不足以應付氣勢如紅的曼聯。
作者: brightman    時間: 2006-4-10 01:54 AM

Originally posted by kakeidevil at 2006-4-10 01:52 AM:

對對對!!!!!對得不能再對。
兩睇啦
作者: Pharaoh    時間: 2006-4-10 01:57 AM

Originally posted by bigfish at 2006-4-10 01:05 AM:

咁又係呀~ 皇馬屎過維拉里爾咁多都係主場輸一球之嘛!
作者: Kian76    時間: 2006-4-10 02:01 AM

Originally posted by Pharaoh at 2006-4-10 01:57 AM:

咁又係呀~ 皇馬屎過維拉里爾咁多都係主場輸一球之嘛!
而家有d驚阿仙奴過唔倒維拉利爾o個關,問題係佢地今季歐聯硬係有d危機咁樣。係咪太順利呢??
作者: brightman    時間: 2006-4-10 02:03 AM

講真句以近幾年兩隊對戰黎講呢場波都幾斯文同幾好睇, 宿敵大戰既味道無咁濃
作者: brightman    時間: 2006-4-10 02:05 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-4-10 02:01 AM:

而家有d驚阿仙奴過唔倒維拉利爾o個關,問題係佢地今季歐聯硬係有d危機咁樣。係咪太順利呢??
個人意見, 阿仙奴對ac大把握過對維拉利爾...至於另外一個問題, 上季利記都做過,唔知今次阿記成唔成功
作者: Pharaoh    時間: 2006-4-10 02:05 AM

Originally posted by sas at 2006-4-10 01:11 AM:

你唔識曼聯我唔怪你的
不過我可以提你
輸就係輸唔該
輸o左就的確係輸o左
不過我都可以提你
除o左 收起 Henry, Ljungberg & Reyes 三大攻擊主力之外
Campbell & A.Cole 都未落場
有 A.Cole o向度 C 朗就一定唔可以咁橫行無忌
作者: adamjacky123    時間: 2006-4-10 02:12 AM

唔好嘈啦...

曼聯fans贏兩粒咪算lo...........唔好踩多腳la......
阿仙奴Fans咪專心歐聯lo.........咪當放分比曼聯追車仔lo....
有乜好嘈呢?無謂呀麻

計我話,今日一戰唔可以反映一切呢....尤其是阿仙奴今場留力歐聯....

曼聯keep住,專心追車吧啦
作者: babo    時間: 2006-4-10 02:18 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 02:03 AM:
講真句以近幾年兩隊對戰黎講呢場波都幾斯文同幾好睇, 宿敵大戰既味道無咁濃
係...呢場連雲佬都無咩插水--
先幾季...曼聯通常都好粗野-
但今季兩隊波明顯兩場對實時都收晒火..
一來兩隊波各有牽掛...二來兩隊而家有共同敵人!@? =0=
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-4-10 02:18 AM

雲格係留力,但雲格係想贏曼聯既,如果唔係就唔會放亨利、龍格寶落場啦
維拉里爾真係好頑強架,曼聯都吃過佢地虧,阿仙奴贏面真係唔係咁高…

反而曼聯有d要擔心既係,真係唔夠攻擊球員用,後備席除左沙夏,就無一個攻擊球員了
作者: 迷途小羔羊    時間: 2006-4-10 02:19 AM

Originally posted by babo at 2006-4-10 02:18 AM:

係...呢場連雲佬都無咩插水--
先...
少左羅倫、堅尼、韋拉果d囉
作者: adamjacky123    時間: 2006-4-10 02:22 AM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-10 02:18 AM:
雲格係留力,但雲格係想贏曼聯既,如...
其實有ge.........不過正選攻力足ge話,有乜依陏咪用saha換O'shea or Silvestre lo.....太多反宜盞座......maybe 廢sir咁諗.......
作者: babo    時間: 2006-4-10 02:22 AM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2006-4-10 02:19 AM:

少左羅倫、堅尼、韋拉果d囉
仲少埋一個被攻擊對象~雷耶斯@@
作者: brightman    時間: 2006-4-10 02:23 AM

除左勝負之外都有其他可觀點.
一就係今場算係希比打得較好既英超比賽, 開始上力啦佢.
二就係再次證明斯維斯達打左後好過打中堅. 佢出d波真係好靚
作者: adamjacky123    時間: 2006-4-10 02:24 AM

Originally posted by babo at 2006-4-10 02:22 AM:

仲少埋一個被攻擊對象~雷耶斯@@
= =Gary仔上年剷到佢趴低仲記憶猶新
作者: adamjacky123    時間: 2006-4-10 02:25 AM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 02:23 AM:
斯維斯達...........打後備最好,佢出d波靚見人見智la
作者: sas    時間: 2006-4-10 02:25 AM

Originally posted by Pharaoh at 2006-4-10 02:05 AM:

輸o左就的確係輸o左
不過我都可...
係歐洲國家盃都仲可以的
現家我諗mark唔住lu
作者: babo    時間: 2006-4-10 02:26 AM

Originally posted by adamjacky123 at 2006-4-10 02:24 AM:

= =Gary仔上年剷到佢趴低仲記憶猶新
我仲記得菲臘仔o係度時...兩兄弟輪住上的情境xd
作者: adamjacky123    時間: 2006-4-10 02:28 AM

Originally posted by babo at 2006-4-10 02:26 AM:

我仲記得菲臘仔o係度時...兩兄弟輪住上的情境xd
真系比人輪X咁跚躪..........
作者: sas    時間: 2006-4-10 02:32 AM

even放Ljungberg同Campbell都唔覺佢地有態
作者: brian213213    時間: 2006-4-10 02:36 AM

唔好嘈啦...身為曼聯迷都覺得阿記有放水比曼聯既
我覺得今場阿仙奴唔好好矛(除左托尼果球外)
大家既敵人都係車仔.....
為左曼聯又過1關  應該高興

期待車仔失分~~~~~~~~~~~~
作者: brightman    時間: 2006-4-10 02:43 AM

Originally posted by brian213213 at 2006-4-10 02:36 AM:
唔好嘈啦...身為曼聯迷都覺得阿記有放...
下週復活節快車好關鍵...曼聯主場對新特籣食硬, 不過作客熱刺有d難度
作者: 雷公    時間: 2006-4-10 04:45 AM

今場睇得出阿仙奴留力
作者: 艾力克    時間: 2006-4-10 10:11 AM

Originally posted by LMQ at 2006-4-10 01:42 AM:
阿仙奴今場輸2樣野
1.辛特路斯跟住ma...
arsenal 對 manu 時收起 henry 已有前科, 可能係留力, 亦都可能係戰術
作者: brightlee    時間: 2006-4-10 10:11 AM

Because Arsenal will play Portsmouth (away) on Wednesday, then there will be another 2 matches in Easter Holidays. (i.e. Euro on 18/19 April)

I.e. that's why they may rest several players yesterday

And Man Utd played much better yesterday and I think Man Utd deserve to win
作者: au212001    時間: 2006-4-10 10:24 AM

絕對吾覺收起享利係留力, 反而覺得佢係累or受傷, 你地吾見享利一出場完全不在狀態嗎??
何況人地比賽打完打握手示好, 場波又少有地好少暴力場面, 高手過招, 我地作為2隊波的球迷
應該引以為榮.....而吾係係度罵戰~~~
他們打出一場好好的精彩比賽, 不論曼聯球員同阿仙努都係....
而我係曼聯球迷, 我都欣賞列文的表現, 場波大家都打得好好!!
作者: iMacc    時間: 2006-4-10 10:40 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-4-10 02:01:

已經對咗隊最好打架咯喎.....
作者: abc123aa    時間: 2006-4-10 10:43 AM

Originally posted by iMacc at 2006-4-10 10:40 AM:

已經對咗隊最好打架咯喎.....
維拉利爾最恐怖係個列基美,你唔知佢幾時會發癲,雖然阿仙奴作客都贏到皇馬,但係皇馬依家有幾「勁」大家都知,相反維拉利爾班波入到四強一定好落力,雖然阿仙奴班球員都會,但係列基美會係一個變數(對國米果場都係佢斬個罰球同搏個罰球返黎.......)
加油呀維拉利爾,我睇好你入決賽嫁
作者: abc123aa    時間: 2006-4-10 10:44 AM

Originally posted by au212001 at 2006-4-10 10:24 AM:
絕對吾覺收起享利係留力, 反而覺得佢...
o岩呀~今場冇以前果d咁多「埋牙」鏡頭,大家都打得好呀~雙方球迷唔需要係度罵戰呀
作者: iMacc    時間: 2006-4-10 10:45 AM

Originally posted by au212001 at 2006-4-10 10:24:
絕對吾覺收起享利係留力, 反而覺得佢係累.........
絕對地同意~

享利同龍格堡出嚟之後重衰過未出...個勢完全無哂~
作者: brightlee    時間: 2006-4-10 10:48 AM

Originally posted by iMacc at 2006-4-10 12:45:

絕對地同意~

享利同龍格堡出嚟之後重衰過未出...個勢完全無哂~
I agree about it
作者: iMacc    時間: 2006-4-10 10:53 AM

平心而論呢場波真係好好睇~

勇而不茅唔係咁容易做到...開賽10分鐘阿仙奴控制戰局...先知無享利唔代會打得唔好...之後曼聯企穩陣腳後慢慢攞返主動權...一路壓住打到尾...間中阿仙奴都有零聲有威脅突擊...曼聯嬴波有理...不過我就覺得都係嬴一個人....就係朗尼~

呢場打得好嘅都有幾個...唔駛講最好梗係朗尼...之後有豬維豬...重有一個就係德國正選門將列文...

曼聯繼續努力追車呀~~~~
作者: iMacc    時間: 2006-4-10 10:59 AM

Originally posted by brightlee at 2006-4-10 10:48:

I agree about it
係呀~

所以留唔留力真係見仁見智...可能根本就係佢哋狀態唔好...就好似雲佬咁...我反而覺得出沙夏重好...因為雲佬真係無咩狀態...其實我睇返皇馬d波覺得教皇馬先最難...點解~?...因為咁多粒星唔好狀態唔俾佢哋出輸波就大件事喇...d球迷實起勢咁嘈...(呢個係我今年睇皇馬d波發覺出來的...有時施丹都可以成場打到無影無蹤...)
作者: Alan1234    時間: 2006-4-10 11:14 AM

歐聯仲有個幾星期先踢,要留力不如下場對portsmouth或者west brom果時仲好。
作者: brightlee    時間: 2006-4-10 12:43 PM

Originally posted by iMacc at 2006-4-10 12:59:

係呀~

所以留唔留力真係見仁見智...
Remember in the first half, Ruud had 2 great chances?
1) header
2) he beat the offside track and had a great chance to score in 18 yards.

But he missed both chances......

He should have scored if he has fitness.....

Yeah.. suddenly I remember on Wednesday, Thierry Henry passed the late fitness test before the game vs Junvetus...
and remember he played 90 mins....

And, that's understsandable he's tired..........
作者: ken1    時間: 2006-4-10 01:13 PM

首先,我係阿仙奴fans.

你地睇死歐聯阿仙奴過唔到維拉利爾個關仲好牙.
今年歐聯16強對皇馬同8強對祖雲係賽前都係被人睇死架.
結果...大家有目共賭喇.
我好所賞亨利,更加欣賞雲格.
雲格唔會亂黎架.
今場波.你地認為留力也好,放水比最聯也好
但係我唔認同阿仙奴唔夠班.贏唔到曼聯.
我覺得咁樣真係好侮辱..尊重對手.贏左唔係大曬.
作者: ahho319    時間: 2006-4-10 01:52 PM

Originally posted by ken1 at 2006-4-10 01:13 PM:

你地睇死歐...
其實今年既阿仙奴有上年利記feel.
佢抽都維拉利爾都好難打..但點都好過對ac 巴塞啦..
對維拉利爾同阿仙奴黎講都算抽都好籤...
我都覺得阿仙奴有機會架...
作者: au212001    時間: 2006-4-10 01:57 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-4-10 10:43 AM:

維拉利爾最恐怖係個列基美,你唔知佢...
我都睇好維拉利爾, 第一回合作客, 佢地的作風, 應該先和, 第2回合先搶攻~~~
而阿仙努, 我都希望打入決賽, 咁樣 ,決賽vs巴塞or Ac 都有好好欣賞值~~~
容許我自私, 自從前2年決賽摩納哥對波圖後, 我始終想2隊強隊入決賽~~
作者: iMacc    時間: 2006-4-10 02:21 PM

Originally posted by ken1 at 2006-4-10 13:13:

你地睇死歐聯阿仙奴過唔到維拉利爾個關仲好牙.
今年歐聯16強對皇馬同8強對祖雲係賽前都係被人睇死架.
結果...大家有目共賭喇.
我好所賞亨利,更加欣賞雲格.
雲格唔會亂黎架.
今場波.你地認為留力也好,放水比最聯也好
但係我唔認同阿仙奴唔夠班.贏唔到曼聯.
我覺得咁樣真係好侮辱..尊重對手.贏左唔係大曬.
首先我係紅魔迷~

我都唔係話針對阿仙奴...不過對維拉利爾真係上上籤...以前係真係憎阿仙奴...到而家就為睇好波而睇波...同班fd一齊睇波曼聯打得唔好打得茅我一樣火滾...照鬧可也...不過我依然心繫英超...一樣想阿仙奴嬴歐冠...所以你都唔駛"忟憎"~

不過有樣我就唔認同...阿仙奴其實一d都無留力...只係雲加見到d主力攰咗或者不在狀態先列為後備...放水就更加無機會...點會放水俾紅魔呢個世仇...況且佢哋自己都爭緊分打入前四....~

我作為一個紅魔迷都唔希望嬴一隊跌哂watt嘅阿仙奴~....其實阿仙奴尋日唔係打得差...上半場d短傳返哂嚟...不過到下半場就無哂料到...可能真係攰喇...享利下半場入替後走動都唔多...不過唔緊要啦...我覺得阿仙奴都可以爭到前四...最緊要就係嚟緊打熱刺嗰場~
作者: alantai    時間: 2006-4-10 02:21 PM

大家都咁踴躍
證明車仔仲未取代到曼聯同阿記兩大球迷陣營

for ur constant effort in this topic
+3

[ Last edited by brightlee on 2006-4-10 at 04:31 PM ]
作者: adamjacky123    時間: 2006-4-10 02:55 PM

Originally posted by alantai at 2006-4-10 02:21 PM:
大家都咁踴躍

for ur constant effort in this topic
+3

[ Last edited by brightlee on 2006-4-10 at 04:31 PM ]
硬係....你試下做街訪,睇下十個有幾多個話like車仔ge....
作者: LMQ    時間: 2006-4-10 03:01 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-4-10 10:11 AM:

arsenal 對 manu 時收起 henry 已有前科, 可能係留力, 亦都可能係戰術
但總括黎講以亨利既狀態真係唔知點解要擺佢做後備
想知道答案真係直接問雲格好過~
作者: adamjacky123    時間: 2006-4-10 03:10 PM

Originally posted by LMQ at 2006-4-10 03:01 PM:

費事係歐聯+世杯前傷瓜....
作者: alantai    時間: 2006-4-10 03:52 PM

Originally posted by alantai at 2006-4-10 02:21 PM:
大家都咁踴躍

+3

Thks for ur constant consideration for my posts

作者: Alan1234    時間: 2006-4-10 04:05 PM

Originally posted by LMQ at 2006-4-10 03:01 PM:

雲格話henry踢完祖雲之後都未回復狀態,同埋失球唔關henry做後備事......

"Thierry had not recovered from Wednesday," argued Wenger. "He has played more games than the other players and he has just played on his own up front against Juventus twice.

"But we did not concede the first goal because he was on the bench. Manchester United won the game because overall they were sharper than us."
http://www.itv-football.co.uk/Story/0,14272,6107_1146828,00.html
作者: liverster    時間: 2006-4-10 06:20 PM

依我所見,兩隊勝負取決於相方的目標而產生不同的心態.

曼聯:暫時只有聯賽杯仔一隻,雖較上季為佳,但依然未符合要求,現只差車仔7分,迎頭趕上絕非遙不可及之事,縱然不能反超奪冠,取得一席亞軍確保直接進入下季歐聯分組賽亦算有所交代,故個個將士用命,除了朗尼外,連平時兩大炸彈:李奧及達哥都減少玩野,結果一個就助攻,一個就奮不顧身攔截.

阿仙奴: 暫時果粒無收, 聯賽只能盼望第四, 但於歐聯竟能昂然進入四強,還要面對相對較弱的對手,決賽在望,奪標更不是天方夜譚.在名:於賣掉核心偉拉后,上半季成績大倒退,受盡千夫所指,但到現時竟有機會奪取球會從未染指的歐冠. 在利: 打入歐冠決賽有1500萬鎊,奪冠再有另外1500萬鎊.如果你係雲格你會點做? 結果就是亨利,雷耶斯,龍格保等前場主力先在場邊睇波, 場上的亦有所保留,彼里斯上半場門前55波停步便是一例.

波雖然輸了,但阿仙奴那班小朋友實在不容小覤,假以時日,必成大器.
作者: 155220    時間: 2006-4-10 06:29 PM

一剎那光輝不代表永恆

別被勝利衝昏了頭腦
作者: LMQ    時間: 2006-4-10 06:54 PM

Originally posted by adamjacky123 at 2006-4-10 03:10 PM:

費事係歐聯+世杯前傷瓜....
都係一個理由黎既~
Originally posted by Alan1234 at 2006-4-10 04:05 PM:
雲格話henry踢完祖雲之後都未回復狀態,同埋失球唔關henry做後備事......

"Thierry had not recovered from Wednesday," argued Wenger. "He has played more games than the other players and he has just played on his own up front against Juventus twice.

"But we did not concede the first goal because he was on the bench. Manchester United won the game because overall they were sharper than us."
http://www.itv-football.co.uk/Story/0,14272,6107_1146828,00.html
踢到傷左??唔覺..
可能近期踢得密所以累..

又唔係咁講既
亨利已經係阿記既精神領袖
以往有佢o係度,就算佢無份入波,都能夠組織到攻勢出黎
但係如果佢唔出真係會令d隊友有少少洩氣
不過今場佢真係打到好似隱左形咁..除左見佢射過一腳罰球..我唔見佢掂過波咁滯..
作者: Kian76    時間: 2006-4-10 08:23 PM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 02:05 AM:

個人意見, 阿仙奴對ac大把握過對維拉利爾...至於另外一個問題, 上季利記都做過,唔知今次阿記成唔成功
唔同意,因為AC米蘭係意甲出奇地唔驚英超球隊的球隊,佢上次兩戰曼聯,兩次都技術性KO曼聯就己証明了。

再加上對利物浦也很大程度是輸心態,與踢法無太大關係。
作者: bigfish    時間: 2006-4-10 08:23 PM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 01:07 AM:

何以斷言,有何理據?
成隊聯合國咁, 又冇經驗後防, 得個列文
今場一唔出亨利, 其他人就死晒咁
到時阿記歐聯出局, 聯賽不入前四, 反之曼聯封王, 雲加真係冇面落台囉
作者: Kian76    時間: 2006-4-10 08:25 PM

Originally posted by brightman at 2006-4-10 02:23 AM:
我都咁認為,但可惜左閘太多人選。
作者: bigfish    時間: 2006-4-10 08:28 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-4-10 10:43 AM:

維拉利爾最恐怖係個列基美,你唔知佢...
認同, 相信維拉里爾可以同皇馬報仇, 尤其科蘭以前踢曼聯, 對阿仙奴都會份外落力
作者: cwc_tkd    時間: 2006-4-10 08:35 PM

唉, 大家都係討論下波姐講真,
我覺得冇必要互相攻擊囉..
費SIR同雲格今次都冇罵戰啦,
竟然呢度罵戰?哈哈

睇返阿仙奴今場正選陣容,
其實都相信係因為歐聯而留力,
又或者因為主力球員太累,等佢地抖抖.
陰謀論D , 有機會係放水比mu, 比佢地追車,寧願輸比宿敵,都好過比架車贏冠軍
不過佢地同熱刺仲差5分, 真係幾危..

mu唔洗講啦, 近況一流,
贏面一定大,
加上以咁ge正選陣容,
絕對同軒斯同史高c係度個陣ge時候有得揮.
加上追車意志堅定,
贏得合理..
我都希望mu追到車,
阿仙奴入到決賽..(我係巴塞fans,哈哈)
作者: brightman    時間: 2006-4-10 09:20 PM

Originally posted by LMQ at 2006-4-10 06:54 PM:

都係一個理由黎既~

踢到...
後日阿仙奴有場補賽對樸次矛夫, 即係話呢個月阿仙奴個個星期都要踢兩場波. 兼且對曼城場聯賽又要延期...故亨利做後備係可以理解既事, 況且輸左比曼聯唔係大問題. 而家阿仙奴打少熱刺一場少佢五分, 但熱刺下週會對曼聯, 加上仲有場阿仙奴對熱刺呢場六分波.
作者: brightman    時間: 2006-4-10 09:34 PM

Originally posted by bigfish at 2006-4-10 08:23 PM:

成隊聯合國咁, 又冇經驗後防, 得個列文
今場一唔出亨利, 其他人就死晒咁
到時阿記歐聯出局, 聯賽不入前四, 反之曼聯封王, 雲加真係冇面落台囉
咁維拉利爾都係第一次打歐聯, 陣中有歐聯經驗者不多, 同阿仙奴既情形一樣.
此外, 維拉利爾無列基美或者比阿仙奴無亨利更差.
作者: alantai    時間: 2006-4-10 09:46 PM

输给曼联的并非真阿森纳 独特天时令枪手面目全非

新浪体育讯 0比2,阿森纳在老特拉福德再度落败,温格的思绪回到了上赛季。当时同样是这块场地,同样是这个比分,枪手的49场不败被终结,并由此陷入了低谷。

不过,0比2之间多少有些区别,这在赛前就有所体现。曼联还是那个充满渴望的曼联,但阿森纳的心态却有了微妙的变化。周三在冠军杯中,枪手淘汰尤文图斯顺利过关,历史性的进入了四强,这让温格有了其他的想法。

首发名单最先体现出了这一点,亨利替补,这是让人始料不及的变化,温格留了一手,他没有全力一博。“亨利还没有从周三的比赛中完全恢复,他比其他任何球员踢的比赛都要多,而且刚刚和尤文图斯踢了两场,都是以单前锋的身份,这更耗费体能。”温格解释说。

亨利缺阵的影响是显而易见的,在大部分时间里,阿森纳可以在禁区外围倒脚,但进入禁区后却缺乏了犀利的那一下。虽然在最后20分钟,温格将亨利派上了场,但谁都清楚首发和只上20分钟的区别,法国人还没来得及热身,鲁尼就已经助攻朴智星打进了第二球,一切都已经无可更改。

温格还谈到了体能的影响,“曼联赢了比赛,因为整体上他们的体能更好。”冠军杯的客场旅途和与尤文图斯的硬仗耗费了不少体力,更重要的是,在晋级之后,球员们的兴奋点已过,精神状态难免放松下来,再想在短时间里调整回去难度实在太大。“在最后30分钟的比赛里,我们看上去有些疲惫。”温格说,实际上,枪手疲惫的不仅仅是体能,心态和斗志上也没法和非赢不可的曼联相比。

看看赛程,阿森纳保存实力其实可以理解。进入4月,阿森纳总共要打8场比赛,平均每场之间只相隔3、4天。踢完曼联3天后,又要踢和朴茨茅斯的补赛,紧接着穿插两场冠军杯半决赛,直到5月7日,阿森纳都不得片刻休息。

曼联必须拿下本场比赛,以保持对切尔西的压力,但阿森纳却并非非赢不可。目前枪手少赛一场,落后热刺5分,接下来,他们的对手只剩朴茨茅斯、西布朗、桑德兰和维冈,拿下来的可能性较大,最关键的是,他们还有一场主场对热刺的比赛,如果获胜就很可能反超对手。争夺第四是阿森纳在联赛中唯一的目标,如此形势和赛程决定,即使在老特拉福德输球,主动权仍在阿森纳手中。因此,也就不难理解为什么在这样的强强对话中,温格仍有余地让亨利休息了。(王西)

阿森纳4月份赛程:

4月1日 主场对维拉
4月5日 客场对尤文图斯
4月9日 客场对曼联
4月12日 客场对朴茨茅斯
4月15日 主场对西布朗
4月19日 主场对比利亚雷亚尔
4月22日 主场对热刺
4月25日 客场对比利亚雷亚尔

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0