標題: 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢? [打印本頁]

作者: IT14    時間: 2006-5-6 02:46 PM     標題: 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?

香港回歸之后,内地與香港貿易頻繁,两地婚姻日漸增加。去年,申請無结婚記錄証明書和来港结婚的内地女性,共24900人,比起去年“港男港女配”的21000人還多。港男娶内地姑娘成風,亦有越来越多香港女性與内地男友结婚,人数近5000人,比4年前激增一倍。
/ Z" h+ R( t6 U& w; I# d4 ^6 Z/ {- x- j6 }) v7 R% F0 W/ L
    香港特區政府統計處統計發現,去年有8100名港男成功申請無结婚記錄証明書,打算與内地女友结良缘,另外有16800名内地女性,以游客身份来港與香港男友注册结婚。两個数字相加,大约就是港男與内地女友结婚的数字,有24900人;而同期,香港男性與香港女子结婚為21000人,内地新娘比香港新娘還多。* Z7 S' T1 b7 _. a; K  `* b
+ j+ \- {  t, g8 b
     香港女性與港男结婚機會骤降。香港女性除了要與内地女性競争外,還要面對女多男少的局面。文章指出,香港男性通常選擇與比自己年輕、學歷比自己低和學歷相當的女性结婚。不過,20歲至49歲的未结婚香港女性,教育程度较高,曾接受大專以上教育的,比男性高出6%。學歷高成為阻碍香港女性出嫁的原因。 : Q+ j$ {3 j( k: ?9 [
/ W( M, r/ u( j3 q7 C
我覺得係兩方面都有d!+ y; |/ x0 Z: K& H5 x4 a! S& o
我見到唔少香港男人係個女朋友/老婆面前死哂狗咁: `- Q  y. s1 h* n" x6 @8 g
我有次係小巴到見過有兩公婆,四廿零歲,個男人不停俾個老婆不停媽差半個鐘,未至於爆粗,但不停有d仆x、x家產夾雜其中,見到個男人不停頭耷耷,我心中只有一句:"廢柴!!"7 [: o* i" S4 y
又見過十零廿歲男女,個男仔應該係激嬲左個女仔,想送野氹返佢,但係無論個男仔點推樣禮物俾個女仔,個女仔都不停撥落地,個女仔個樣仲要"年初四"咁樣,如果我係個男仔,仲氹佢,份禮物唔駛錢架?送俾乞兒好過跪地餵猪乸啦!/ z$ o% o/ \) C, m) @( g) G5 N2 n

$ A3 \0 a' }1 _0 n做成咁,都係d港男過份自卑
) W" p, b' B( a1 Z! K* _. V拍拖做到"做隻貓,做隻狗",飲酒食煙又係"無賴",唔係嗎?1 c! n; @2 G* S- c0 u4 F# v2 t+ x
d港男唔係咁死狗,d港女點可以做到咁盡呀?!/ P' X- O2 w  y5 _8 M3 z' G
$ B& i" j; t- U8 V
最尾哥段,話d港男選擇學歷比自己低和學歷相當的女性结婚,好似調轉左) e  {8 C5 q" ~) a7 l0 u+ s# N
應該係d港女要選擇學歷比自己高和學歷相當的男性结婚先岩
0 Z7 L, K$ J: Y' \/ Od港女普遍已經唔係樣靚身材正(係,男人係咁膚淺),仲咁高要求,戔攪!! f0 k) @# g$ \$ w3 s
: U$ l9 K' p* b; b( A  B& _# Z. q3 u
[ Last edited by IT14 on 2006-5-6 at 02:48 PM ]
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 03:15 PM

嗯....其實 我果班d男仔都幾無用...! O+ d' C0 f. p6 ~. J0 ], |
成日氹女仔都唔掂,,其實我都同佢地講過..佢要嬲就由佢嬲..你唔理佢..佢自然理你...
作者: IT14    時間: 2006-5-6 03:36 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 03:15 PM:8 Q) `0 X6 ?& Q* K& D6 A# ?2 Q
嗯....其實 我果班d男仔都幾無用...
& n& I: }2 y2 D; V- P0 u成日氹女仔都唔掂,,其實我都同佢地講過..佢要嬲就由佢嬲..你唔理佢..佢自然理你...
9 Q7 g7 N+ e. ]. e6 Z
$ S/ j3 d8 Y7 o7 ]9 J. i) e' RExactly!6 m1 u, C: I; f, V/ ?7 s
自己真係有錯,咪誠心誠意向個女仔道句歉囉!
/ h" n& B, H5 I8 s  y個女仔無理取閙既,仲要氹你?采你都生臭狐啦~~
作者: 艾奧羅斯    時間: 2006-5-6 05:34 PM

港女太高竇同埋要求都幾高!
" q4 C0 V) [( T' a, y1 ]香港既女仔咩時候任何年齡都覺得自己係女神般...
& B1 y" k) f: k. B9 `# W識您個陣又要靚仔又要有情趣有事業心!
1 S  {) X0 ^8 s8 b# N6 `) q: @( v9 }3 O識落之後又要有車有樓有現金!
作者: honeyfei    時間: 2006-5-6 06:16 PM

個人立場上我好認同樓主既說法...
9 i& S& T" C  t/ i! d真係架...我成日有個疑問.....佢地有咩野咁把炮..可以同我地撚花臣...?....
: W" L5 m: V2 _+ }  ]3 Y1 V* q" d& x# q

3 S! I% K, ]* J' J4 J8 U- M但係...做得男人...我會諗起另一樣野...3 ]- A- G4 d* e! `+ X, u/ [+ R
先天...男人已經俾女人幸福..) J$ W0 `+ y  _. l& p* o
男人唔會有經痛...唔駛生BB...) A# Z. q. w- ~2 K  ~: d! a
單諗到依兩點...我會覺得...有時讓下女仔又何妨...3 w1 `8 ~) X% I' ?" K
同埋唔係個個香港女仔都係咁既...
* n8 V+ c5 o) M  U/ k# D2 I3 c+ {. z, c, l

4 Z) T6 O5 t  N/ s6 t) l. y, y不過話說回來...如果個女仔真係唔識做..成日以為自己係大支野既話... ]; c+ |1 C1 X, K* Z$ U
我覺得就唔駛俾面佢...男仕們應該做番D似個"人"既野....有時扮死狗唔代表你錫佢...
1 {: S- E) G5 p* Y( C
0 H# C% p) J" j, j& L' ~1 o+ c8 D! J" o. F
P.S   有樣野唔知有冇人有同感....' y2 S6 D  l4 ~
       當我地形勢俾女仔好既時候..佢地就會用"男女平等"等等既藉口..以挽回劣勢.. + ~4 U  @! t) }8 q7 C. n
       但當我地形勢俾佢地弱既時候...佢地會用"拎D GENTLEMAN風度出黎"之類既廢話..
8 t. B( s8 _! G2 x
0 U# i! I7 q6 k- [6 y, x% L0 p/ l1 K) Q
       即係無論點....佢地都係贏哂...
作者: 155220    時間: 2006-5-6 06:18 PM

bro.
3 `( |( e+ e" i2 O# K多行事,征服她們吧
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-6 06:22 PM

2者都有d...
作者: 155220    時間: 2006-5-6 06:23 PM

Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-6 18:22:8 a) _3 J6 B( O. A
2者都有d...
2 i9 Y; i% l5 `; D: R3 i# J/ _得閒學下查理叔啦
作者: cow888    時間: 2006-5-6 06:25 PM

但我覺得依家男人d質素確係比以前差........./ k0 Q$ G- H. Y. Y* X
我有1個男性朋友好差,小器又自私,學歷差仲要認叻,成日踩個大學畢業0既女朋友.原因就係自卑....後來佢識左第2個之後,飛左個大學生女友,仲要問人地攞番佢地以前一齊買0既相機同所有cable同安裝光碟........個男人仲係一名基督徒...............新女友就係傳道人.咩世界呀?
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:10 PM

Originally posted by cow888 at 2006-5-6 06:25 PM:
2 v5 f( t; n4 W- W但我覺得依家男人d質素確係比以前差.....
( Z% H& s7 s. Z+ B4 V唔係呀..拎返晒野= =
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:11 PM

Originally posted by 艾奧羅斯 at 2006-5-6 05:34 PM:
  I" q7 B/ r0 D( e港女太高竇同埋要求都幾高!% N1 g- e  ?5 m  L- k7 v
香港既女...
- I8 _3 J. K) W! Y4 v  b& h6 H! G6 Z
唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-
  W2 D$ [  d' _; f; c/ ]/ Q( {因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩
! T& Y( m, R/ D% e' g10個有9個都要有錢 第2令仔= =
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:17 PM

所以我依家先甘比心機讀書...& r+ e0 w/ ^! G1 t: C* g& \3 ~
女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:24 PM

咁..佢咪淨係愛你d錢..唔係愛你..+ N# y$ F: z5 Y8 ~
到你萬一 無錢佢咪會飛起你??
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-6 11:24 PM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:17 PM:  r  u2 Q7 B8 T- s4 k3 k
所以我依家先甘比心機讀書...
  x8 Y4 e3 d$ C! [女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
3 Y; d9 }  g. Z) C最緊要讀好書搵到錢~~有越多ge錢,能力就越大
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:25 PM

嗯..有錢係可以做到好多野..例如可以買野送俾女仔
$ v6 U  {8 j/ ?5 A8 s' p如果條仔..淨係搵到既岩岩可以糊口... 咁佢咪要紮緊褲頭先可以save錢錢買野俾女仔囉
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:27 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:24 PM:
. P) \% [/ `8 P咁..佢咪淨係愛你d錢..唔係愛你..
  S( R% _6 Q0 r" }& s* u& N到你萬一 無錢佢咪會飛起你??
4 t! ~( F) \! @) q/ E, w
唔比依一個萬一發生米得囉...
( M8 a& h  ?# P- b. G$ v有料既人駛咩怕一時既失意??
& [. p: g" l) M" O, W5 g! D淨係愛你d錢...只要個女仔係自己既身邊..  K! x% D& e3 G, a1 I& P
怕咩...佢到最後都會鍾意我個人既..
' {+ B) E$ x% y7 u" p3 d* ~6 v" Q) k好過連佢係我身邊既機會都冇呀
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:27 PM

Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-6 11:24 PM:
6 x- ~& S4 o7 g4 C' ~' {4 \- T' Q) L  \. ], r9 I/ K; `5 b7 b
最緊要讀好書搵到錢~~有越多ge錢,能力就越大
: P$ A) M0 \) o) [人格都好重要啦...- ]) x0 K0 p6 n7 o; t6 c$ P; f, h
依個世界都仲有好多女仔唔係鍾意錢嫁
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:29 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:25 PM:
3 p+ q9 X) S) z% X, U7 E嗯..有錢係可以做到好多野..例如可以買野送俾女仔( g6 z: w2 A/ F% S5 Q2 A! s
如果條仔..淨係搵到既岩岩可以糊口... 咁佢咪要紮緊褲頭先可以save錢錢買野俾女仔囉
- j3 n( O( X+ r! `( {8 ]6 L甘就要睇個女仔識唔識諗啦.../ ?; r/ O) Q$ M, g  v- X
如果唔介意既...真係有情飲水飽...1 K2 h  [8 y) L: V* [
就算你送佢一個紙介指..佢都會好開心嫁=]..
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-6 11:35 PM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:29 PM:3 R, Y9 ~- K6 \

3 o9 M3 C4 u' \' A$ I甘就要睇個女仔識唔識諗啦...1 Q, q& ]  L( Z/ M, T
如果唔介意既...真係有情飲水飽...
+ b, t4 p- z$ j就算你送佢一個紙介指..佢都會好開心嫁=]..
: t% j8 }; `9 r9 T我覺得香港d女仔好勢利,,," ~4 z2 W! E6 o0 A( l
好難唔介意.. -0- 可能淨係我識果某d= ="..  F: C* _7 {2 k- i9 h0 E" a
反而..我識果d係大陸落黎果d女仔又唔係幾計教架wo...7 i9 |! {5 T" b
可以又淨係識果某d..
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-6 11:48 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:35 PM:
6 D# d. m7 \0 J5 b
% o' m; V5 o' p3 U( p3 j" X我覺得香港d女仔好勢利,,,
8 A4 f; x2 ]+ ?5 W9 g好難唔...
; b2 e* s9 u7 j% h' p" v- `唔好睇少女仔...無論佢係咩地方黎都好 :]
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-7 12:10 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:27 PM:
; {6 w; n6 V$ P9 @2 p! }$ e; O. Q4 u
人格都好重要啦...
3 O5 K4 K. l% i4 _) c+ p依個世界都仲有好多女仔唔係鍾意錢嫁
$ {  t0 C; d- h* D- [2 ]" w9 z起碼唔使捱住咁過日子儲錢出街ma
' q$ f" G1 F0 }6 \; i8 K" \出街點都會使錢... 無論多定少都會使
作者: 12d3    時間: 2006-5-7 12:32 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:29 PM:$ H9 Z0 v3 l' p$ r

2 {! v7 w: a- G7 Z甘就要睇個女仔識唔識諗啦...) ^- v+ p8 X: b- W
如果唔介意既...真係有情飲水飽...+ [8 v: m9 `/ q: j
就算你送佢一個紙介指..佢都會好開心嫁=]..
! H/ E0 W& P6 S
$ d4 g/ C5 v6 f$ V2 o( r
但唔能夠成世送紙介指,點都要整返隻有石啦!女人妒忌心重,唔比人地d野好過佢(愛情方面),就算識諗既都會諗到自己既物質生活.
作者: cwleung1988    時間: 2006-5-7 12:33 AM

Originally posted by 12d3 at 2006-5-7 12:32 AM:) D3 q+ n, P- W+ Z
# k5 b" \$ N3 g1 M0 b& _, N

/ x( `5 k( e6 x6 d2 ]但唔能夠成世送紙介指,點都要整返隻有石啦!女人妒忌心重,唔比人地d野好過佢(愛情方面),就算識諗既都會諗到自己既物質生活.
3 h; d& U, h* }! j6 d3 q# h( m

作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:23 AM

Originally posted by 艾奧羅斯 at 2006-5-6 05:34 PM:
5 ~6 i( d9 J: S5 i3 {6 S- v4 X港女太高竇同埋要求都幾高!
8 W$ L/ e8 G7 l3 J香港既女...
' D2 b0 d2 A0 g! y) L- c( e' H
" E# F* t' }2 I( l! d3 ^) }又要靚仔又要有情趣有事業心,識落之後又要有車有樓有現金,係香港人辦得任達華,但人地個老婆係琦琦,係咪個個香港既女仔有琦琦咁既質素先?7 L0 H. }/ |" e/ W

6 D. n  }& Z: N( \$ P質素唔高,仲自以為事既女,過左25就摺得啦!
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:42 AM

Originally posted by honeyfei at 2006-5-6 06:16 PM:
# s6 V& ^: ^$ p3 L# s個人立場上我好認同樓主既說法...
" G0 n0 F+ q9 d6 f9 ?; }真...
/ A. ^( Z+ n4 w  ]
  y% ^8 B3 z) j7 r哥d講"男女平等"既港女,真係做到男女平等既,好似d鬼妹咁,買野自己拎、自己俾錢、食飯AA制,先好同我講"男女平等"!!% M( m, M; T, g: W6 L' C9 z7 N% t
8 Y" F/ d/ L) W* j
你同我講文化唔同,咁我同你講,我親眼見到日本男人兩手空空,個女人拎5、6袋餸返屋企;3男3女韓國人去食飯,得三個位,3男坐係度,3女繼續企係度等位!; W! o, i5 V6 _8 L' |
1 N* j( ^+ t+ e. ?9 }
香港男仕送野、為你拎野、請你食飯係風度,唔係責任囉,d香港女仔意為男仕做依d野"老馮"既,"唔該"都無聲,セ野態度?!
: a6 A& ^3 C* B  t9 \: `5 o1 F4 L
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:44 AM

Originally posted by 155220 at 2006-5-6 06:18 PM:
, g, n) U/ A, V: M" h4 Kbro.
! {9 @8 C% x- _$ i多行事,征服她們吧
0 k4 Y( J' r% z# U  W0 k7 z7 `
# Y  U  [& m( r1 j  P$ e
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:50 AM

Originally posted by cow888 at 2006-5-6 06:25 PM:
+ j& {5 c0 j) T2 ?但我覺得依家男人d質素確係比以前差.....
) M" C0 G, c2 u9 Q/ D2 V# Q! D
1 N% r( t1 e: A' c8 p
呢d咁無品既男人,早飛早着!3 _0 }0 R/ R! k2 e% B' y* G
我眼見好多十零廿歲先入教去團契既男女,好多都係心術不正,唔係去聽道,反而去結識異性!
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:52 AM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:11 PM:3 P- Z$ T+ [4 T- |

/ E5 G* G+ i' I$ c唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-" j7 I" p! l, [/ g* P
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩
1 i$ P+ l. m6 f1 q; ?10個有9個都要有錢 第2令仔= =
5 L) O, X; _7 B4 z( I7 y* R
2 A- g' r2 k/ u, i
咁多章x惠二世?
  e$ o2 d/ q; q; l. J/ \) {8 M邊度揾咁多B哥同白頭佬出黎?: W  ~$ G' K6 P7 Q7 _

9 ^! E3 h. s( T" ~3 y[ Last edited by IT14 on 2006-5-7 at 06:54 AM ]
作者: IT14    時間: 2006-5-7 06:58 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:17 PM:/ w! ~, q8 a( d
所以我依家先甘比心機讀書...& N) `# F% L+ ^9 k/ e3 @4 `
女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
& ]7 R9 h& T5 B# {

6 z9 G; m' T* i$ E1 w" s1 T: w  p6 u最弊有d港女質素已經低,仲要高竇先惡頂嗎!
8 X' |- T! |  z女仔有質素既,男仔怕咩你高竇呀!; {' l+ |' b' |) O. E+ |+ P* T1 @. @

1 B# D0 p& S/ i[ Last edited by IT14 on 2006-5-7 at 07:02 AM ]
作者: IT14    時間: 2006-5-7 07:01 AM

Originally posted by cwleung1988 at 2006-5-6 11:17 PM:
: B1 \$ h/ e* }; v. d所以我依家先甘比心機讀書...
( w  J4 o7 u$ n! k- x( Z2 J女仔高竇米高竇囉...你有能力既駛咩怕佢高竇呀??
  P% I- D1 a# b9 ^2 b
1 _6 ]- k3 y, [
咁呢點都係男人動力既來源之一!
作者: haman_tt    時間: 2006-5-7 09:43 AM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 23:11:
( w( P' N' v$ P
' L0 T6 s& u- o1 |7 Q1 q唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-- H6 l, Z: ^" `2 [' C0 i- M+ x
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩2 P1 y$ p+ {* h
10個有9個都要有錢 第2令仔= =
0 @' t" V! o. f& Q5 c. P. ?: B) x/ g- d: p; A) m2 }
On the other hand,香港既男仔(十零歲果D),越黎越多電車男
, ]$ ^9 }" p& z2 `佢地日日放左學就扑到返屋企打機,唔做運動,行一陣街都死下死下,) F9 n0 e* Z' `
又唔理下自己個樣同身形,成粒珍寶珠咁0 A7 i, c! l' {
到左大個小小,講野識女仔當然唔得la~
" D* A1 }4 U5 ]& z' |, `$ n% D" Q' B* w) A8 a' \/ l6 v7 ?# r4 |
而且平日書都唔睇多本,唔好話係d哲學書lar,連八掛雜誌,milk都唔多睇,3 T5 i0 P/ I, t) I
只係識得睇game書,漫畫,點出黎搵食ar,點埋女仔堆ar?8 t6 H" g3 N6 K# B* ?  C

% K4 C* @( y" I+ G: e$ g講真,香港d女仔,係就係有d貪慕虛榮
' H" M% v, l6 C  x& h但都係make sence既,講真我又未見過有d"如花"既樣黎屈你 LV (LV代所有名牌)lor5 I6 K+ m! j5 Z* o1 V% J( }2 v/ Y
而且,人大個左,出到黎搵到野做,講真你唔係真係連個 LV 都送唔起MA~
2 I3 i9 l: S0 ]' Z$ N! D我覺得真係FEEL到個女仔真係有心同你一齊既,一個 LV 濕濕碎la
( N* U& l) c. ~0 A. x9 G你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?! x; ^# o! t4 w; p6 u
仲有,我覺得你唔可以咩都唔買俾女朋友lor~! c7 G8 [" K3 a: t2 O! {! ]# T1 i
你可以接受到,你自己一身名牌,但你個女朋友就一身女人街貸咩?5 A; \* C! h4 H  n

7 z% c$ R% j) Q: J+ X7 @, ]" r" H[ Last edited by haman_tt on 2006-5-7 at 09:45 AM ]
作者: leoglas    時間: 2006-5-7 10:29 AM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:- M  C! f, c/ M$ ~+ X
6 {& j9 r6 I6 y3 E6 u  e$ l

0 L4 }0 _7 R9 c: ~0 c, L! fOn the other hand,香港既男仔(十...
( Y+ T4 N  R! i# O
: a1 A: t6 \, m& K% j' n男既睇game書漫畫,女既唔通係睇亞洲週刊?" y* S' l* n$ X4 ?$ e  {3 _5 r! {
香港d女咪又係睇東方新地,忽然一週!" g8 c! ^/ H" r$ U2 [4 L0 I7 _
點解男既睇game書漫畫就係唔成熟,女既睇八卦雜誌又無人話佢地唔成熟?" N1 G# H1 W2 T+ N
大家彼此彼此之嘛。
作者: kgkgkg212121    時間: 2006-5-7 11:34 AM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:# G( D5 A* D- |7 Y" \3 _/ U
  v6 r: c6 l8 o3 {% x/ P4 b

/ _$ _5 I! y6 b* Q, o. U; J/ n& ]5 ZOn the other hand,香港既男仔(十...
: f: V5 p& C+ H% |係wo...好多電車男咁
8 P5 P. o8 [/ V4 b0 K% n冇計,個個都打機, w3 W: a" q  d
最重要係而家d父母迫到d細路好緊5 O+ P# u5 @, E1 f; R: i3 N7 W
街又唔出得多,一日o係屋企唔係讀書就打機...
作者: Yui.i    時間: 2006-5-7 01:16 PM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
7 Q. h. y+ m6 G# p+ P% p6 h% H2 [3 t; m0 M

) N4 A% e: ~0 s7 N5 L) C1 UOn the other hand,香港既男仔(十...
八掛雜誌,milk俾我都唔睇.....我留番d時間整番個mask唔好?% L) u2 J/ }0 n. {. l
打機好正常.....睇你出街打定o係屋企打姐......你講o個d似係自閉仔.....
作者: magic    時間: 2006-5-7 01:25 PM

港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
作者: IT14    時間: 2006-5-7 01:57 PM

Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:
; p, w, U5 w* y0 u* [+ Q, O9 ]港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
9 C& a/ V. m7 i. ]2 t  r" I% f+ W( j

: S% \8 t% t6 c6 E無point
作者: 香蕉仔OOOO    時間: 2006-5-7 07:34 PM

Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:$ i/ H. K* m7 L" l7 ~
港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
& U. F! `( L/ J6 z  U點唔掂法..
作者: homan~    時間: 2006-5-8 10:28 AM

Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:/ g! F) a0 M4 r4 q* \& E
/ a2 A8 y2 J$ M# e4 y; Q5 E! Y

# P3 H7 G0 L9 ?$ H1 Z  q% t哈..............
: e1 ]) {5 @5 B9 |# N/ D/ n8 j6 g  u6 _# W* \. r  {
話港男唔得, * b+ H7 A, s% M2 v" R3 n% r  H+ J: s
港女又好得去邊先 ??
作者: IT14    時間: 2006-5-8 12:14 PM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
$ b; x0 G4 @& r5 E; `( i
" k% B. i3 b# A' ~9 J
" E; u' T& A! i, s. W8 \On the other hand,香港既男仔(十...
, H. l" y5 Y' S2 v' D
: o: W1 I0 @. V( h- s) R# I% z3 b- Q5 y* F
自己一身名牌--> 你講LV級數既名牌,起碼一個月揾兩三萬,除非係專業人仕,否則要捱四五年先揾到
6 A7 e  H1 @! `你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?--> 就係攞買LVd錢去做首期,俾一成?真係供三十年咩! 又無埋由浪費社會資源,申請公屋掛?!; {' s8 V$ j7 R3 Q
但你個女朋友就一身女人街貸 --> 一個人大學畢業,有份工,無論男女,未至於要一身女人街貸吓嘩?!- a( ?7 R: ?5 j, p
大把有錢佬,d珠寶首飾都係借俾d女帶下咋,帶完要收返!!
作者: homan~    時間: 2006-5-8 01:48 PM

Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:- @& s* C  y7 c8 M$ @! |5 y! A

$ x$ L$ [4 o3 a7 C) `- `% V
) s* f* P# E  m0 i& G, s2 ZOn the other hand,香港既男仔(十...
  i; d. I/ Z9 X5 }. z# m( G
9 w* b' y- f. K3 {5 n: S
.........
/ l3 p' i, n/ D+ |% p, b
4 v8 u: W; M1 F虛榮................  B7 u! y, n+ @0 d

8 k* K9 [- T# D* @日常用既野, 唔係名牌就好架6 n. p- s3 L  F4 l8 }( _8 H) l" N7 D

. t7 C! Q2 J/ `% h3 G( S好老實講, d 女成日話LV, Gucci, Burberry,
1 |% w" z2 T/ ]: n8 u6 [有邊果真係識欣賞人地d design, 手工先 ???
" e, p, I0 o0 _( a唔可以話冇, 但係依家d 女有幾多果知ar ?6 v. @0 u, A5 [: p0 K& E8 w
2 W1 w4 ^* X$ H7 e( G( v
供唔供得起樓同買唔買名牌係兩回事" s" r! o& P. B6 H
同樣, 有冇品味去用名牌又係一回事
% x! D7 ~3 B0 L$ J# g: W: }$ l; H  E- C$ H7 W7 c
我明白d 女唔多唔少都有d 虛榮心架啦
- }, ?* F" m- u1 K" v" \& s但係都唔好咁過火...........
作者: pppppppppp    時間: 2006-5-18 04:35 PM

呢一代的港男港女都唔掂..# O& f8 [2 b2 Q0 I, M
& N8 H6 A4 ~' I8 `
但港男真係唔掂d law. 成日話d港女又要靚仔又要有情趣有事業心,識落之後又要有車有樓有現金
2 C3 ]  r" c+ W0 E+ q1 ?, u
# ]2 _- P0 l% D- Q" u請問有幾多2x-3x的夫婦唔係2夫婦一同供樓..事實上大部份都係.. 唔該大家出去問吓朋友,如果係學生就問吓亞哥家姐,..
. |* f8 K! _7 A- _5 ], Y5 V, G8 v( A1 E& P
有幾多港女係咁好彩,嫁都個又要靚仔又要有情趣有事業心,識落之後又要有車有樓有現金的老公..
作者: pppppppppp    時間: 2006-5-18 04:41 PM

老實講,真係好少港女出來話d港男唔掂..係呢d港男日日係d forum 度post d 港女幾唔掂,跟住又話返大陸,比人當大"椰"
作者: homan~    時間: 2006-5-18 04:43 PM

Originally posted by pppppppppp at 2006-5-18 04:35 PM:
( A8 B1 S4 W/ G5 i呢一代的港男港女都唔掂.., w6 T; p* ?6 r9 I7 ^- u
" Y' I/ V& o* E( ^% t
但港男...
, f7 l2 W) K5 v, g
. h/ S' S; ^; k
...............
4 }, D/ ~5 A8 q6 ]6 i
2 Y" c  D( Z7 P. p都有 d 道理gei,# _! B0 A% y$ C! }
有 d 仔真係只顧打機, 又冇事業心
8 ~7 q4 o  D+ f) R* |) e2 x1 `* E
2 ~% O: x5 J# ?% r2 ?/ F/ P( \但係
! h' N6 \: Q5 a+ i/ ?" \" {8 y始終都覺d 女差d. b8 Q( o6 ^* N) h3 o
' _- w3 ^( ^9 k- f& B" Z( x
唔係話你地唔可以對條仔冇要求
9 g5 g( y0 g( Y' b, B; B但係唔該唔好咁過份
% c' _) L+ l( l/ K. a' A+ A5 C同時諗下自己係咩條件先7 O# O( e6 W, B; L7 M5 @% ?

- Y2 O2 ^* O: J; y5 a9 p  ~6 `d 女成日高估自己$ L, b# x! G. P* u3 B
真係見得太多啦
作者: homan~    時間: 2006-5-18 04:50 PM

Originally posted by pppppppppp at 2006-5-18 04:41 PM:; @( @* ]1 r+ k# [  J
老實講,真係好少港女出來話d港男唔掂..係呢d港男日日係d forum 度post d 港女幾唔掂,跟住又話返大陸,比人當大"椰"
7 y9 u& ]& F1 a. {8 G6 |. |! I; m0 w- O5 s# ]6 \6 W" _
咁多人講9 T& ]- B! i, u$ g4 K/ H
就証明有問題啦
作者: fishmanman    時間: 2006-5-18 05:49 PM

很認同.....
作者: LMQ    時間: 2006-5-20 12:16 PM

Originally posted by honeyfei at 2006-5-6 06:16 PM:) D4 @, }* Y, D$ \' `
個人立場上我好認同樓主既說法...
4 {" h' n$ p- Z/ u+ T# I真...
! L7 {9 m) M* P) _* H4 O% e9 ?P.S   有樣野唔知有冇人有同感....
$ n7 D: z0 n/ ~9 U       當我地形勢俾女仔好既時候..佢地就會用"男女平等"等等既藉口..以挽回劣勢.. 1 s+ R, G% D/ ^9 t$ m
       但當我地形勢俾佢地弱既時候...佢地會用"拎D GENTLEMAN風度出黎"之類既廢話... n3 `# q% N" M2 b: B
1 L- X0 B% t& K5 _! R
2 W7 i: a+ v( e5 [/ B
       即係無論點....佢地都係贏哂...
3 v  c# U! a+ c) @: z; w# p, n' \, o$ w  Q
你呢段野我百份百認同- g7 W8 f" v$ X* a9 D8 R8 `
最起碼以我識既咁多個女仔當中( y- z. i+ C& F
10個有9個都係咁講
作者: sing888    時間: 2006-5-20 12:19 PM

Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 11:11 PM:) |$ E" t# |7 v
8 T/ u' A+ W  {& v$ U* N2 @2 ]
唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-  G* q  x/ A, ^
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩
0 j8 _( t( M# z' Z  N1 w" A10個有9個都要有錢 第2令仔= =
" E5 ~4 m, d" J$ V% n( h" Y4 P

! n8 ~, v, ?& d: f我都覺
) g' n0 L  z4 l依家d女揀仔好多  有錢 > 令仔
, ]0 S- i& R% ^8 p真心鐘意既仲少
作者: fishmanman    時間: 2006-5-20 02:54 PM

港女貪錢 貪錢 貪錢 .....$$$$$$$$$$$$$$$$$$$..................
作者: novenber    時間: 2006-5-21 12:37 AM

因為而家d港女好識搵錢,識搵錢就自然知道錢好野,知錢好野就自然貪錢,係好正常
作者: bwk0317    時間: 2006-5-21 02:01 AM

Both HK Chinese boys and girls are shit!5 N% t4 H8 z, D" \+ E
7 X& C) b+ Y. ^4 ^! g! ~
HK/Chinese guys are dirty, skinny and act like gay compare to white European and Black guys.) W* u) L; J$ \4 }; r. V

2 w) k$ t  H# iHK girls act like children who need to be look after like a kid expect their bfs pay for the girls expenses, they're ugly and expecting too much.
/ l- U' ]% N. A( K* p
' i' h8 x3 k3 V9 ~" ?- Y9 zI prefer girls from China too!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0