標題: 英軍食糊靠碧咸 林柏特續當劊子手 [打印本頁]

作者: andy020290    時間: 2006-6-3 01:27 PM     標題: 英軍食糊靠碧咸 林柏特續當劊子手

【明報專訊】在朗尼與奧雲同受傷患困擾下,英格蘭漸見還原基本步,借助隊長碧咸的右路「七旋斬」,以傳統英式兩翼傳中戰術攻堅。今晚迎戰牙買加,教練艾歷臣將沿用此進攻方程式。至於上仗友賽射失12碼的林柏特堅稱,他會繼續擔任英軍劊子手角色。

--now684台今晚9:00直播

自2004年歐洲國家盃射失2個12碼後,碧咸在國家隊的表現備受批評,傳媒、名宿和隊友紛紛指他根本不適合當隊長,去年開始更失去首選操刀極刑的位置,由林柏特取代。然而在周二晚贏匈牙利3﹕1的友賽,林柏特亦終告「宴客」。不過林柏特說﹕「我仍是英軍的劊子手。最近2個星期我為了提升狀態而棄練12碼,幸虧那是友賽,可讓我有所警惕。」他亦「力撐」教練艾歷臣近期的戰術和陣式,包括以加歷查和夏格維斯任防守中場,聲稱在此階段試陣無甚不妥。

艾歷臣另一試驗重點是重新依賴碧咸的傳中球,上仗便藉此由中堅泰利和「影子前鋒」謝拉特(網站 - 圖片)建功,也令人相信碧咸終回復佳態。艾歷臣指碧咸的助攻將是英格蘭於世界盃(網站 - 圖片)決賽周的主要武器,而在車路士(網站 - 圖片)屢次助攻建奇功的泰利也稱,碧咸的供應可讓自己盡展所長。於對匈牙利一役接應碧咸傳中,頂入成2﹕1的這名車路士隊長說﹕「碧咸是傳中球大師,世界上沒有人比他更出色。」另外由於加利尼維利輕微拉傷大腿筋,英格蘭今仗將起用加歷查或夏格維斯扼守右後防。

BBC網上免費睇波

此外,英國廣播公司(BBC)將於網上免費直播英軍在今屆世界盃的比賽。不過這項服務只限於英國互聯網用戶,而賽事會在BBC旗下的收費電視ITV同步直播﹔互聯網版本的直播內容,包括球賽旁述都跟電視版本沒兩樣。BBC於去年已曾在網上直播利物浦(網站 - 圖片)對聖保羅的世界冠軍球會盃決賽。

努力呀~碧咸~i love you
作者: Lung~    時間: 2006-6-3 03:28 PM

總會覺得有時eng d進攻太單調.成日處於打悶波狀態
作者: bigfish    時間: 2006-6-3 08:52 PM

其實林柏特都射失十二碼, 不如搵返碧咸射, 再唔係奧雲, 朗尼, 謝拉特同艾殊利高爾都得 ga
作者: tomken    時間: 2006-6-3 08:53 PM

林伯特12碼好似無碧咸禁好
作者: brightman    時間: 2006-6-3 09:03 PM

Originally posted by bigfish at 2006-6-3 08:52 PM:
其實林柏特都射失十二碼, 不如搵返碧咸射, 再唔係奧雲, 朗尼, 謝拉特同艾殊利高爾都得 ga
碧咸, 奧雲,  謝拉特
作者: Kian76    時間: 2006-6-3 09:06 PM

Originally posted by bigfish at 2006-6-3 08:52 PM:
碧咸射失過好幾次12碼,唔太信得過,而奧雲更加係出晒名射失12碼當飯食既,試過連續多場射失12碼,當年在利記都要急忙搵第二個人射12碼,最後搵左謝拉特黎射,點知又係射失......最後唔記得左係咪搵懷斯射,終於射得入......

朗尼就唔太有印象。

艾殊利高爾我末見過佢射唔知。
作者: abc123aa    時間: 2006-6-3 09:43 PM

邊個射都會射失嫁啦...........
作者: Kian76    時間: 2006-6-3 10:39 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-3 09:43 PM:
邊個射都會射失嫁啦...........
例:

射失,一個射10球失一球,一個射10球失5球,邊個大問題??
作者: abc123aa    時間: 2006-6-3 10:52 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-6-3 10:39 PM:

例:

射失,一個射10球失一球,一個射10球失5球,邊個大問題??
o岩o岩高治都射失左個啦,射失的確係正常,唔需要因為林柏特射失一球而換人射
作者: Kian76    時間: 2006-6-3 11:09 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-3 10:52 PM:

o岩o岩高治都射失左個啦,射失的確係正常,唔需要因為林柏特射失一球而換人射
其實最重要係搵倒一個長期射入,極少射失既可靠球員去射,又或者邊個搏倒就邊個射。
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-3 11:10 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-6-3 23:09:

其實最重要係搵倒一個長期射入,極少射失既可靠球員去射,又或者邊個搏倒就邊個射。
加利仔搏到咁點呢
作者: Kian76    時間: 2006-6-3 11:13 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-3 11:10 PM:

加利仔搏到咁點呢
照俾佢射,佢自己搏倒,射失都冇所謂。因為冇佢都唔會有呢球12碼。
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-3 11:14 PM

Lampard算長期射入la其實,炒一球唔=世界未日low,唔好咁大驚得唔得???
作者: Kian76    時間: 2006-6-3 11:15 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-3 11:14 PM:
Lampard算長期射入la其實,炒一球唔=世界未日low,唔好咁大驚得唔得???
係呀,林柏特係信得過架,不過艾歷臣既想法好特別。
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-3 11:16 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-6-3 23:13:

照俾佢射,佢自己搏倒,射失都冇所謂。因為冇佢都唔會有呢球12碼。
加利仔門前炒機我都見過幾次,俾佢射???艾力臣想冇命ar???
作者: bigfish    時間: 2006-6-3 11:19 PM

其實艾殊利高爾射過兩次十二碼都入, 其中一球係 euro 04 對葡萄牙
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-3 11:22 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-6-3 23:15:

係呀,林柏特係信得過架,不過艾歷臣既想法好特別。
林柏特,泰利,真拿斯,朗尼,祖高爾都信得過,佢地都系前球會/現球會或已證明既12專家,絕對可靠過條人棍,奥雲同以死球王自居果D人
作者: yinloveu    時間: 2006-6-4 01:21 AM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-3 11:22 PM:

林柏特,泰利,真拿斯,朗尼,祖高爾都信得過,佢地都系前球會/現球會或已證明既12專家,絕對可靠過條人棍,奥雲同以死球王自居果D人
未曾聽過有人以死球王自居~ 難道林伯特也曾以鐵人自居嗎~ 通通都係人地睇得出果d球員凸出的地方,之後先稱呼~

另外我諗lampand 應該係eng隊中算係最穩既創子手喇~

[ Last edited by yinloveu on 2006-6-4 at 01:48 AM ]
作者: abc123aa    時間: 2006-6-4 01:50 AM

從來冇人講過林柏特射12碼唔穩陣................不過首先佢要提升返自己既狀態.........
作者: wangjacky    時間: 2006-6-4 04:29 AM

近期林伯特d狀態真係唔係好得.....好似好幾場都無波入了?(如果無記錯....因為我唔係成日睇波^^")
作者: abc123aa    時間: 2006-6-4 09:20 AM

高治加油呀~

艾歷臣:高治正選出戰巴拉圭

高治周六下午在奧脫福球場大演帽子戲法,協助英格蘭國家隊在世界杯前最後一場熱身賽以6-0大破牙買加,主帥艾歷臣賽後表示,該名利物浦中鋒將在6月10日首場小組賽對巴拉圭正選上場,不啻是對高治的最佳回報。

與此同時,儘管泰利及艾殊利高爾在這場比賽先後傷出,但是艾歷臣強調參賽名單上除朗尼外其餘22人皆可在下周六候命出戰巴拉圭。

艾殊利高爾賽後馬上接受掃瞄檢查以防萬一,結果證實並無大礙。

艾歷臣對高治讚不絕口道:「彼得﹝高治﹞的表現確實了不起,除了取得絕對空中優勢外,亦能破門取分。我想他將會在下周末正選,這也是他應得的回報。」

此外,艾歷臣卻又不忘批評高治主射12碼的態度不夠認真,今後務必改善,他說:「一旦遇上12碼決勝,我真的希望他不會這樣處理。」

對於70,000名英格蘭球迷在奧脫福的激情澎湃的支持,艾歷臣直認當時深受感動,甚至幾乎掉下眼淚來。
作者: abc123aa    時間: 2006-6-4 09:20 AM

Originally posted by wangjacky at 2006-6-4 04:29 AM:
近期林伯特d狀態真係唔係好得.....好似好幾場都無波入了?(如果無記錯....因為我唔係成日睇波^^")
佢既第一作用唔係攞黎入波,不過佢真係打得一般既咁又..............
作者: brightman    時間: 2006-6-4 10:31 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-4 09:20 AM:

佢既第一作用唔係攞黎入波,不過佢真係打得一般既咁又..............
林柏係英格蘭打多左防守, 所以係無係車仔咁搶眼
作者: abc123aa    時間: 2006-6-4 10:42 AM

Originally posted by brightman at 2006-6-4 10:31 AM:

林柏係英格蘭打多左防守, 所以係無係車仔咁搶眼
咁又係~
作者: brightman    時間: 2006-6-4 10:46 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-4 10:42 AM:

咁又係~
尋日好驚佢受傷, 因為佢成日係中場同人埋牙...不過不愧係鐵人, 一d事都無..
作者: abc123aa    時間: 2006-6-4 10:48 AM

Originally posted by brightman at 2006-6-4 10:46 AM:

尋日好驚佢受傷, 因為佢成日係中場同人埋牙...不過不愧係鐵人, 一d事都無..
奧雲搏到12碼果下真係.............
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-4 11:30 AM

英格蘭都唔系用Lampard做全隊核心,Lampard最可取既系入楔同遠射,系英格蘭佢只被塑造成一個體力型的防中..........即=將韋拉打中堅,即系慳料~
呢D系艾力臣既錯,佢怕所謂既英格蘭中場4條A唔出一個就比人XXX,所以就好硬性咁塞個防中位比Lampard

我覺得英格蘭用Lampard同謝拉特做攻防核心會比而家既打法(右路發動)好

[ Last edited by DEATHMAN on 2006-6-4 at 11:33 AM ]
作者: andy020290    時間: 2006-6-5 02:34 AM

老實講Lampard同謝拉特佢地係有水準~但未夠經驗囉~相反你靠碧咸仲好過靠佢地兩個~起碼碧咸既罰球永遠信得過...你想話碧咸唔得??唔該你省番d時間啦~
作者: andy020290    時間: 2006-6-5 02:48 AM

老實講Lampard同謝拉特佢地係有水準~但未夠經驗囉~相反你靠碧咸仲好過靠佢地兩個~起碼碧咸既罰球同傳球永遠信得過...你想話碧咸唔得??唔該你省番d時間啦~我覺得如果英倫無左碧咸仲大件事囉~首先無左隊長d人無士氣~話哂都做左成六年~十入國家隊差唔多有十年~國際賽經驗一定多過佢地兩個好多~第二~當如果打苦戰既時侯~往往碧咸既罰球係英軍最後殺著~因為碧咸成日都係周圍跑黎跑去冇停過~而且仲可以激勵到隊友既意志~ 第三~碧咸比佢地兩個一定更加冷靜~英倫雖然今年係好強~但佢地好多時一打苦戰既時侯~往往都係想放棄想放棄咁~如果冇一個可以安定軍心既人係度~我相信英倫好快玩完~第四~咁多人鍾意佢~完全唔係因為佢靚仔~佢既罰球同傳球係世界上黎講係得佢一個..灣到阿媽都唔認得而且岩岩中落果點到~我相信就算連肥馬 比利  施丹細哨都唔得囉~有d足球員都靚仔過佢~但點解人地紅唔起呢??咪就係因為得個樣囉~但碧咸唔係得個樣~而係真係有料到
作者: bigfish    時間: 2006-6-5 04:53 AM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-5 02:48 AM:
老實講Lampard同謝拉特佢地係有水準~...
完全認同
關鍵時刻發揮高水準正是球王級表現, 碧咸o係呢方面可以話同比利, 馬勒當拿, 施丹幾個互相輝映
細哨今屆歐聯已經表現出佢踢大賽冇碧咸咁醒 la, 我覺得大哨仲好過佢
如果碧咸捧走今屆世界盃, 認同佢係球王o既人都應該會多返d
作者: bigfish    時間: 2006-6-5 04:53 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-4 10:48 AM:

奧雲搏到12碼果下真係.............
幾驚佢受傷呀, 朗尼八強前又出唔到...
作者: abc123aa    時間: 2006-6-5 07:59 AM

落場踢波先算真球迷

【明報專訊】我常常有一個疑問﹕怎樣才算是一個標準球迷﹖

廣 告

1,他每一場波都要看過﹖

2,他講波經頭頭是道,講球賽如數家珍﹖

3,他要賭兩手,每場都下注兩球﹖

4,又或者,他也應該落場可以踢兩腳﹖

你的答案是什麼﹖我就揀了4。

我覺得一個球迷的最低要求,本身必須是一個足球運動愛好者。因為一個足球員,通常都是一個球迷。

根據統計,大部分人是先踢足球,之後為了改進自己技術,才開始觀摩別人踢足球,從中偷師。很少人一開始就喜歡看足球,自己又未落場,不知好玩之處,能夠天生自發或受人影響去欣賞足球。

你是一個足球員,踢過波,知道難度在那裏,就會欣賞朗拿甸奴的厲害。你沒有踢過波,不知道斬一個波的難度,好像碧咸可以斬到邊陲給隊友,落點靚,空位夠。一個不踢波的人,實在好難百分之百全程欣賞一場波,甚至一個足球員。

有人為了踢好足球,他就去睇波,有人先睇波,然後學踢波。絕少球迷是只看不踢,除非你是女球迷。一個女球迷是如何誕生﹖她了解足球有幾高難度﹖天曉得﹗

正如每一次老婆鬧我,你未生過仔,你點知生仔辛苦﹖﹗同樣,老婆話朗拿甸奴好波,你未踢過一腳波,如何知道這一腳之精彩。女球迷講波,永遠覺得是隔靴搔癢,偶然搔正癢處吧﹗

林超榮

講得非常好
作者: andy020290    時間: 2006-6-5 04:03 PM

Originally posted by bigfish at 2006-6-5 04:53 AM:

完全認同
關鍵時刻發揮高水準正是...
當然~最睇得上眼既英國人我都係得碧咸同奧雲~佢兩個踢大賽起碼冇失過準~
作者: andy020290    時間: 2006-6-5 04:06 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-5 07:59 AM:
落場踢波先算真球迷

【明報專訊...
哈哈~今日我睇報紙果陣都見到~超人果段野~講得真係好好~老實講~細哨施丹既神來之筆好難做到~碧咸細致一條草既準度又係好難做到~朗拿度帶住個波超高速咁跑又係好難做到~所以我之前都講嫁啦~有好多人都唔識睇波~
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-5 05:36 PM

但系有波唔去盡力保護成個jump起、鏟人、抽水、婚外情就有良知既球員都好難會做到
作者: andy020290    時間: 2006-6-5 09:22 PM

哥哥仔~一個有十幾憶身家既男人唔走去玩??我覺得好唔正常囉~
男人本生跟住既就係性慾~
你老豆老母都係好淫咁生出你出黎嫁啦~
唔通好正義咁生你出黎咩??
婚外情係道德上黎講係唔得~但換轉黎睇~
碧咸都係男人~你自己周不時都會同條女扑下野又或者睇下四仔啦~
玩完最緊要識番屋企~知道錯肯改就無問題~
仲有呀??我肯定你未踢過波~你落到場既時侯就知道jump唔jump都係比人搶嫁啦~
同埋咁大既沖力fly埋黎~我真係唔覺得可以企係度硬食囉~保護個波??用身體黎承受傷害黎保護個波??
所以超人講得岩~一個正常球迷應該係要落過場踢波~你唔落過場踢波~跟本就唔知道砍一個波係有幾難~砍波唔難~砍波既準度係十分之難~所以我肯定你唔係一個標準既球迷囉~
仲有~你講果d野好無聊~黎黎去去都係打果幾句出黎~唔知你想代表咩囉??
但我應該都係諗到你又係憎佢靚仔過你果d人~

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-5 at 09:28 PM ]
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-5 10:15 PM

費事同D咁既人講野
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-5 10:22 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-5 21:22:
哥哥仔~一個有十幾憶身家既男人唔走去...

作者: no.21    時間: 2006-6-5 10:58 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-5 10:15 PM:
費事同D咁既人講野
突然好冷靜
作者: no.21    時間: 2006-6-5 10:59 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-5 10:22 PM:

啱喇,同呢種人真系講多無謂
作者: no.21    時間: 2006-6-5 11:05 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-5 09:22 PM:
婚外情係道德上黎講係唔得~但換轉黎睇~
碧咸都係男人~你自己周不時都會同條女扑下野又或者睇下四仔啦~
玩完最緊要識番屋企~知道錯肯改就無問題~

仲有呀??我肯定你未踢過波~你落到場既時侯就知道jump唔jump都係比人搶嫁啦~
同埋咁大既沖力fly埋黎~我真係唔覺得可以企係度硬食囉~保護個波??用身體黎承受傷害黎保護個波??
所以超人講得岩~一個正常球迷應該係要落過場踢波~你唔落過場踢波~跟本就唔知道砍一個波係有幾難~砍波唔難~砍波既準度係十分之難~所以我肯定你唔係一個標準既球迷囉~

不知所謂,有歪倫常,這是你家的家教嗎

佢踼波勁過你多多聲,再講,落場唔爭取,邊個會可憐你比個波你?為何人地唬到碧咸縮沙,碧咸就唔能夠唬番人?替你的無知難過
作者: pc20001103b    時間: 2006-6-5 11:42 PM

睇番對牙買加果場,
英格蘭用雙特加埋碧咸,祖高爾表現都係好普通
仲俾左種用生波進攻完全無符既感覺我...
就算死球....我諗到時世界盃既強隊唔會好似牙買加咁
係唔係都漏,又烏龍波
睇黎都難有作為
作者: abc123aa    時間: 2006-6-6 12:33 AM

Originally posted by no.21 at 2006-6-5 11:05 PM:

不知所謂,有歪倫常,...
你問下d女人呀,如果個女人真係鍾意果個男人既,果個男人係出面玩完都仲識返屋企,你估個女人要返個男人定飛左佢呀,依家就識話人地出去偷食,第時自己出去偷食就多多藉口
作者: bigfish    時間: 2006-6-6 01:47 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-6 12:33 AM:

你問下d女人呀,如果個女人真係鍾意...
咪係
有邊個球星係從一而終架? 係o個個都唔正常 la
張伯倫都搞過二萬條女 la, 佢個樣仲要冇碧咸咁靚仔添
作者: abc123aa    時間: 2006-6-6 01:53 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-6 01:47 AM:

咪係
有邊個球星係從一而終架? 係o個個都唔正常 la
張伯倫都搞過二萬條女 la, 佢個樣仲要冇碧咸咁靚仔添
問題係人地個老婆都未介意幾時輪到你地d球迷介意呀
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 02:20 AM

Originally posted by no.21 at 2006-6-5 11:05 PM:

落場唔爭取??唔好玩啦,要比番d數據你睇嗎??唔係話踢波勁唔勁過佢既問題~係認識足球既問題~我睇你都係一個唔標準既球迷黎嫁啦~為何人地唬到碧咸縮沙,碧咸就唔能夠唬番人?比人唬到就唔會做到英倫隊長啦~傻仔~我覺得你針對人地,唔抵得人地靚仔,講埋d廢話同無ponit既野??這是你做人的座右銘嗎??仲有,唔夠人講~係度講廢話

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-6 at 02:21 AM ]
作者: abc123aa    時間: 2006-6-6 02:41 AM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 02:20 AM:

落場唔爭取??唔好玩啦,要比番d數據...
冇計啦,人地連香港隊隊長都做唔到呀,點做英倫隊長呀,踢波勁唔代表一定識波
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 02:44 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-6 02:41 AM:

冇計啦,人地連香港隊隊長都做唔到呀,點做英倫隊長呀,踢波勁唔代表一定識波
哈哈
作者: bigfish    時間: 2006-6-6 02:56 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-6 02:41 AM:

咪係
人地打滾咁多年, 唔勁o既話就好似胡禮仔, 杜迪克同查度咁自然流失 la
作者: 20steven    時間: 2006-6-6 06:01 AM

英軍攻擊太少門路!!如beckham 比人封死晒唔知會點:p  
唔通真係要靠死球戰術  甘實在係太悲哀!
作者: abc123aa    時間: 2006-6-6 07:25 AM

Originally posted by 20steven at 2006-6-6 06:01 AM:
英軍攻擊太少門路!!如beckham 比人封死晒唔知會點:p  
唔通真係要靠死球戰術  甘實在係太悲哀!
入唔到波自然要靠死球嫁啦
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 09:18 AM

Originally posted by no.21 at 2006-6-5 23:05:

傻妺,佢地肯聽外界聲音的話,點會令呢度變成兩極性爭論ㄚ,佢地根本就系親碧咸既死硬派,死硬到碧咸放個屁都話香,所以我地再冇必要同佢地講足球,且你足球智識有限,無謂同D咁既人嘈~

男人出去包二奶少事,識返屋企就得,good!
我用以上句子推理出以下ans~
女人比綠帽男人帶都系碎料,知道邊個系自己條仔就ok~

真系鬼唔望遲D佢地個個帶綠帽
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 04:29 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 09:18 AM:

傻妺,佢地肯聽外界聲音的話,點會令...
我話你知~男人同女人係香港既分別係好大~香港地唔知點解女仔係貴過男仔~
女仔係有特權去管男仔~但男仔係冇特權去管女仔~呢d你地都應該知~
但外國既思想係唔同我地香港~唔該你用下腦啦~人地係男女平等~男仔可以係屋企煮飯~女仔可以出去做野~男仔會溝女仔~女仔都會主動溝男仔~
人地唔會用錢買杉~因為外國人係注重內在~唔似香港人只睇表面唔睇裹面
係咁買名牌~
仲有結婚呢d野~係一生一世~大家做錯野只要雙方唔介意同肯改過就巳經ok
誓言果度都有講嫁啦~
既然人地個老波都唔介意~fans都唔介意~幾時到你介意呢??
仲有~呢道係體育版~你講佢d過去左既私生活做咩q呀??你係討論緊佢既私生活~
唔係討論緊佢既足球呀~呢度係sport討論版呀哥哥~有冇睇字嫁??
camebell夠搞基啦~咪一樣照踢波~有咩問題??唔通因為同性戀所以就多人憎既??
細哨都有個私生子啦~咪一樣照咁踢波~又有咩問題??有個私生仔就唔踢得波既~
而家呢個世代~好多人都當玩黎玩去~你憑咩話人地係做錯??你自己做到過好榜樣??
我唔覺得囉~你做到既話就唔駛而家係度話佢~
正常既人係會唔出聲~但好明顯就係你唔正常~
因為你好明顯就係唔抵得佢靚仔同有錢啦~
女人比綠帽男人帶都系碎料,知道邊個系自己條仔就ok??呢個白痴例子~
仲有呀~我地係講緊玩完識番屋企呢個~唔係講緊認唔認到自己條仔..
比個例子比到低低bb~
碎料唔碎料就睇下當事人點睇啦~有d人放開有d人會放唔開~
碎唔碎料又幾時到你出聲呢??扮咩正義呢??
仲有~唔該你d思想進步d好冇呀??你好out呀哥哥~

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-6 at 04:33 PM ]
作者: brightlee    時間: 2006-6-6 04:36 PM

Would you please stop to talk about THESE again?
THanks..
I mean both sides...
作者: bigfish    時間: 2006-6-6 04:47 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 04:29 PM:

我話你知~男人同女人係香港既分別係...
咪係
成日攻擊d 球星私生活
如果齋計球場上表現, 佢就冇得挑剔, 所以特登攻擊球星d 私生活
iverson 夠坐過監 la, 馬勒當拿又成日滾, 阿當斯, 麥臣以前仲係癮君子添
所以我認為大家睇波唔好挑剔人地私生活
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 05:25 PM

Originally posted by bigfish at 2006-6-6 04:47 PM:

咪係
成日攻擊d 球星私生活
如果...
唉算吧啦~呢d人  唔係一個禁準既球迷黎嫁嗎~你唔記得左啦咩??

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-6 at 05:32 PM ]
作者: yinloveu    時間: 2006-6-6 05:55 PM

始終出去滾都係唔太好吧
beckham 有好亦有唔好既地方 , 不要過份偏激地維護佢好, 咁樣只會俾人插自己係死硬派
我都係beckham既fans , 但佢既表現無以前咁好, 比起以前,而家同球王仲差好遠下.. 我都認為england 唔好以佢做重心比較好 .. 但我認為佢真係好盡力去完成賽事的..

[ Last edited by yinloveu on 2006-6-6 at 05:58 PM ]
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 07:41 PM

Originally posted by brightlee at 2006-6-6 16:36:
Would you please stop to talk about THESE again?
THanks..
I mean both sides...
你就成日話好怕教懷細路la~right???
我而家就同你說教~
而家有人話婚外情系少少事喎
咁你系咪要做D野先???
你係咪未覺得全球既離婚比率好高???未覺得全球既孤兒,單親家庭未夠多???係咪要同D後代講"結婚只系一個簽名儀式,冇須認真"???

喂~佢地好有問題喎~雖 Sports討論版既用戶系男性居多,但難保冇女性low,你話D女性見到會唔會安落???

You are right for this.
I am supporting your points.....

+6

[ Last edited by brightlee on 2006-6-6 at 10:08 PM ]
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 08:16 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 07:41 PM:

你就成日話好怕教懷細路la~right???...
你講錯啦~我係講緊一個男人玩完應該番屋企~而碧咸係做到~
我冇覺得全球既離婚比率好高???冇覺得全球既孤兒,單親家庭未夠多??
呢d係好多~但件件事都係唔同既例子~你唔可以搵呢d野黎話佢~
仲有呢d全部都係離左婚先有~但碧咸冇離到婚~而且冇令到佢兩個兒仔受痛苦~
而且可以張老婆個名紋係身~我相信你做唔到囉~都唔會咁偉大咁做~
(係咪要同D後代講"結婚只系一個簽名儀式,冇須認真~太低b啦)~根本唔明我講咩
記住搞婚外情女人都有責任~
我係講緊係一生一世~大家做錯野只要雙方唔介意同肯改過就巳經ok~
冇講過話要教後代離婚~
做d咩野??人地搞婚外情又要做d野??香港夠多人搞婚外情啦~咁你係咪個個都要打呀??
你下下針住碧咸既婚外情~你都識講~sport係有女仔~d女仔會睇你係一個點既人呢??
我相信會睇你係一個小氣而且思想唔成熟既人囉~人地講緊踢波~
你無啦啦講到婚外情~真係吹你唔起啦~
你d理解能力好差囉~讀多d書啦~
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 08:30 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 20:16:

你講錯啦~我係講緊一個男人玩完應該...
你鐘意D咩人關我屁事,我話之你溝個外星人做老婆la真系,但你鐘意還鐘意~唔好連人地既壞事、惡行都比你講成笑話,小小事,不值一題咁,你有冇顧過有人聽到會唔安樂???特別系女性,你怕唔怕你既言詞會成為小孩既"榜樣"???

我ar~有權發大單野去版務區慢慢同你玩架,我同你D咁既惡劣關係洗同你客氣???我唔咁做系因為想你自己知自己錯,你再狡辯ㄚ~

讀多D書la,倫常呢D野連我呢個半唐番都知,你呢???

[ Last edited by DEATHMAN on 2006-6-6 at 08:36 PM ]
作者: iguana    時間: 2006-6-6 08:35 PM

請問有無人有瑞典對英格蘭戰績。
無記錯既話,佢係英既剋星。
幾十年來,英格蘭近年才贏過一兩次。
維京人既體質,碰上英格蘭從來都佔優。
真係吾覺英格蘭抽到好籤。
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 08:38 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 08:30 PM:

你鐘意D咩人關我屁事,我話之你溝個...
咩你咁偉大會理人感受嫁咩??你好假喎~d人聽到咩感受~用番abc果句啦~公道真係自在人心~我有咩言語會教壞細路??講黎聽聽~黎黎去去講緊一個男人玩完應該識番屋企姐...你要明白如果一個男人搞完婚外情跟住走佬~仲更加唔負責任啦~自己諗下啦哥哥~
你唔明可以比例子你~
作者: brightlee    時間: 2006-6-6 08:38 PM

Originally posted by iguana at 2006-6-6 22:35:
無...
That's what I think England may not win in group stage...

I never think Paragray and Sweden are weak teams.......

作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 08:42 PM

Originally posted by iguana at 2006-6-6 20:35:
無...
北歐眾國最講團結,且佢地性格謙厚,不愛太多花巧野,個個肯搏肯撞,呢D系法、英兩軍欠缺既原素---實而不華
作者: brightlee    時間: 2006-6-6 08:43 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 22:42:

北歐眾國最講團結,且佢地性格謙厚,不愛太多花巧野,個個肯搏肯撞,呢D系法、英兩軍欠缺既原素---實而不華
yes, similar as Danish, and Norway.... (from players skills, Norwegians are the weakest....)
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 08:52 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 20:38:

咩你咁偉大會理人感受嫁咩??你好假喎~d人聽到咩感受~用番abc果句啦~公道真係自在人心~我有咩言語會教壞細路??講黎聽聽~黎黎去去講緊一個男人玩完應該識番屋企姐...你要明白如果一個男人搞完婚外情跟住走佬~仲更加唔負責任啦~自己諗下啦哥哥~
你唔明可以比例子你~
佢根本就唔公道,叫佢同我講公道???慳D la~
系ar,我成日話碧咸ar,咁又點???我有冇搬D歪理出黎講成好事先???冇喎~

"男人玩完應該識番屋企姐",仲唔系教壞細路??,D細路吸收左呢句跟住弟時成家立室又"男人玩完識番屋企就ok".老婆知後問佢地仲乜要去玩女,佢答"我學碧咸堵",跟住散家,個鑊系咪你同ABC孭???
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 09:20 PM

我都冇話係好事黎~我只係講緊一個男人應該玩完就識番屋企~始終男人係貪新鮮既~做錯左最緊要係認錯~碧咸有認到錯~咁有咩問題?我冇話婚外情係好野~由頭到尾都冇講過~唔夠人講唔好屈我喎~
唔認同你就唔公道~認同你就十分之公道??
你自己既想法唔一定係岩~如果個個都覺得自己既想法係岩既~
要討論區黎托咩??根本就唔會有呢樣野存在啦~個個講自己~仲有咩意義?
你成日係度自己吹d野出黎係度講...好9唔塔8~離哂題~真係吹你唔起囉~
我唔知你正身係邊個~但我肯定無論你用幾多個分身~
講d野都係白痴嫁囉~
人地搞唔搞婚外情都唔關我地事啦~有咩權去理人地去話人地??
你自己做得好好嗎??你會做到好爸爸嗎??
未做好自己就唔好話人地~

NO PERSONAL ATTACK IN HERE!
SPECIAL WARNING!
NEXT TIME YOU WILL HAVE HEAVY PENALTY!

[ Last edited by brightlee on 2006-6-7 at 12:12 AM ]
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 09:30 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 21:20:
我都冇話係好事黎~我只係講緊一個男人...
嘩~你而家鼓吹"玩完女識返屋企就冇問題"喎
成日話我屈你,你先唔夠我講喎好似,又話我攻擊公眾人仕私生活,公眾人仕系榜樣,每件事都要好睇,包二奶公開Say sorry係好事黎,但冇需要有D死硬派去講好聽D,呢D叫辯駁,唔系好事
,搞得唔好D細路一樣學樣條數點先???
作者: pc20001103b    時間: 2006-6-6 09:32 PM

Originally posted by brightlee at 2006-6-6 20:43:

yes, similar as Danish, and Norway.... (from players skills, Norwegians are the weakest....)
巴拉圭技術層面上唔似南美球隊
反而有似d北歐球隊,
加上英格蘭既組織唔見得好細膩
要win呢d較硬既球隊都比較難,我估多數和
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 09:32 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 21:20:
你自己既想法唔一定係岩~如果個個都覺得自己既想法係岩既~
要討論區黎托咩??根本就唔會有呢樣野存在啦~個個講自己~仲有咩意義?
你成日係度自己吹d野出黎係度講...好9唔塔8~離哂題~真係吹你唔起囉~
我唔知你正身係邊個~但我肯定無論你用幾多個分身~
講d野都係白痴嫁囉~
系咪唔夠講玩人身攻擊ar?????
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 09:33 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 09:32 PM:

系咪唔夠講玩人身攻擊ar?????
唔係呀~邊會唔夠你講呢?我在明你在暗呀嗎~你未答我問題喎哥哥~你夠有人身攻擊我啦..有咩權話我姐..

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-6 at 09:35 PM ]
作者: andy020290    時間: 2006-6-6 09:34 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 09:30 PM:

嘩~你而家鼓吹&...
對唔住唔係公開sorry~係同老婆仔女sorry~外人關咩事呢??鼓吹婚外情??哈哈!真心相愛的才不會這麼易比人鼓吹呢..你肯定個個婚外情都話關碧咸事??婚外情雙方都有責任嫁~了解咩叫婚姻先啦~
作者: DEATHMAN    時間: 2006-6-6 09:35 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 21:33:

唔係呀~邊會唔夠你講呢?我在明你在暗呀嗎~你未答我問題喎哥哥~
版務區見la~
作者: FRANCISE    時間: 2006-6-6 10:08 PM

Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 09:30 PM:

搞得唔好D細路一樣學樣條數點先

作者: 清揚    時間: 2006-6-6 10:12 PM

有心想 Sports討論版好的人請去版務區講句公道話
作者: brightman    時間: 2006-6-6 10:16 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-5 02:48 AM:
老實講Lampard同謝拉特佢地係有水準~...
老實講你係咪只係睇到碧咸既好處而乏略左Lampard同謝拉特既長處 ? 以近期既能力黎講, 林柏同謝拉特無論係組織攻勢同防守方面,甚至係遠射, 一定係碧咸之上. 碧咸最多可以話係長傳同死球方面略勝一籌..至於話防守方面, 你可以話碧咸走動多, 但係佢攔截太鍚身, 五五波佢成日唔攞, 比起攔截勇捍既林柏同謝拉特一定比了下去.

仲有唔好忘記林柏特係euro04入左4球..以中場球員黎講呢個紀錄係非常之好. 所以我認為因為國際賽經驗唔夠呢一點就話靠碧咸好過靠佢地唔合理.
作者: bigfish    時間: 2006-6-6 10:22 PM

Originally posted by andy020290 at 2006-6-6 09:34 PM:

對唔住唔係公開sorry~係同老婆仔女s...
其實碧咸都出左名係好老公好爸爸 la
有人總係要o係佢氷挑剔先安樂
相比於有眾多私生子o既比利, 肥馬, 同埋坐過監o既 iverson, 碧咸o既私生活真係好好 ga la, 何況碧咸要做壞男人o既條件一定超過比利同肥馬 la, 起碼靚仔過佢地, 有錢過佢地 la, 但碧咸都好循規道矩 wor
作者: bigfish    時間: 2006-6-6 10:24 PM

Originally posted by brightman at 2006-6-6 10:16 PM:

老實講你係咪只係睇到碧咸既好處而...
o係世界盃大舞台, 謝, 林二人o既遠射未必時時可以發揮作用, 相反碧咸o既傳中球就可以利用高治身高優勢同奧雲仔搶點能力, 最少博到角球 la
我唔係話謝, 林二人唔重要, 不過踢國際賽點都係咸哥穩定性高d
作者: 清揚    時間: 2006-6-6 10:32 PM

Originally posted by brightman at 2006-6-6 22:16:

知音人
林伯特/謝拉特成日系球會征戰歐聯,歐聯咪算大賽low,且在國家隊也不算新人,又試過多次挽救球隊,大賽經驗根本充足~
作者: Xtravagant    時間: 2006-6-6 10:36 PM

Originally posted by 清揚 at 2006-6-6 10:32 PM:

知音人
林伯特/謝拉特成日系球會征戰歐聯,歐聯咪算大賽low,且在國家隊也不算新人,又試過多次挽救球隊,大賽經驗根本充足~
support Lam8 and Ger Ger ~ haha
作者: 瓦特鬼仔    時間: 2006-6-6 11:20 PM

點解樓上又有人針對碧咸呢?
佢係一個好有錢既人...人一有錢..就自不然會心郁郁想去包下2奶...
你睇香港d有錢佬....好多都會玩女...咁又點....
人地碧咸...佢都公開認曬衰.....我都唔明d人點解係都要針對佢....
身為一個男人...佢有咁大勇氣去面對....我認為真係好勇呀佢...
佢之後都對佢老婆好好....我唔知佢地係咪扮啦....但係我知道....
佢都唔會差得去邊...佢起碼會扮下野....
d人成日話佢得個靚仔...咩都唔掂.....
又話佢d55波都唔去.....大佬...人地幾十歲啦...重下下去到盡....以後冇得踢波都似呀...
唔洗望拿...我就係一個死梗派
作者: Kian76    時間: 2006-6-7 12:52 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-6 10:24 PM:

o係世界盃大舞台, 謝, 林二人o既遠...
你有心搏角球既話,基本上一有波就對住對手黎射就至少搏倒個波出界先。
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 01:20 AM

Originally posted by yinloveu at 2006-6-6 05:55 PM:
始終出去滾都係唔太好吧
beckham 有好亦有唔好既地方 , 不要過份偏激地維護佢好, 咁樣只會俾人插自己係死硬派
我都係beckham既fans , 但佢既表現無以前咁好, 比起以前,而家同球王仲差好遠下.. 我都認為england 唔好以佢做重心比較好 .. 但我認為佢真係好盡力去完成賽事的...
喂,幾時有人維護碧咸呀,我夠冇維護碧咸,我只係反駁果d人亂踩碧咸就比人當死硬派,咁我點呀?事實上林柏特同謝拉特兩人係呢幾日既熱身賽表現的確係一般,雖然碧咸都唔見得好突出,但係佢處理罰球的確仲係好好,點解踩佢果d人可以繼續,但讚佢果d人就係死硬派?
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 01:22 AM

真係好鬼煩呀你地,嘈乜野啫,婚外情咁又點?有人講過唔係碧咸錯咩?有人講過係出面玩完識返屋企就會等於冇左件事咩?

人地d老婆仔女都未斬碧咸,咁你地班人係度嘈咩ja,人地老婆仔女介意先都未輪到你地啦

從來冇人講過碧咸係球王碧咸係場上好勁既言論,只有某個會員先係咁講,咁樣就要當所以碧咸fans都係死硬派?

踩碧咸果d人就冇人鬧佢地,相反講真相果d人就比人鬧,咁呢個係咩世界?

學人講倫理?係好就唔會未結婚搞大人地個肚啦倫理,咁識同人講倫理就唔會做錯事啦

都係果句,人地老婆仔女未嘈你地班人有咩資格嘈呀,多餘

呢度係體育版,唔好再講d同體育冇關既野,否則一律ban
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 01:23 AM

Originally posted by brightman at 2006-6-6 10:16 PM:

你諗下,唔係有人踩碧咸踩得咁過份點會有咁多碧咸fans走出黎呀...........
我從來都冇講過林柏特同謝拉特兩個人廢同埋可以取代.................

B兄,我知你係咩人,我亦知道你係一個好球迷,大家心照

[ Last edited by abc123aa on 2006-6-7 at 01:25 AM ]
作者: Lyon    時間: 2006-6-7 02:16 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-5 04:53 AM:

完全認同
關鍵時刻發揮高水準正是球王級表現, 碧咸o係呢方面可以話同比利, 馬勒當拿, 施丹幾個互相輝映
細哨今屆歐聯已經表現出佢踢大賽冇碧咸咁醒 la, 我覺得大哨仲好過佢
...
喂, a板主,
真係有人話呀碧咸係球王喎.

踩碧咸果d人就冇人鬧佢地,相反講真相果d人就比人鬧,咁呢個係咩世界?
我覺得你呢句好有問題.
呢度係討論嘅地方, 有咩問題呀.
所謂踩碧咸果d人一路係度講波,
所謂講真相果d人就比人鬧嘅人, 中途攻擊其他人先俾人 warn, 唔通 brightlee 板主 warm 錯人.

學人講倫理?係好就唔會未結婚搞大人地個肚啦倫理,咁識同人講倫理就唔會做錯事啦

呢句有好大問題喎.
咁你意思係踢波唔夠施丹勁, 做唔到施丹級數. 就唔可以討論施丹
你身為呢度板主, 乜唔係應該撫平兩派意見. 令大家理性討論嗎.
以上言論對本板豪無幫助. 反而令人覺得你撥火. 不但不能停止嘈交. 反而令大家無止境咁嘈下去.
有機會令事情擴大.

一個路過好球迷上.

[ Last edited by Lyon on 2006-6-7 at 02:17 AM ]
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 02:49 AM

Originally posted by Lyon at 2006-6-7 02:16 AM:
喂, a板主,
真係有人話呀碧咸係球王喎.

我覺得你呢句好有問題.
所謂講真相果d人就比人鬧嘅人, 中途攻擊其他人先俾人 warn, 唔通 brightlee 板主 warm 錯人.

呢句有好大問題喎.
咁你意思係踢波唔夠施丹勁, 做唔到施丹級數. 就唔可以討論施丹
你身為呢度板主, 乜唔係應該撫平兩派意見. 令大家理性討論嗎.
以上言論對本板豪無幫助. 反而令人覺得你撥火. 不但不能停止嘈交. 反而令大家無止境咁嘈下去.
有機會令事情擴大.

一個路過好球迷上.
你睇唔到咩,我話只有一個人話碧咸係球王,d人就當所有碧咸fans都話碧咸係球王呀

我覺得你呢句好有問題.

點解我咁講呢,因為有d人當正自己講果d野係o岩晒,唔比人讚碧咸,一有人讚碧咸就出聲踩呀踩呀踩,趕走左唔少版友,果d人識話人唔識話自己

有機會令事情擴大.

某人話「讀多D書la,倫常呢D野連我呢個半唐番都知,你呢???」
咁佢又識倫理咩?佢有咩資格話人唔識

你知幾多野呀,唔知既就搵返d舊post睇,我地d版主同佢講左幾多次道理比左幾多次機會佢呀,唔好唔知頭唔知路就走出黎扮晒有道理咁
令大家無止境咁嘈落去既唔係我,係某人,次次都係佢出聲先
作者: bigfish    時間: 2006-6-7 02:50 AM

Originally posted by Lyon at 2006-6-7 02:16 AM:

喂, a板主,
真係有人話呀碧咸係...
我淨係講過佢有球王級表現, 下面o個d 說話我好似冇講過 bor
我話佢有球王級o既表現, 係話佢有咁o既條件
我唔話佢係廣泛認同o既球王, 係因為我知總有好多人唔認同佢o既表現
仲有, 有人唔認同碧咸o係關鍵時刻做救世主o既能力, 唔代表得我一個認同, 我相信好多人都會認同, 對於上屆世外碧咸罰球射死希臘之戰, 我o係酒吧度睇波, o個刻全場鼓動, 好多人都話碧咸有做球王o既條件, 如果贏埋世界盃就一定廣泛認同, 可惜當屆抽中同巴西同線, 反而俾德國入決賽
作者: bigfish    時間: 2006-6-7 02:52 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-7 02:49 AM:

你睇唔到咩,我話只有一個人話碧咸...
你唔認同唔代表全世界人都唔認同
我知好多阿根廷人唔認同比利係球王 la
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 02:53 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-7 02:52 AM:

你唔認同唔代表全世界人都唔認同
我知好多阿根廷人唔認同比利係球王 la
你認同唔代表全世界既人都認同
我就係唔認同,咁點?

總之係真正鍾意碧咸既版友就唔好誇大佢既野啦
作者: bigfish    時間: 2006-6-7 02:56 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-7 02:53 AM:

你認同唔代表全世界既人都認同
我就係唔認同,咁點?

總之係真正鍾意碧咸既版友就唔好誇大佢既野啦
點樣拗都冇意思, 今屆世界盃碧咸將以表現證明一切
我反而擔心朗尼會分薄左佢風頭添
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 02:59 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-7 02:56 AM:

點樣拗都冇意思, 今屆世界盃碧咸將以表現證明一切
我反而擔心朗尼會分薄左佢風頭添
拗黎都無用,留返啖氣睇世界盃好過啦

總之今屆世盃成績如何都會支持英格蘭同碧咸到底
英格蘭係打整體嫁,冇話邊個分薄邊個既風頭,想成為風頭躉就踢好d
作者: bigfish    時間: 2006-6-7 03:02 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-7 02:59 AM:

拗黎都無用,留返啖氣睇世界盃好過...
駛唔駛渣渣手解決左佢呀
唔一定踢得好就搶到風頭
高治呢d 失驚無神博見報
朗尼又復出, 最近傳媒報導碧咸都少左
作者: bigfish    時間: 2006-6-7 03:04 AM

在朗尼與奧雲同受傷患困擾下,英格蘭漸見還原基本步,借助隊長碧咸的右路「七旋斬」,以傳統英式兩翼傳中戰術攻堅。今晚迎戰牙買加,教練艾歷臣將沿用此進攻方程式。
艾歷臣指碧咸的助攻將是英格蘭於世界盃(網站 - 圖片)決賽周的主要武器,而在車路士(網站 - 圖片)屢次助攻建奇功的泰利也稱,碧咸的供應可讓自己盡展所長。於對匈牙利一役接應碧咸傳中,頂入成2﹕1的這名車路士隊長說﹕「碧咸是傳中球大師,世界上沒有人比他更出色。」

呢兩段寫得幾好
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 03:09 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-7 03:02 AM:

駛唔駛渣渣手解決左佢呀
唔一定踢得好就搶到風頭
高治呢d 失驚無神博見報
朗尼又復出, 最近傳媒報導碧咸都少左
我想揸好耐,可惜冇人同我揸

踢得好自然有人會真心提你出黎講

我期待高治拍奧雲係世界盃既表現

朗尼努力吧

想報導碧咸既報導多d就只佢靠佢自己係世界盃有表現喇
作者: bigfish    時間: 2006-6-7 03:12 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-7 03:09 AM:

我想揸好耐,可惜冇人同我揸

...

冇錯
不過冇得射十二碼已經少左入波機會
如果碧咸係劊子手的話, 今屆大有可能射入英軍第一球, 因為巴拉圭踢法粗野, 實輸唔少十二碼
可能有人聽到我講之後 tip 林伯入首球
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 03:15 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-7 03:12 AM:

冇錯
不過冇得射...
我唔望碧咸操刀射返12碼,望就只係望互射12碼果時碧咸射入啦
仲有林柏特一定要把握晒所有12碼呀,謝拉特要遠射爆網呀
作者: bigfish    時間: 2006-6-7 03:17 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-7 03:15 AM:

我唔望碧咸操刀射返12碼,望就只係望互射12碼果時碧咸射入啦
仲有林柏特一定要把握晒所有12碼呀,謝拉特要遠射爆網呀
最緊要碧咸能夠o係關鍵時刻打破悶局, 就好似94年巴治奧o係十六強, 八強同四強, 同86年肥馬奪冠路途咁
作者: abc123aa    時間: 2006-6-7 03:19 AM

Originally posted by bigfish at 2006-6-7 03:17 AM:

最緊要碧咸能夠o係關鍵時刻打破悶局, 就好似94年巴治奧o係十六強, 八強同四強, 同86年肥馬奪冠路途咁
佢做到助攻我已經好開心啦
作者: 清揚    時間: 2006-6-7 09:28 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-6-7 01:22:

都係果句,人地老婆仔女未嘈你地班人有咩資格嘈呀,多餘
唔該你小心D講野ar,講野用個腦諗下先,系我gf唔想結住堵,同埋我gf好自願咁同我生個女既求其一句得埋黎,你有冇用個腦諗???而且我又唔系公眾人物,我冇須要你呢D微不足道既宇宙塵埃管我家事,我父母都未理,你理乜ar???
未婚產子唔可以有倫理架???邊個教你架???起碼我冇出去玩女先,好專心一意咁照顧頭家~

碧咸系咩ar???著名足球員,言行舉止都足以成為榜樣,如髮型咁,所以佢必須向自己的行為負責,做得唔好少不免會比人講la,你D fans仲幫住晒,為乜先???下~系咪要全世界一齊模彷佢先安樂ar???

林伯特始終系英軍最穩定既12K專家~

[ Last edited by 清揚 on 2006-6-7 at 09:36 AM ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0