標題: 有線蔡文堅d旁述真係好廢 [打印本頁]

作者: 三眼仔    時間: 2006-6-30 11:52 PM     標題: 有線蔡文堅d旁述真係好廢

睇有線d波咁多年, 佢都冇乜點進步過, 成日就係度扮晒專家, 講埋一d係人都識講既"分析", 好心佢啦, 應向keyman 學習o下.
作者: Charcoal_henry    時間: 2006-6-30 11:55 PM

你話阿堅哥廢..... 佢講波果陣你可能都未出世.....

唔係話質疑你, 不過堅哥有d咩分析係係人都識講? 可唔可以quote d出黎?
作者: donald15    時間: 2006-6-30 11:58 PM

你唔滿意不如打封信去有線叫佢請你去講啦
有d野你睇落好簡單做落你就知咩事
睇下今年新入去既馮淇
睇下岩岩做既時候佢成點
再睇下堅哥講成點
蔡文堅我覺得佢係咁多講波佬最勁既一個
次次涯完通頂跟住又返商台錄音
真係鐵人黎

[ Last edited by donald15 on 2006-7-1 at 12:02 AM ]
作者: 打狗棒    時間: 2006-7-1 12:11 AM

各花入各眼...............
作者: 三眼仔    時間: 2006-7-1 12:37 AM

Originally posted by Charcoal_henry at 2006-6-30 11:55 PM:
你話阿堅哥廢..... 佢講波果陣你可能都未出世.....

唔係話質疑你, 不過堅哥有d咩分析係係人都識講? 可唔可以quote d出黎?
e.g., 列基美被調出, 讓德國可攻足20mins, 對阿根廷是危險的.

就算講足30年波又點???廢就係廢, 長江後浪.......
作者: brightman    時間: 2006-7-1 12:55 AM

Originally posted by 三眼仔 at 2006-7-1 12:37 AM:

e.g., 列基美被調出, 讓德國可攻足20mins, 對阿根廷是危險的.

就算講足30年波又點???廢就係廢, 長江後浪.......
無錯, 佢根本唔識波, 成日講話根本乜乜無可能, 失球一定係後衛同龍門責任...唔比對方射得同組織得靚..
作者: lookityourself    時間: 2006-7-1 12:59 AM

佢都係報新聞好D....
作者: 三眼仔    時間: 2006-7-1 01:22 AM

例子
1. 在主場氣氛下, 若射12碼德國有優勢.
2. 阿根廷唔怕同慣左同主辦國射十二碼, 因為90年同italy射過......

funny!!!
作者: oleleo    時間: 2006-7-1 01:47 AM

咁有線歌神咪仲廢..........好x憎佢係度大嗌!!!!!!
No Bad words in here!!!!

[ Last edited by brightlee on 2006-7-1 at 06:30 AM ]
作者: abc123aa    時間: 2006-7-1 01:59 AM

Originally posted by donald15 at 2006-6-30 11:58 PM:
你唔滿意不如打封信去有線叫佢請你去...
無錯,講波佬睇落好似好簡單,但係做落我相信唔易做,
d人成日話呢個講波佬唔好,果個講波佬偏幫,
對住個鏡頭講野你估易嫁?
作者: night    時間: 2006-7-1 02:16 AM

佢可以夠膽講......

塞內加爾和黑山

作者: ~johncena~    時間: 2006-7-1 02:23 AM

64台開始廢la,由其係大頭仔
作者: 三眼仔    時間: 2006-7-1 02:24 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-1 01:59 AM:

無錯,講波佬睇落好似好簡單,但係做落我相信唔易做,
d人成日話呢個講波佬唔好,果個講波佬偏幫,
對住個鏡頭講野你估易嫁?
咁林伯特上場都踢得差啦, 我都唔覺得落到場容易踢喎. 但係既然出得黎講波, 唔好既就應該收啦, 再加上佢係商台高層, 不如將d講波機會俾下D新人啦.
作者: kantang4910    時間: 2006-7-1 02:38 AM

Originally posted by 三眼仔 at 2006-7-1 02:24 AM:

咁林伯特上場都踢得差啦, 我都唔覺得落到場容易踢喎. 但係既然出得黎講波, 唔好既就應該收啦, 再加上佢係商台高層, 不如將d講波機會俾下D新人啦.
有邊個講波佬你哋讚好架?你哋講到自己咁勁,倒不如將聲音關掉,衹睇畫面咪乜事都無啦.使乜咁多投訴
作者: Ken Hung    時間: 2006-7-1 03:02 AM

佢真係幾差, 基本上佢連形勢都分析錯
作者: brightman    時間: 2006-7-1 03:14 AM

Originally posted by kantang4910 at 2006-7-1 02:38 AM:

有邊個講波佬你哋讚好架?你哋講到自己咁勁,倒不如將聲音關掉,衹睇畫面咪乜事都無啦.使乜咁多投訴
的而且確我會mute左電視機
有線係無乜好既講波佬, 我覺得較好只有細鬼,keyman.
作者: donald15    時間: 2006-7-1 03:31 AM

Originally posted by 三眼仔 at 2006-7-1 02:24 AM:

晒鬼氣啦
你地要搵人鬧既邊個黎講你都有得鬧
你估堅哥講波好輕鬆咩講完又要返商台都唔知佢點頂
一陣有線搵批新既講波佬出黎你地咪又係到話點樣唔得點樣唔好
以你既一番言論
真係好想聽下你係點講波
作者: ahho319    時間: 2006-7-1 03:38 AM

我覺得有線既講波佬好過無線同亞視..
作者: 三眼仔    時間: 2006-7-1 03:43 AM

Originally posted by donald15 at 2006-7-1 03:31 AM:

晒鬼氣啦
你地要搵人鬧既邊個黎講...
我唔係好明點解你咁想我講波, 不過我諗作為觀眾, 及有其他旁述員作比較, i can say Mr. choi is crap. 仲有, 以你既logic, 咁我地係咪要睇o下Mr. Choi 點落場踢或做領隊???

小弟認為好的旁述員 : 亞瑜, 黃興貴,keyman, 李德能
作者: donald15    時間: 2006-7-1 03:48 AM

Originally posted by 三眼仔 at 2006-7-1 03:43 AM:

我唔係好明點解你咁想我講波, 不...
得明晒
皮蛋黃你都認為好既我冇晒野講
作者: austin666    時間: 2006-7-1 03:57 AM

其實我睇波唔開聲的
所以有咩人講都唔知道

開波先睇
中場休息
完場熄機
作者: austin666    時間: 2006-7-1 03:59 AM

Originally posted by kantang4910 at 2006-7-1 02:38 AM:

咁都俾你知道
作者: abc123aa    時間: 2006-7-1 04:07 AM

Originally posted by donald15 at 2006-7-1 03:48 AM:

得明晒
皮蛋黃你都認為好既我冇晒野講
桂神有生氣,冇咁悶

其實講波佬一定會犯錯嫁啦,就如大家鍾意既李德能,keyman都會有犯錯既時候,唔需要人地少少錯就插佢

[ Last edited by abc123aa on 2006-7-1 at 04:53 AM ]
作者: donald15    時間: 2006-7-1 04:41 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-1 04:07 AM:

桂神有生氣,冇咁悶

其實講波佬一定會犯錯嫁啦,就如大家6意既李德能,keyman都會有犯錯既時候,唔需要人地少少錯就插佢
佢講既波都唔知係睇場波定聽佢講show
作者: andy020290    時間: 2006-7-1 11:54 AM

我覺得佢講得岩喎~本身阿根廷前場巳經係壓哂上去  基本上德國係冇位走~
由其是係有列基美同基施普呢兩個壓迫得前場好勁~
但係佢換走左列基美~即係換走左一個中場壓迫而且又可以做波既人~
再換埋基施普~令到前鋒線根本無可能再有威脅~
佢有講得錯咩??
我見到佢一換左呢兩個走~
成個場即刻變番德國打阿根廷~
點解??
就係冇左前場壓迫~令到德國更加多空位同做波~
所以先會比人追番

[ Last edited by andy020290 on 2006-7-1 at 11:57 AM ]
作者: fitzleung    時間: 2006-7-1 12:31 PM

所以我只聽英文旁述, 好有現場感, 非常同意" 有線蔡文堅d旁述真係好廢", 現在最好反而是丘仔, 進步好大, 球員出身真係唔同, 好有說服力。
作者: 038886    時間: 2006-7-1 12:53 PM

我之前有有線,,,蔡文堅都ok wo..
你去個鏡頭前面up 90 mins'野得唔得.?
中場咩波都冇都可以up 15 mins.你可以嗎
作者: abc123aa    時間: 2006-7-1 01:09 PM

Originally posted by fitzleung at 2006-7-1 12:31 PM:
所以我只聽英文旁述, 好有現場感, 非常同意" 有線蔡文堅d旁述真係好廢", 現在最好反而是丘仔, 進步好大, 球員出身真係唔同, 好有說服力。
丘仔........=3="
做過球員唔一定會講得好,進步就係人都會,但係真係到佢講果時就未必一定係好
相反,馮奇可能會有d前途
作者: wclchris    時間: 2006-7-1 03:39 PM

一定唔聽有線d中文旁述, 聽親都火起
作者: harvey22    時間: 2006-7-1 03:43 PM

i think he is good! acuatly yesterday germany's games he analysis great! HONESTLY!
作者: chunhong    時間: 2006-7-1 11:57 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-1 04:07 AM:

桂神有生氣,冇咁悶

其實講波佬...
係low 認同桂神攪下gap 咪仲好 場波冇咁悶

個人覺得無線. 亞視 講得 比有線 好好多 起碼冇咁悶

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0