標題: 碧咸辭去英格蘭隊長一職 [打印本頁]

作者: lovesa123456    時間: 2006-7-2 07:36 PM     標題: 碧咸辭去英格蘭隊長一職

效力皇家馬德里的中場碧咸在英格蘭本屆世盃最後一次記者會上宣布,將辭去隊長一職。

詳細內容稍後公布。

U-Soccer 綜合報道

Why? 莫非他想淡出國家隊嗎?
England是需要改變, 但我不認為lennon等等能夠接到班
始終仲有一段距離呢

我認為現在england陣中沒有一人比beckham更適合做隊長
gerrard? 睇唔出佢係england的重要性係咁大, 遠比係利物浦為低...
實力固然有, 但能夠肩負起隊波嗎?
從昨晚beckham被換走後的表現就知道吧

owen? 現在為止... 不值一提呢

唯一我服的是terry
但從昨晚pk完後, 他伏在beckham肩上哭的場面...
我想還是beckham才適合呢!

Beckham, 從他的影響力, 肩負起隊波的精神
是我敬佩的.
Captain Beckham!
作者: JerryLee    時間: 2006-7-2 07:43 PM

我想Beckham再擔任隊長再為England踢多屆
作者: 038886    時間: 2006-7-2 07:46 PM

唉..碧咸都唔關你事..你打得好好了
何必呢
作者: FRANCISE    時間: 2006-7-2 07:47 PM

我覺得泰利同謝拉特接任都OK
作者: 艾力克    時間: 2006-7-2 07:49 PM

Originally posted by FRANCISE at 2006-7-2 07:47 PM:
我覺得泰利同謝拉特接任都OK
lampard 同 gerrard 分工唔清晰, terry做隊長會較為適合
作者: 自由神    時間: 2006-7-2 07:55 PM

唔辭唔得啦!
作者: geoffy    時間: 2006-7-2 07:56 PM

i rather choose gerrard as the new captain
lampard should sit on the bench, his performance is shit
NO BAD WORDS IN HERE
WARNING!!!!!

[ Last edited by brightlee on 2006-7-3 at 07:34 AM ]
作者: scorerhk    時間: 2006-7-2 08:02 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-7-2 07:49 PM:

lampard 同 gerrard 分工唔清晰, terry做隊長會較為適合
但我反而覺得,是旦一個做隊長,可能對佢地分工有正面幫助
作者: skjeiw    時間: 2006-7-2 08:29 PM

好唔捨得呀~~碧咸呢個隊長都算身經百戰...我永遠都記得呢位英格蘭7號
作者: FRANCISE    時間: 2006-7-2 08:32 PM

Originally posted by 艾力克 at 2006-7-2 07:49 PM:

應該俾朗尼做隊長,改下佢D火爆性格
作者: sheet    時間: 2006-7-2 08:40 PM

隨了表現,
另一個原因可能係碧咸有感自己受尊重程度漸漸下滑,
昨晚碧咸表明自己冇事,
但仍然被艾歷臣堅決換走,
要是早幾年,根本唔會有依d事出現.
作者: kfiles2k    時間: 2006-7-2 09:46 PM

正係因為無機會做隊長,謝老四先至無辦法係國家隊發揮到佢精神領袖既力量,雙特有高低之分,先至可以完成分工既效果
作者: aenco    時間: 2006-7-2 10:45 PM

Originally posted by skjeiw at 2006-7-2 08:29 PM:
好唔捨得呀~~碧咸呢個隊長都算身經百戰...我永遠都記得呢位英格蘭7號
mee too ~

圖片附件: u774p427t6d86300f172dt20060702.jpg (2006-7-2 10:45 PM, 23 KB) / 下載次數 52
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=913311&k=056e918068281f5c9593be881fedf01e&t=1714540801&sid=ZwW5r9

作者: MaxFigo    時間: 2006-7-2 10:46 PM

Terry、謝拉特都係英超球隊效力....
英超頭幾隊ge球員之間關係係點我唔知,淨係知佢地之間互相服從ge可能性不大
艾歷臣用碧咸做captain做左咁耐,相信碧咸唔係踢英超有一定關係

加上我認為碧咸ge感染力、忠誠程度,比任何一位英格蘭球員都要強
作者: Kian76    時間: 2006-7-2 10:55 PM

Originally posted by MaxFigo at 2006-7-2 10:46 PM:
Terry、謝拉特都係英超球隊效力....
...
只可惜碧咸係一個非常多是非既人,無論係有心定無意,總會有人唔服佢或唔鐘意佢......所以呢個都可算係一個缺點,一個唔得人心既隊長......同埋佢太軟弱喇,唔係隊長既材料。
作者: a1036043    時間: 2006-7-2 11:40 PM

Owen 做隊長
作者: 足球王    時間: 2006-7-2 11:47 PM

terry啦
作者: 瓦特鬼仔    時間: 2006-7-2 11:48 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-2 10:55 PM:

只可惜碧咸係一個非常多是非既人,...
你都幾講埋一邊....碧咸有幾多事非呀.....唔計佢2奶果單野....d人講黎濊去去咪又係果單野.....重有...我唔覺得碧咸好軟弱囉..唔知你點睇得出佢軟弱呢?
作者: andy020290    時間: 2006-7-2 11:48 PM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-2 10:55 PM:

只可惜碧咸係一個非常多是非既人,...
你話佢軟弱~我就唔多同意啦~
你要知道佢受既壓力係好大~
家庭  球會 國家隊~仲有其他其他~
我就係我講果3樣巳經足以壓死一個人了~
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 12:00 AM

其實之前傳佢同謝4不和已經有先兆~
係咁架啦~ 想當年咪一樣因為有碧咸佢地等人上位, 所以迫走左舒利亞一樣~ 英國佬係咁, 個個大名慨都要做大哥~ EQ太低(睇佢地射親12碼都輸就知), 冇得救.....
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 12:26 AM

你地漏左加利仔

奧雲>加利仔>泰利>謝拉特

碧咸今屆兩次被換出, 第一次冇加利仔既情況下就交左個隊長章比泰利, 第二次就交左比加利仔
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 12:47 AM

未必會俾加利仔, 因為4年後佢都老了~
泰利就似樣d
作者: michelle_tom    時間: 2006-7-3 12:49 AM

俾夏格維斯
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 12:57 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 12:47 AM:
未必會俾加利仔, 因為4年後佢都老了~
泰利就似樣d
碧咸係講緊依家開始唔做隊長呀嘛, 關4年後咩事
作者: Kian76    時間: 2006-7-3 01:07 AM

Originally posted by andy020290 at 2006-7-2 11:48 PM:

你話佢軟弱~我就唔多同意啦~
你要知道佢受既壓力係好大~
我想講,任何國家隊成員都會受呢三樣野困擾囉......
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 01:08 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 12:57 AM:

碧咸係講緊依家開始唔做隊長呀嘛, 關4年後咩事
梗係要為未來"甫"路架啦~ 唔通成日換隊長咩~ 到時奧雲同加利仔佢地老啦, 踢唔到國家隊果時先換, 咁咪會浪費左呢幾年時間架磨合囉 講真, 捧歐洲國家盃有咩咁叻姐(睇希臘就知...), 捧到世界盃先係勁~ 先係真正架冠軍!!!
作者: Kian76    時間: 2006-7-3 01:11 AM

Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2006-7-2 11:48 PM:

你都幾講埋一邊....碧咸有幾...
首先,碧咸既是非多與少,你每日打開份報紙會清楚,唔理係有冇道理既指責,都總是會圍擾住分分鐘係英國甚至世界第一靚仔既碧咸身上。

再者,我所說的軟弱是看不到他剛強的一面,一位太過份地溫柔的隊長,好難鎮得住班隊友,特別係大牌隊友:林伯、謝四、泰利等人......
作者: matthewyik    時間: 2006-7-3 01:11 AM

碧咸才是英格蘭架領袖......
係英格蘭裡面,冇一個比碧咸更好
係重要關頭,得碧咸先可以改變戰局
作者: Kian76    時間: 2006-7-3 01:13 AM

Originally posted by matthewyik at 2006-7-3 01:11 AM:
碧咸才是英格蘭架領袖......
係英格蘭裡面,冇一個比碧咸更好
係重要關頭,得碧咸先可以改變戰局
換個角度黎睇,係重要關頭,只有碧咸有機會去改變戰局(死球佢射晒)。
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:14 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 01:08 AM:

梗係要為未來"甫"路架啦~...
做下歐洲冠軍都好過冇, 如果隊隊都好似你咁諗, 咁歐國盃咪無人踢?
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:16 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-3 01:07 AM:

我想講,任何國家隊成員都會受呢三樣野困擾囉......
壓力係人都有, 但碧咸既壓力唔係普通人或者普通球星既壓力, 你可以話係佢自己一手造成呢d壓力, 但我唔同意, 因為佢出名係世人比佢既野
作者: matthewyik    時間: 2006-7-3 01:18 AM

你估個個都有勇氣去射死球......!!??
做一隊波架隊長已經唔容易
更何況係英格蘭.....!!
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:19 AM

Originally posted by matthewyik at 2006-7-3 01:18 AM:
有時d人以為d野好易做
作者: Kian76    時間: 2006-7-3 01:30 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 01:16 AM:

壓力係人都有, 但碧咸既壓力唔係普通人或者普通球星既壓力, 你可以話係佢自己一手造成呢d壓力, 但我唔同意, 因為佢出名係世人比佢既野

我係回緊呢兩句嘛,我認同碧咸壓力大,但以上面兩句黎講,任何國家隊成員都會遇到,有d人話球星大壓力,但老實講唔係球星一樣有壓力,只要對自己球隊和自己本人抱有期望,就肯定有壓力,沒有壓力的只有兩種球員:放棄了的球員、輕敵的球員,呢兩種球員都唔會有好下場......

只要對自己有要求,有期望,就算係香港隊成員面對巴西,都一樣會有壓力!!!說自己沒有壓力的人,話自己己達到目標係喪氣的蠢話,好似舒夫真高咁話乜野黎到八強己經好好之類既說話,末踢先認輸,抵死啦!

講番正題,只要願意當上英格蘭隊長的一刻開始,就一定會出現壓力,任何球員都是一樣,但我可以講一句,如果埋怨話做隊長壓力大,因而表現唔出隊長風範的話,點解仲要難委自己做呢個隊長呢??應負唔倒咁大壓力係咪應該一早退下來??係咪你做唔好其他人就做唔好呢??冇錯,碧咸做隊長唔算差,特別係加盟皇馬之前,係幾好既,但自從在皇馬初期的狀態不足及雙特日漸出名,基本上碧咸在國家隊的威信真係愈黎愈少,更出現很多英國腳不滿他搶晒風頭之類既新聞,又有雙特爭做大佬出言碧咸讓位等新聞,出現咁多野,再留低做隊長都冇意思啦,係咪??根本都冇人服你,仲做乜鬼野隊長??
作者: Kian76    時間: 2006-7-3 01:34 AM

Originally posted by matthewyik at 2006-7-3 01:18 AM:
末發生既野我唔知,只係唔可以排除其他英格蘭球員一樣有能力在最後一刻射入死球的可能性。

若碧咸真的是完全地能改寫戰局,點解佢生球時又做唔倒呢點??佢做唔到,佢隊友做唔到,大家都做唔到,最後得到死球機會後,點解成日見倒碧咸救世,不能排除碧咸既死球係世界五大甚至第一,但很大因素是碧咸擁有100%主射死球的權利和機會,因此而評價其他英格蘭球員沒有改變戰局能力實在不公平。
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:35 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-3 01:30 AM:
我係回緊呢兩句嘛,我認同碧咸壓力大,但以上面兩句黎講,任何國家隊成員都會遇到,有d人話球星大壓力,但老實講唔係球星一樣有壓力,只要對自己球隊和自己本人抱有期望,就肯定有壓力,沒有壓力的只有兩種球員:放棄了的球員、輕敵的球員,呢兩種球員都唔會有好下場......

只要對自己有要求,有期望,就算係香港隊成員面對巴西,都一樣會有壓力!!!說自己沒有壓力的人,話自己己達到目標係喪氣的蠢話,好似舒夫真高咁話乜野黎到八強己經好好之類既說話,末踢先認輸,抵死啦!

講番正題,只要願意當上英格蘭隊長的一刻開始,就一定會出現壓力,任何球員都是一樣,但我可以講一句,如果埋怨話做隊長壓力大,因而表現唔出隊長風範的話,點解仲要難委自己做呢個隊長呢??應負唔倒咁大壓力係咪應該一早退下來??係咪你做唔好其他人就做唔好呢??冇錯,碧咸做隊長唔算差,特別係加盟皇馬之前,係幾好既,但自從在皇馬初期的狀態不足及雙特日漸出名,基本上碧咸在國家隊的威信真係愈黎愈少,更出現很多英國腳不滿他搶晒風頭之類既新聞,又有雙特爭做大佬出言碧咸讓位等新聞,出現咁多野,再留低做隊長都冇意思啦,係咪??根本都冇人服你,仲做乜鬼野隊長??
舒夫真高佢的確講得o岩喎

講返正題......

某程度上你都講得o岩, 我相信碧咸唔會埋怨做隊長壓力大既, 因為佢本身壓力都已經好大
而且雙特爭做大佬呢d可能真係真, 但應該冇傳聞中咁嚴重, 其實雙特自己知自己事啦,
表現唔夠好點爭呀
作者: matthewyik    時間: 2006-7-3 01:37 AM

其實謝拉特同林伯特係咪第一次踢世界盃....??
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 01:38 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 01:14 AM:

做下歐洲冠軍都好過冇, 如果隊隊都好似你咁諗, 咁歐國盃咪無人踢?
唔係冇人踢....係冇咁搏命姐~
所以希臘得左~(唔係話希臘唔好)
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:39 AM

Originally posted by matthewyik at 2006-7-3 01:37 AM:
其實謝拉特同林伯特係咪第一次踢世界盃....??
好似係
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:40 AM

碧咸......

David Beckham是誰?

喜歡足球的知道,不留意足球的也會知道;男孩子知道,女孩子同樣會知道。

這許多年來,萬人迷Beckham的名聲如雷貫耳久久不絕,只是人們談的論的多是他的髮型、他的緋聞乃至他的私生活。

實際上,他是一個足球員。

這許多年來,我也聽人說過——包括我自己在內也曾經如此想過——「Beckham名過其實,球技與面孔不成正比。」

我錯了,大錯特錯了。

真正懂得看球的人都知道,Beckham其實確實是現代球壇的其中一個傳奇人物,其斬波能力當世無出其右。這些我以前都知道,只是我以前總是認為他沒有速度,認為他不夠拚搏——而這些批評在今時今日我依然時有聽及。

然而,我錯了。

我看過一段Beckham早年在曼聯於歐冠盃決賽上對戰巴塞時的精華片段,在片段中我看到Beckham作出驚人的突破,一爆再爆勇不可擋。如今的他,只不過是轉型後踢球變得更聰明更小心,如此而已。

事實上,既然他具有一腳不需過人已可斬出靚波的神技,那麼,他又何必突破呢?

在今屆英格蘭國家隊陣中,我看到踢波最有Heart的人,也是Beckham。可以說,他無愧於他右臂上的隊長臂章。八年前那個年少氣盛吃紅牌出場的Beckham已經消失,面前的,是八年後成熟透了的他。

右中場出身的他,在皇馬陣中抑或在英格蘭陣中亦時而負責擔任防守中場,眼見他助攻助守全場跑動,誰說他不夠拚搏?

我們都看著他長大。當日那稚氣未脫羽翼初成的Beckham今日經已蛻變成今屆世界盃最稱職的隊長。對於他的拚搏,對於他的貢獻,除了致敬,我還有什麼可說?

今天,在比賽過後,你於記者會上垂淚宣佈決定不再擔任英格蘭隊長一職。你說,六年前被委任成為隊長是你一生的光榮;我說,你的出現是英格蘭永遠的驕傲,你的離開是英格蘭永遠的遺憾……

八年前,你背負全國的咒罵;今日,你輸了比賽,卻嬴了全球的掌聲與尊重。再見。
作者: sky308    時間: 2006-7-3 01:41 AM

依屆世界盃無左碧咸會點?!
睇下英格蘭1比0個d賽示係邊個入波
作者: Kian76    時間: 2006-7-3 01:45 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 01:35 AM:

舒夫真高佢的確講得o岩喎
...
我一見倒段新聞話舒夫真高話入到八強己很滿足,我便預感意大利贏硬。

乜野叫士氣??呢一句說話令全隊烏克蘭心滿意足,冇左必需要贏既決心,仲點同意大利踢??點同一隊決心贏世界杯既意大利踢??技術己經不及別人,連心態都輸埋,仲點踢先??

身為隊長,我絕對唔認同舒夫真高講呢d咁損軍心既說話。
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:45 AM

Originally posted by sky308 at 2006-7-3 01:41 AM:
依屆世界盃無左碧咸會點?!
睇下英格蘭1比0個d賽示係邊個入波
英格蘭分組賽出局

對千里達都係碧咸助攻高治先開記錄..........
作者: matthewyik    時間: 2006-7-3 01:47 AM

第一次踢世界盃......
就想搶碧咸個隊長離做
野心真係好大!!
兩個阿特根本就係比人睇得太高
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:47 AM

Originally posted by matthewyik at 2006-7-3 01:47 AM:
第一次踢世界盃......
就想搶碧咸個隊長離做
野心真係好大!!
兩個阿特根本就係比人睇得太高
某程度上, 佢地所成名既遠射都係運氣佔大多數
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 01:48 AM

無論點講都好, 大衛係1個愛國同識分串架人, 唔會為左一己私慾, 唔埋有人唔like佢, 死霸住黎做
拎得起, 放得低. 你估咁易架?? 國家隊長wo~ 大衛仲講過話由細到大架夢想就係成為自己國家架隊長, 出戰世界盃, 你睇佢換左出去個失望表情, 同望住自己隻腳搖頭, 覺得自己唔爭氣, 忍唔住喊出黎果份情就可想e知...
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 01:52 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 01:48 AM:
無論點講都好, 大衛係1個愛國同識分串...
無錯, 我相信碧咸一早已經決定左世盃後交返個隊長章出黎, 否則無可能咁快決定到.......

如果謝拉特係因為冇得做隊長而冇狀態的話我會覺得佢好冇用, 好廢
作者: MaxFigo    時間: 2006-7-3 01:59 AM

Originally posted by Kian76 at 2006-7-3 01:45 AM:

我一見倒段新聞話舒夫真高話入到...
又唔可以咁話佢...
無人知道比賽之前烏克蘭陣中軍心係點
可能佢地好多球員都好緊張、好大壓力...你諗返賽前,有幾多球迷睇好烏克蘭
而且入到8強,球員自然對自己有期望,想再進一步,自自然然壓力就會黎
舒夫咁講都係想班球員用返世界杯起初ge心態去踢
而事實上果場波,我認為烏克蘭係輸質素,唔係輸軍心
從烏克蘭ge攻勢,睇得出佢地都係想贏
作者: MaxFigo    時間: 2006-7-3 02:03 AM

Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2006-7-2 11:48 PM:

你都幾講埋一邊....碧咸有幾...
其實我諗係每個隊長有唔同方法
例如簡尼鐘意鬧人,但施丹就比較斯文,簡拿華路仲孩子氣,但隊友都好自然咁信哂佢地

而碧咸就係個係球場上用拼搏精神去鼓舞隊友果種
而且eq高到絕對可以成為隊友楷模

再睇返英格蘭對葡萄牙果場
佢被換出之後,雖然係場邊飲泣
但去到互射12碼階段、同輸波之後
佢都強忍淚水,行入場安慰隊友
咁係源自於佢身為隊長ge責任感,
佢都唔撐住ge話,球隊就會群龍無首,佢可以話係深明此道
從e個例子...我覺得碧咸一d都唔軟弱,只係佢ge唔軟弱唔代表要惡

[ Last edited by MaxFigo on 2006-7-3 at 02:05 AM ]
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:13 AM

Originally posted by MaxFigo at 2006-7-3 02:03 AM:
其實我諗係每個隊長有唔同方法
例如簡尼鐘意鬧人,但施丹就比較斯文,簡拿華路仲孩子氣,但隊友都好自然咁信哂佢地

而碧咸就係個係球場上用拼搏精神去鼓舞隊友果種
而且eq高到絕對可以成為隊友楷模

再睇返英格蘭對葡萄牙果場
佢被換出之後,雖然係場邊飲泣
但去到互射12碼階段、同輸波之後
佢都強忍淚水,行入場安慰隊友
咁係源自於佢身為隊長ge責任感,
佢都唔撐住ge話,球隊就會群龍無首,佢可以話係深明此道
從e個例子...我覺得碧咸一d都唔軟弱,只係佢ge唔軟弱唔代表要惡
你講晒我一直以來想講既野, 搞到我好想喊
我相信碧咸入場安慰隊友既時候都好想喊, 但佢身為隊長如果同大家一齊喊的話就冇人安慰到隊友們.......
作者: MaxFigo    時間: 2006-7-3 02:19 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 02:13 AM:

你講晒我一直以來想講既野, 搞到我...
多謝

同埋我想講...碧咸係英格蘭主理哂所有死球
你可以話係佢霸住黎射,但某程度上亦反映出隊友信任碧咸能力
關鍵時刻唔係人人都可以保持水準,但隊友從無懷疑過佢
至起碼我未見過隊友同佢爭射死球而不和

要成為隊長,要建基於隊友對佢ge信任,碧咸做到e點,係Terry、謝拉特等所做唔到
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 02:30 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 01:52 AM:

無錯, 我相信碧咸一早已經決定左世...
個問題係雙特根本連自己本身要做架野都未做好(到), 佢地12碼唔入不特只, 林伯身為全個決賽週射波最多架人, 竟然可以一個入波都冇, 呢個係一個正選球員應有表現嗎?? 仲有謝拉特, 用最後果場波為例, 佢夠竟做過d咩黎?? 當兩個中堅同兩隻閘不斷死守住自己"剛"位, 防中架夏格前前後後不停包波, 不停突圍支援前線架時候, 謝拉特去左邊?? 點解每一次最危險架時候, 中場清波架永遠係夏格, 前面有入波機會架時候永遠有夏格份?? 其他人呢?? 得個高字架高治係前面不斷去湧, 右邊換大衛架小國腳連儂, 係咁突破, 仲要故埋防守, 雙特做過d咩突出架野出黎?? 唔好理係咪大衛搶哂d死球黎處理, 但佢有百份百做好佢架工作, 罰球入, 助攻有, 仲想點?? 朗尼沉唔住氣, 當然係衰!! 但係咪話10打11就要打成咁?? 全場沒停過係咁走果個夏格都射得入, 竟然名氣咁大架雙特唔入?? 人地夏格係因為有你地兩個大哥, 所以經常做邊緣人, 佢仲要唔係球會架必然正選黎, 但雙特就各自在球會係重心人物, 其他咁多隊友個個有火, 睇夏格射入12碼後果個激情, 果團火, 相反雙特, 一d爭勝心都冇, 所以最後對中堅痛哭, 完全明白佢地心情, 佢地盡最大努力, 搏老命 做好自己工作, 120分鐘沒失球, 120分鐘前面入唔到波都算啦~ 12碼你地都唔入, 想點?? 係咪真係要靠埋佢地去入波呀?? 如果有睇場波, 都見到rio用頭咬緊牙關頂出對面d遠射, terry清波清到最後抽筋......
所以雙特係咪真係要檢討下呢??
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:32 AM

Originally posted by MaxFigo at 2006-7-3 02:19 AM:
多謝

同埋我想講...碧咸係英格蘭主理哂所有死球
你可以話係佢霸住黎射,但某程度上亦反映出隊友信任碧咸能力
關鍵時刻唔係人人都可以保持水準,但隊友從無懷疑過佢
至起碼我未見過隊友同佢爭射死球而不和

要成為隊長,要建基於隊友對佢ge信任,碧咸做到e點,係Terry、謝拉特等所做唔到
最衰今屆互射12碼碧咸冇得射.............
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:36 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 02:30 AM:

個問題係雙特根本連自己本身要做架...
雙特係唔係要檢討我就唔敢講, 但如果碧咸係名不符實的話, 雙特比碧咸更名不符實一萬倍,
爭大佬就識爭, 但係表現完全唔合格, 仲差過新仔既夏格維斯同連儂, 就連高治都好過雙特,
咁佢地可能真係要檢討下.........
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:39 AM

世界杯-貝克漢姆辭去英格蘭隊長一職,但誓言繼續為國效力

路透巴登巴登電---貝克漢姆(碧咸(網站 - 圖片))在周日世界杯(網站 - 圖片)四分之一決賽(半準決賽)英格蘭(網站 - 圖片)輸給葡萄牙(網站 - 圖片)後宣布,辭去擔任近六年的隊長職務。

這位英格蘭中場球員在記者會中強忍淚水,宣讀了一份聲明︰「我感覺是傳承隊長袖標的時刻了。」

「我們進入麥克拉倫(麥卡倫)執掌帥印的新時代,作為英格蘭隊長是我的榮耀,我要強調,我希望代表英格蘭出賽。」

「我期待竭盡所能輔佐新隊長和麥克拉倫。」他在2000年11月由代理教練彼得泰勒(彼德泰萊)任命為隊長,他也感謝泰勒圓了他的兒時夢。

貝克漢姆表示,英格蘭在經點球(十二碼球)大戰輸給葡萄牙後,球員們都大受打擊。
作者: MaxFigo    時間: 2006-7-3 02:40 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 02:36 AM:

雙特係唔係要檢討我就唔敢講, 但如...
睇得出高治係10人應戰之下,表現都比一般比賽更搏...
唔好理實際作用大唔大,心態好已經令人覺得有希望
但雙特就....
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:42 AM

Originally posted by MaxFigo at 2006-7-3 02:40 AM:
睇得出高治係10人應戰之下,表現都比一般比賽更搏...
唔好理實際作用大唔大,心態好已經令人覺得有希望
但雙特就....
無錯, 雙特真係形都唔見, 但係夏格維斯就前中後都見到佢, 拜仁賺晒啦

就連被人批評得好勁既高治都可以做到佢入黎要做既工作, 雙特真係要檢討下啦,
係唔係真係要咁樣既表現落去?
作者: austin666    時間: 2006-7-3 02:51 AM

英格蘭隊中
有幾多個真係服個隊長的呀
好多個都想爭做

碧咸出波又話人做咩成日俾長
人地俾短你入唔入到去先
明知人地呢期打長
自己唔識走位塞死係中間
人地出長俾你即係提你咪鬼打死中間
自己唔識諗吓仲插出波果個
出到短俾你唔通唔俾咩
俾到你一堆人圍著篤波點入禁區先

仲有個中場唔知踢乜
個個都進攻中場
有幾次碧咸仲要踢埋右後衛
進攻又冇波入防守又懶做
做隊長唔走死至奇
俾我早就唔做等班友爭餐死
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 02:53 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 02:42 AM:

無錯, 雙特真係形都唔見, 但係夏格...
咩突出表現都未有就學人講名, 要做大佬, 要話事權
失敗
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:54 AM

Originally posted by austin666 at 2006-7-3 02:51 AM:
英格蘭隊中
有幾多個真係服個隊長的...
我諗除左泰利同雙特之外其他人都服
泰利都好過雙特.......
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:55 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 02:53 AM:

失敗
係=3="
雙特永遠都唔洗做英格蘭既隊長, 有排都未到佢地
作者: bigfish    時間: 2006-7-3 02:57 AM

我早就預左, 不過我希望佢係捧走世界盃先退出
依家佢辭職, 反映佢已經比其他人成熟, 淡薄名利, 專心為家庭同球會付出, 亦間接俾泰利, 謝仔佢地上位, 都算用心良苦
作者: austin666    時間: 2006-7-3 02:57 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 02:42 AM:

無錯, 雙特真係形都唔見, 但係夏格...
2個第1次踢世盃爭表現
但表現何其差
林伯所有射球全部唔中
實在令人失望
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 02:57 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 02:55 AM:

係=3="
都唔知佢地為做隊長e踢國家隊, 定真係有心為國效力架
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 02:59 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 02:57 AM:

都唔知佢地為做隊長e踢國家隊, 定真係有心為國效力架
真心爭隊長為國效力
作者: bigfish    時間: 2006-7-3 03:00 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 02:55 AM:

係=3="
謝拉特會好過林伯特
睇大賽表現就知, 謝仔踢親大賽都有表現, 同碧咸一樣係關鍵先生, 相反林伯每逢大賽就失準, 私心又重, 唔會揀佢 la
至於泰利, 始終係打後衛, 入球能力同重要性都比謝拉特低, 相信都係謝仔上位時侯 la, 不過隊長還隊長, 重心始終係碧咸, 希望佢多d 提點謝仔 la
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 03:00 AM

Originally posted by bigfish at 2006-7-3 02:57 AM:
我早就預左, 不過我希望佢係捧走世界...
唔好咁講呀, 一陣d人又會話(大衛做過梗係可以咁講啦)~
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 03:02 AM

Originally posted by bigfish at 2006-7-3 03:00 AM:

謝拉特會好過林伯特
睇大賽表現就...
我寧願泰利做隊長
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 03:04 AM

Originally posted by bigfish at 2006-7-3 03:00 AM:

謝拉特會好過林伯特
睇大賽表現就...
傻豬黎架
當大衛仲係隊長架時候, 佢已經話大衛太多長轉, 打法唔0岩, 咁你話佢做左隊長之後, 重心仲會唔會0係右路呢
作者: austin666    時間: 2006-7-3 03:04 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 02:53 AM:

失敗
2個今期仲唔夠出名咩
1個廿幾30球全部唔入
1個好少少冇記錯入左1球
最吹水的人要破大哨記錄果位

雙謝都冇得好講
要破大哨果位
有信心係值得鼓勵
過份自信就變左自大
做唔到俾人覺得吹水咁就唔好
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 03:04 AM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 03:04 AM:

傻豬黎架
當大衛仲係隊長架時候, 佢已經話大衛太多長轉, 打法唔0岩, 咁你話佢做左隊長之後, 重心仲會唔會0係右路呢
佢係傻魚
無錯=3="
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 03:05 AM

Originally posted by austin666 at 2006-7-3 03:04 AM:

2個今期仲唔夠出名咩
1個廿...
謝仔入左兩球

邊個話要破大哨個記錄???朗尼???大把機會啦佢
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 03:08 AM

Originally posted by austin666 at 2006-7-3 03:04 AM:

2個今期仲唔夠出名咩
1個廿...
你係咪講朗尼呀
作者: austin666    時間: 2006-7-3 03:09 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 03:02 AM:

我寧願泰利做隊長
X2

入唔到波
最緊要唔好失波
如果唔係12碼都冇得射就輸左
作者: bigfish    時間: 2006-7-3 03:10 AM

依家長傳打法有乜問題? 又有效率又顧及傳統, 仲可以利用高治身高優勢添
至於泰利, 我仲好認得上屆歐國盃係輸佢, 睇唔住普斯迪加, 所以唔係咁欣賞佢
本來里奧做都好, 不過佢成日想破壞曼聯薪酬制度, 所以唔選佢
謝仔o係利物浦做隊長做得幾好, 仲得桂神封以神奇隊長之名添
值得一提, 謝仔做隊長好似成日捧盃, 希望佢可以幫英格蘭趕走晒d 衰運 la
作者: bigfish    時間: 2006-7-3 03:10 AM

Originally posted by austin666 at 2006-7-3 03:09 AM:

X2

入唔到波
最緊要唔好失波
如果唔係12碼都冇得射就輸左
上次佢睇唔住普斯迪加喎, 佢係 euro 出局罪人, 累到碧咸射失十二碼
作者: austin666    時間: 2006-7-3 03:11 AM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 03:05 AM:

謝仔入左兩球

邊個話要破大哨個記錄???朗尼???大把機會啦佢
原來係佢呀!?
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 03:18 AM

Originally posted by bigfish at 2006-7-3 03:10 AM:
依家長傳打法有乜問題? 又有效率又顧...
人地以為自己係巴西,就算巴西都唔會只係地面去啦,多餘
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 03:22 AM

Originally posted by austin666 at 2006-7-3 03:11 AM:

原來係佢呀!?
都係唔明= ="...
其實你係咪想話朗尼廢呀?? 係唔怕講wo
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 03:23 AM

Originally posted by bigfish at 2006-7-3 03:10 AM:

上次佢睇唔住普斯迪加喎, 佢係 euro 出局罪人, 累到碧咸射失十二碼
都唔係慨~ 人會進步, 大衛都做過罪人啦~ 知衰, 同一個錯誤唔好再錯過咪得囉
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 03:25 AM

依家長傳打法有乜問題? 又有效率又顧...
個問題就係話....我係大佬黎, 仲咩要就你踢法?? 仲咩唔可以我黎做重心呀??
作者: iad    時間: 2006-7-3 06:03 AM

係=3="
風度,修養已經輸左比beckham la
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 06:06 AM

Originally posted by iad at 2006-7-3 06:03 AM:

風度,修養已經輸左比beckham la
淨係講表現都已經輸晒= ="
作者: babo    時間: 2006-7-3 08:45 AM

其實ab仔點解仲叫夏格維斯係新仔-0-
佢都入選左好多年~上屆都有佢=0=

講番隊長一職...以今屆表現來睇..雙特根本再無資格出聲..
反而....可能會爆過小冷...麥卡倫俾加利仔做都唔頂=.=
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 08:49 AM

Originally posted by babo at 2006-7-3 08:45 AM:
其實ab仔點解仲叫夏格維斯係新仔-0-
佢都入選左好多年~上屆都有佢=0=

講番隊長一職...以今屆表現來睇..雙特根本再無資格出聲..
反而....可能會爆過小冷...麥卡倫俾加利仔做都唔頂=.=
唔知,感覺上佢仲係新仔,但係佢絕對有能力令我覺得佢唔係新仔,去英超玩下啦佢
夏格維斯其實今年都已經25歲......

實比人插啦佢地
奧雲受緊傷,加利仔做住先係唔奇嫁
作者: bioamen    時間: 2006-7-3 12:54 PM

u can tell gerrard is gonna miss...i still remember his face, i know he's not comfortable...he didn't even think when he kicked....he just randomly kicked the ball....if i didn't remember it wrong...most of the eng players kicked to 2 the rite side....and low shots 2...didn't they know they should  never take a ground shot when they do penalties....cuz the goalkeeper can just lied down and catch the ball...
作者: vv1668vv    時間: 2006-7-3 01:10 PM

急流勇退,未必唔系一个好的选择。
能自我否定,可见  碧咸  才是真的聪明人。
作者: iad    時間: 2006-7-3 01:16 PM

真係好feel sad 我唔想backham 走
好似話佢會留返英格蘭隊 至到退休
但唔做captain, 比班友仔攪到甘 灰la
今年d人話full team , 最切整今年
如果佢地個心一致, 點樣都唔可以win
作者: cottoncandy    時間: 2006-7-3 03:16 PM

beckham had done very good job this six year, thank you for all he did.
i think gerrard is a good replacement for him then.
作者: iknow    時間: 2006-7-3 03:19 PM

Originally posted by abc123aa at 2006-7-3 08:49 AM:

唔知,感覺上佢仲係新仔,但係佢絕對...
我想一係奧雲,一係加利仔lo,夠薑俾朗尼做~~
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 03:22 PM

Originally posted by iknow at 2006-7-3 03:19 PM:

我想一係奧雲,一係加利仔lo,夠薑俾朗尼做~~
就算係比朗尼做都要2年後啦,碧咸都係00年先開始接手
作者: iad    時間: 2006-7-3 03:26 PM

2010 beckham有沒份出呢
作者: abc123aa    時間: 2006-7-3 03:28 PM

Originally posted by iad at 2006-7-3 03:26 PM:
2010 beckham有沒份出呢
冇既機會大過有~就算有都應該係後備黎嫁喇
作者: Jr.Terry    時間: 2006-7-3 03:31 PM

小弟同各位兄弟一樣

幾年前我都唔 like 碧咸 , 因佢太出鋒頭

真係似明星多過似球星

但係近呢兩年我的確開始改觀

首先我同意佢o既感染力 , 一來佢係隊中少數外流球員之一

有多 d 外界經驗 , 加上佢真係有豐富大賽同國際賽經驗

二來可能真係靚仔著數 d

講句o野都好似肯定 d 咁 , 起碼我覺得喜歡英軍o既朋友會同意呢一點

加上暫時英軍當中雖然都有幾名球會隊長在陣

但係o向國際場上能夠讓人感到有大將之風o既只有碧咸

泰利 , 雙特 , 奧雲等 , 實力我從未懷疑過

好波還好波 , "帶領" 球隊o既能力同魅力 , 又係另一回事

想當年佢都係一個輕浮o既細路 , 今日 , 尤其英軍輸o左o既一刻

只有碧咸最冷靜 , 會去安慰其他隊友 , 這就是隊長 !
作者: iMacc    時間: 2006-7-3 04:48 PM

喺我心目中碧咸會係1個令我唔會忘記嘅英格蘭隊長~

重申我並唔係碧咸迷~
作者: liverster    時間: 2006-7-3 04:55 PM

Originally posted by iMacc at 2006-7-3 04:48 PM:
喺我心目中碧咸會係1個令我唔會忘記嘅英格蘭隊長~

重申我並唔係碧咸迷~
係我心目中最偉大的英格蘭隊長是笠臣
作者: brightlee    時間: 2006-7-3 05:11 PM

Originally posted by liverster at 2006-7-3 18:55:

係我心目中最偉大的英格蘭隊長是笠臣
so do I!

He's an example for a good CAPTAIN!

作者: supportMU    時間: 2006-7-3 05:32 PM

Originally posted by brightlee at 2006-7-3 05:11 PM:

so do I!

He's an example for a good CAPTAIN!

笠臣做隊長真係沒得頂
但做領隊就......
作者: liverster    時間: 2006-7-3 05:38 PM

Originally posted by supportMU at 2006-7-3 05:32 PM:

笠臣做隊長真係沒得頂
但做領隊就......
兩全其美,談可容易,像碧根巴華的足球奇才實在難能可貴.
作者: supportMU    時間: 2006-7-3 05:54 PM

Originally posted by liverster at 2006-7-3 05:38 PM:

兩全其美,談可容易,像碧根巴華的足球奇才實在難能可貴.
沒錯~ 佢連外交同推廣都可以做得咁好真係少之又少~
叫得凱撒大帝, 唔係浪得虛名

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0