標題: [游人間‧頑童俱樂部] 檬查查MCC 點歌仔 [打印本頁]

作者: Triangel    時間: 2006-9-8 01:57 PM     標題: 檬查查MCC 點歌仔

港男M.C.C. 現在推出一個
嶄新"點歌仔"節目,
歡迎大家將平時你對歌詞既特别感覺,
特别心情故事,
跟贴留言,
用歌詞黎送給你要點唱既人,
佢地可以係你既EF朋友,敵人,版主.
內容可以係
多謝,祝賀,搞笑,諷刺,求愛,求偶之類。。。

(P.S. BoyBoy 又要麻煩你將贴得好D Post 加分啦,Thanks)

[ Last edited by coolala2005 on 2007-6-10 at 05:50 PM ]
作者: Triangel    時間: 2006-9-8 02:05 PM

我想將以下一首歌詞,
送比 BoyBoy 的一個朋友,
希望boyboy呢個朋友,
可以在星河中漫遊,穿梳宇宙,闖進另一個新境界
===========================
天籟...星河傳說(盧冠廷 曲﹐卡龍 詞)
星河有一串星際流火
掌舵尋覓獵戶星座
用歌於黑暗悠悠拍和
眾聲編出了一闋情歌
星河有一串星際流火
蹉跎留在銀河躺臥
或者闖進了人馬座
挽弓抓一把金箭如梳
萬千的咬潔星座
圍著朗月分佈就座
在千秋不變星座
存著你或我
萬千的咬潔星座
圍著朗月分佈就座
用悲愴交響樂
寧靜宇宙悴然  -- 驚破

[ Last edited by Triangel on 2006-9-8 at 02:17 PM ]
作者: Triangel    時間: 2006-9-8 02:15 PM

Today I want to designate a song to SherryLiu.  
Thank you for her Great Support to M.C.C. and
bring a lot of fun to MCC.

I also want to thank you for her not to leave us along when the school begin

學生哥 - 許冠傑
     曲︰GOLDSTEIN
     詞︰許冠傑/黎彼得
     學生哥 好溫功課
     咪淨係掛住踢波
     最幣肥佬o左 冇陰公囉
     同學亦愛莫能助

學生哥 好咪書囉
     咪日夜掛住拍拖
     顧住十幾科 科科喎
     面懵懵一肚火

*螞蟻亦要搵o野食
     唔做事確係冇益
     少壯就要多努力
     來日望自食其力

學生哥 要思己過
     唔係第日悔恨更多
     人之初 應知錯
     唔自立就會捱餓

重唱 *

學生哥 一個個
     我o地日日記住隻歌
     人多多 RE ME RE DO
     齊合力唱詠同和

[ Last edited by Triangel on 2006-9-8 at 02:18 PM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-8 02:16 PM

我要點《我愛台妹》比 ilovesai666........
原因唔使點講喇啩......
心照啦 666 ~~~

《我愛台妹》

<這種節奏你悶應要動一下才對阿~YA~HA~OH>
我的阿妹妹 快來跟我跳A GO GO GO~~
我知道你看到是我 妳不會說 NO~~
我不是油頭YA教授! 我的Honeys都叫我熱狗For show!
女孩~~就喜歡妳台台~~ 等等去家裡轟趴要不要來?
只怕妳掛的太快 明天要去廟裡收驚拜拜!
Go high! We can kiss the sky!人生海海
我們不會Just stand one night!one night in 墾丁~~
我留下許多精~~ 妳是我的!可口可樂幫我解渴!
看我穿著知道我玩饒舌~~~
不用說我壞話!因為我有性功能 如果是你肚子大

我愛台妹~~台妹愛我~~對我來說林志玲算什麼~~~
我愛台妹~~台妹愛我~~對我來說侯佩岑算什麼~~~

我不愛中國小姐~~我愛台妹萬萬歲~~~
妳的檳榔兩粒要一百好貴~~又沒有沒含稅~~~
如果能夠和妳共枕眠 更多更多的奶粉錢~~~
我願意為妳貢獻 我不是愛現~~~
請妳噴上一點點銷魂的香水~~~
換上你最性感的高跟鞋~~~人群之中妳最亮眼~~
台妹來了!我是否和妳一拍即合~~
跟我去很多的不良場合~~
大家看到我都對我喊 YES!Sir~~
因為我是公認最屌的 Raper~~
台妹們~~麻煩和我拍拖~~
我不是凱子!可是我不成我也不會囉嗦!純情是什麼?
我不懂~~我的想法很邪惡!張震嶽他懂~

我愛台妹~~台妹愛我~~<HAHAHAHAHA~~>對我來說林志玲算什麼~~~
我愛台妹~~台妹愛我~~<HAHAHAHAHA~~OH>對我來說侯佩岑算什麼~~~<YA>

為了妳!我可能要投資一家檳榔攤~~
為了妳!家裡可能要有鋼管~~~
為了妳!我要常常下去台南~~~
為了妳!流氓會來找我麻煩~~~
對於帶著一點豐胸圍的女生~~我的腎上腺素毫不考慮亮起紅燈!
畢竟妳也不是天使~~我也不是聖人!時尚的野獸~~
那就請妳對我受夠!
妳是馬戲團訓練有素的 Animail~~ 所有男模、女模!你在屌什麼~~
我就不信妳現在還有處女膜!都是凱子戳~~
喜歡台妹說話的口音~~ 有時後夾帶幾句古怪三字精!
愛神的箭!你要射向哪裡?張震獄、Free 9、熱狗 這裡~~~

我愛台妹~~台妹愛我~~<HAHAHAHAHA>對我來說林志玲算什麼~~~<HAHAHAHA>
我愛台妹~~台妹愛我~~<HAHAHAHAHA>對我來說侯佩岑算什麼~~<ONE MORE TIME>~(X2)

YO AV8D~~把手放中空甩!叫你什麼都不用管~~~(X4)
我要你感受!這個節奏!身體跟著擺動!
這是Free 9、張震獄、熱狗 OH~~
要你跟著我們怒吼 OH~~
一切都是假像!不是你們想像!
我愛台妹!我愛台北!就像這樣~~~~
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-8 02:17 PM

Originally posted by Triangel at 8-9-2006 14:15:
Today I want to designate a song to...
Only for Sherry......
Don't forget about a hardworking smart colleger in Hong Kong ~~~
作者: Triangel    時間: 2006-9-8 02:22 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-8 02:17 PM:

Only for Sherry......
Don't forget about a hardworking smart colleger in Hong Kong ~~~
I won't...
唔洗急播,
等我搵到首歌至緩緩玩你

[ Last edited by Triangel on 2006-9-8 at 02:42 PM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-8 02:31 PM

Originally posted by Triangel at 8-9-2006 14:22:

I won't...
唔洗緊播,
等我搵到首歌至緩緩玩你
那不用客氣了.........
不要了..
作者: BarristerSpring    時間: 2006-9-8 02:33 PM

點比自己.........

冷暖那可休 回頭多少個秋
 尋遍了 卻偏失去 未盼卻在手
 我得到沒有 沒法解釋得失錯漏
 剛剛聽到望到便更改
 不知那裡追究

一生何求 常判決放棄與擁有
 耗盡我這一生 觸不到已跑開
 一生何求 迷惘裡永遠看不透
 沒料到我所失的 竟已是我的所有

一生何求 曾妥協也試過苦鬥
 夢內每點繽紛 一消散那可收
 一生何求 誰計較讚美與詛咒
 沒料到我所失的 竟已是我的所有

屌好撚唔開心ar........

[ Last edited by BarristerSpring on 2006-9-8 at 02:34 PM ]
作者: Triangel    時間: 2006-9-8 02:41 PM

Originally posted by BarristerSpring at 2006-9-8 02:33 PM:
點比自己...
你唔會唔開心得過
Rated-R #25032
http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... age=835&fpage=1
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-8 02:44 PM

Originally posted by Triangel at 8-9-2006 14:41:

你唔會唔開心得過
唔開心既野就唔好提啦 Tri 先生.......
呢度係比人尋開心家嘛........
作者: playbr2    時間: 2006-9-8 04:12 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-8 02:44 PM:

唔開心既野就唔好提啦 Tri 先生.......
呢度係比人尋開心家嘛........
x2  Tri 先生
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-8 04:19 PM

Originally posted by playbr2 at 8-9-2006 16:12:

x2  Tri 先生

作者: Triangel    時間: 2006-9-9 01:18 AM

我呢首歌, 就一定要點唱比Coolala 奶媽聽,
因為我第一次聽Coolala 奶媽Post 呢首歌,
笑到我肚痛左三日,
而家將首歌送返比精神分裂病患協會會長
禮上往來la
========================
荷里活大酒店 - 尹光
曲/詞︰尹光
喂喂荷里活有間大酒店
有三個肥婆呀學踢波 學踢波
你又踢 佢又踢 卒之就踢o左落河

你想執番個波 我幫你執個波啊
我標落去水 雙手攬住個波
FANG上去水面等佢捉住個波
佢個心想話接住點知佢差錯腳落河
我忙救佢命 驚佢又壓死我
搵多兩個肥婆合力去拖
好彩又救醒o左 你地玩咩波 玩咩波
應該要小心播

肥婆A白:喂 肥婆霞 你冇o野呀嘛?
肥婆B白:冇o野 哎o也個衰佬真係撞鬼呀
              係度搏懵呀
肥婆C白:哎o也 點解咁架?
肥婆A白:哎o也 咁抵死呀?
肥婆B白:係啦 摸手摸腳呀個衰佬呀
肥婆A白:離晒大譜呀
肥婆C白:即係佢乘機揩油
肥婆B白:係喇 係喇
肥婆A白:我就話佢想非禮你就真呀
肥婆B白:係呀 係呀 咁既人都有既 真係呀

尹光白︰
唉 你咪救人啦 我都知道就唔救佢架勒
所以我地廣東人既俗語講得好呀
好心著雷劈 一D都冇錯架
呢 就係好似果個肥婆咁 踢波
係河邊踢 跌落河 係我救佢上黎姐
都唔在話勒 救人一命呀勝過七級浮屠
救佢上黎重話我非禮佢 你知啦
遊水救人 抆下撞下梗係有架啦嘛

佢支支呀佐 佢真囉呀梳
居然窒阿哥 都只為執個波
好彩我讀過詩書不易發火
否則我又再兜腳踢佢落河

荷里活呢間大酒店
有個肥婆為o左學踢波
爭D命冇o左 你地玩咩波 玩咩波
應該要小心播

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... ight=%2Bcoolala2005

[ Last edited by Triangel on 2006-9-9 at 01:22 AM ]
作者: clkgtr    時間: 2006-9-9 01:42 AM

點比呀gn仔
希望佢唔好再亂諗野喇
又唔好學壞喇

------------------------------------------------------------------------
晚晚乖 梁洛施

曲 : Yak Bondy / David Eriksen
詞 : 茵葵 編曲 : 唐奕聰 監製 : 關禮琛
------------------------------------------------------------------------

場內問有幾多位 擦身過 又擦到我
而場內又有幾多位 是那幾個 想要甚麼
旁人未了解清楚 愛多個 便愛多錯多
還是讓我看清楚 再揀過 面善又很英俊

#期待會面密密短訊 實在了默默相信
誰又是極度吸引 未為愛變蠢

*我想跟你壞 但我未曾壞
未算純情 但未太過歪
我早知你壞 但我未曾大
讓我暫時自動晚晚乖

明明共你有感覺 卻裝作 絕無感覺
明明望過你嘴角 記得你 一擦著火

旁人未理這知覺 也不想自我束縛
難道是我太口渴 要思索 面善又很英俊
repeat#*

oh……事實現在並未結識你 oh……慢慢地熟讀著你心理
oh……慢慢地熟讀著我心理 歡喜的 方可一起……

我想我想跟你壞 但我未曾壞
未算純情 但未太過歪
我早知你壞 但我未曾大
讓我暫時自動晚晚乖
作者: Triangel    時間: 2006-9-9 03:00 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 01:42 AM:
點比呀gn仔
希...
你要叫gn仔唔好學壞
好似有D難度播

作者: gn00987333    時間: 2006-9-9 03:28 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 01:42 AM:
點比呀gn仔
希...
多謝
不過

讓我暫時自動晚晚乖

作者: clkgtr    時間: 2006-9-9 03:32 AM

Originally posted by Triangel at 2006-9-9 03:00 AM:

你要叫gn仔唔好學壞
好似有D難度播
咁又係
Originally posted by gn00987333 at 2006-9-9 03:28 AM:

多謝
不過

讓我暫時自動晚晚乖

作者: gn00987333    時間: 2006-9-9 03:34 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 03:32 AM:

咁又係

作者: clkgtr    時間: 2006-9-9 03:35 AM

再整番隻歌仔化解一下各位既淚氣先

============================
觀世音

作曲:方大同
填詞:林夕
編曲:方大同
============================

接吻聲 喝彩聲 派彩聲 拍檯聲
按扭聲 拆樓聲 跳樓聲 聽不聽
唱K 聲 唱票聲 上牌聲 碰牌聲
吃糊聲 算帳聲 訴苦聲 聽不聽

*湧湧聲浪撞睡蓮 瞬間生滅如一念
 閉起眼觀照 塵世上音波的曲線
 法界看盡眾聲 喧嘩閃似電
 像貪瞋痴交響盛宴*

攻訐對拆論辯胡言 傾心細訴立誓甜言
爭吵哄騙大鬧謠言 也更可是非點
烽煙抗議怒罵儳言 悲哭控訴道別留言
招呼耳語問候微言 說教勸交吹牛敷衍

雨會乾 鳥會飛 蝶會死 夢會醒
樹會枯 愛會苦 耳會躲 聽不見
疾似風 逝似煙 謝似花 碎似灰
遠似星 淡似水 靜似心 聽不見

REPEAT*

彼此有壓力未能眠 彼此有怨念夢難甜
彼此有困局問誰憐 世界誰在打點
彼此有抱憾未能言 彼此也有恨問誰填
彼此也有病被人嫌 有劫要等高人指點

(喜歡你 打倒你 未解決等你)
念在你 推舉你 別一味小器
(未表決等你 為何你未忘記 
為何你想死)
大家都等你 你去死 為何你想死

聽飛蟻撲翼伴愁眠 聽喪禮眼淚滴成蓮
聽乞丐缽上撞銅錢 聽眾聲在表演
聽短訊往復渡餘年 聽伊美對罵疾如蟬
聽心跳放下靜如禪 聽法句經釋然

釋迦說法贈下遺言 拈花帶笑靜默無言
超生破障寂滅忘言 你會否靜一點
聽一個印度籍童言 聽他笑說欲渡明年
聽他喝清水彷似箭 你會否不張揚捐錢

道理深 道理淺 放於心解脫
無常道都不可說 靠你解決
作者: BOYDWAN    時間: 2006-9-9 03:45 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 03:35:
再整番隻歌仔化解一下各位既淚氣先
哇.......................
呀施主,呢首歌你post 去嗰d 乜春淨乜春土乜春論乜春壇好似啱d 喎...... 
作者: clkgtr    時間: 2006-9-9 03:50 AM

Originally posted by BOYDWAN at 2006-9-9 03:45 AM:

哇.......................
呀施主,呢首歌你post 去嗰d 乜春淨乜春土乜春論乜春壇好似啱d 喎...... 
施主, 請教有d乜春論壇咁岩post呢d春既呢
作者: BOYDWAN    時間: 2006-9-9 03:56 AM

Originally posted by clkgtr at 2006-9-9 03:50:

施主, 請教有d乜春論壇咁岩post呢d春既呢
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=121085
施主,問你死未?
你放心去嗰度啦,我地會懷念你咖喇~~~
作者: playbr2    時間: 2006-9-9 04:44 AM

自己1号:冇人理我,我自己点比自己,費事等到下一個千禧年

自己2号:喂喂喂.....cry乜ㄚ.......点咩歌ㄚㄚㄚㄚㄚ.......小朋友

自己1号:...........咁我点自己首飲歌ㄚㄚㄚㄚㄚ

自己2号:OK.........

自己1号:.........(聞歌起舞中)

歌名:紅日
語言:粵語,
作曲:立川俊之,  編曲:方樹樑
填詞:李克勤

* 命運就算顛沛流離
命運就算曲折離奇
命運就算恐嚇著你做人沒趣味
別流淚 心酸 更不應捨棄
我願能 一生永遠陪伴你 *
Repeat *

# 一生之中兜兜轉轉 那會看清楚
徬徨時我也試過獨坐一角像是沒協助
在某年 那幼小的我
跌倒過幾多幾多落淚在雨夜滂沱
一生之中彎彎曲曲我也要走過
從何時有你有你伴我給我熱烈地拍和
像紅日之火 燃點真的我
結伴行 千山也定能踏過
讓晚風 輕輕吹過
伴送著清幽花香像是在祝福你我
讓晚星 輕輕閃過
閃出你每個希冀如浪花 快要沾濕我 #
Repeat * #
Repeat * five times

在線試聽

http://fjt.now.net.cn:7751/www.9 ... ;title=%AC%F5%A4%E9
作者: harvey22    時間: 2006-9-9 05:03 AM

你記住叫my自己3-10号伴你舞
作者: playbr2    時間: 2006-9-9 05:14 AM

Originally posted by harvey22 at 2006-9-9 05:03 AM:
你記住叫my自己3-10号伴你舞
佢地一齊跳緊......

P.S 老孫我一拔條毛髮可以變出300個自己,加上洞裡三千個猴子猴孫好熱鬧ㄚㄚㄚㄚㄚㄚ..........

........................... (正在五指山下回憶N年)
作者: 155220    時間: 2006-9-9 10:19 AM

to all 港男

一條小抹香鯨,擱淺o係沙灘 ,泳客正在拯救緊佢。
直播室 ,
小抹香鯨情況穩定。淋水落去好幫到佢。

大家笑下啦
作者: Triangel    時間: 2006-9-9 10:22 AM

Originally posted by 155220 at 2006-9-9 10:19 AM:
to all 港男[/col...
唔明?睇左五次都唔明
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-9 10:23 AM

Originally posted by 155220 at 9-9-2006 10:19:
to all 港男[/col...
先係驚嘆 15 仔既無比創作思維...............

再係 好有親切感........

最後係.......

笑到我真係碌喺地.........

多謝你呀 15 仔.........
好野呀 15 仔 !!!!
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-9 10:24 AM

Originally posted by Triangel at 9-9-2006 10:22:

唔明?
It's a famous song from Hong Kong TV advertisement ~~~
You do not know that means you are not living in Hong Kong~~~
That's normal ~~`
作者: Triangel    時間: 2006-9-9 10:25 AM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:23 AM:

:...
Sorry...
都唔明
作者: Triangel    時間: 2006-9-9 10:28 AM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:24 AM:

It's a famous song from Hong Kong TV advertisement ~~~
You do not know that means you are not living in Hong Kong~~~
That's normal ~~`
Thanks
有冇試聽?
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-9 10:30 AM

Originally posted by Triangel at 9-9-2006 10:25:

Sorry...
都唔明
The story is about an outing reporter(外景記者)....
reporting a whale getting around(擱淺) the beach.......
She ate something that are good to voice and good to the throat......
And so when the news reporter in the TV main centre(報緊新聞的記者叫佢報導當時情況)......
She became a good singer rather than a reporter,,,,
She started to sing out the news she is reporting and the song is what 15 posting ~~

Understand now ???
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-9 10:31 AM

Originally posted by Triangel at 9-9-2006 10:28:

Thanks
有冇試聽?
我唱比你聽好唔好 ?
作者: Triangel    時間: 2006-9-9 10:37 AM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:31 AM:

我唱比你聽好唔好 ?
你教SherryLiu 唱比我聽得唔得呀?
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-9 10:41 AM

Originally posted by Triangel at 9-9-2006 10:37:

你教SherryLiu 唱比我聽得唔得呀?
=.= 你想我比咩反應你 ?
作者: 155220    時間: 2006-9-9 10:49 AM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:23:

:...
咁大反應
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-9-9 11:01 AM

Originally posted by 155220 at 9-9-2006 10:49:

咁大反應
梗係要啦........
15 仔你咁好野咁有創意....
我係 Boy Boy 就 +100 喇 ~~~
作者: teramishu    時間: 2006-9-9 11:59 AM

响呢道, 我要点上一首歌给一位已经 (消失) 左ge版友,
好多谢你介绍呢首好歌给我听!

每当我心情唔靓或自信唔够时,都会用呢首歌来为自己加油!
尤其是 Chorus 部分!

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=115908&fpage=1&highlight=%E5%A4%A7%E6%98%A5

呢位版友,听讲你呢排心情好唔靓,希望呢首歌可以帮到你!
虽然我同你唔係好熟,但既然大家都係 26FUN ge 人,有难我地一定可以同你分担!

老友,加油,咪放弃啊!

歌曲: 男子组
作曲: 陈奂仁
填词: 林海峰
演唱: 林海峰、郑中基、苏永康、梁汉文、古巨基

改编词: teramishu (功力甚差,请大家见谅)
演唱: 26FUN 一班顽童

Here We Go。。。

26FUN人收工除呔黑皮鞋收埋
穿新出經典復刻七零年波鞋
湊夠腳約老友打友谊波冇壞
細個o既老友到晒個個都肚腩大

大波细波睇到大家碌野都硬埋
心情如顽童 仲扮活潑通山嗌
西七一黐埋 吹水懶詼諧
三張幾通處插佢大力射左出界

身邊靚女走晒 我龟頭都淤晒
仲廿歲仔咩 晒氣 係咪要想死 想死你都有排
西窿我點队晒 冇食伟哥真唔掂
仲扮眼濕濕 扮晒o翕dup 但係我都冇精點借精你来出野

老友咪嘆氣 我點幫你 babe
振振兩臂拍拍碌野打氣 babe
力要谷起 想當天可以係咁插
未要伟哥 今天爭爭氣男子組靠你

死仔 o黎埋都甩埋
死佬 玩得起玩埋
死仔包 爭乜鬼西窿
一齊 插唔完都插埋

小球場一班顽童插全場死捱
港男俱樂部大皇BoyBoy都软埋
插兩野個個斷氣 個個煙癮大
老顽童个个碌野都插到拗晒柴

呢班友當打時期插到你软埋
呢場全挽鞋 大啖白泡嘔得快
西水都乾埋 碌野仲拗紧柴
乜筋都抽過晒佢淨係打飞机出野快

啤酒兩jar隊晒 碌野软得好快
係咪要收身 減肥 食藥再搣脂再插過小女孩
西窿我插足晒 我份力气減晒
又未到出得 未算死得 就算出最多早退休暢遊世界

老友咪嘆氣 我點幫你 babe
振振兩臂拍拍碌野打氣 babe
力要谷起 想當天可以係咁插
未要伟哥 今天爭爭氣男子組靠你

細個大家出野很快
冇著底裤瀟灑走上街
床上严记 碌野要企
平台扑野 伟哥我食到厌晒
要買condom爸爸即買
細個話知當街打飞机
童年時你 童年時我 聯群結拜 成個世界我玩晒

老友咪放棄 放都晒氣 babe
振振兩臂拍拍背肌打氣 babe
用腦谷起 一班老顽童在喘氣
大晒腹肌 波波交俾你男子組靠你

老友我撐你 我梗幫你 babe
振振兩臂拍拍背肌打氣 babe
射到飛起 今天终可以射死你
仲打飛機 爭番一口氣男子組靠你

[ Last edited by teramishu on 2006-9-9 at 12:00 PM ]
作者: playbr2    時間: 2006-9-9 12:28 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-9 10:23 AM:

先係驚嘆 15 仔既無比創作思維...............

再係  好有親切感........

最後係.......

笑到我真係碌喺地.........

多謝你呀 15 仔.........
好野呀 15 仔 !!!!
X999 又黎聞歌起舞
作者: Triangel    時間: 2006-9-9 02:10 PM

Originally posted by teramishu at 2006-9-9 11:59 AM:
响呢道, 我要点...
x2
作者: ilovesai666    時間: 2006-9-9 02:12 PM

Originally posted by Edgar Davids at 2006-9-8 02:16 PM:
我要點《我愛台妹》比 ilovesai666......
掂呀你~~~
好朋友!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: Triangel    時間: 2006-9-9 02:15 PM

Originally posted by ilovesai666 at 2006-9-9 02:12 PM:

掂呀你~~~
好朋友!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
佢恰恰 sign off
作者: playbr2    時間: 2006-9-9 02:24 PM

点比有『豬腩肉』既中亢頑童,鐘意游水既小頑童,同鐘意麥兜既所有頑童收聽

麥兜:阿媽教落「肚Dum」作動唔好游

麥媽:喂!

麥兜:我阿媽教落要「嘔奶」就唔好游

校長(暑假做緊兼職救生員):喂!

麥兜:搞到邋遢別人唔使游

阿輝(隻龜仔丫)旁白:小朋友齊保持泳池清潔

麥兜:阿媽教落有「豬腩肉」就游多幾游

熒幕蓋字:齊齊保持泳池清潔..............完

http://initialf.bufsiz.jp/mcdullindex.html

圖片附件: 02%20grand.jpg (2006-9-9 02:24 PM, 84 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967897&k=841efeb8d4a958169be676b10ba46aad&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: 884-5b.jpg (2006-9-9 02:24 PM, 17.5 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967898&k=4bdb9b17be847b0b753e1b7c883f1468&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: 92007251_1.jpg (2006-9-9 02:24 PM, 99.3 KB) / 下載次數 1
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967899&k=0203a73781d732c68bb082cee2ad9175&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: l_p1003832585.jpg (2006-9-9 02:24 PM, 44.6 KB) / 下載次數 1
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967900&k=ca542bc51b60119d404b0791dbd2b88e&t=1714651759&sid=J1jc9b

作者: Triangel    時間: 2006-9-9 02:46 PM

Originally posted by playbr2 at 2006-9-9 02:24 PM:
点比有『豬腩...
好得意呀
真係唔敢相信
playbr2 都有一顆咁正既"赤子之心"

作者: playbr2    時間: 2006-9-9 03:20 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-9 02:46 PM:

好得意呀
真係唔敢相信
playbr2 都有一顆咁正既"赤子之心"
,我重係細路黎架........阿''蟬''

圖片附件: 021201_03.jpg (2006-9-9 03:20 PM, 123.2 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967904&k=52d3b896c9c33d262f04df1a24962684&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: u0p55.jpg (2006-9-9 03:20 PM, 21.3 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967905&k=ab87d6aa024517b67211e29913df09c2&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: 021201_07.jpg (2006-9-9 03:20 PM, 79.3 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967906&k=3fe4dad7eb7c079e6f5e330fbd575b82&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: image002.jpg (2006-9-9 03:20 PM, 8.8 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967907&k=978013e1dc1639cc8a65c7c8566b9931&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: xinsrc_8e82a353fafe490ca99687bf96292a26_t301050.jpg (2006-9-9 03:20 PM, 11.5 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967908&k=b9287a6de6972b8a389ce35b01595c21&t=1714651759&sid=J1jc9b

圖片附件: 021201_10.jpg (2006-9-9 03:20 PM, 74.6 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=967909&k=05b8c4b90ee93e019514f0321002469c&t=1714651759&sid=J1jc9b

作者: 自由神    時間: 2006-9-9 04:31 PM

TO 民兄,一年後大學不見不散

不見不散 不見不散 我會等你 與你走進這空間
不見不散 不見不散 我會等你 與你跨過這高山

理想 或遠在無邊的遠方 還是已淡忘
 承諾 讓我在無止地期待 我只有活在 活在未來

我已等到枯乾 但未感到絕望 完全是因你 可以在旁
 我會奏著哀歌 替你點亮燭光 你縱使一去 不再復還
 不見不散 不見不散 不見不散

不見不散 不見不散 我會相信 縱是風裡飛花
不見不散 不見不散 我會相信 教我相信好嗎
作者: 自由神    時間: 2006-9-9 04:37 PM

TO 所有26FUN既人!
只要係o係26FUN入面睇過野同講過野既人,一定會明白咩叫Good Time
係真‧頑童既亦都明白到26FUN係一個Enjoy Good Time既地方!

通宵的喧嘩  很吸引吧
你不想歸家  只想逛o下
你high到聲沙  烏哩馬叉
你跟佢響旺角  兜到出沙頭角

超低音Woofer  差D爆炸
片番個急彎  幾大要撐
你相信專家  都買你怕
怕且你好自我  怕且已經大個

You have a good time
Good time  Good time
You have a good time
Good time  Good time

周身都穿窿  不感到痛
你一味識兇  一味夠勇
你一味好矇  一味放縱
你不會講代價  你只係想腐化

你有否諗過想做甚麼
你有否諗過想做甚麼
你有否諗過聽日如何
作者: teramishu    時間: 2006-9-9 06:36 PM

To 每一位 港男俱樂部 版友!

人生不如意事,太多。。。
真正开心时间,太少。。。
爱情给人烦恼,太多。。。
能够幸福快乐,太少。。。

太多有情人不能终老,可惜可惜。。。

送大家一首 任逍遥 ,望大家能够过得快活,感情生活如鱼得水。。。

歌曲: 任逍遥
演唱:任贤齐

英雄不怕出身太淡薄   有志气高哪天也骄傲
就为一个缘字情难了   一生一世想捕捕不牢

相爱深深天都看不到   恩怨世世代代心头烧
有爱有心不能活到老   叫我怎能忘记你的好

让我悲也好   让我悔也好
恨苍天你都不明了
让我苦也好   让我累也好   让我天天看到她的笑

让我醉也好   让我睡也好
把愁情烦事都忘了
让我对也好   让我错也好   随风飘飘天地任逍遥

作者: Rated-R    時間: 2006-9-9 09:12 PM

本少爺的心裡話:

我的生活像 拍了一齣戲
有超多導演跟編劇 只說了台詞一句
而他們配了八百個語氣 操控著我的情緒
那根本不是我的口氣 想讓觀眾看好戲
最後的目的 還不是在促進收視率
我不知道我有沒有勇氣 拆下他們的面具
我只知道好像認真的男人最美麗
會不會一直演下去直到他們滿意

啦啦啦啦啦 啦啦啦啦啦 啦啦啦啦 Oh Oh 我不可能再回頭
啦啦啦啦啦 啦啦啦啦啦 啦啦啦啦 Oh Oh 我只能一直往前走

我在回家路上 看到路標指著演藝圈
如果選擇往前走 我就必須強壯
走著走著 莫名其妙 衝出來好幾隻狗
我心想我什麼時候認養這麼多隻狗
他們咬著蘋果 手裡拿著長鏡頭 好像要對著我訴說什麼 陰謀

會說話的狗 牠說牠是為了狗週刊 看能不能拍我 多換幾根骨頭

如果傷害我是你的天性 那憐憫是我的座右銘 (狗狗狗狗)
需要我照亮你回家的路 那我會送你們手電筒 (狗狗狗狗)

我告訴他們 八卦是會過去的 新聞是一時的 生活是永久的
音樂是會留下來的 我幫牠們寫了歌
因為我沒寫過保育動物之類的歌

我始終還是我 誰都改變不了我 雖然我知道很多弓箭手
想射下往上爬的我 當我到了山頂上頭 誰都傷不了我
這些弓箭手 辛苦了你們提筆的手 我還是會把你們當朋友
因為我知道 這是你們大家的工作 加油 咬著蘋果的狗
雖然不是我的對手 還是可以成為我的狗

啦啦啦啦啦 啦啦啦啦啦 啦啦啦啦 Oh Oh 我不可能再回頭
啦啦啦啦啦 啦啦啦啦啦 啦啦啦啦 Oh Oh 我只能一直往前走

(韓文Rap翻譯中文)
為什麼 我去哪裡都會跟著跑
這些買賣人的人生的秘密 這種壓力是不需要的
這首歌結束之前 我會決定怎麼處理
從失去我的隱私權到煩惱我的家人被騷擾
該結束 因為反正你找不到你想找到的東西

深怕沒有了新聞 才學會開車 來跟蹤別人 Oh Oh
為了什麼 Oh Oh 為了骨頭 偷窺別人的生活
自以為偵探 看太多柯南 Oh Oh 拍了什麼 Oh Oh 什麼都沒有
作者: no.21    時間: 2006-9-9 09:46 PM

Originally posted by Rated-R at 2006-9-9 09:12 PM:
本少爺的心裡話:

我的...

happy birhtday to you~
happy birhtday to

[ Last edited by no.21 on 2006-9-9 at 09:48 PM ]
作者: d228216    時間: 2006-9-9 09:57 PM

我係王小虎, 揾呀馬小玲,
馬小玲你在何方, 欠我D錢幾時還,
.......................................
作者: d228216    時間: 2006-9-9 09:57 PM

Originally posted by no.21 at 2006-9-9 09:46 PM:

happy...

作者: no.21    時間: 2006-9-9 10:09 PM

Originally posted by d228216 at 2006-9-9 09:57 PM:

捕左死晚講句HAPPY BRITHDAY比佢都唔抵得牙,BAN埋我囉

[ Last edited by no.21 on 2006-9-9 at 10:11 PM ]
作者: d228216    時間: 2006-9-9 10:27 PM

Originally posted by no.21 at 2006-9-9 10:09 PM:

捕左死晚講句HAPPY BRITHDAY比佢都唔抵得牙,BAN埋我囉

[ Last edited by no.21 on 2006-9-9 at 10:11 PM ]
都好播
作者: FRANCISE    時間: 2006-9-9 10:28 PM

我在存在
明知終於都會有一個憧憬的天國 多好
路燈或是琴譜 彷似加了一點激素
如果真的可以記得那初生的感覺 多好
流失未及填補 彷似進入了最後倒數

*改不了 你怎去改
 來回的 他朝會再歸來*

#求悔改 求脫胎 求忍耐
 怎樣生 怎麼死 怎樣走
 怎樣哭 怎樣笑#

我在存在 或是個意外

從不甘心 給你去擺佈 你盡管給我分數
汗水 落在黃土 只有我在我心媕q禱

REPEAT*#

@如善哉 如法海 如障礙
 怎樣得 怎麼失 怎樣睇
 怎樣聽 怎樣叫
 我在存在 或是個意外@

REPEAT#@

我在存在 或是個意外

[ Last edited by FRANCISE on 2006-9-9 at 10:37 PM ]
作者: FRANCISE    時間: 2006-9-9 10:32 PM

Originally posted by Rated-R at 2006-9-9 09:12 PM:
本少爺的心裡話:

我的...
Happy Birthday
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 12:01 AM

本少爺的心裡話:

我的...
恭祝你生日跌穿個頭.
興賀你生晨快樂.
年年都有今日.
歲歲都有香蕉,.
恭喜你..
恭喜你...

作者: d228216    時間: 2006-9-10 02:00 AM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 12:01 AM:

恭祝你生日跌穿個頭.
興賀你生晨快樂.
年年都有今日.
歲歲都有香蕉,.
攻起你..
攻死你
...

作者: BarristerSpring    時間: 2006-9-10 02:05 AM

點比dd.........     

獨自去偷歡

作曲 : 楊振龍  作詞 : 周禮茂  編曲 : 楊振龍 / 譚國政

未去管 誰不滿

習慣自己的事由我管

若你走 才不管

自我空間不要你伴

我內心中我反我叛 (不用你管)

放任趕走我的不滿 (不用你管)

我用不羈殺死困悶 (不用你管)

快樂心中常為我伴

獨自去偷歡我謝絕你監管

道別你身邊我寂寞找個伴

獨自去偷歡我未習慣這般

道別你身邊我但未敢放寬

作者: sherryliu    時間: 2006-9-10 09:01 AM

To tritri

Smoke on the Water by Deep Purple

We all came out to montreux
On the lake geneva shoreline
To make records with a mobile
We didnt have much time
Frank zappa and the mothers
Were at the best place around
But some stupid with a flare gun
Burned the place to the ground
Smoke on the water, fire in the sky

They burned down the gambling house
It died with an awful sound
Funky claude was running in and out
Pulling kids out the ground
When it all was over
We had to find another place
But swiss time was running out
It seemed that we would lose the race
Smoke on the water, fire in the sky

We ended up at the grand hotel
It was empty cold and bare
But with the rolling truck stones thing just outside
Making our music there
With a few red lights and a few old beds
We make a place to sweat
No matter what we get out of this
I know well never forget
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 09:35 AM

Originally posted by sherryliu at 2006-9-10 09:01 AM:
To tritri

Smoke on the Water by ...

HOW.... How Come You Know This Is Ring Tone for my Cell Phone?

[ Last edited by Triangel on 2006-9-10 at 09:41 AM ]

附件: smokwatr.rar (2006-9-10 09:35 AM, 12.7 KB) / 下載次數 2
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=968412&k=3b4a2470bf714ef7feacb44ecba929d3&t=1714651759&sid=J1jc9b
作者: sherryliu    時間: 2006-9-10 09:41 AM

Originally posted by Triangel at 2006-9-9 05:35 PM:

HOW.... How Come You Know This Is Ring Tone for my Cell Phone?
Really, your ring tone? haha, I like this song
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 11:17 AM

甘國武, 要走啦
又話要過台灣,又話要入大學,
又話要 Study SikManology
又話...  咦。。。
有少少唔捨得你忝,
送兩首歌仔比你 Say Goodbye...

朋友
朋友 
記得那天共你初初見面 
同你唱歌夾 Band
EF總不間斷 
時光匆匆 轉眼已十年 直到今時
彼此友好始終亦未變 講起EF理想 
亦都可算達到
說起EF 就似系正目前 
大家一起唱歌 大家心意互見
其實友愛絕無改變 
朋友 這一句歌代表心中友善
時間縱不再返 未改心中信念 
人一生忽忽三數十年
問有幾人彼此友好始終亦未變 
深深記得 十載相對共勉
縱多以后 未必勝目前 
大家一起EF 大家一起互勉
同頌友愛萬遍千遍

前程錦鏽
斜陽裏氣魄更壯
斜陽落下心中不必驚慌
知道聽朝天邊一光新的希望
互助互勵又互勉
那怕去到遠遠那方
前程盡願望 自命百煉鋼
淚下抹乾
敢抵抗高山攀過望遠方

斜陽裏氣魄更壯
斜陽落下心中不必驚慌
知道聽朝天邊一光新的希望
互助互勵又互勉
那怕去到遠遠那方
前程盡願望 自命百煉鋼
淚下抹乾
敢抵抗高山攀過望遠方

小小苦楚等於激勵
等於苦海翻細浪
藉著毅力恃我志氣
總要步步前望

[ Last edited by Triangel on 2006-9-10 at 11:30 AM ]
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 01:51 PM

雖然我唔知咁樣做得唔得,不過呢首歌係....我其中一首啟發我人生方向既歌!
我次次聽親都會有D失望感覺,我人生所追求既野好似......好似無咩可能達到
我成日都講:「若我可飛 我會飛得很遠!若我會走 我會走得很遠!」
呢首歌叫做:自由人

時間沒有因傷痛放慢了
似沒有句號唧逅點
路是星火的續延

目光 沒有因天氣變壞了
往日那熾熱會蓋掩
但是一顆心不變

別去了你 我只有漂蕩
望著街角但我找不到有一絲的曙光
如明天如若果真的好點過
只要不再感到肚餓
無不必的枷鎖

若我可飛 我會飛得很遠
若我會走 我會走得很遠

人生 或會將方向倒亂了
你與我縱是最渺小 夢是多麼的緊要
作者: teramishu    時間: 2006-9-10 02:01 PM

Originally posted by sherryliu at 2006-9-10 09:41 AM:

Really, your ring tone? haha, I like this song
Complaint! Complaint!
Sherry dedicates song to TriTri only,
How about others Member in [M.C.C] ?
Unless you guys...
作者: BarristerSpring    時間: 2006-9-10 02:02 PM

To all EF buddies...............

藍天 - 黃子華   

藍藍天空高掛我的夢
深海 潛入最深追確與眾不同
沿途快樂自由陪伴我
美夢成真因你讓我到處去碰*
友善說話是最佳天氣
春風化露澤霖於心窩
友善態度是暗中的火
似艷陽亮著我
熱切追求有意思
一生匆匆渡過
浪泊天涯隨你意思
星空野地皆可^

作者: sherryliu    時間: 2006-9-10 02:06 PM

Originally posted by teramishu at 2006-9-9 10:01 PM:

Sherry dedicates song to TriTri only,
How about others Member in [M.C.C] ?
BigT's jealous
作者: teramishu    時間: 2006-9-10 02:09 PM

Originally posted by sherryliu at 2006-9-10 02:06 PM:

BigT's jealous
BigT Big Jeolous!
作者: BarristerSpring    時間: 2006-9-10 02:21 PM

Originally posted by teramishu at 2006-9-10 02:01 PM:

yea.....sherry doesn't like us except tritri..........
作者: teramishu    時間: 2006-9-10 02:24 PM

Originally posted by BarristerSpring at 2006-9-10 02:21 PM:

yea.....sherry doesn't like us except tritri..........
Let's cry together。。。
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:25 PM

唉!今晚既八點鐘又一個我認識而久既朋友離我而去(外國升學)。
性格一向都係自閉既我就黎無曬D朋友啦..............
離開既人有新既開始!
而我.......就係弧獨既開始!

總有愛

千般百股暖流 從你關心的說話
深深感激一切 我一生記心中
在急風撲面而來 迷失中找到你
我的心不須驚怕 有你伴我身邊
時光總飛逝 未能停留 容許多給你愛
以歌聲感激 知心好友 我願為你高歌

有天可相聚 未曾遺忘 人海中得到你
與天邊中的海角與你 快樂地再高歌
風吹雨打過程 成我一生的鍛練
不懂哭泣衝刺 有歡呼有歌聲
讓心窩熾熱未來 人生中總有愛
以雙手驅走黑暗 有願望有星光
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 02:29 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 02:25 PM:
唉!今晚既八點鐘又一個我[color=Blue...
首歌幾好播
請問 自由兄 有無得試聽呀
作者: teramishu    時間: 2006-9-10 02:31 PM

呢首歌送给一大班依加要忙住上课,工作,等等等等26FUN 版友。。。

尤其是 自由神!

希望你地要永远记住,无论出边发生咩野事,我地都一直 等着你们回来

歌曲: 等着你回来!

我等着你回来
我等着你回来
我想着你回来
我想着你回来

等你回来让我关怀
等你回来免我关怀
你为什么不回来
你为什么不回来
我要等你回来
我要等你回来
还不回来春光不再
还不回来热泪满腮

梁上燕子已回来
庭前春花为你开
你为么不回来
你为么不回来
我要等你回来
我要等你回来
还不回来春光不再
还不回来热泪满腮

P:S 我地会唱道你地番来为止。。。
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:31 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 02:29 PM:

首歌幾好播
請問 自由兄 有無得試聽呀
我有Mp3呀!不過唔知點樣send俾你喎?
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 02:37 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 02:31 PM:

我有Mp3呀!不過唔知點樣send俾你喎?
You can rename the MP3 to XXXX.rar and upload to here....

Thanks
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:38 PM

Originally posted by teramishu at 2006-9-10 02:31 PM:
呢首歌送给一大班依加要[colo...
唱到口都干都未番!
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:38 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 02:37 PM:

You can rename the MP3 to XXXX.rar and upload to here....

Thanks
Try Try
作者: keanu128    時間: 2006-9-10 02:39 PM

無論大人&小朋友都一定要聽

2.聽媽媽的話
詞:周杰倫 曲:周杰倫

小朋友你是否有很多問號
為什麼 別人在那看漫畫 我卻在學畫畫 對著鋼琴說話
別人在玩遊戲 我卻靠在牆壁背我的ABC

我說我要一個大大的飛機 但卻得到一台舊舊錄音機
為什麼要聽媽媽的話 長大後你就會開始懂了這段話

長大後我開始明白
為什麼我跑得比別人快 飛得比別人高
將來大家看的都是我畫的漫畫 大家唱的都是我寫的歌
媽媽的辛苦不讓你看見 溫暖的食譜在她心裡面
有空就多多握握她的手 把手牽著一起夢遊

聽媽媽的話 別讓她受傷 想快快長大 才能保護她
美麗的白髮 幸福中發芽 天使的魔法 溫暖中慈祥

在你的未來 音樂是你的王牌 拿王牌談個戀愛
唉!我不想把你教壞 還是聽媽媽的話吧 晚點再戀愛吧
我知道你未來的路 但媽比我更清楚

你會開始學其他同學在書包寫東寫西
但我建議最好寫媽媽我會用功讀書
用功讀書 怎麼會從我嘴巴說出
不想你輸 所以要叫你用功讀書
媽媽織給你的毛衣 你要好好的收著
因為母親節到時 我要告訴她我還留著
對了 我會遇到周潤發
所以你可以跟同學炫耀賭神未來是你爸爸

我找不到童年寫的情書 你寫完不要送人
因為過兩天你會在操場上撿到
你會開始喜歡上流行歌 因為張學友開始準備唱吻別

美麗的白髮 幸福中發芽 天使的魔法 溫暖中慈祥

作者: teramishu    時間: 2006-9-10 02:44 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 02:38 PM:

唱到口都干都未番!
你太狠心啦!!!

但我都要唱。。。我等着你回来。。。我等着你回来。。。我等着你回来。。。
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:45 PM

無啦!

[ Last edited by 自由神 on 2006-9-10 at 02:53 PM ]
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:45 PM

Originally posted by teramishu at 2006-9-10 02:44 PM:

你太狠心啦!!!

但我都要唱。。。我等着你回来。。。我等着你回来。。。我等着你回来。。。
叫大美人黎download歌
作者: teramishu    時間: 2006-9-10 02:46 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 02:45 PM:
私人醒!
Del After 5 mins
600 分。。。

边个,大美人?

Oh, TriTri。。。

[ Last edited by teramishu on 2006-9-10 at 02:47 PM ]
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:47 PM

Originally posted by teramishu at 2006-9-10 02:46 PM:

600 分。。。

边个,大美人?
Triangel
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 02:49 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 02:45 PM:

叫大美人黎download歌
down 到
Thanks

[ Last edited by Triangel on 2006-9-10 at 02:50 PM ]
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:49 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 02:49 PM:

down 唔到呀
算啦,我遲d 搵啦
Thanks
點解?
作者: sherryliu    時間: 2006-9-10 02:51 PM

To everyone in MCC

What a Wonderful World - Louis Armstrong

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself, what a wonderful world

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself, what a wonderful world

The colours of the rainbow, so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shakin' hands, sayin' "How do you do?"
They're really saying "I love you"

I hear babies cryin', I watch them grow
They'll learn much more than I'll ever know
Yes, I think to myself, what a wonderful world
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:51 PM

Originally posted by sherryliu at 2006-9-10 02:51 PM:
To everyone in MCC

What a Wonder...
I have this song's MP3.Do you want it?
作者: sherryliu    時間: 2006-9-10 02:53 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-9 10:51 PM:

I have this song's MP3.Do you want it?
I have it too
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 02:54 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 02:49 PM:

點解?
咪噪啦
聽緊
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:56 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 02:54 PM:

咪噪啦
聽緊
.................
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 02:57 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 02:54 PM:

咪噪啦
聽緊
阿Paul個震音好勁!願為你高歌~~~~~~~~
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 02:58 PM

del

[ Last edited by Triangel on 2006-9-10 at 03:14 PM ]
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 03:00 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 02:58 PM:

Here you go.. I upload it to here. try try

http://www.yousendit.com/transfe ... id=89583E406FCA9ACD
你唔好搞到我好似BT隻種咁啦..........
作者: teramishu    時間: 2006-9-10 03:02 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 03:00 PM:

你唔好搞到我好似BT隻種咁啦..........
一阵被人捉去坐监,哈哈哈!
作者: keanu128    時間: 2006-9-10 03:02 PM

香港地道飲食文化~~

05.我愛茶餐廳
作曲:周博賢 | 填詞:周博賢 | 編曲:周博賢

星洲炒米古法蒸青斑 西冷扒叉雞飯
齋啡檸水鮮奶滾水蛋 款式相當廣泛
令我驚嘆 實太璀璨 若怕分散 亦有套餐

相差咫尺都有好幾間 想搵位真好辦
不需超額消費可一餐 兼且水準不爛
實要稱讚 絕無偷懶 做夠七晚 夜半也未閂

我愛你個性樸素平民化 會教顧客暢快滿意如歸家
牛油餐包再配以百年濃茶 令倦透的身軀也昇華
你最可嘉 再世爸媽

英超西甲轉播深宵間 餐廳一一包辦
聽聽師傅講社會險奸 都可得益千萬
實太抵讚 絕對不懶 未見不散 夜半也落單

我愛你個性樸素平民化
會教顧客暢快滿意如歸家
牛油餐包再配以百年濃茶
令倦透的身軀也昇華 你最可嘉
用兩蚊做到 換凍飲太好 彈性高有著數

我愛你個性樸素平民化 會教顧客暢快滿意如歸家
牛油餐包再配以百年濃茶 令倦透的身軀也昇華
港式餐廳流傳成為文化 陪同人群見證繁榮和低漥
豪情瀟洒氣慨似少年劉華 外貌帶點草根卻高雅
你最好打 鬥志可嘉
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 03:04 PM

Originally posted by teramishu at 2006-9-10 03:02 PM:

一阵被人捉去坐监,哈哈哈!
咁就真係慘呀!我買正版CD嫁!
我未試過買翻版CD嫁!
作者: Triangel    時間: 2006-9-10 03:08 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 03:04 PM:

我未試過買翻版CD嫁!
唔好玩啦
作者: sherryliu    時間: 2006-9-10 03:09 PM

To BigT

London Bridge is Falling Down

London Bridge is falling down,
Falling down, falling down,
London Bridge is falling down,
My fair Lady.

Build it up with wood and clay,
Wood and clay, wood and clay,
Build it up with wood and clay,

Wood and clay will wash away,
Wash away, wash away,
Wood and clay will wash away,

Build it up with bricks and mortar,
Bricks and mortar, bricks and mortar,
Build it up with bricks and mortar,

Bricks and mortar will not stay,
Will not stay, will not stay,
Bricks and mortar will not stay,

Build it up with iron and steel,
Iron and steel, iron and steel,
Build it up with iron and steel,

Iron and steel will bend and bow,
Bend and bow, bend and bow,
Iron and steel will bend and bow,

Build it up with silver and gold,
Silver and gold, silver and gold,
Build it up with silver and gold,

Silver and gold will be stolen away,
Stolen away, stolen away,
Silver and gold will be stolen away,

Set a man to watch all nigh,
Watch all night, watch all night,
Set a man to watch all night,

Suppose the man should fall asleep,
Fall asleep, fall asleep,
Suppose the man should fall asleep?

Give him a pipe to smoke all night,
Smoke all night, smoke all night,
Give him a pipe to smoke all night,
作者: 自由神    時間: 2006-9-10 03:09 PM

Originally posted by Triangel at 2006-9-10 03:08 PM:

唔好玩啦
我講真嫁!我聽親D歌之後都會買番正版CD嫁!
作者: teramishu    時間: 2006-9-10 03:10 PM

Originally posted by 自由神 at 2006-9-10 03:04 PM:

我未試過買翻版CD嫁!
你可选择保持沉默,但你所讲ge将会成为呈堂证供!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0