標題: [愛情診療室] 表白後>< [打印本頁]

作者: kingdom    時間: 2006-10-17 10:41 AM     標題: 表白後><

上個星期,我終於都同我鍾意果個女仔表白左...
不過,我被拒絕左喇><

我依家真係好煩,唔知點咁!
因為我好想同佢係埋一齊架............

我地冇contact一排,我後尾問返佢我地仲係咪朋友
佢話係,永遠都係,只要我唔再鍾意佢...

我想知,我係咪真係冇晒機會喇??
我唔想做朋友呀,我想佢做我lover呀...
點算好???

ps我識左個女仔有幾年喇,但呢幾個月先鍾意佢..
作者: 樑少    時間: 2006-10-17 11:27 AM

有時有d野唔可以強求同急..
如果你真係非常非常愛佢既
用耐性去感化佢
作者: goodtime    時間: 2006-10-17 01:23 PM

ending....
作者: leungman    時間: 2006-10-17 01:42 PM

Originally posted by 樑少 at 2006-10-17 11:27:
有時有d野唔可以強求同急..
如果你真係非常非常愛佢既
用耐性去感化佢
又或者搵D方法令到自己唔再愛佢囉,始終硬黎會有反效果嘛
作者: Asurada129    時間: 2006-10-17 01:45 PM

Originally posted by kingdom at 2006-10-17 10:41 AM:
上個星期,我終於都同我鍾意果個女仔表...
識左幾年???但關係係點先???
講出黎聽下等大家睇下仲有冇得"猛"??
作者: kaing    時間: 2006-10-17 01:46 PM

同上啦....好多野都唔係有d 野tim...真係唔可以強求既...
佢都講都明...就唔好...再傻仔落去啦...
無謂迫自己走到死角無得返轉頭啦...

再者你幾個月前同佢都算係做左幾年朋友呀...無理由幾個月後你加多左d 野...
就因而做唔到朋友ga ma...
諗真的...如果咁樣無左個朋友咁就真係你既損失啦...
作者: kalos    時間: 2006-10-17 02:31 PM

It really depends on if she has a boy friend or not, if not then you can still spend your time on her and wait; but if she has, then you better give up and just be a normal friend...
Time can change a person sometimes... It depends on your patient and your performance lor~
Good luck my fd~
作者: teramishu    時間: 2006-10-17 09:53 PM

小弟欣赏你表白个勇气。。。
因为好多人都唔敢开口。。。
天下何处'毛'芳草。。。
你仲有其他选择。。。
呢 d 野唔逼的咖。。。
祝你下次好运!!!

作者: cwleung1988    時間: 2006-10-17 09:57 PM

你大可以一直保持喜歡她,不用強迫自己忘記她
或許真的可以感動到她,但同時你不要讓自己失去了選擇權,
當你碰到另一個對象時,記緊要完全把之前的她忘記
作者: luxiaofung    時間: 2006-10-17 10:55 PM

story end!!!no more movie liao
作者: ravemother    時間: 2006-10-18 06:15 AM

you should never 表白 unless you are 90% sure win
作者: toro    時間: 2006-10-18 09:01 AM

上個星期,我終於都同我鍾意果個女仔表白左...
不過,我被拒絕左喇><

我依家真係好煩,唔知點咁!
因為我好想同佢係埋一齊架............
我地冇contact一排,我後尾問返佢我地仲係咪朋友
佢話係,永遠都係,只要我唔再鍾意佢...

我想知,我係咪真係冇晒機會喇??
我唔想做朋友呀,我想佢做我lover呀...
點算好???

ps我識左個女仔有幾年喇,但呢幾個月先鍾意佢..

「我想、我唔想、我想」,淨係得你想,而家人哋唔想吖嘛,你中意人就一定要得到,你嘅所謂「愛」都幾霸道,中意唔等如可以擁有,戀愛係雙向ga小兄弟…
作者: au212001    時間: 2006-10-18 10:06 AM

Originally posted by toro at 2006-10-18 09:01 AM:

超級認同...人地吾鐘意你咪搵第2個low...
世上女子何其多, 總有一個會真心愛你, 做你lover ge~~
等下啦, 而家又吾係世界沒日, 你又吾係第2日冇命....
時間一過....你就會發覺, e個女仔都可能係你生命中共中一位過客而已~~
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-18 10:44 AM

我最鐘意就係呢d 互相鼓勵ge 文章~~ 兄弟們加油呀~
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-18 10:44 AM

Originally posted by teramishu at 2006-10-17 09:53 PM:
小弟欣赏你表白个勇气。。...
咩話小 ??
作者: Rika    時間: 2006-10-18 01:45 PM

Originally posted by toro at 2006-10-18 09:01 AM:
「我想、我唔想、我想」,淨係得你想,而家人哋唔想吖嘛,你中意人就一定要得到,你嘅所謂「愛」都幾霸道,中意唔等如可以擁有,戀愛係雙向ga小兄弟…
[center]同意到極點[/center]
作者: benson00    時間: 2006-10-18 10:19 PM

Originally posted by kingdom at 2006-10-17 10:41 AM:
未開跑就跌到,真係幾痛下...
你肯等佢,就要保住呢段朋友關係,等待時機成熟再作打算。
不過只怕你明年今日,心意已轉,身邊已有另外一個她...........
作者: luxiaofung    時間: 2006-10-19 12:11 AM

i dont you hurt so deep.....your not start yet,the forest still have a lot of tree dude..
you can find the one match with u....work hard ya
作者: teramishu    時間: 2006-10-19 02:00 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 10:44 AM:

咩話小 ??
你唔觉得小妹好怪。。。?
作者: 12d3    時間: 2006-10-19 05:05 PM

kingdom, 佢點解唔接受你? 佢中意d乜男仔?

勉強一齊冇幸福, 是她冇冇幸福!
作者: trista_cheong    時間: 2006-10-20 12:36 AM

Originally posted by teramishu at 2006-10-19 02:00 PM:

你唔觉得小妹好怪。。。?
小弟係我哥哥個名黎ga ﹐冇花冇假……

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0