標題: 鐘意咗個女仔 [打印本頁]

作者: 比沙路    時間: 2006-11-16 10:10 PM     標題: 鐘意咗個女仔

小弟想問吓咁多位大佬一個問題呀?
早前,我去咗同我個fd同佢條女去咗唱k,而我個fd條女帶咗d fd來,而我其中一個有d感覺,後來我同佢係msn度都幾好,我有約佢去睇戲,佢都有出來,但後來佢話比我聽佢有男朋友,不過我個fd就話佢只不過你老點我,因為我之前有個fd又係想識佢,但係佢又話有男朋友,不過呢個男朋友個名又唔同佢話比我聽個果名,我而家都唔知點,搞到15/16,琴晚同佢講咗我對佢有感覺,但佢話今晚先答我,我又唔想拆穿佢係講大話,都唔點算好,希望各位大佬可以幫吓小弟啦!!!(我同佢相差一歲)

[ Last edited by 比沙路 on 2006-11-16 at 10:27 PM ]
作者: austin666    時間: 2006-11-16 10:18 PM

唔同名唔代表講大話
我以前讀書換畫快過出新手機

唔同名有2原因:
1.唔鍾意你所以等你知難而退
2.係佢換畫快\唔止1個男朋友
作者: 比沙路    時間: 2006-11-16 10:24 PM

Originally posted by austin666 at 2006-11-16 10:18 PM:
唔同名唔代表講大話
我以前讀書換畫快過出新手機

唔同名有2原因:
1.唔鍾意你所以等你知難而退
2.係佢換畫快\唔止1個男朋友
但我個fd話佢對我都有小小好感
作者: austin666    時間: 2006-11-16 10:34 PM

Originally posted by 比沙路 at 2006-11-16 10:24 PM:

咁你試吓係咪真
作者: 極樂    時間: 2006-11-16 10:35 PM

Originally posted by 比沙路 at 2006-11-16 10:24 PM:

呢句說話....都兩個可能性既...
1) 客氣說話
2) 俾條後路自已
作者: tree728    時間: 2006-11-16 10:41 PM

你同個FD既關係好唔好先
好FD定泛泛之交?
作者: 比沙路    時間: 2006-11-16 10:47 PM

Originally posted by tree728 at 2006-11-16 10:41 PM:

你同個FD既關係好唔好先
好FD定泛泛之交?
我同佢係死黨呢呀!!!
作者: 比沙路    時間: 2006-11-16 10:48 PM

Originally posted by 極樂 at 2006-11-16 10:35 PM:

呢句說話....都兩個可能性既...
1) 客氣說話
2) 俾條後路自已
咁係唔係話我應該要退出
作者: austin666    時間: 2006-11-16 10:51 PM

Originally posted by 比沙路 at 2006-11-16 10:48 PM:

咁係唔係話我應該要退出
其實你只係欠缺一個出師之名
我都叫你試吓
唔試過你唔會心息的
點解唔直接去馬
作者: 比沙路    時間: 2006-11-16 10:55 PM

Originally posted by austin666 at 2006-11-16 10:51 PM:

其實你只係欠缺一個出師之名
我都叫你試吓
唔試過你唔會心息的
點解唔直接去馬
但我同又唔係同一間學校讀,而且我同佢只出個兩次街,如果而家講我驚會令佢更討厭我呀!
作者: austin666    時間: 2006-11-16 11:01 PM

Originally posted by 比沙路 at 2006-11-16 10:55 PM:

但我同又唔係同一間學校讀,而且我同佢只出個兩次街,如果而家講我驚會令佢更討厭我呀!
討厭?
正常表白唔會的
你又唔係玩野

唔係同一間學校讀有咩問題?
出黎做野唔通只可以追自己公司D女仔咩
呢D野冇太大關係
作者: kaing    時間: 2006-11-16 11:12 PM

其實你都表白左...佢同你講左今日答你...
你可以做既...就係等...或者...
你自己去做一個選擇而唔係做一個被選擇...

在我層面看感情...問問題..等答案..好像很古怪...
不過這也是愛情既一個過度,你慢慢享受下啦...
心思思..既感覺很過隱吧..
點都好...無論個女仔係好定壞...第一就是你的感覺是對準她吧...
不過愛同好感...是兩回事...
慢慢你會學懂...從過程中學取所謂的經驗...
做一個懂得選擇而行動的男人吧...
作者: tree728    時間: 2006-11-16 11:13 PM

Originally posted by 比沙路 at 2006-11-16 10:55 PM:

討厭更家令你有死心既理由
如果咁就討厭你   呢D人仲值得你去愛?
話講返轉頭    如果你真係愛呢個女仔
唔的起心肝去盡大既努力去追求她
你甘心咩?   而家你既心情係追過女仔既人都明白
以過來人身份提提你    而家咩都唔好做
等啦     等答案     唔好逼人地    等人地慢慢THINK清楚
唔係就算你而家逼到個答案   都未必係好事
作者: hiukin_kok    時間: 2006-11-17 12:05 AM

宜家D女成日都鍾意講大話o架啦,信幾多自己諗吓愛幾多囉
作者: leungman    時間: 2006-11-17 12:09 AM

Originally posted by hiukin_kok at 2006-11-17 00:05:
宜家D女成日都鍾意講大話o架啦,信幾多自己諗吓愛幾多囉
你千祈唔好問點解,話佢地自我保護性高又好,點都好,呢句真係真o既。
作者: hiukin_kok    時間: 2006-11-17 12:11 AM

一係做住fd先睇定D不過視乎自己經濟能力
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-17 12:22 AM

Originally posted by leungman at 2006-11-17 12:09 AM:

你千祈唔好問點解,話佢地自我保護性高又好,點都好,呢句真係真o既。
good~~
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2006-11-17 11:14 AM

有feel就話想溝人?有好感同喜歡係兩回事,
你咁樣我覺會見一個愛一個lor~_~,
唔通唔可以做住朋友先?一定要做女朋友先開心?
作者: 自由神    時間: 2006-11-17 04:44 PM

Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2006-11-17 11:14 AM:
講得好!
呢個世界既人就係因為成日都抱住呢個心態做人,所以先會搞到男女關系亂七八糟!
鐘意同愛呢兩個詞語成日俾人亂用!
想去追求一個人之前唔該問清楚自己係咪真係【愛】上左呢個人先,唔好淨睇樣,要了解佢既性格!
作者: sakura310    時間: 2006-11-17 05:01 PM

諗落都好怪...
佢話佢有男朋友,但又同樓主去街街~
其實唔驚俾佢男朋友見到ga咩?(可能佢男朋友係外地掛...)

先不論佢有無講大話先啦
要再質問佢,都唔係咁好啦~
如果你拆穿佢,人地好難落台ga ma~
有時明知俾人厄,我都無出聲,因為我認為有d少事(或者係有原因而講大話),唔應該影響到朋友之間的感情
當然,拍拖唔同做朋友,兩個人應該無所不談,因為第時會係埋一齊ga ma
如果都有野係講大話就唔好啦
但係咁wor~樓主而家同佢未係拍拖ma,人總有保護意識,所以就算佢講大話都係情有可原
係wor~
過左一夜啦wor~樓主得到的答覆是甚麼??
作者: 比沙路    時間: 2006-11-17 05:58 PM

Originally posted by leungman at 2006-11-17 12:09 AM:

我一直都冇問佢點解,但我覺得佢係個d自我保護性極高既女仔,令我更加難同佢個關係再nice d囉!!!講真我而家都唔大寄望會同佢做到情侶啦!!!
作者: 比沙路    時間: 2006-11-17 06:01 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-11-17 05:01 PM:
諗落都好怪...
佢話佢有男朋友,但又...
琴晚我都係同平時一樣咁樣傾計,佢都唔係幾想同我傾,所以我都冇提呢件事!!!
作者: 比沙路    時間: 2006-11-17 06:04 PM

Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2006-11-17 11:14 AM:
我都明你意思,其實我一直都冇勉強個佢要做我女朋友,我只係同佢表白咗姐!!!
作者: sakura310    時間: 2006-11-17 07:57 PM

樓主而家情況同我哥時一樣
記得哥時我係msn度同個女仔講我鐘意佢
佢哥時係話又係第二日答覆我
第二日佢無答返我,如是者過左一星期
我最後都忍唔住問佢,跟住就俾佢好決絕咁拒絕左...
其實好似樓主呢個情況,其實係咪唔好再問呢?
問左又係咪好似我咁會衰呢?
作者: cgdmzlam    時間: 2006-11-17 08:05 PM

愛同喜歡係兩回事~
而且愛都有好多種~
希望大家想想
家下既年青人講呢兩個字都撈亂左
甚至乎都唔明呢兩個字既真正意思
作者: 比沙路    時間: 2006-11-17 09:29 PM

Originally posted by cgdmzlam at 2006-11-17 08:05 PM:
愛同喜歡係兩回事~
而且愛都有好多種~
希望大家想想
家下既年青人講呢兩個字都撈亂左
甚至乎都唔明呢兩個字既真正意思
我已經夠慘,你重係我傷口灑點鹽落來,我唔係唔明呀,最慘既係我得唔到個答案,我而家寧願佢狼狼地咁拒絕我,等我死咗條心,但佢冇咁做,搞到我重好似有個希望咁!!!
作者: 比沙路    時間: 2006-11-17 09:32 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-11-17 07:57 PM:
樓主而家情況同我哥時一樣
記得哥時...
我而家好似你咁,佢而家都冇反應比我,我覺得好無奈囉!!!
作者: sakura310    時間: 2006-11-17 09:38 PM

Originally posted by 比沙路 at 2006-11-17 09:29 PM:

我已經夠慘,你重係我傷口灑點鹽落來,我唔係唔明呀,最慘既係我得唔到個答案,我而家寧願佢狼狼地咁拒絕我,等我死咗條心,但佢冇咁做,搞到我重好似有個希望咁!!!
係lor係lor,哥時就係呢樣煩之ma=.=
當然,最後我就換來俾人狼狼地拒絕左 haha
作者: 比沙路    時間: 2006-11-17 09:50 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-11-17 09:38 PM:

係lor係lor,哥時就係呢樣煩之ma=.=
當然,最後我就換來俾人狼狼地拒絕左 haha
我寧願好似你咁樣重好啦!!!!
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-18 03:04 PM

Originally posted by 比沙路 at 2006-11-17 09:50 PM:

我寧願好似你咁樣重好啦!!!!
以女仔ge 角度黎講﹐我會覺得佢只不過係想搵你做條後路﹐所以亂砌o野又唔嗲唔吊咁令你好辛苦…… 咁就吊起你癮﹐所以你依家咪覺得好辛苦lor……

我諗你直接問﹐而你問之前明白o左佢好有可能係明玩你﹐咁樣長痛不如短痛會好d……
作者: sakura310    時間: 2006-11-18 03:47 PM

咁照美人咁講,即係叫樓主死心????
樓主個老友話佢無男朋友...唔通個女仔真係玩樓主=.=...

[ Last edited by sakura310 on 2006-11-18 at 03:48 PM ]
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-18 04:00 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-11-18 03:47 PM:
樓主個老友話佢無男朋友...唔通個女仔真係玩樓主=.=...

[ Last edited by sakura310 on 2006-11-18 at 03:48 PM ]
依家好多女仔都好精﹐扮蠢又玩若即若離… 我見唔少… 其實依家D 女仔好多都好有機心……

我冇咁講﹐你咪講得咁明啦…好hurt ga~~~~
作者: 比沙路    時間: 2006-11-18 11:13 PM

Originally posted by trista_cheong at 2006-11-18 04:00 PM:

依家好多女仔都好精﹐扮蠢又玩若即若離… 我見唔少… 其實依家D 女仔好多都好有機心……

我冇咁講﹐你咪講得咁明啦…好hurt ga~~~~
我都唔知呀,佢而家又唔彩我,佢msn個info又寫話佢男朋友三個月而家先打一個電話比佢,講真我而家都有一半決定放棄啦,我都唔知而家邊個先係講大話,我都好亂呀,我都唔知點算好,大家應為我好唔好退出,講真我覺得機會唔大,大家比d意見我啦!!!
作者: 比沙路    時間: 2006-11-18 11:15 PM

Originally posted by sakura310 at 2006-11-18 03:47 PM:

唔可以話佢玩我,就算係都係我自己自願被佢玩啦!!!
作者: 螢    時間: 2006-11-29 01:33 AM

如果你預左狠狠咁食佢一棍(唔得),你咪試下問多佢一次囉...唔好俾佢搵到籍口迴避你既問題,
不過當霧之急係搵到佢先啦,呢個方法係唔好諗住做唔成情侶都可以做返朋友呀...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0