標題: [愛情診療室] 有咩示愛方法係work架? [打印本頁]

作者: kubrick    時間: 2007-2-2 04:55 PM     標題: 有咩示愛方法係work架?

假設你鍾意一個女仔..
而你又覺得成機ok
佢對你有有D好感..
咁但係無啦啦同佢講"我鍾意你"
咁樣好唐突同埋對方會吾知點應你
有無方法係work又幾好..最好食檸檬都吾洗咁魚
作者: cazykiller    時間: 2007-2-2 05:04 PM

你驚魚ge咪msn/icq/sms lo,不過呢D大多都冇咩野下文架啦
你如果想確實D追到佢ge,你要show你D好野出來
當佢對你有好印象時,你成功率都會上升啦> <祝你成功啦!!!!!!
下次有咩野人唔洗假設啦,直接D講出來啦^^
作者: jamesleung2667    時間: 2007-2-2 05:12 PM

Must be straight forward to the point.....never say "假設"....

Never feel shy....this is natural for everybody....

Come on, Man.....

Let us know your result...
作者: jamesleung2667    時間: 2007-2-2 05:35 PM

剛才我在 "點先可以令女友過一個難忘既生日呀??? help!!" 發表過一個方法, 我覺得給你用都可以.....女方會好感動喎
作者: tree728    時間: 2007-2-2 07:35 PM

用真心就最WORK啦
比個女仔知你係真心真意
唔係玩玩下就最得
加油   你想魚定係無左個同你愛既女仔一齊既機會啊
作者: sakura310    時間: 2007-2-2 07:43 PM

好多方法ga wor
有sms攻勢,亦有單刀直入的方法,有呢個玩暗示的方法
唔同方法"對付"唔同ge女仔ga wor
作者: 艾力克    時間: 2007-2-2 10:42 PM

如果有feel又傾得埋o既話, 可以試下依個方法...

搵日得你地兩個o既時候, 同佢講話你鍾意左個女仔, 想俾佢睇下覺得好唔好
跟住就打開個銀行俾佢睇, o係放相o個格放一塊鏡, 咁你知道佢會睇倒d咩啦

如果佢唔抗拒, 又有少少開心o既話, 就唔好令佢估估下, 同佢講話你鍾意左佢好耐...

"有無方法係work又幾好..最好食檸檬都吾洗咁魚"
i think this method can suit what you want~
作者: 12d3    時間: 2007-2-3 12:17 PM

雖然我唔係好識示愛, 但係我都想分享下我點樣同我女人一齊.
當初我地都知大家都有意思. 有一次一齊等地鐵, 地鐵一到, 我就拖佢隻手, 一齊上車, 就咁一齊左lu.
其實就係咁簡單, 問題在於你行唔行呢一步.

小小建議: 最好保留空間比對方回應. 比喻: 比女仔用 "1", "2" 代表 "中意", "唔中意", 咁個女仔就唔需要直接講 "中意", "唔中意". 大家都留返d面子.
作者: 月巴仔    時間: 2007-2-3 01:25 PM

Originally posted by tree728 at 2007-2-2 07:35 PM:
用真心就最WORK啦
比個女仔知你係真心真意
唔係玩玩下就最得
加油   你想魚定係無左個同你愛既女仔一齊既機會啊

如果個女仔係真心對你既
我相信咩方法都係假  最緊要攞出你既誠意出黎
作者: 月巴仔    時間: 2007-2-3 01:27 PM

Originally posted by 艾力克 at 2007-2-2 10:42 PM:
如果有feel又傾得埋o既話, 可以試下依...
但係都係睇果個女仔點諗喳喎
如果佢對你冇興趣既話
佢可能以為你係d痴漢  變態佬
呢個方法要好confirm 對方既心意係你果邊先得喎
作者: jennifer    時間: 2007-2-3 02:35 PM

Originally posted by 12d3 at 2007-2-3 12:17 PM:
雖然我唔係好識示愛, 但係我都想分享...
也差不多,大家有了感觉,我约她江沿玩,大家心里也都明白,朋友一起哄也就在一起了,到是没直接说些什么。
作者: biglin    時間: 2007-2-3 07:54 PM

the most important thing is she likes u,right?
作者: Killer111    時間: 2007-2-3 08:31 PM

Originally posted by 12d3 at 2007.2.3 12:17:
雖然我唔係好識示愛, 但係我都想分享...
呢個方法的確係比較自然!
作者: eric1874    時間: 2007-2-3 11:32 PM

佢對你有意思ge話,你示愛得點差都搞掂;佢係對你無野ge,你講得幾好,做得幾咁surprise都無用。打個比喻,示愛係拿成績表,唔係考試,你拿成績表ge時候做乜對個成績都無影響,你只係接受個result
作者: Teletubbies123    時間: 2007-2-14 03:30 PM

I think that you 'd better try to meet her going outisde first such as seeing film etc. If she agree, then you will have chance and then doing this more times! Don't say directly at this stage!
作者: hkcitywong    時間: 2007-2-14 04:53 PM

任何方法都work, 只要個女仔鍾意你
作者: 文彼得    時間: 2007-2-14 10:50 PM

Originally posted by hkcitywong at 2007-2-14 04:53 PM:
任何方法都work, 只要個女仔鍾意你
你講野都ok有用wo=]
作者: rexpliskin    時間: 2007-2-24 03:34 PM

相愛的元素便是愛!
作者: 152634987    時間: 2007-4-14 12:28 AM

要睇下個女仔係咩人喎........
講真....你搞咩花神都好啦,最後咪又係要個女仔中意你先得
我建義唔好咁急law~~慢慢發展下先啦...
少感情基礎好危險
作者: vv1668vv    時間: 2007-4-14 02:54 AM

Originally posted by 152634987 at 2007-4-14 00:28:
要睇下個女仔係咩人喎........
講真....你搞咩花神都好啦,最後咪又係要個女仔中意你先得
我建義唔好咁急law~~慢慢發展下先啦...
少感情基礎好危險
非常同意

(唔好意思)講得直接D..開頭相識,為左 俾對方一個好印象。
好多時 或者,通常都會比較 含蓄 一 D..(人之常情
(即系扮曬野。。。最初唔多唔少 梗系 將自己D“好野”。。收收埋埋

既然  “怕食酸野”   就不如。。。先瞭解對方性格多一D…
想“一擊即中”, 有D 策略 的話 ,“命中率” 會唔會稍為 比較高少少 呢?
安排多D機會親近她。。例如:一齊出多D街先。
相方接觸機會多左。。
比多D 好感 對方。對方認同自己既時候,把握 會唔會大D 呢?
如果可以 最好由其他途徑收集多D 唔同既“情報” 最簡單對方喜好,打扮。等
收夠料 之後。。。。
再 諗諗, 分析下 對方 系咪真系 你自己想揾 既 TARGET,
諗下 自己既 價值觀 又系咪 同 對方 差唔多 呢?

萬事OK…的話。。就
梗系 揾個時間 約 距 。。。再 “曬冷”(試探)。。
不過  要人地 “硬食” 自己  就  唔系人人 都  啃得“樂”。
所以事前功夫就唔可以馬馬虎虎

探過 路。。。認為 對方 都真系 OK 自己 又 “食硬” 既話。。就 真系要 Action
“中古”語有雲, “橋唔怕舊。。最緊要受”
不如 膽粗粗 老土D    黎 一 招  “揾手”突擊 。
條街 越多人多越好。。
過馬路(紅綠燈)前, 穀盡  D  POWER  ,  一轉燈就 輕輕。。拖住 對方 只 “手”
溫尤D 好 冷靜   同距 講。。“不如 一齊過 馬路”
對方有FEEL 又唔系0甘大力放手 肯同你一齊過左條馬路既話。。。即系。。。

祝 樓主 順風順水。。唔駛分期付款  。 一 "剔" 過 Pass 啦。。。

[ Last edited by vv1668vv on 2007-4-14 at 03:34 AM ]
作者: kakeidevil    時間: 2007-4-14 11:18 AM

Originally posted by 艾力克 at 2007-2-2 22:42:

搵日得你地兩個o既時候, 同佢講話你鍾意左個女仔, 想俾佢睇下覺得好唔好
跟住就打開個銀行俾佢睇, o係放相o個格放一塊鏡, 咁你知道佢會睇倒d咩啦

Originally posted by vv1668vv at 2007-4-14 02:54:

非常同意:agree...
“不如 一齊過 馬路”....呢句好正
作者: trista_cheong    時間: 2007-4-14 01:41 PM

Originally posted by kakeidevil at 2007-4-14 11:18 AM:

“不如 一齊過 馬路”....呢句好正

作者: BOYDWAN    時間: 2007-4-14 01:46 PM

Originally posted by trista_cheong at 2007-4-14 13:41:

點知,對方話:紅燈喎大佬................

突然諗到咋,咪打我呀~~~ 
作者: vv1668vv    時間: 2007-4-14 02:04 PM

Originally posted by BOYDWAN at 2007-4-14 13:46:

0甘 就 仲 0岩。。。。食住上。。。

乘機 拖 實 D 添。。。。。。。
作者: trista_cheong    時間: 2007-4-14 02:06 PM

Originally posted by BOYDWAN at 2007-4-14 01:46 PM:

你個衰豬仔

咁個男仔就傻ga la ﹐又唔等埋綠燈先講喎~
作者: trista_cheong    時間: 2007-4-14 02:06 PM

Originally posted by vv1668vv at 2007-4-14 02:04 PM:

0甘 就 仲 0岩。。。。食住上。。。

乘機 拖 實 D 添。。。。。。。
一齊攬住死咁悲壯
作者: vv1668vv    時間: 2007-4-14 02:10 PM

Originally posted by trista_cheong at 2007-4-14 14:06:

一齊攬住死咁悲壯
哦。。。可以  再冷靜 D   同距講。。。。

兄弟。。。
有今生無來世。。兩脅插刀。。。。。
有乜野事一定有安家費。。

作者: vv1668vv    時間: 2007-4-14 02:51 PM

SORRY   SORRY…..一時手快快  ↑ 打錯字。。。

應該系。。。。“保險費”   
作者: leefai0013    時間: 2007-4-14 04:09 PM

最直接咁講la
有誠意ma!
但係你要sure人地係ok你 bo
否則就nor爆lar!
作者: BOYDWAN    時間: 2007-4-14 04:48 PM

Originally posted by vv1668vv at 2007-4-14 14:10:

哦。。。可以  再冷靜 D   同距講。。。。

兄弟。。。
有今生無來世。。兩脅插刀。。。。。
有乜野事一定有安家費。。
咁個問題就由有咩示愛方法係work架演變成有咩結拜方法係work架...........
作者: BOYDWAN    時間: 2007-4-14 04:50 PM

Originally posted by vv1668vv at 2007-4-14 14:51:
SORRY   SORRY…..一時手快快  ↑ 打錯字。。。

應該系。。。。“保險費”   
一樣啫............都係賠錢之嘛.........
作者: vv1668vv    時間: 2007-4-14 05:26 PM

Originally posted by BOYDWAN at 2007-4-14 16:50:

一樣啫............都係賠錢之嘛.........
嘩。。我0甘 樣 講 野。。。。。
有少少驚驚地 比人警告 ,
哩個POST 分分鐘要出    PG家長指引  。。

安家費。。。。。可能系“奶”野。。之後先至俾。。。
保險費。。。。。有無事都好,個個月都要 俾。。。

個個月 都比。。。就好似。。“家用” 0甘 樣。。
你話 溫馨 唔 溫馨 呢。。版主。。。
作者: BOYDWAN    時間: 2007-4-14 06:24 PM

Originally posted by vv1668vv at 2007-4-14 17:26:
個個月 都比。。。就好似。。“家用” 0甘 樣。。
你話 溫馨 唔 溫馨 呢。。版主。。。
溫馨~
溫馨到分分鐘你唔比對方淋紅油"溫馨提示"添呀.............

死咯,我同vv 你再咁玩落去搞到無人敢追女仔拍拖咖喇~
我地會比"戀愛版主"劈死咖~
作者: vv1668vv    時間: 2007-4-14 08:49 PM

Originally posted by BOYDWAN at 2007-4-14 18:24:

溫馨~
溫馨到分分鐘你唔比...
美人版主  一向 都 “廣開言論 領導有方”
而且。。EF各位大大“眉精眼企,精明過人” , 很有見地。
應該 就 斷斷唔會 因為 小民 一兩句說話 就。。
左右 距地 既決定 既。。

不過,如有開罪之處。。真系請多多包涵。

…謝謝版主 “法拉利式 既 溫馨提示”
今晚 就 帶埋D  溫馨提示  投入 祖國  既 懷抱。。
小民 就此先行告退。。。請請

作者: trista_cheong    時間: 2007-4-14 10:40 PM

你o地兩個究竟係度up 緊d 乜????  

由第二頁開始已經唔明你o地係度講咩火星話

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0