標題: [有獎IQ題]交通意外 [打印本頁]

作者: sakura310    時間: 2007-7-27 02:48 PM     標題: [有獎IQ題]交通意外

請大家唔好將答案講出黎,等其他會員可以玩下,多謝合作,謝謝

見playplay出左題目俾大家
我又俾題大家玩下先^^
有獎品ga,希望大家支持下啦
[size=-2]獎品密碼:將題目所求的這個4位數減到這4個數字的乘積就係解壓密碼啦^^
例如1234係答案的話,咁密碼就係1234-(1*2*3*4)=1210

話說有日,*laybr2出街散步,心不在焉,行左出馬路都唔知
係呢個時候,sakura3*0係條街度搵住佢架新車高速飛馳
一聲巨響之後,p*aybr2被撞倒並捲入車底,當然會俾車碌碾過啦
pl*ybr2訓左係地下度,奄奄一息
事後sakura3*0不顧而去

及後警員ck*ckk趕到現場,並將pla*br2送去醫院,待play*r2醒來後,ck*ckk詢問playb*2的情況
playbr*說...
「我被撞倒後,已經差不多暈倒,車甚麼的都沒啥印象,但我對它的車牌印象特別深刻,因為這個4位數字的車牌,剛好是一個兩位數的平方,而且這個4位數的數字排列是AABB,可惜我想不起這個4位數和2位數...
00不算兩位數,0000不算4位數,這個不爭拗了

到底呢個車牌係幾多號呢?
[size=-2]要提示嗎?用excel做下咪知lor

俾住兩張相大家睇先
D相希望大家鐘意啦^^

[ Last edited by sakura310 on 2007-7-27 at 03:31 PM ]

圖片附件: 01.jpg (2007-7-27 02:48 PM, 54.8 KB) / 下載次數 17
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1140045&k=49cd29856e40ac8449e8fe4a02c7bf70&t=1714368053&sid=CM5ZI9

圖片附件: 02.jpg (2007-7-27 02:48 PM, 56.6 KB) / 下載次數 12
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1140046&k=dcf9c06794b253cdd1d2e41e137a695f&t=1714368053&sid=CM5ZI9

附件: mikuru.rar (2007-7-27 02:48 PM, 1.9 MB) / 下載次數 23
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1140047&k=62897f8a59029ce3a5718235db84c774&t=1714368053&sid=CM5ZI9
作者: iolo    時間: 2007-7-27 03:25 PM

maybe i never play this kind of game before, i didnt know u mean the answer is the password (now i see that). i thought just a game and try and ask if it is correct or not....

[ Last edited by iolo on 2007-7-27 at 04:00 PM ]
作者: sakura310    時間: 2007-7-27 03:29 PM

你將你ge答案講出黎(不論錯或對),咁其他人仲使唔使玩呢?=.=

這小遊戲並不是為你個人而設的

得ge話請你盡快修改你的貼子

或者
版主們可以幫我hide左上面的貼子嗎?

[ Last edited by sakura310 on 2007-7-27 at 03:34 PM ]
作者: 托迪仔T    時間: 2007-7-27 03:33 PM

依題似maths 題多過iq 題...
個答案都幾易撞下~
thx...quite interesting~
作者: QuiGonJinn    時間: 2007-7-27 03:35 PM

Originally posted by sakura310 at 2007-7-27 15:29:
你將你ge答案講出黎(不論錯或對),咁其他人仲使唔使玩呢?=.=

這小遊戲並不是為你個人而設的

得ge話請你盡快修改你的貼子
上次playplay俾你打穿個肺,今次又捲入車底..................................

貓哭老鼠先
作者: 自由神    時間: 2007-7-27 03:38 PM

諗唔到7744(88^2)
作者: iolo    時間: 2007-7-27 04:01 PM

Originally posted by sakura310 at 2007-7-27 03:29 PM:
你將你ge答案講出黎(不論錯或對),咁其...
i didnt see ur "white" sentences ...sor~
作者: kaikai886    時間: 2007-7-27 05:23 PM

知道答案了-3-
作者: playbr2    時間: 2007-7-27 05:24 PM

Originally posted by 自由神 at  03:38 PM:
諗唔到凸=.= 凸)
請大家唔好將答案講出黎,等其他會員可以玩下,多謝合作,謝謝
作者: 大優勢    時間: 2007-7-27 06:30 PM

唔係通係
作者: 12d3    時間: 2007-7-27 06:50 PM

好彩有計數機係手
點樣攞獎品呀?
作者: head    時間: 2007-7-27 08:38 PM

Originally posted by acery2k at 2007-7-27 20:16:
獎品嚮呢度:

做乜公開遊戲獎品架

你都係快D delete佢啦

咪破壞其他會員出既遊戲

[ Last edited by head on 2007-7-27 at 08:41 PM ]
作者: acery2k    時間: 2007-7-27 09:09 PM

Originally posted by head at 2007-7-27 08:38 PM:

:eek...
我相信大家玩呢個遊戲唔係為左奬品

而且個答案唔係其它人想像咁簡單。
作者: coolala2005    時間: 2007-7-27 11:12 PM

Originally posted by acery2k at 27/7/2007 21:09:

我相信大家玩呢個遊戲唔係為左奬品

而且個答案唔係其它人想像咁簡單。
既然大家都唔係為咗 "奬品" 而去玩~ 你又做乜post D "奬品" 出嚟?~
如果個答案係1+1=2咁簡單就唔使大家玩喇~ 係嘛?!~

最後你咁樣做好唔尊重發表嘅版友!~ 重好有搞破壞成份!~~

要講嘅係咁多~~~
作者: ckyckk    時間: 2007-7-27 11:14 PM

Originally posted by coolala2005 at 2007-7-27 11:12 PM:

既然大家都唔係為咗 "奬品&quo...
lala ~ ^0^ v
作者: acery2k    時間: 2007-7-27 11:22 PM     標題: 道歉啟事

Originally posted by coolala2005 at 2007-7-27 11:12 PM:

既然大家都唔係為咗 "奬品&quo...
本來只係貪得意見有人問點攞奬品所以至貼出來,實在無諗過咁樣係搞破壞同唔尊重樓主

因為已經過了 10800 秒,26FUN 系統不容許再編輯回帖,版主可以幫手將圖片刪掉嗎?
作者: coolala2005    時間: 2007-7-27 11:23 PM

Originally posted by ckyckk at 27/7/2007 23:14:

lala ~ ^0^ v
ckyckk
作者: coolala2005    時間: 2007-7-27 11:32 PM

Originally posted by acery2k at 27/7/2007 23:22:

本來只係貪得意見有人問點攞奬品...
其實有時大家一齊玩當然係好喇~ 不過都要顧及其他人嘅感受先得~
如果唔係大家就會無喇喇做咗仇家~ 終日開火咖喇~
亦會令發表者卻步~ 唔再一齊玩~

希望大家繼續開開心心一齊玩喇~

PS: 我幫你通知相關版主喇~

作者: ronja    時間: 2007-7-28 02:37 PM

作者: QuiGonJinn    時間: 2007-7-28 02:51 PM

Originally posted by ronja at 2007-7-28 14:37:
反白都唔好,自己DL獎品解碼就得.
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2007-7-30 04:15 AM

獎品...
我不要了
作者: sakura310    時間: 2007-7-30 03:43 PM

唉~傷心~
都唔知d人係咪唔識字~
話左唔好講答案出黎都照打出黎
我就當睇題目加玩埋用半個鐘,我3:31分寫上紅字
4:01分之後,仲要寫答案出黎哥d,我應該對佢地講咩先致唔會侮辱到佢地ge語言智商呢?
最後仲post埋個獎品出黎
好一句貪得意,唉...
這次我真的生氣了
首先,我出題出俾大家玩,大家有權唔玩
對於作為參與者的大家,目的就要係大家動下腦,而且又附上獎品,即係話呢個係付出有收入的遊戲
如果唔係我就隨便post出黎等大家唔使付出就down得啦
而家有人講答案出黎啦,仲post埋獎品出黎啦(雖然delete左)
佢地做ge野完全同我出小遊戲ge原意相反哂
我唔知佢地係睇我唔順眼,唔尊重我,一話係其他原因啦
雖然我知呢d普通相唔係吸引
但我唔認為只係得10個人會down lor
係咪呢題真係咁難呢?
定還是係有人post獎品之後好多會員"免費"down哂,down夠左呢?
我有心放得獎品出黎
就唔會係難到大家諗爆頭都諗唔到哥隻
更何況呢題我有提示寫出黎,每次必有且必隱藏,唔知有提示
越多人解答到我越開心,因為多人參與到
而家事與願為
唉~心淡

[ Last edited by sakura310 on 2007-7-30 at 03:45 PM ]
作者: tortoisetang    時間: 2007-7-30 04:00 PM

I got the answer!!
The 2-digits number is " AA " and the 4-digits number is " (A-1)(A-1)(A/2)(A/2) ".

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0