標題: 卡卡自解若離AC米蘭去向哪里 英超四大豪門竟然都喜愛 [打印本頁]

作者: 沙維    時間: 2007-10-10 09:21 PM     標題: 卡卡自解若離AC米蘭去向哪里 英超四大豪門竟然都喜愛

卡卡自解若離AC米蘭去向哪里 英超四大豪門竟然都喜愛 (2007-10-10 - 18:14:10)

上周末AC米蘭球星卡卡獲當FIFPro世界最佳球員,國際足聯剛剛公布的世界足球先生大名單,他也是榜上有名。近日在接受《時尚先生》雜志採訪時卡卡表達了對英超聯賽的向往。

近三個賽季卡卡和AC米蘭兩度在冠軍盃上遇到利物浦,結果是一悲一喜,上賽季戰勝利物浦捧杯之前紅黑軍半決賽中擊敗了另一個英超豪門曼聯,卡卡在主客場兩場比賽中都有精彩發揮。接受採訪的時候卡卡首先強調自己在米蘭很快樂,至于以後,他用“假設”開頭。

“我在米蘭非常快樂,我不想改變現狀。不過,如果假設一下,如果我有一天會離開米蘭,那麼我會去一家與米蘭等級相同的球會,我想只有英超和西甲有球隊可以與米蘭相提並論。”

英超中能與米蘭比肩的當然是四大豪門,曼聯、阿仙奴、車路士和利物浦,卡卡對每一家都有興趣。“曼聯是一支美妙的球隊……我也喜歡阿仙奴。至于車路士和利物浦,他們的更注重戰略戰術,陣型緊湊,組織嚴密,也許少了點創造力,但是他們都有優秀主帥。我尤其欣賞賓尼迪斯。”

也許,卡卡的一番話隨後會成為媒體爆炒的原料,不過一切都是在假設的基礎上,盡管英國通訊社以“卡卡渴望登陸英超”為標題,但從目前情況看只能是英國媒體的美好想象。當然,我們必須給奇跡留下點空間,至于可能性有多少,每個人心中都有答案。(黎璐)

格蘭都叫優秀GA主帥?
我就唔係咁睇LA
作者: SCM    時間: 2007-10-10 09:33 PM

佢唔好上車la
入銀河艦隊la
再唔好紅軍都唔錯
作者: 157x571    時間: 2007-10-10 09:43 PM

Originally posted by SCM at 2007-10-10 09:33 PM:
佢唔好上車la
入銀河艦隊la
再唔好紅軍都唔錯
去紅軍無用,高q大腳唔岩佢打
只會浪費左kaka
作者: sky308    時間: 2007-10-10 10:02 PM

Originally posted by 157x571 at 2007-10-10 09:43 PM:

去紅軍無用,高q大腳唔岩佢打
只會浪費左kaka
同意 同埋如果佢同謝拉特一齊打中場
我怕位置重疊
要謝拉特打防中 我覺得又無打攻中咁好睇

如果真係要揀英超波
阿仙奴岩佢 地面攻勢多 中場更有活力

西甲既巴塞岩佢 但巴塞中場依傢好夠人
但如果佢去埋巴塞....真係有最強既攻擊組合...
作者: 沙維    時間: 2007-10-10 10:09 PM

Originally posted by sky308 at 2007-10-10 10:02 PM:

同意 同埋如果佢同謝拉特一齊打中...
但雲格唔會出高價買佢啩
仲有,巴塞中場咁多猛人
邊有位比卡卡打
作者: iknow    時間: 2007-10-10 10:16 PM

Originally posted by sky308 at 2007-10-10 10:02 PM:

不過...阿仙奴岩岩打起左路斯基, 費比加斯同希比呢三個中場...加多個卡卡...冇位置俾到佢喎....
作者: SCM    時間: 2007-10-10 10:33 PM

去到巴塞
好一個乖仔好快會比細哨帶壞

作者: SCM    時間: 2007-10-10 10:34 PM

Originally posted by iknow at 2007-10-10 10:16 PM:

不過...阿仙奴岩岩打起左路斯基, 費比加斯同希比呢三個中場...加多個卡卡...冇位置俾到佢喎....
how about紐記
作者: Shaqleung    時間: 2007-10-11 12:17 AM

打開意甲轉英超成功例子真係唔多wor....華朗加"膠刀"已經係好例子~攻擊球員要適應英超速度真係有d難度...雖然卡卡算係踢法直接簡單,又算夠速度...但係可能只係係意甲我地先覺得佢快~

都係留番ac好d啦~~英超...邊度會有進攻中場呢個位置呢!?
作者: sky308    時間: 2007-10-11 12:32 AM

Originally posted by SCM at 2007-10-10 10:34 PM:

how about紐記
應該買唔起佢...
作者: sky308    時間: 2007-10-11 12:34 AM

Originally posted by Shaqleung at 2007-10-11 12:17 AM:
打開意甲轉英超成功例子真係唔多wor.....
唔係既 你睇佢踢巴西隊都知佢快啦
就算係ac對英超球隊都睇得出
就好似上季歐聯對曼聯咁
班後衛都mark佢唔到

不過我覺得佢留係ac好似未係最大發揮
作者: jackycannis    時間: 2007-10-11 08:52 AM

一定上車!
車主咁有錢!
而家車仔都需要冲喜吓!
作者: amigofans    時間: 2007-10-11 09:44 AM

我反而想睇原文, 係大陸譯既還好, 如果係香港譯既就....

香港部分體記非常不知所謂, 最鐘意自己作多一兩段落去....
佢地鐘意將d新聞當娛樂新聞黎玩, 我已經睇到怕....
作者: brightlee    時間: 2007-10-11 09:51 AM

silly, Kaka said he "might" be leaving AC Milan
Why everyone is feeling interested?!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0