標題: 推你題? [打印本頁]

作者: playbr2    時間: 2007-12-10 11:59 PM     標題: 推你題?

日前見倒一段野......令我''零機一捉''
我e+原文筆錄如下

大皇問:『 對於我的意見,大家有何提議?』
臣子:『恭喜大皇!! 賀喜大皇!! 』
大皇不悅:『沒有人提議又有何值得恭賀 !! 』
臣子:『那是為了恭賀大皇你不再被騙. 』

題問:

究竟大皇幹了甚麼''好事''呢???
是大皇好事多為??
還是臣子好事多磨??

大家可以自由發表下

[ Last edited by playbr2 on 2007-12-11 at 12:45 AM ]
作者: SWK    時間: 2007-12-11 11:29 AM

好難呀
作者: 柏林@清雲    時間: 2007-12-11 06:13 PM

我諗:因為冇人敢反駁佢= =俾親D意見都係講大話擦佢鞋= =
       so..冇人提意即係冇人呃佢...
我諗係咁掛= =
作者: 相士大隻西    時間: 2007-12-13 04:24 AM

E 國大皇翹勇善戰,才智雙全
麾下文武奇人無數

Play 氏 ,巾幗女子一名
其父乃 E 國大皇麾下武將之一
唯年事己高,旦旦且代
Play 氏為報皇恩及盡孝識而易服代父從軍

一日, E 國大軍遠征凱旋而歸
大皇決與一眾將士謀臣大醉三日
酒過三巡 , play 氏不勝酒力
女兒家身份洩於人前

大皇驚見Play氏國色天香
即時食指為之大動
遂就地寵幸了play氏.........

春風一夜 , 大皇決定立Play氏為妃嬪
決定和眾卿相議 :

作者: Triangel    時間: 2007-12-13 11:59 AM

Originally posted by 相士大隻西 at 2007-12-13 04:24 AM:
麾下文武...
相士,
你吾係有意想暗示一些鮮為人知的秘密瓜
作者: Triangel    時間: 2007-12-13 12:05 PM

PlayPlay

你個問題跟本係同 1 equation 3 unknowns 冇分別
是但代入頭二個 Unknown,
完整的答案(結局)便會出現!
你同吾同意?

[ Last edited by Triangel on 2007-12-13 at 12:07 PM ]
作者: BOYDWAN    時間: 2007-12-13 10:20 PM

Originally posted by 相士大隻西 at 2007-12-13 04:24:
麾下文武...

有無咁大鑊呀~~~~~???!

大隻西呀話? 咁好諗頭,+6~
作者: mhkk    時間: 2007-12-13 11:14 PM

Originally posted by Triangel at 2007-12-13 11:59 AM:

相士,
你吾係有意想暗示一些鮮為人知的秘密瓜

改造既哈密瓜
作者: ckyckk    時間: 2007-12-14 12:00 AM

Originally posted by mhkk at 2007-12-13 11:14 PM:

改造既哈密瓜
經過份子改造既密瓜 ( 食落口係西瓜味 )

作者: mhkk    時間: 2007-12-14 12:26 AM

Originally posted by ckyckk at 2007-12-14 12:00 AM:

經過份子改造既密瓜 ( 食落口係西瓜味 )
食完會便秘
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-12-14 07:03 AM

波啲娃大皇 問:『 對於我的意見,大家有何提議?』
臣子:『恭喜 Boil 大皇!! 賀喜 Boil 大皇!! 』
波啲娃大皇 不悅:『沒有人提議又有何值得恭賀 !! 』
臣子:『那是為了恭賀 Boil 大皇你不再被騙. 』

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

熱烈恭賀 波啲娃 大皇不用再被騙 !!! 

[ Last edited by Edgar_Davids on 2007-12-14 at 07:05 AM ]

圖片附件: 41309.JPG (2007-12-14 07:03 AM, 18.2 KB) / 下載次數 1
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1195223&k=ea87ae87764ae408eb5808d695498825&t=1715491767&sid=G8g5aG

圖片附件: 24294.jpg (2007-12-14 07:03 AM, 58.7 KB) / 下載次數 6
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1195224&k=6e68ba8e7caadfb3c94b4638464f302f&t=1715491767&sid=G8g5aG

圖片附件: 45434.jpg (2007-12-14 07:03 AM, 6.2 KB) / 下載次數 0
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1195225&k=e97b5d7ac797b3a2c3ea3326ca386aaf&t=1715491767&sid=G8g5aG

圖片附件: 41308.jpg (2007-12-14 07:03 AM, 17.8 KB) / 下載次數 1
http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1195226&k=90428d1cc4ca406c5f5097d584e617ad&t=1715491767&sid=G8g5aG

作者: SWK    時間: 2007-12-14 09:47 AM

[center]話說雞國大皇好鍾意睇花木籣
仲日夜幻想自己身邊有個女扮男裝既將軍大臣

有一日大皇微服出巡 無意中俾佢發現一個
叫TriTri既九品芝麻官 TriTri身型玲瓏浮凸 個樣仲好天仙下凡吓
一野就迷倒大皇 令大皇深信TriTri係女扮男裝既人
所以回宮後大皇不理其他大臣將軍阻止 都要破格升TriTri為一品大臣
咁就可以陪伴左右 其他將軍大臣都覺得TriTri迷惑大皇 所以對TriTri好不滿

過左一段時間 大皇對TriTri既幻想有増而無減 所以襯自己壽辰個日
借意灌醉TriTri 乘機同佢渡過一晚春宵 點知大皇驚見TriTri竟係男兒之身
此刻大皇幻想破滅 除即大叫人黎 將依個男扮女裝既人妖押出去 等後處決

第二日大皇就同各將軍大臣商議處決TriTri一事

之後TriTri就俾大皇判決淨身之刑 更俾打入冷宮做太監 q_p[/center]

THE END

[ Last edited by SWK on 2007-12-14 at 09:50 AM ]
作者: ##123##    時間: 2007-12-14 01:50 PM

推你題我就唔識, 推理就應該無乜問題
作者: Triangel    時間: 2007-12-14 02:34 PM

Originally posted by SWK at 2007-12-14 09:47 AM:
[center]話說雞國大皇好鍾意睇花木籣 ...

THE END
咪住....
呢個只不過是故事的開始.....
故事高潮,
講及英明大皇與忠臣TriTri,
大破奸臣Ps2 謀朝散位計謀!
奸臣Ps2, 一直以為自已文才武略, 誰與爭锋,
計謀殺害大皇
一個黃昏晚上....
忠臣TriTri 與大皇練劍,
忠臣Tritri見大皇愁懷滿面, 就獻計大皇
誓言要把奸臣Ps2狐狸尾吧孟出黎!!
為要瞞天過海, 取得Ps2信任
忠臣TriTri只好男扮女裝
演出一幕: 忠臣TriTri 三戲SWK
最後忠臣TriTri 為保江山,
力戰奸臣Ps2二百回合,
忠臣TriTri不敵
最後由大皇從奸臣Ps2體內,
拎出MODChip,
證實PS2係流旣!
奸臣Ps2誓估吾到,
大皇竟然擁有奸臣Ps2
制做MODChip所有罪證
奸臣Ps2 只有速手就擒
忠臣TriTri 張 Ps2 解剖, 幾經辛苦,
發現原來控制奸臣Ps2,
令Ps2 去做壞事的幕後主腦
係Ps2體內的 MOD(魔)Chip 一手做成
大皇下聖旨,
誓要燒毀世上所有 MODChip,為民除害
從此世上所有流旣Ps2, 絕迹江湖
大皇龍顏大悅, 從此天下太平
百姓過著幸福快樂日子!
<<ENDING>>

後記:
雖然奸臣Ps2已死,但原來Ps2被大皇打敗之前, 己經同除褲太子Edgar_Davids有染, 留下一女,暫名 Ps3。。
<<待續。。。。。>>

[ Last edited by Triangel on 2007-12-14 at 11:30 PM ]
作者: hkcchk    時間: 2007-12-14 10:25 PM

No comment is good comment !  No suggestion is good suggestion !  These are always used in Government !
作者: SWK    時間: 2007-12-15 03:10 AM

Originally posted by Triangel at 2007-12-14 14:34:

咪住.......
咪住....... 咪住.......

正當大皇以為事件可以告一段落
便發現仲有更大既手尾根出現
原來上次大臣TriTri男扮女裝後  
不自覺地當自己係一個女人 仲幻想自己係再世潘金蓮
仲成功勾引小皇子ckyckk 兩人除即墮入愛河
小皇子ckyckk更向大皇提親迎娶TriTri入門
大皇當然反對 但二人誓死一齊
大皇唔想張揚事件 一來醜事不出門 二來TriTri係朝中擁有龐大勢力
怕TriTri會舉兵做反 無計可施之下 唯有 有佢地繼續胡混
但佢地兩個越來越變態 其他大臣亦開始發覺佢地既變態行為
仲上奏大皇 而大皇唯有視而不見 見而不聞 但暗地裡大皇正想辨法
終於大皇R爛晒頭  都俾佢諗出一個痛心既辨法 便向各大臣問意見  

之後大皇對外宣佈小皇子ckyckk同大臣TriTri
因二人同時突然瘋癲 無藥可治之下 唯有送二人去瘋人搭 過埋下半世
眾子民聞得此事都好傷心 而大皇就成功隱瞞家醜同用人不當之過
小皇子ckyckk同大臣TriTri亦都可以係瘋人搭度長廂斯守 可謂雙贏局面

[center]THE END[/center]

[ Last edited by SWK on 2007-12-15 at 03:12 AM ]
作者: sfxc0000    時間: 2007-12-15 05:51 AM

乜咁熱鬧
作者: 相士大隻西    時間: 2007-12-15 05:54 AM

咪住.........咪住.........咪住.........

個故事原來其實仲有下文

當小皇子ckyckk與大臣TriTri入住瘋人搭後
常言道切肉不離皮
大皇始終對皇子關心非常
更憶子成疾,無心朝政
連最愛的一眾妃儐亦打入冷宮

西宮娘娘 play 氏獨守空幃,孤寂難耐
為令皇上回復昔日壯志雄風
play 氏決為皇子與大臣尋求解救之法
於是決前住瘋人搭看過明白

不看猶可
一看之下,大臣TriTri 及小皇子ckyckk正被搭內一毒虫攻擊
大臣為維護小皇子千金之軀,以身作盾
慘被毒虫噬咬下身

play 氏見狀立時方寸大亂
此時大臣TriTRi兩股之間己隆起一個又紅又黑大毒瘡
更傳出一陣陣濃烈刺鼻的腥臭味
眼見大臣TriTRi痛楚萬分含淚回眸
play 氏深深被他捨己為人的俠義精神所感動
遂二話不說縱身撲上
俯身於大臣TriTRi股溝之間
玉嘴一張一吸,為大臣TriTri蘿柚吮毒
大臣TriTri狀甚享受
一盞茶時份 ~ 更傳出一聲震天巨吼 好爽呀

另一邊,小皇子己將毒虫踩死
原來小皇子及大臣並非有龍陽之僻
只因他迷上了一民間歌伎"史達菲"
但礙於身份懸殊
皇上一定予以阻躝
於是與大臣TriTRi寸謀裝成斷袖分桃
以令大皇成全小皇子與歌伎婚事

此時大皇念子情切
連同硬將軍"d老篤"御駕親臨瘋人搭
終了解事情真相
回宮後
更決定下旨賜婚予小皇子ckyckk及歌伎史達菲
詢問眾大臣意見

齊歡唱 同慶賀 真正大團圓結局  
作者: SWK    時間: 2007-12-15 11:02 AM

Originally posted by 相士大隻西 at 2007-12-15 05:54:
咪住...........
咪住.........咪住.........咪住.........咪住.........

原來成件事都係皇弟lala同歌伎史達菲既陰謀
史達菲原本假意向小皇子ckyckk示好乘機同lala密謀做反
點知大臣TriTri獻埋D"屎"計 令ckyckk同TriTri俾關瘋人搭
lala同史達菲見事敗 便惱羞成怒 係瘋人搭放毒虫攻擊二人
但幸好俾play氏救回二人 而play氏亦都動識lala同史達菲既陰謀
所以將計就計叫大皇撮合ckyckk同史達菲 令lala以為天助佢也
大婚之日 lala同史達菲裡應外合 發動叛變推番大皇
正當攻擊之時 竟俾"硬"將軍d老篤 制止仲生擒一眾黨羽
大婚取消 大皇係大殿上向各大臣講出意見

之後lala同史達菲俾大皇處死 兩人最後緊緊擁抱以死
而小皇子ckyckk 因帶綠帽同親眼見到史達菲俾處死 憶史達菲成狂
藥石無靈下 再次俾大皇下令送回瘋人搭 過埋下半世
至於大臣TriTri獻埋D"屎"計 令國家同皇室人員層次陷入險境
雖然忠心 但係愚蠢 所以貶為蟻民同發配邊疆 永遠不得入關

[center]THE END[/center]
作者: mhkk    時間: 2007-12-15 11:32 AM

Originally posted by SWK at 2007-12-15 11:02 AM:

咪住.......

乙牽乙多人
乙趕乙好笑
仲有冇得咪住.........
作者: Triangel    時間: 2007-12-16 12:05 AM

Originally posted by SWK at 2007-12-15 03:10 AM:
咪住.........
Originally posted by 相士大隻西 at 2007-12-15 05:54 AM:
咪住...........
咪住.........

等我 急Call 無線編導傾傾,再覆你
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-12-16 12:12 AM

Originally posted by Triangel at 14-12-2007 14:34:

咪住.......
凸 ~_~ 凸
作者: Triangel    時間: 2007-12-16 12:36 AM

Originally posted by Edgar_Davids at 2007-12-16 12:12 AM:

凸 ~_~ 凸
Ps3 冇左母親,
做爸爸既你,要好好將佢撫養成人
作者: playbr2    時間: 2007-12-17 12:04 AM

嘩~~~ 美國d編導搞工潮放大假 ,原來黎哂EF作故仔.....今真係『金豬肉孽』都有續集囉~~~
作者: Playbr3    時間: 2007-12-17 04:33 AM

=========================
沒有 Playbr2 的日子 -  第 1001 日   雷

睛天霹雳,
昨日潛入EF, 發現自已驚人生世, 我竟然同一個巾幗女子, 被大皇寵幸左半句鐘都吾夠,後來又去寵幸除褲太子Edgar_Davids 的Playbr2身世有關.

我恨妳!  我恨全世界,  點解你要生我出黎! 你生舊义燒好過!  點解你要將我個名改叫Ps3, 吾叫我做Xbox360, 點解你比個咁娘中文名我,要我做文英

我恨妳, 我恨妳, 恨你生我出黎調低我, 好彩得我養父收養, 我要忘記以往一切, 忘記ps2, 忘記ps3, 我要改名 Play瓊天. 我要雄霸江湖.........

[ Last edited by Triangel on 2007-12-17 at 05:24 AM ]
作者: ckyckk    時間: 2007-12-17 05:13 AM

Originally posted by Playbr3 at 2007-12-17 04:33 AM:
沒有 Pla...
PS 風暴

[WMV]http://www.26fun.com/bbs/attachment.php?aid=1196515&checkid=a5239&download=1&file=%E9%9B%9C%E7%89%8C%E8%BB%8D%E7%9C%BE%E9%99%A4%E8%A4%B2%E7%89%88%E4%B8%BB%E5%BE%8C%E5%8B%A4%E9%9A%8A%E4%BA%92%E7%9B%B8%E5%95%8F%E5%80%99%E5%8D%80.%E8%AC%9B%E4%B8%8D%E5%87%BA%E8%81%B2.mp3[/WMV]

[ Last edited by ckyckk on 2007-12-17 at 05:19 AM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2007-12-17 07:49 AM

作者: Edgar_Davids    時間: 2007-12-17 07:52 AM

Originally posted by Playbr3 at 17-12-2007 04:33:
沒有 Pla...

作者: Playbr3    時間: 2007-12-18 03:10 PM

沒有 Playbr2 的日子 -  第 1002 日   雨

今天同義父練功, 從義父口中, 得知地獄門有部記憶掃瞄器.
由於好奇心驅駛下, 啟動掃瞄器, 發現到playbr2同ED 在密室內偷情的做愛鏡頭,
誓估吾到,Playbr2 接吻的時候,係孟大雙眼接吻的! 真該燴   
睇落..... E.D.又幾型仔噃

[center][/center]

[ Last edited by Playbr3 on 2007-12-18 at 03:25 PM ]
作者: head    時間: 2007-12-18 03:50 PM

Originally posted by Playbr3 at 2007-12-18 15:10:
沒有 Pla...
估唔到你會直接叫你爸爸媽媽個名咁無禮貌
作者: Playbr3    時間: 2007-12-22 12:34 AM

沒有 Playbr2 的日子 -  第 1005 日   下雪

今日考遇 Playbr2 完神 SWK, 得知Playbr2身中奇毒,原頭係由ED用支memory stick connect咗入去你Playbr2個network度所至。。

衣家完神 SWK連我都唔認得。 好可能呢次Playbr2媽睇唔到我今年生日啦
作者: SWK    時間: 2007-12-22 10:39 AM

沒有 Playbr2 的日子 -  第 1006 日   晴天

Playbr2已經潛水潛了一段日子  潛水前她托我照顧她的兒子女兒
不過我以無能力照顧他了  非常抱歉 實在是我的錯
我錯在貪便宜餵他吃了tritri的過期奶水  使到Playbr3身中世上只寄生在tritri體內的病毒
我.........我............做錯了  現在的Playbr3好像瘋子般認其他路過的人做媽媽
還向他們拿零用錢  我對他的行為以沒辦法了 只好讓他繼續瘋癲下去

Playbr2實在是對不起 請妳原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........
原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........
原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........
原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........
原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........
原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........
原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........原諒我呀.........
作者: Playbr3    時間: 2007-12-22 11:21 AM

Originally posted by SWK at 2007-12-22 10:39 AM:
沒有 Pla...
沒有 Playbr2 的日子 -  第 1006日下午   晴天

今天收到 StarWarKid 飛鴿傳書,得知道Playbr2家份特殊,
原來最清楚知道Playbr2 為什麼托SWK照顧她的兒女,為乜要潛水果個,就是SWK
作者: QuiGonJinn    時間: 2007-12-22 11:31 PM

沒有 Playbr2 的日子.............................@@

PLAYPLAY,呢條題我諗咗幾日,我仲未玩已經玩成咁,唔識玩落去
作者: playbr2    時間: 2007-12-23 01:22 AM

Originally posted by QuiGonJinn at  11:31 PM:
沒有 Playbr2 的日子.............................@@

PLAYPLAY,呢條題我諗咗幾日,我仲未玩已經玩成咁,唔識玩落去

作者: Triangel    時間: 2007-12-23 04:24 AM

Originally posted by QuiGonJinn at 2007-12-22 11:31 PM:

如題。。。。。。。
你推下我,我推下你。。有何難???????
作者: ckyckk    時間: 2007-12-23 05:02 AM

Originally posted by Triangel at 2007-12-23 04:24 AM:

如題。。。。。。。
你推下我, 我推下你 。。有何難???????

作者: SWK    時間: 2007-12-23 08:31 AM

Originally posted by Playbr3 at 2007-12-22 11:21:

沒有...
沒有 Playbr2 的日子 -  第 1007日下午   陰天

因飲了tritri的過期奶後  身體不適 暫寫一天

[ Last edited by SWK on 2007-12-23 at 09:04 AM ]
作者: ak5566ak    時間: 2008-1-21 07:18 PM

Originally posted by 相士大隻西 at 2007-12-13 04:24 AM:
麾下文武...
又好似係喎

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0