標題: 黎緊幾個月高清電視價錢應會跌勢加快 ~ [打印本頁]

作者: eb1818    時間: 2007-12-22 12:33 AM     標題: 黎緊幾個月高清電視價錢應會跌勢加快 ~

我個 friend 有個獨到見解, 全要原因係高清廣播既出現....
雖然好多店員都話大廠 (JVC... SONY等) 內置解碼器既電視話要 08年下半年先全面推出, 但我個 friend 話出年 4 月左右就應可見街, 原因是邊間廠越快把內置解器的電視推出市面, 就越先吸納到那批想買內置解碼器的客戶... 之於那些店員話要下半年先推出, 我想全要原因是想盡快清走那些沒有內置解碼器的電視 ~ 而只要內置解碼器的電視一出, 現時那時買成 3萬幾沒有內置解碼的電視及那些近二千元的機頂盒, 價錢一定會大幅下跌.... . 所以若你們現正考慮買一部新電視 + 機頂盒的話, 真係要考慮清楚..... 因現在你們花 3 萬幾買回來的東西, 可能幾個月後不用 2 萬元就能購得!
作者: kuru    時間: 2007-12-22 12:40 AM

無需急買, 過2年成熟d, 及價格穩定先入貨都未遲
作者: chong2002    時間: 2007-12-22 01:16 AM

科技既野永遠都係海鮮價
作者: ko~la~vin    時間: 2007-12-22 01:28 AM

早買早享受
遲買多折扣
作者: ktkwan    時間: 2007-12-22 06:39 AM

我屋企仲要話等部電視壞左先換 起碼都要3~4年啦
作者: D9B9A97E    時間: 2007-12-22 12:34 PM

我諗住一直用而家部電視用到再冇模擬廣播
到時先換睇下部野shorh左未
如果未ge就就咁買個機頂盒
壞左ge就買部高清電視
我覺得唔洗咁快就買新野
太晒錢喇
作者: iknow    時間: 2007-12-22 04:21 PM

屋企部膽機電視有排都唔壞...

又唔係有多餘錢...點買部HD-TV...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0