標題: 叱吒903 不是計播放數字 [打印本頁]

作者: wym2007    時間: 2008-1-6 06:34 PM     標題: 叱吒903 不是計播放數字

我想問 叱吒903 不是計播放數字 ga mei?
But ..
叱吒十大     is
[by 903airplay.no-ip.org]  截至第五十二週(最後一週)
排名 歌手 歌曲 播放次數 所屬唱片 備註
01 陳奕迅 Crying In The Party 237 《Listen to Eason Chan》 連續4週亞軍

02 李克勤 花落誰家 232 《My Cup of Tea》  

03 古巨基 愛回家 230 《Moments》  

04 張敬軒 酷愛 230 《酷愛》 上榜達13週

05 許志安 前程錦繡 222 《東亞萬歲》  

06 何韻詩 木紋 221 《What Really Matters》  

07 張學友 好久不見 220 《在你身邊》  

08 鄧麗欣 電燈膽 209 《Dating Stephy》  

09 吳雨霏   逼得太緊 204 《 In Control》  

10 草蜢 Forever 202 《Forever Grasshopper Collection》  

so 為什麼得獎名單出入咁大 ge ??
做馬 ?
咁整個 website 做乜 ? http://timmy.sinacool.com/airplay/
作者: Michael Lo    時間: 2008-1-6 06:46 PM

你有無睇到呀

播放數字來自Coolman Forum 統計結果只供參考

個website 都唔係903整
作者: ch.chak    時間: 2008-1-6 06:50 PM

呢個website係唔係一年365日
日日有人數住邊隻歌播過幾多次先
唔係既一切都唔可以作準
作者: kinz    時間: 2008-1-6 07:06 PM

舊夢不需記
作者: hello1997    時間: 2008-1-6 07:14 PM

此網站是統計2007年叱吒903專業推介上榜歌曲,播放數字來自Coolman Forum,統計結果只供參考

仲要問?!
作者: jojojojoj    時間: 2008-1-6 07:39 PM

真係仲有人信e d網站仲當係官方數字
作者: hohohohahaha    時間: 2008-1-6 08:05 PM

Originally posted by kinz at 2008-1-6 07:06 PM:
舊夢不需記
i love this 5 words!!!!!!!! hey singers, add oil in 2008!
作者: al218    時間: 2008-1-6 08:19 PM

come on
而家o既頒獎典禮只是一個show
唔駛o甘介懷~
作者: ronald711    時間: 2008-1-6 10:01 PM

903係話計播放數字
但係 係唔公開既
所以其實佢做馬
一d都唔出奇~

* 我一向都認為903係「有friend底」就會有獎
作者: cmchi    時間: 2008-1-6 10:53 PM

算啦
這只不過是一個自己友的遊戲
每年都引起大量回響
作者: leungbing089    時間: 2008-1-6 11:25 PM

我個人黎講比較 中意古巨基
作者: disposable    時間: 2008-1-6 11:35 PM

只可以講
stephen唔好彩
林狗都係台上講果番說話就知
作者: ringok    時間: 2008-1-7 12:52 AM

Originally posted by disposable at 2008-1-6 11:35 PM:
只可以講
stephen唔好彩
林狗都係台上講果番說話就知
個人覺得林狗係串佢走音所以冇得拎
stephy要拎....都係練好d歌等2012/2017先算啦
咪咀不是罪....錯在咪完唔認.....作虛假陳述......冇得救
作者: little boyboy    時間: 2008-1-7 02:13 AM

903的播放數字都好信?播幾多次咪又係自已決定,唔會比其他台特別公證。
作者: 小龍04    時間: 2008-1-7 09:25 AM

到底獎項<花落誰家>,不需要<逼得太緊>,頒獎禮呢家野
<Forever>有很多<電燈膽>,只要電台撐你,你就一定<前程錦繡>
不要期望有像<木紋>一般有跡可尋
如果你希望看到一些<好久不見>的歌手,還是你<酷愛>的歌手<Crying In The Party>
我想我還是最<愛回家>睡覺
不用太在意,等到明年這種現象又會出現一次了!

01 陳奕迅 Crying In The Party 237 《Listen to Eason Chan》 連續4週亞軍

02 李克勤 花落誰家 232 《My Cup of Tea》  

03 古巨基 愛回家 230 《Moments》  

04 張敬軒 酷愛 230 《酷愛》 上榜達13週

05 許志安 前程錦繡 222 《東亞萬歲》  

06 何韻詩 木紋 221 《What Really Matters》  

07 張學友 好久不見 220 《在你身邊》  

08 鄧麗欣 電燈膽 209 《Dating Stephy》  

09 吳雨霏   逼得太緊 204 《 In Control》  

10 草蜢 Forever 202 《Forever Grasshopper Collection》
作者: isabellaleung    時間: 2008-1-7 07:56 PM

Originally posted by ringok at 2008-1-7 12:52 AM:

個人覺得林狗係串佢走音所以冇得拎
stephy要拎....都係練好d歌等2012/2017先算啦
咪咀不是罪....錯在咪完唔認.....作虛假陳述......冇得救
個人反而覺得林狗重點唔係串佢走音囉...

大把歌手都唔係唱得好就已經拎到叱吒, 每台有自己既計分方法, 係未做馬心照喇, 仲有叱吒咁多歌星想拎唔係佢公正, 有代表性, 只係佢地特別少獎o者.
作者: Overpowering    時間: 2008-1-7 09:55 PM

Originally posted by wym2007 at 2008-1-6 06:34 PM:
我想問 叱吒903 不是計播放數字 ga me...
Totally Agree w. U support your pt!!!
作者: ringok    時間: 2008-1-8 12:13 AM

Originally posted by isabellaleung at 2008-1-7 07:56 PM:

個人反而覺得林狗重點唔係串佢...
如果你聽唔出林狗係講說話有骨.......咁係你既福氣
希望stephy都以為林狗係撐緊佢.....哈哈
基仔,eason係有走過音
不過.....我認為走音唔係睇有同冇...係睇有幾頻密
一個歌手(stephy出左碟..你認同他是歌手吧?)
唔可能經常走音(可能係我嚴格)
stephy開演唱會/平日唱live走音
情況就好似你去食北京片皮鴨......
個廚師推曬餐車出黎片緊鴨....片到一半片到見紅咁
請你出黎係表演片鴨皮....唔係表演現場急救
既然選得歌手做職業....請尊重自己既行業...
也尊重睇表演既觀眾....
練好d技術....對表演者同睇表演既都係好事
就好似某位bro套用黃偉文的一句話
我希望拎唔到獎..人地覺得我唔抵...都好過拎到獎...d人覺得我唔值
坦白講.....如果當日叱吒真係比個獎stephy
唔係幫佢....係害左佢....因為覺得佢唔值既人一定比佢拎唔到獎覺得唔抵既人多
唔係獎牌多少既問題....係個歌手到底有幾比心機去做音樂
dj播既係domo/cd....一定用電腦做過手腳
如果真係純睇數字而比獎....根本就唔使有頒獎禮....
年尾每個歌手派個excel表....咁咪一清2楚lor
有d野.....唔係你個專長....你要去做....梗係要多d時間啦
kary同stephy....本是同根生.....龜兔賽跑
邊個係嬴家.....唔使講啦.....

[ Last edited by ringok on 2008-1-8 at 12:27 AM ]
作者: germ    時間: 2008-1-8 12:25 AM

Originally posted by ringok at 2008-1-8 12:13 AM:

如果你聽唔出林狗係講說話有骨....
叱吒十大 is on "songs" or "artists"?  If a song is popular, it should win.  Anyway, bias is bias. Don't waste our breath.

[ Last edited by germ on 2008-1-8 at 12:29 AM ]
作者: ringok    時間: 2008-1-8 12:33 AM

Originally posted by germ at 2008-1-8 12:25 AM:

叱吒十大 is on "songs"...
個人認為2樣都有
叱吒十大唔單單歌要好....仲要睇有幾友好
你如果有睇幾年以上
都會發現有d歌手總會係叱吒拎唔到獎
作者: Pal    時間: 2008-1-8 11:33 AM

Originally posted by 小龍04 at 2008-1-7 09:25 AM:
到底獎項<花落誰家>,不需要<...
Very creative!
作者: leungbing089    時間: 2008-1-8 03:54 PM

我覺得d名次同我心中既  有好大分別- -...
作者: chan bb    時間: 2008-1-8 05:26 PM

奬........只要你想起以前老豆老母點對你就知九零衫準則!!!!!
「阿女同我洗晒啲碗!
咁乖比五蚊你返學買檸茶!」
「阿仔幫老豆落街買包紅萬,
比五十蚊你啦!」

幚幚手、大奬一定有!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0