標題: 中國足球正垃圾 [打印本頁]

作者: Kian76    時間: 2008-2-22 11:05 AM     標題: 中國足球正垃圾

我真係未見過一場足球比賽會咁狗!!!!!!!!!!!!!!!!

茅到 HIHI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

身為一個人既恥辱!!!!!!!!!!!!!!!唔係人!!!!!!!!!!!!!係狗都不如!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

上一次對南華又係咁!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=nY-AEZjsPT0

某些人既人話:

Ar_So:
有呢d波出現
大前題係有一個on9既球證
完全唔控制..由得佢地矛
班人見到 "喂.咁勇都冇事wor,黎啦,抽水呀~"

高橋啟介 :
人地mix d精華剪成十幾廿場波

中國隊一場搞掂

況且,隊隊都有就代表咁做冇問題?

ZG:
同班韓狗一樣...

音樂人:
想知球証係咩人 .. 中國人 ??

吹越位果球真係on9 到爆 , keeper 果球又係好撚癲

足球:
that kick by the GK is really really dirty
it should absolutely be an red card

but except that,all the other scenes are quite normal indeed

i remember i have seen HK football games before. there was a centre forward who play football just like this match's china team. but then what? will i say he is disgusting and dirty?No.

China team has already implementated a lot of educating work, like "when u r on the pitch, the opponent hit u, u cannot strike back" I feel sad because one player still has this problem.

Stereotype is a good word. For some people who don't have enough information, they will only see things superficially. When talking about China Olympic team, some well-educated ppl will only said "go to hell, kung fu team...". It is a funny pheomenon that some people permanently have an ideology of "the first impression means all". Really funny.

now i understand what "reasonable fan" means

下刪過百回應..................
作者: Kian76    時間: 2008-2-22 11:28 AM

作者: 娛樂網站    時間: 2008-2-22 11:29 AM

打矛波唔緊要但矛招出盡都輸就太不智了
仲衰係d片會係好多新聞片出
真係掉臉掉到全世界
打矛波輸左仲要俾人覺得日本隊好有風度咁
如果係第2d國家早就打交收場

單係果球龍門出迎
睇到以為係睇緊少林足球的魔鬼隊咁........
作者: 娛樂網站    時間: 2008-2-22 11:31 AM

Originally posted by Kian76 at 2008-2-22 11:28 AM:
[img]http://cn.yimg.com/gallery/spo...
佢地係度互渣
作者: Kian76    時間: 2008-2-22 11:32 AM

作者: Kian76    時間: 2008-2-22 11:37 AM

Originally posted by 娛樂網站 at 2008-2-22 11:31 AM:

佢地係度互渣
這是日本隊唯一還手
作者: 娛樂網站    時間: 2008-2-22 11:43 AM

Originally posted by Kian76 at 2008-2-22 11:37 AM:

這是日本隊唯一還手
唔打交真係好彩

差唔多對日本\韓國99.9999%輸
作者: mazingerz    時間: 2008-2-22 12:20 PM

我想大家未打過龍門了。
通常出迎接高波時,都會提起一隻腳。
第一係為左提升跳躍高度,第二係用來保護龍門自己,免受前鋒衝擊所帶來的傷害。
這些動作係球例容許的。

so
我覺得中國隊龍門的動作沒問題。
作者: 76    時間: 2008-2-22 12:28 PM

Originally posted by mazingerz at 2008-2-22 12:20 PM:
我想大家未打過龍門了。
通常出迎接...
我都係做個下keeper...

不過保護自己都係提起膝頭...gum 人地forward沖過lei 都係撞落自己膝頭度...唔會一個釘鞋底踢落人地度
作者: iknow    時間: 2008-2-22 12:41 PM

Originally posted by mazingerz at 2008-2-22 12:20 PM:
我想大家未打過龍門了。
通常出迎接...
保護動作一定要...
但唔需要咁樣踩落人地度lor...

睇報紙話...d球迷少有地唔鬧日本, 而去鬧中國隊...
就知道中國隊真係差得連一班一直近乎盲目反日ge中國球迷都唔鬧日本去批評中國...
作者: yeung hiu he    時間: 2008-2-22 12:55 PM

我想大家未打過龍門了。
通常出迎接...
好明顯個龍用中國功夫踢人啦, 我本身是一個龍門, 係呢個MOMENT一定瞓落去, 唔會好似中國門將起飛腳(重要起到咁高), 他一定想殺人啦, 就算係保護都無咁誇張啦, 你地覺得呢個MOMENT 他需要保護自己嗎, 他似想殺人多D 囉, 你話成班人係禁區就話要保護自己JER, 人地單刀你咁樣飛出去, 係咪有D 過份呀, 你可以想下有邊個門將會做呢D 野呀, 只有他...只有他, 我睇到O左咀一陣, 之後狂笑, 我覺得根本無可能係一個好的門將做囉!
作者: Edgar_Davids    時間: 2008-2-22 01:02 PM

Originally posted by Kian76 at 22-2-2008 11:05:

某些人既人話:

Ar_So:
有呢d波出現
大前題係有一個XXX既球證
完全唔控制..由得佢地矛
班人見到 "喂.咁勇都冇事wor,黎啦,抽水呀~"

音樂人:
想知球証係咩人 .. 中國人 ??

吹越位果球真係XXX 到爆 , keeper 果球又係好X
[center]NO SWEARS PLEASE

ALTHOUGH YOU'RE FURIOUS !!!!!!!!!

[/center]

[ Last edited by Edgar_Davids on 2008-2-22 at 01:06 PM ]
作者: vv1668vv    時間: 2008-2-22 01:09 PM

大家驚訝 什麼?!

省港杯 廣東隊場內發揮少林絕學  相信大家已經一早領教過。

其實 這是從 中國人特別愛模仿有極大的關係。
就像中國功夫一樣,特別很喜歡模仿動物的習性
什麼 螳螂拳  鷹爪功 比比皆是
驅驅一招  獅子滾球  ,在中國人的眼中算什麼!?

大家看!!多麼有 中國特色的足球。
中國隊表現豐富多彩!!什麼招式都有,
簡直將功夫的精髓發揮得淋漓盡致!!

當球員的最重要是什麼!? 其中的一樣,是不是怎麼樣能取悅觀眾!?
當然啦!
聰明的,經驗豐富的中國球員怎麼會不明白過中奧妙之處呢
噢。。。。。
偉大的球員打得越激烈,觀眾看得越興奮
偉大的球員踢得越過分,觀眾睇得越開心
你看!這場比賽中中國隊的球員,多麼受到中國的觀眾的熱烈擁戴!?
就知道
用這麽樣的招式對付日本隊 ,在中國境內有誰不喜歡!?

噢。。。。勇敢的中國人 什麼都不怕
中國隊能夠將足球昇華到這麼樣的地步。。。
厲害!厲害!

奉勸 電視審裁處 先進行審查 球賽是否屬於不雅
如有需要
以後所有有中國隊參加而被公開播放的球賽
需要 PG指引
作者: Kian76    時間: 2008-2-22 01:37 PM

Originally posted by vv1668vv at 2008-2-22 01:09 PM:
大家驚訝 什麼?!

省港杯 廣東隊...
奉勸 電視審裁處 先進行審查 球賽是否屬於不雅
如有需要
以後所有有中國隊參加而被公開播放的球賽
需要 PG指引

HAHAHA!!!!!!!!!!
作者: 76    時間: 2008-2-22 01:41 PM

Originally posted by vv1668vv at 2008-2-22 01:09 PM:
大家驚訝 什麼?!

省港杯 廣東隊...
睇左一陣已經熄電視訓覺...
作者: bigfish    時間: 2008-2-22 02:55 PM

龍門o個腳根本唔係踢法, 球球中國都用犯規阻止對手, 相反日本就真係含忍, 仲要贏埋你添, 呢d 就係技術擊倒 la
中國應該禁止參與足球國際賽事, 如果呢件事發生o係球場以外, 就應該以傷人罪, 控告中國, 可能仲會引來世界各個正義之師以原子彈教訓 tim
點都好, 邪不能勝正
作者: 尺分屹八4    時間: 2008-2-22 03:44 PM

中國足球緊係廢啦
佢地本身冇咩高度教育
所以冇咩品
咁樣中國足球永遠唔會有進步的一天
作者: super168    時間: 2008-2-22 04:46 PM

發揚少林精神,

少林功夫好野...真好野.....
少林功夫勁...係好勁.....
作者: fderek    時間: 2008-2-22 06:08 PM

樓主清睇下呢段片
中國隊茅...以下的更茅.....茅到連球證都茅埋一份
而且是世界盃的比賽....相信你和我可能都看過
但未必....睇得如此清楚~
http://www.youtube.com/watch?v=Z4iW8pDnft8
作者: 心火    時間: 2008-2-22 08:48 PM

算la 技不如人 無話可說   心魔來
作者: johnlaisin    時間: 2008-2-22 09:14 PM

又廢又茅又悶,中國隊d波可以不睇....
作者: SitBobby    時間: 2008-2-22 09:42 PM

龍門用大力金剛腿啫。冇問題呀。可能班運動員去錯地方啫。呢班應該係少林高手以為去咗一個好大嘅草地打拳賽.....如果我當時喺現場睇一定冇勇氣認自己係中國人...
唔夠好波冇問題。但最緊要有品。打茅波就國際球星都會,但冇理由一場裡面,每「吓」都打茅波。人地杯葛,跟住又會話歧視中國球員。中國隊,反省吓啦!
作者: bunce2806    時間: 2008-2-22 10:36 PM

I'm afraid the violence is so common, it can't possibly be stamped out unless there is determined action from the very top (ie the Chinese FA).
作者: PoohRyan    時間: 2008-2-22 11:07 PM

一向都咁垃圾!!

2002日韓世界盃都因為日本及韓國係主辦國先至入到決賽周,
就連打敗伊朗及沙地阿拉伯嘅把握都冇,仲以為自己好勁。

中國隊返去檢討吓啦
作者: iknow    時間: 2008-2-22 11:16 PM

大家驚訝 什麼?!

省港杯 廣東隊...
唔係話連中國球迷都鬧中國隊d人咩??
作者: lizard    時間: 2008-2-22 11:52 PM

Originally posted by PoohRyan at 2008-2-22 11:07 PM:
一向都咁垃圾!!

2002日韓世界盃都...
中國隊就係有檢討,所以先咁踢!

試想一下,代表得國家既,其實已經係國寶級質素;
但中國既國寶級質素,原來全部都係垃圾,唯有用消耗戰術囉!
將中國件垃圾,打爛日本件國寶,咁日本邊有咁多國寶呀!

當日本再無國寶時,就變成垃圾對垃圾,中國垃圾才有機會出頭嗎
作者: Kian76    時間: 2008-2-23 05:40 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-22 11:52 PM:

中國隊就係有檢討,所以先咁踢!

試想一下,代表得國家既,其實已經係國寶級質素;
但中國既國寶級質素,原來全部都係垃圾,唯有用消耗戰術囉!
將中國件垃圾,打爛日本件國寶,咁日本邊有咁多國寶呀!

當日本再無國寶時,就變成垃圾對垃圾,中國垃圾才有機會出頭嗎
其實呢.......日本分分鐘是但一件垃圾都勁過你地中國既國寶.........除左鄭智..........
作者: Kian76    時間: 2008-2-23 05:42 AM

Originally posted by fderek at 2008-2-22 06:08 PM:
樓主清睇下呢段片
中國隊茅...以下的更茅.....茅到連球證都茅埋一份
而且是世界盃的比賽....相信你和我可能都看過
但未必....睇得如此清楚~
http://www.youtube.com/watch?v=Z4iW8pDnft8
我一直諗一直諗,點解以前中國同朝鮮咁老友,原來真係因為咁........

我仲好奇怪,點解意大利既黑手黨唔去攪班韓狗??如果班韓狗出事,我會好開心。
作者: Tokyo2040    時間: 2008-2-23 10:39 AM

個龍門都好有當年西德門將舒密加嘅風範.

http://www.youtube.com/watch?v=3byTNRoxujo
作者: kuru    時間: 2008-2-23 01:18 PM

根本打人多過似打波~
作者: Hayamimocomichi    時間: 2008-2-23 03:00 PM

D 落腳真係好狠毒,雖然踢親呢 D 國仇家恨波少不免有呢 D 場面,但係佢地真係未免太過份
作者: bigfish    時間: 2008-2-24 12:23 AM

Originally posted by Kian76 at 2008-2-23 05:42 AM:

我一直諗一直諗,點解以前中國...
如果日本投下原子彈落北京, 或者聯合國制裁中國, 或者嚴禁中國人繁殖下一代, 我會好開心
作者: Kian76    時間: 2008-2-24 12:30 AM

中國隊足球撚,又再一次以極恐怖既方式謀殺左北韓的勝利,今次球證似番個人。
作者: leeleelee2005    時間: 2008-2-24 01:02 PM     標題: .......

好簡單~~因為日本一早預左,中國對日本不嬲都抱仇視態度,日本個領隊開波前已表明會受到中國球員同球迷既不禮貌對待,咩原因會咁?咪又係二戰遺留既問題囉。
作者: leeleelee2005    時間: 2008-2-24 01:04 PM     標題: .......

Originally posted by bigfish at 2008-2-24 12:23 AM:

如果日本投下原子彈落北京, 或者聯合國制裁中國, 或者嚴禁中國人繁殖下一代, 我會好開心
如果你個漢奸肯自殺我會更加開心。
作者: eric1874    時間: 2008-2-24 01:50 PM

個keeper對襪腳眼o個截無野ge?haha
作者: lizard    時間: 2008-2-24 10:38 PM

Originally posted by Kian76 at 2008-2-23 05:40 AM:

其實呢.......日本分分鐘是但一件垃圾都勁過你地中國既國寶.........除左鄭智..........
睇下今屆亞籃賽,無了姚明及易建聯,結果前五名都不入,係亞洲都撐不住!
13億人口,竟然只有兩個人可以撐場,優秀中國人不及億份之一既百分比。

何況中國從來都吾自強o架啦!國足建立o左咁多年!
但從13億人裡,任你點選最好既球員出o黎,都仲只係件垃圾!

既然只有一班垃圾,當然要配合垃圾既茅招啦!
中國有13億人喎!用三億件中國垃圾,去砍爛晒日本三億人口,到時日本還有球員嗎?咁就必勝啦!
作者: 王晶    時間: 2008-2-25 02:58 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-24 10:38 PM:

睇下今屆亞籃賽,無了姚明及易建...
咁耐無上 你仲係9嗡緊

無人話你知 因為中國下年係奧運主辨國 自動進身決賽周
所以派青年隊去打亞籃賽吸收大賽經驗咩? 唔好講姚易 連大郅 巴特爾 呢D都無出
只係派出 楊鳴、易立、王勇、王博、張凱 等年輕球員上陣
要係插中國既話 唔好意思 籃球你無位入 你都係搵足球黎插喇
單論亞洲 我可以好大口氣咁講 中國玩哂 韓日 已經慢慢比下去
東南亞 果堆 梗加唔洗講喇
下次抽水小中國人 唔該做足功課囉 以免又再出醜~~

No bad words allow in here
don't do it next time

[ Last edited by brightlee on 2008-2-25 at 11:19 AM ]
作者: Edgar_Davids    時間: 2008-2-25 03:51 AM

Warning has been issued and choices of words have not been improved.

Therefore, all replies with foul languages in content has been deducted by 3 points.

From now on,

I hope all members can dis-cuss the matters gently and following the regulations.

Thank you for your co-operations.

Regards,

E.D.

[ Last edited by Edgar_Davids on 2008-2-25 at 03:52 AM ]
作者: bigfish    時間: 2008-2-25 05:57 PM

Originally posted by bigfish at 2008-2-22 02:55 PM:
龍門o個腳根本唔係踢法, 球球中國都用...
版主咩事扣分?
如果站在中國立場梗係覺得中國冇錯 la, 但係如果 either 站在日本立場 or 國際立場, 就會發覺中國隊踢得好茅, 可以引致外交風波, 可能唔道歉仲會引發軍事衝突 tim

換轉呢隊唔係中國係第二隊, 你一定會認同我講法
請你解釋扣分o既理由
作者: bigfish    時間: 2008-2-25 06:00 PM

Originally posted by 王晶 at 2008-2-25 02:58 AM:

咁耐無上 你仲係9嗡緊

無人...
haha..
唔通中國足球隊又派年輕球員出場汲取經驗呀??
即使係籃球, 中國都唔夠一眾歐美球隊鬥 la, 人地有冇十三億人口呀?
作者: lizard    時間: 2008-2-25 11:48 PM

Originally posted by 王晶 at 2008-2-25 02:58 AM:

咁耐無上 你仲係9嗡緊

無人...
先道歉。
道歉原因,原來爭第5名既球隊,叫做中華台北呀?
咁中國國家二隊呢?排第10喎
同香港一樣只能係遺材賽爭名次。乜野叫失禮死人!

駁你之前,摘自---- 羊城晚報
【實質上,這些人雖說不是國字號一線球員,但哪一位不是CBA各自球隊中的頂梁柱?而以這三場球的內容看,組織之混亂、防守之稚嫩、心理之脆弱,實在難以想象他們就是在CBA賽場上動輒狂斬三四十分的悍將。男籃職業化12年了,整体上似乎并沒什么進步。在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號稱“世界男子籃球第二大職業聯賽”的CBA,真是盛名之下,其實難副。】

哈哈,成果賽果,中國隊就係第10名,係不爭事實。
又話中國有13億人,點解個名次仲衰過吾夠3000萬人口既台北。
×比例上說,有一億人口,都有三隊實力高過台北啦!
只係亞洲,都排第10喎!
【中共國家二隊,笑死鬼佬啦!】
不如黎香港,參加樂富區個社區比賽,就有機會冠軍既!

我只以真實賽績論,中國男籃不要說在世界上,在亞洲也真的很垃圾!
中國男籃CBA既中硫底柱喎.......

[ Last edited by lizard on 2008-2-25 at 11:58 PM ]
作者: lizard    時間: 2008-2-26 12:08 AM

另外,都係外國人睇中國人既說法:

世界田徑錦鏢賽,在劉翔之前,從無一個中國的男人,能夠在世國田徑賽上,拿過金牌。
這個民族,在此之前,拿金牌的只有女性運動員,
去撐起整個國家的田徑事業也是中國女性而已!
中國在田徑界,以前叫沒有男種的民族!

係爭氣既中國男人,就自已挺身而出,為國爭光啦!有13億人口,仲要靠劉翔一個人去撐! 
作者: 王晶    時間: 2008-2-26 12:33 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-26 12:08 AM:
另外,都係外國人睇中國人既說法:

...
首先 請你再道歉一次 係青年隊唔係二隊
若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解
如果以青年隊去應戰由成年球員組成既國家隊比賽大敗 我唔覺得有咩咁醜
反觀閣下 認為其他國家隊以成年球員出戰
打低以年輕球員為主既中國隊 覺得好滿足 咁只好怪你要求低
我亦替你這種知足常樂既性格而高興

如閣下認真思考以上既論點 依然覺得中國男籃依然係一隊垃圾
咁你試解釋 近17屆亞錦賽 中國隊係點樣贏出14屆
我睇唔出 我講中國男籃亞洲稱霸 既說法有咩錯誤 呢個亦都係一個事實
維基條目 亞錦賽
作者: 王晶    時間: 2008-2-26 12:37 AM

Originally posted by bigfish at 2008-2-25 06:00 PM:

haha..
唔通中國足球隊又派年輕球員出場汲取經驗呀??
即使係籃球, 中國都唔夠一眾歐美球隊鬥 la, 人地有冇十三億人口呀?
要講到同歐美球隊打 的確唔能夠話贏就贏
不過作為 亞洲球隊可以係奧運得到前8 已經係亞洲既大突破
好多歐美球隊 就好似英國咁連參賽既資格都無

再講多幾句  好多人覺得人口多既國家 運動一定有好成績
呢個係錯誤既觀念 我好耐以前已經係度講過

現代運動係一門科學 唔係下下鬥人多
如果認為人多就無敵 咁請解釋一下
人口排名第二既印度 同第四既印尼 係奧運成績怎麼未見突出?
如果以樓上果條蜥蜴既講法 係咪可以話該國係垃圾中的垃圾?

[ Last edited by 王晶 on 2008-2-26 at 12:44 AM ]
作者: lizard    時間: 2008-2-26 01:05 AM

Originally posted by 王晶 at 2008-2-26 12:33 AM:

首先 請你再道歉一次 係青年隊唔...
你話係青年隊,就係青年隊呀!笑話!
青年隊定義係吾大過幾多歲呀?19歲呀,中國隊員只有4個18歲呀!
班球員年青,就代表係青年隊呀,你自己睇清楚啦!【節錄羊城晚報,在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號】
係吾係國家青年隊呀,還是國家2隊呀!
你道歉啦!

仲有,易建聯係美國,就已經被質疑報細無齡四年咁多呀!中國所謂青年隊,仲要靠虛報年齡贏獎杯。亞洲男籃錦鏢賽喎,派青年隊.......

中國女人,無論籃足排,三大球賽,全部入過世界前兩名,當中排球就更厲害啦!

中國男人呢,除用垃圾形容,真係......。

[ Last edited by lizard on 2008-2-26 at 01:14 AM ]
作者: 王晶    時間: 2008-2-26 01:43 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-26 01:05 AM:

你話係青年隊,就係青年隊呀!笑話!
青年隊定義係吾大過幾多歲呀?19歲呀,中國隊員只有4個18歲呀!
班球員年青,就代表係青年隊呀,你自己睇清楚啦!【節錄羊城晚報,在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號】
係吾係國家青年隊呀,還是國家2隊呀!
你道歉啦!

仲有,易建聯係美國,就已經被質疑報細無齡四年咁多呀!中國所謂青年隊,仲要靠虛報年齡贏獎杯。亞洲男籃錦鏢賽喎,派青年隊.......

中國女人,無論籃足排,三大球賽,全部入過世界前兩名,當中排球就更厲害啦!

中國男人呢,除用垃圾形容,真係......。
咁你講下 何謂二隊? 應該有邊幾位球員在內 先為至2隊
巴特爾 唐正東 呢d係CBA打得好出色既球員
唔能夠在入選一隊 但係又無參加呢次既賽事
那今屆亞錦賽既中國隊能否定義為二隊 請解釋一下
就算你所講既係真(未能查証 記憶中不止4位) 隊內只有4位球員係18歲球員
唔能夠完全稱為青年隊 咁以年輕球員為骨幹
對陣全部其他國家由任何年齡階層的精英組成的國家隊
獲得較差既排名 有咩出奇?正如我所講 近17屆亞錦賽中國贏出14屆
閣下依然稱為垃圾隊 咁你姐係變相話緊其他亞洲隊 垃圾都不如
我唔知你咩國籍 不過唔該你請對其他實力比中國隊弱國家隊尊重一D
作者: kakeidevil    時間: 2008-2-26 10:23 AM

Originally posted by bigfish at 2008-2-24 00:23:

講番足球,唔好講其他無謂野!
作者: stone86    時間: 2008-2-26 04:53 PM

中國隊。。。。
輸波輸品
作者: 費事高    時間: 2008-2-26 06:01 PM

日本仔已經讓晒你班垃圾,比你地手腳並用,但一樣要輸波,即係話...你班所謂中國球隊,真係唔適合係球場踢波,直接去打拳啦!
作者: pchong    時間: 2008-2-26 07:02 PM

你睇下好多足球先進国家,國家隊/球隊輸左波,會唔開心,會檢討,
Man U 係80s-90s洗左好多錢,成績好差,但係球迷都支持佢地,輸波佢地會係球場唔出聲,但係我地係球場永遠都係小小聲,你估中國隊/香港隊係大球場踢,如果輸,我地會小D球員,係到笑,最好俾人入多幾球,多D入球睇,心態完全唔同

我地中國人,只係識話人,特別係自己人,完全唔會一起去檢討,好似自己冇份,話晒大家都係中國人
你可以話落場踢茅波不對,話佢地唔應該咁踢,應該分析問題,唔係只係鬧
作者: ~abc~    時間: 2008-2-26 07:34 PM

Originally posted by stone86 at 2008-2-26 04:53 PM:
中國隊。。。。
輸波輸品
希望中國隊改善,可以控制好自己既脾氣
作者: tonykwl    時間: 2008-2-26 08:58 PM

個"中超聯"跟本就係出晒名係假波, d球員就算有幾好波, 踢得耐, 好難避免比個環境影響, 長期做慣假野, 又點會踢到好波~!
作者: lizard    時間: 2008-2-28 03:06 AM

Originally posted by 王晶 at 2008-2-26 01:43 AM:

咁你講下 何謂二隊? 應該有邊幾位...
吾好兜啦,
你拿那些,連你自已都吾識得定義既野,就話係青年隊!
又當正自已係expert,
仲要堅持要人道歉既廢話!

你既然錯,就先道歉,才再講其他啦!
作者: daygreen    時間: 2008-2-28 02:17 PM

中國''功夫''足球,當然打人多過似打波
作者: 王晶    時間: 2008-2-28 02:47 PM

Originally posted by lizard at 2008-2-28 03:06 AM:

吾好兜啦,
你拿那些,連你自已都吾識得定義既野,就話係青年隊!
又當正自已係expert,
仲要堅持要人道歉既廢話!

你既然錯,就先道歉,才再講其他啦!
而家邊個兜? 我問你點定義
你居然可以理解成 我唔識定義 你理解能力係咪有d問題
仲有我邊一忽當正自己係expert 講清講楚
定係你對國內籃球一d認識都無 人地講得深入少少
你就以為人地大你呀?

講野9唔搭8 離哂題 由足球講到籃球
你既目的係想話中國人廢你去第到喇
大可以去 吹水版 政治版開題 問中國人係咪好廢
無需要黎sport 宣揚你對中國人睇法既偉論
作者: amigofans    時間: 2008-2-28 03:49 PM

點解講講下會講左藍球架, 你班友仔....

我就無咩藍球知識既, 不過常識都知道, 中國係亞洲藍球強國...
世界上亦都唔失禮, 起碼出到個姚明同易建聯....

至於足球就.....
仍然處於自行車階段, 至少有一個問題仍然未解決,

就係日本情義結, 每次一打就上晒頭, 將南京大屠殺帶晒上球場...

人家日本仔當年用武力屠殺你地, 今日自己用番同樣方式上球場, 係咪好on車??

個腦應該諗下意大利人人識得中田英壽, 中村俊輔做到蘇格蘭足球先生,
朴志星已經攞過英超同英格蘭聯賽杯, 作為奮既目標, 好過攬d民族大義上身啦...
作者: lizard    時間: 2008-2-29 03:33 AM

Originally posted by 王晶 at 2008-2-28 02:47 PM:

而家邊個兜? 我問你點定義
你居...
從你
#38,line8
下次抽水中國人 唔該做足功課囉 以免又再出醜
#44  line2
〔若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解!〕

你自己既寫得出,自己反而吾敢認同自己o架!

原來你講緊個人係你自己呀!
你無賴,吾道歉,
我咪算囉!

我自問,無本事叫一個無賴道歉既!
不過你下次,你真係做足功課先好上o黎啦,

[ Last edited by lizard on 2008-2-29 at 03:38 AM ]
作者: 王晶    時間: 2008-2-29 04:57 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-29 03:33 AM:

從你
#38,line8
〔下次抽水中國人 唔該做足功課囉 以免又再出醜
#44  line2
〔若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解!〕

你自己既寫得出,自己反而吾敢認同自己o架!

原來你講緊個人係你自己呀!
你無賴,吾道歉,
我咪算囉!

我自問,無本事叫一個無賴道歉既!
不過你下次,你真係做足功課先好上o黎啦
做咩?技窮喇?開始玩9唔答8
而家又唔講籃球要將視線轉移咩,
唔該你入人地標題討論 就對題小小喇
見你由足球講到籃球 又要毫無認識 諗住糾正下你既錯誤
家下又係度廢嗡 仲要唔知嗡乜q

你唔夠料吹 咪潛水算囉 洗乜死撐得咁辛苦
你係吹水版 "投訴無線 損害觀眾尊嚴" 個標題
一樣比人圍插都無聲出潛水喇  樣衰咪閃囉 無乜問題格~
好似迫魚哥咁厚臉皮 依家依然好多人樂意回應佢既post
唔愁無水吹怕無聊喎
作者: amigofans    時間: 2008-2-29 09:21 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-29 03:33 AM:

從你
#38,line8
〔[color=...
人家講足球ma, 你差開講藍球...
就算玩口水戰, 都無point啦....

投訴大家樂無魚柳飽餐ok ma?
作者: ~冪雲~    時間: 2008-2-29 12:40 PM

a migo 講得o岩, 大家心平氣和,
講番呢單野啦..

日本有以前o既唔o岩, 中國係呢件事上而亦都有唔著,

我個人就覺得d人攞我地中國同南韓黎比較, 我覺得唔係好適合..

首先, 中國隊呢場o既表演, 雖然一場我諗至少抵得出兩至三場02年南韓o既犯規,,

咁樣o既犯規, 比著係中國對住其他國家, 實比人係國際傳媒講到面都懵啦..

但係偏偏係日本, 日本而家走o既係..親中路線,,

中國隊仲唔食住上!? 打得有幾狼得幾狼, 又唔驚你反咬一口, 用犯規分分鐘仲可以博傷你幾個人, 輸都可能變嬴啦!!

由於中國隊唔係好似南韓咁有策劃地茅每一場波, 而係因應對手而改變攻擊o既方針, 所以我姑且叫佢 半個戰術..

所以比起南韓o既茅, 中國簡直小巫見大巫..中國隊, 連打茅波都仲要睇對手.. 未成熟, 未成熟呀..
作者: chulp1112    時間: 2008-3-1 03:04 PM

根本都不会踢球
作者: Kian76    時間: 2008-3-1 05:35 PM

Originally posted by ~冪雲~ at 2008-2-29 12:40 PM:
a migo 講得o岩, 大家心平氣和,
講番...
講到好似好有道理咁,但其實主要係技不如人搶唔倒波,然後暴力解決,最後懶落歷史度。

對北韓一戰最好證明了這一點,下半場北韓開始反壓中國,這時候中國終於回復原有樣子,狂犯規.........真係好丑.........
作者: kiddarsenal    時間: 2008-3-1 05:40 PM

Will they play in that way in Beijing 2008!?
I also hv another one....
http://hk.youtube.com/watch?v=vEyv5ggJWno
請大家都睇一睇!!!
作者: lizard    時間: 2008-3-3 01:47 AM

Originally posted by 王晶 at 2008-2-29 04:57 AM:

做咩?技窮喇?開始玩9唔答8
而家...
打從你一開始答嘴,原來最基未青年軍定義都未識啦!
學人吹水。正廢柴!

仲大大聲叫人道歉,給我踢爆,就亂兜。做無賴!
我無上黎就叫潛水呀!

你以後每寫一段,我就永永遠遠引回你#44,給人知,你無賴既行為

【首先 請你再道歉一次 係青年隊唔係二隊
如果以青年隊去應戰由成年球員組成既國家隊比賽大敗 我唔覺得有咩咁醜
我亦替你這種知足常樂既性格而高興】
作者: fryyy    時間: 2008-3-3 03:37 PM

很久前就已经开始不看中国足球啦 看一回气一回,那就干脆不看啦。反正要支持中国足球还可以支持在英国打拼的郑智,国足就算了
作者: amigofans    時間: 2008-3-4 09:52 AM

Originally posted by Kian76 at 2008-3-1 05:35 PM:

講到好似好有道理咁,但其實主要...
某程度上係o岩既, 因為睇番班友仔去到英國都係同人打晒交入晒廠...

但無論老中青既國家隊, 一對日本就會上晒頭, 呢個又係不爭既事實...

不過你地鬧左國家隊咁耐, 雖然係垃圾都好, 總有改善既空間,
如果佢地唔打茅波, 專心踢波, 我認為佢地呢班後生係有得做既...

因為"打法粗暴"同"有無球技"係絕對唔掛鈎既...
作者: 王晶    時間: 2008-3-4 09:06 PM

Originally posted by lizard at 2008-3-3 01:47 AM:

打從你一開始答嘴,原來最基未青年軍定義都未識啦!
學人吹水。正廢柴!

仲大大聲叫人道歉,給我踢爆,就亂兜。做無賴!
我無上黎就叫潛水呀!

你以後每寫一段,我就永永遠遠引回你#44,給人知,你無賴既行為

首先一點 我係度討論緊 唔似得你係吹出黎既
印象中正選球員上陣者多為年青球員
作用以陪訓年青球員為主 我上面已經講過  上屆亞錦賽
以一d年青球員出戰 如 楊鳴、易立、王勇、王博、張凱 等
而且我無講過係正規全u19球員 唔好老屈我

如果你條蜥蜴仲係死唔斷氣要死撐既話
唔該你講下何謂二隊先黎拗 你要話人廢柴先証明自己唔係
又唔識野又無料 仲係度拗   
仲有唔該你帶番副眼鏡喇阿伯 標題講足球呀
你對國內籃球無興趣只係有興趣話中國籃球點廢法 ok無問題
但係唔該你開個新標題囉 只要你打d字正路少少
唔好好似依家咁9唔答8  要人睇得咁辛苦先明你想嗡乜
作者: Kian76    時間: 2008-3-4 09:11 PM

Originally posted by filter-052fans at 2008-3-4 09:52 AM:

某程度上係o岩既, 因為睇番班友仔...
正常唔掛勾,但國家隊就掛晒勾。

佢地唔識增值自己,唔夠人勁就懶球證懶國仇懶呢樣o個樣,場入面又用暴力解決,俾佢打贏左又飄飄然,真係頂住個肺條氣。
作者: lizard    時間: 2008-3-5 03:52 AM

Originally posted by 王晶 at 2008-3-4 09:06 PM:

首先一點 我係度討論緊 唔似得你...

你食屎啦,仲兜!

你敢膽叫人道歉,就先要資料正傕先啦。
用流料,想屈人道歉,天下間未見過有如此賤格網友!野蠻無理
打正旗號,叫人道歉,現就改口【做與討論】,你又係食屎啦!

你好道歉啦,無賴王晶!

再引你#44,你自己睇清楚,你個無賴,憑甚麼用流料,反而叫人道歉!

[ Last edited by lizard on 2008-3-5 at 03:58 AM ]
作者: b3395617    時間: 2008-3-5 08:51 AM

wow they really showed their great sportsmanship
作者: 王晶    時間: 2008-3-5 01:31 PM

Originally posted by lizard at 2008-3-5 03:52 AM:

食屎啦,仲兜!

你敢膽叫人道歉,就先要資料正傕先啦。
用流料,想屈人道歉,天下間未見過有如此賤格網友!野蠻無理
打正旗號,叫人道歉,現就改口【做與討論】,你又係食屎啦!

你好道歉啦,無賴王晶!

再引你#44,你自己睇清楚,你個無賴,憑甚麼用流料,反而叫人道歉!
資料正確 你連資料都未有憑咩話我錯?學人講資料
楊鳴  易立  打亞錦賽既時候都係17,18歲 話係青年隊有咩錯呀
隊中只有3,4名球員年齡過二十 但係又唔超過23歲
但係呢幾個唔係正選隊員!打主力既全部係年青球員
我又唔係講佢地係u19國家隊 咁我姐係錯咩?道咩歉?
好似港足咁 d老闆話組青春班都有幾個高齡球員喇
反觀你條友 連出咩人都唔知就話二隊 就真係大錯特錯喇
算把喇你~~你愈講落去只會愈覺得你無料!

PS.版主  有人話我賤格同叫我食屎   ~~ 我感到被侮辱~~
希望你處理一下~~
作者: amigofans    時間: 2008-3-5 02:02 PM

Originally posted by 王晶 at 2008-3-5 01:31 PM:

資料正確 你連資料都未有憑咩話我...
唔係唔比你兩條友口水戰, 問題係請先睇下個標題!!

"中國足球正垃圾 "

唔係講緊藍球, 所以你地邊個講得o岩也好, 講得錯也好, 都無用...

係"中國足球正垃圾 "上面討論, ok?
作者: 王晶    時間: 2008-3-5 02:55 PM

Originally posted by filter-052fans at 2008-3-5 02:02 PM:

唔係唔比你兩條友口水...
我由第二頁已經叫佢唔好離題架~~
作者: lizard    時間: 2008-3-6 02:29 AM

Originally posted by 王晶 at 2008-3-5 01:31 PM:

資料正確 你連資料都未有憑咩話我...
以下係中國中新社北京報導:
【2007-07-20 18:14:06   
  中新社北京七月二十日電(記者 王祖敏)
第二十四屆亞洲男籃錦標賽暨奧運男籃選拔賽將于本月二十八日至八月五日在日本長崎舉行。作為東道主,中國男籃已經自動獲得北京奧運會的參賽資格,為了能讓一線隊伍集中精力備戰奧運會中國男籃二隊承擔起了本次亞錦賽的重任。

將于本月二十一日至二十三日在張家港舉行的三國國際籃球邀請賽,堪稱是“精華版”的亞洲錦標賽。近幾年,西亞籃球的迅速崛起,打破了亞洲籃壇的中、韓、日三足鼎立的格局,而參加本次三國賽的卡塔爾隊和約旦隊恰恰是西亞“新貴”的代表。在去年底的多哈亞運會上,卡塔爾隊力壓韓國、黎巴嫩等強隊獲得亞軍,約旦隊更是以第四名的身份成為亞洲籃壇的最大黑馬】

中國男籃二隊----定義由〔中國籃協國家隊管理部部長、本屆亞洲錦標賽中國男籃領隊張雄〕=====吾係我亂作既。

吾過23歲都叫青年隊呀?青年隊,係你自己去定義咩?

自己去亂落定義,亂去叫人道歉既============就正一廢柴。
亂去定義,而屈人道歉既人,即係你---王晶。=====野蠻人。

只有就係食屎大既野蠻人,先會亂作料,
明知自己錯,仲要兜!
正廢柴無賴!

[ Last edited by lizard on 2008-3-6 at 02:31 AM ]
作者: brightlee    時間: 2008-3-6 04:18 AM

lizard,
I deduct you point is due to your attitude
it'd be not what you're talking is right or wrong.

Regards,

Bright

"你食屎啦,仲兜!"

It'd be more than once... Please understand what's the rule in here
You may think you are right, but your attitude is unaccepetable
作者: brightlee    時間: 2008-3-6 04:18 AM

p.s. THis topic is locked

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0