標題: [愛情診療室] 這算不算是愛情 ?? [打印本頁]

作者: jen01二世    時間: 2008-7-13 12:41 AM     標題: 這算不算是愛情 ??

拍拖時,

你估我諗咩,我估你諗咩,

互相猜度,唔會講出心中嗰一句,

咁算唔算係愛情 ??

P.S.諗嘅係...佢會唔會識左第二個呢 ?? 佢依家想點呢 ?? 佢呢句有咩暗示呢 ??
       佢呢幾日做嘅野係咩意思呢 ??  我應該點做呢 ??
作者: jen01二世    時間: 2008-7-13 12:42 AM

呢個係認真POST....

要搞事嘅去第二個POST搞....

THX.....
作者: loklok117    時間: 2008-7-13 03:10 PM

原帖由 jen01二世 於 2008-7-13 12:41 AM 發表
拍拖時,

咁算唔算係愛情 ??

P.S.諗嘅係...佢會唔會識左第二個呢 ?? 佢依家想點呢 ?? 佢呢句有咩暗示呢 ??
       佢呢幾日做嘅野係咩意思呢 ??  我應該點 ...
我唔明你想講咩??
arm arm拍拖果時多數都會有依d情況出現
你估我,我握你,握得幾耐ar??
時間耐左都唔好玩la
如果你係love佢既話應該誠實地同佢溝通
作者: ktwu2007    時間: 2008-7-18 05:33 PM

要互相投入愛情, 先要 100% 愛你的伴侶,
相對無言, 互相沒有話題, 你來彼此猜疑, 我相信這是一個經歷.
如果, 你希望問她有沒有其他伴侶, 不妨直言.
作者: Lee3    時間: 2008-7-18 06:01 PM

原帖由 jen01二世 於 2008-7-13 12:41 AM 發表
拍拖時,

咁算唔算係愛情 ??

告訴你,直接了當,提出問題。因爲你的感情已經亮了很大的紅燈!
任何人,最基本的感情建立,如友情,親情,還有愛情,就是一個信任。
儅你不信任對方時,對方也不信任你,這個感情已經差不多到永久性破裂。

你一定要講清楚,現在發生什麽事,然後1)道歉 2)分手
1)道歉就是補鑊,把破碎的感情從新建立起來。
2)分手,雙方已經對對方沒有感情,等的是對方先提出分手。

現在的處境就是你和另外一個人被困于一件房間裏,而中間有一枚已經到fuse的炸彈,而沒有人願意提出滅火。

處理的話,一定不能發火,就算她帶着另一個人,現場舌吻起來,你也不能動火。只有冷靜才能把事件搞定。
好好幹,不管結果是什麽,最後的風度,是屬於你的。
作者: jen01二世    時間: 2008-7-18 07:25 PM

原帖由 Lee3 於 2008-7-18 06:01 PM 發表

告訴你,直接了當,提出問題。因爲你的感情已經亮了很大的紅燈!
任何人,最基本的感情建立,如友情,親情,還有愛情,就是一個信任。
儅你不信任對方時,對方也不信任你,這個感情已經差不多到永久性破裂。

你一定要講清楚,現在發生什麽事,然後1)道歉 2)分手
1)道歉就是補鑊,把破碎的感情從新建立起來。
2)分手,雙方已經對對方沒有感情,等的是對方先提出分手。

現在的處境就是你和另外一個人被困于一件房間裏,而中間有一枚已經到fuse的炸彈,而沒有人願意提出滅火。

處理的話,一定不能發火,就算她帶着另一個人,現場舌吻起來,你也不能動火。只有冷靜才能把事件搞定。
好好幹,不管結果是什麽,最後的風度,是屬於你的。

你個人都幾大方 ....
作者: leefai0013    時間: 2008-7-18 10:52 PM

所以如果大家都唔係真心對對方
最後就好多好多問題出現
鬧大交,跟住byebye
作者: eric911    時間: 2008-7-18 11:01 PM

就算結埋婚咁親蜜既男女,都係玩緊心理戰啦,更何況拍緊拖?贏左就可佔先機,之後對方就會著緊過自己。被愛始終幸福過去愛。而家冇女仔會同你玩《愛情飲水飽》,佢會盤算你將來的生活會怎樣,久不久就會氹你講下有幾多積蓄,唔對路就會搵過另一個然後飛你。愛情是現實的,幸福也是用錢買回來的。
作者: Lee3    時間: 2008-7-19 12:04 AM

原帖由 jen01二世 於 2008-7-18 07:25 PM 發表

你個人都幾大方 ....
這不是大方或不大方的問題,如果做到這樣,他已經是在戲弄你,你要做到的是,不讓他爽。保持風度,你可以回家關點話自己一個的大哭或怎麽的,但是,你得把尊嚴掛住。
作者: askalpk    時間: 2008-7-19 07:33 AM

你有冇聽過一句說話...愛情就係要呃呃哄哄...
好多野都好假的可能你呃住我我又呃住你,不過呢個年代已經係變左係咁
呢d已經係事實,我地要學會點去適應
作者: trista_cheong    時間: 2008-7-21 05:20 PM

原帖由 eric911 於 2008-7-18 11:01 PM 發表
就算結埋婚咁親蜜既男女,都係玩緊心理戰啦,更何況拍緊拖?贏左就可佔先機,之後對方就會著緊過自己。被愛始終幸福過去愛。而家冇女仔會同你玩《愛情飲水飽》,佢會盤算你將來的生活會怎樣,久不久就會氹你講下有幾多積蓄,唔對路 ...
真係冇冇計較﹐純粹講愛的愛情?

這個就係現實嗎?
作者: trista_cheong    時間: 2008-7-21 05:28 PM

原帖由 Lee3 於 2008-7-18 06:01 PM 發表

你一定要講清楚,現在發生什 ...
講得好啱

感情係建立喺信任上面~
作者: ppyeung2002    時間: 2008-8-6 09:02 AM

拍拖時,

咁算唔算係愛情 ??

係又點唔係又點? 如果我答唔係既話你係咪會分手?
如果你既情況係初期, 都算正常, 如果係已經一齊左一段時間都仲係咁就有問題
有d野, 係需要講出黎溝通, 既然都一齊得, 就應該坦誠d, 你地咁樣拉据落去大家都無著數, 而且會好累
你肯踏出第一步, 感情自然會變好, 唔好下下都要人地都主動, 無論你係男仔定女仔, 知道發生左問題就主動d去解決, 唔好係度等運到, 機會唔會等人的, 過左就無得返轉頭

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0