標題: 年齡差距真係有問題嗎 [打印本頁]

作者: ivana813    時間: 2010-6-6 02:21 AM     標題: 年齡差距真係有問題嗎

我識左個女仔大我四歲零, 其實大家都係互相有意思既. 但個女仔始終都係過唔到男友比自己細既問題.
請問大家有無o羊建議? 如何去說服佢?
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-6 02:51 AM

我識左個女仔大我四歲零, 其實大家都係互相有意思既. 但個女仔始終都係過唔到男友比自己細既問題.
ivana813 發表於 2010-6-6 02:21 AM
我親身介紹左個細那女的4歲幾的男人給我好友!初時我女友都無法接受細她4-5 年的事實!但那個男的不斷用電話攻勢,至使那女的慣了每日接起碼3-5個電話,一旦男的少了電話給她,她就牽腸掛肚,不知覺間…漸漸地…居然戀上那男的!所以呢招叫做「電話連心」和「以進為退」,所以不得不能令那女的動容呢!﹖現在還同居添!所以感情無分年齡界限!只要雙方有心就可事成!就正如白小姐大過謝律師咁多!一樣情繫多年…問你服未﹖正是引用白小姐和謝律師一例就無話可說啦!何況現今太多姐弟戀……這個是一個趨勢呢!有得去愛而不敢去愛﹖那是一件磨人的事!可以掌握的為何不去掌握﹖將來的事有誰料到如何呢﹖最緊要過程無憾!難道現代的人還會拘泥於此咩﹖正所謂:有花堪折直需折!莫待無花空折枝! 開心的去迎接春天吧!
作者: slwong3    時間: 2010-6-6 04:48 AM

我親身介紹左個細那女的4歲幾的男人給我好友!初時我女友都無法接受細她4-5 年的事實!但那個男的不斷用電話攻勢,至使那女的慣了每日接起碼3-5個電話,一旦男的少了電話給她,她就牽腸掛肚,不知覺間…漸漸地…居然 ...
goodnicelady 發表於 2010-6-6 02:51 AM
正所謂:有花堪折直需折!莫待無花空折枝!

nice one
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-8 01:33 PM

正所謂:有花堪折直需折!莫待無花空折枝!

nice one
slwong3 發表於 2010-6-6 04:48 AM
引用他人之句啫!謝謝!
作者: Kon Lai    時間: 2010-6-8 06:13 PM

只要你讓個女仔知道你既思想係大過你既實際年紀(i.e. 成熟)...
唔好比佢覺得你仲"細個"!!
(因為通常d女仔都想被男朋友照顧, 佢地唔想照顧返你轉頭)
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-8 07:15 PM

只要你讓個女仔知道你既思想係大過你既實際年紀(i.e. 成熟)...
唔好比佢覺得你仲"細個"!!
(因為通常d女仔都想被男朋友照顧, 佢地唔想照顧返你轉頭)
Kon Lai 發表於 2010-6-8 06:13 PM
認同啊!但成熟好多時同天生或慧根有關!有些事佢想扮成熟都扮唔到!反而我認為他要讓個女仔接受到佢或有安全感先為至上!至於成熟若自問無的話就要從各樣生活去體驗,或者看多些哲理書有助處世做人較成熟!話回頭,要令女生接受就要動之以情,處處為她設想就易於取得芳心!此外,安全感就最重要,即是不會花心或不霸就令女生安心啦!
作者: mycar422    時間: 2010-6-9 11:47 PM

ivana813 發表於 2010-6-6 02:21 AM
找白韻琴傾傾!
作者: gakuflaze    時間: 2010-6-10 02:30 AM

4歲唔算多啦
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-10 10:18 PM

4歲唔算多啦
gakuflaze 發表於 2010-6-10 02:30 AM
對啊!人地細十幾廿年都係咁!
作者: yakyi    時間: 2010-6-11 11:01 AM

It depends on lots of factors, such as maturity, appearance,..
If you may share as many as similarities between you two, i think you two can be a couple some time
作者: 大邪神    時間: 2010-6-12 11:35 AM

有條件的話,還是愛嗎?
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-13 10:26 PM

有條件的話,還是愛嗎?
大邪神 發表於 2010-6-12 11:35 AM
即是愛情無分遠近年齡界限膚色貧富…
作者: 大邪神    時間: 2010-6-14 01:04 AM

即是愛情無分遠近年齡界限膚色貧富…
goodnicelady 發表於 2010-6-13 10:26 PM
Lady~ Of coz~U're right
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-18 12:04 AM

大邪神 發表於 2010-6-14 01:04 AM
大家咁話!
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-30 08:31 PM

大邪神 發表於 2010-6-14 01:04 AM
唔怪得之叫我Lady時有種莫明的親切感啦!原來係你!咁既然無年齡高矮膚色國界種族貧富限制!咁你好易選擇到對象喎!咁快些找個嫂嫂給我見吓﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-6-30 09:17 PM

唔怪得之叫我Lady時有種莫明的親切感啦!原來係你!咁既然無年齡高矮膚色國界種族貧富限制!咁你好易選擇到對象喎!咁快些找個嫂嫂給我見吓﹖ ...
goodnicelady 發表於 2010-6-30 08:31 PM
我最中意南美州人
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-30 09:22 PM

我最中意南美州人
大邪神 發表於 2010-6-30 09:17 PM
咁快去搵個啦!
作者: 大邪神    時間: 2010-6-30 11:03 PM

咁快去搵個啦!
goodnicelady 發表於 2010-6-30 09:22 PM
你真係傻傻地嫁
作者: goodnicelady    時間: 2010-6-30 11:13 PM

你真係傻傻地嫁
大邪神 發表於 2010-6-30 11:03 PM
咁樣話我﹖ 好!算 !但願你開開心心生活啦!走啦!再見!
作者: 大邪神    時間: 2010-6-30 11:14 PM

咁樣話我﹖ 好!算 !但願你開開心心生活啦!走啦!再見!
goodnicelady 發表於 2010-6-30 11:13 PM
傻得咁可愛,去邊度搵呀?
你真係要走啦?
祝你早日康復
作者: mycar422    時間: 2010-6-30 11:35 PM

你真係要走啦?
祝你早日康復
大邪神 發表於 2010-6-30 11:14 PM
佢梗係可愛啦!世間難求呀!你的心情指數去到邊呀﹖唔好咁鬱悶呀!靚花比你梗淒慘呀!佢都可以堅強生活下去!你的事只是小風波咋!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-2 10:24 PM

你真係要走啦?
祝你早日康復
大邪神 發表於 2010-6-30 11:14 PM
可愛﹖唔係麻﹖不是傻傻地咩﹖去邊﹖去第度咯!遲些先走!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-3 12:08 AM

可愛﹖唔係麻﹖不是傻傻地咩﹖去邊﹖去第度咯!遲些先走!
goodnicelady 發表於 2010-7-2 10:24 PM
可愛頂啦!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-3 08:22 PM

可愛頂啦!
大邪神 發表於 2010-7-3 12:08 AM
大把人讚我其他野,但好似無乜人讚我可愛喎!呀!…記起有呀!用英文讚我lovely and cuty咯
作者: 大邪神    時間: 2010-7-3 09:40 PM

大把人讚我其他野,但好似無乜人讚我可愛喎!呀!…記起有呀!用英文讚我lovely and cuty咯
goodnicelady 發表於 2010-7-3 08:22 PM
lovely and cutie
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-3 10:05 PM

lovely and cutie
大邪神 發表於 2010-7-3 09:40 PM
You are lovely and cutie too.....
作者: 大邪神    時間: 2010-7-4 01:39 AM

You are lovely and cutie too.....
goodnicelady 發表於 2010-7-3 10:05 PM

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-4 01:57 PM

大邪神 發表於 2010-7-4 01:39 AM
開心呢﹖有人讚你喎!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-4 11:45 PM

開心呢﹖有人讚你喎!
goodnicelady 發表於 2010-7-4 01:57 PM
想問女仔會向一個佢心入面咩野地位既男仔亂發皮四。
姐係唔係因為個男仔既緣故的,只係就不自覺向佢發泄
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:03 AM

想問女仔會向一個佢心入面咩野地位既男仔亂發皮四。
姐係唔係因為個男仔既緣故的,只係就不自覺向佢發泄
大邪神 發表於 2010-7-4 11:45 PM
好難講喎!你只是講咁少資料﹖有無詳細些資料呀!﹖
如感情在邊緣時期的而又好脾氣的女仔反而不會亂向意中人發脾氣!反之感情穩定了而又好脾氣的女仔容易因為個男仔對她不緊張而會好自然發男仔脾氣,這情況好易令男仔覺得佢不可理喻!但其實個女仔只是因為男的不夠重視她而發脾氣!
如不好脾氣的女仔有理無理都會發脾氣!這類較難理解!而我本人無論如何都不輕易發脾氣!亦好少自動發脾氣!不好聽就是無性格!好聽的就是成熟有內涵、好脾氣(這點是追我的男人對我的睇法而講我知的)
但強調每人情況不同!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:08 AM

好難講喎!你只是講咁少資料﹖有無詳細些資料呀!﹖
如感情在邊緣時期的而又好脾氣的女仔反而不會亂向意中人發脾氣!反之感情穩定了而又好脾氣的女仔容易因為個男仔對她不緊張而會好自然發男仔脾氣,這情況好易令男 ...
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:03 AM
假如係一個平時對人都會忍讓
好好好少會發皮四既呢
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:15 AM

假如係一個平時對人都會忍讓
好好好少會發皮四既呢
大邪神 發表於 2010-7-5 12:08 AM
凡反常的都有問題!只是不知佢為了誰發脾氣咯!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:19 AM

凡反常的都有問題!只是不知佢為了誰發脾氣咯!
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:15 AM
希望佢唔係恨我啦
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:23 AM

希望佢唔係恨我啦
大邪神 發表於 2010-7-5 12:19 AM
其實照你之前所言,佢會無情情發你脾氣,你可會覺得她吃醋呢﹖
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:28 AM

希望佢唔係恨我啦
大邪神 發表於 2010-7-5 12:19 AM
你和她之前幾耐相識﹖係咪到了上海先係咁﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:29 AM

其實照你之前所言,佢會無情情發你脾氣,你可會覺得她吃醋呢﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:23 AM
唔可能
我真係唔希望佢認真~令流言變成真~
那樣我跟她關系會變得複雜起黎~
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:31 AM

你和她之前幾耐相識﹖係咪到了上海先係咁﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:28 AM
上去先識
但好投緣,都算無所不談
所以先會有流言傳出。
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:36 AM

唔可能
我真係唔希望佢認真~令流言變成真~
那樣我跟她關系會變得複雜起黎~
大邪神 發表於 2010-7-5 12:29 AM
係咪那二個話你不是的其中一個﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:39 AM

係咪那二個話你不是的其中一個﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:36 AM
不~她是唯一知道事實~明白我的一個~
不過佢選擇人前裝不知道~
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:40 AM

不~她是唯一知道事實~明白我的一個~
不過佢選擇人前裝不知道~
大邪神 發表於 2010-7-5 12:39 AM
你意思話佢好少好少發人脾氣的那個﹖但又無端發你脾氣﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:42 AM

你意思話佢好少好少發人脾氣的那個﹖但又無端發你脾氣﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:40 AM
咪囉!佢係咪傻Q左。
搞到氣氛好監介
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:43 AM

咪囉!佢係咪傻Q左。
搞到氣氛好監介
大邪神 發表於 2010-7-5 12:42 AM
你點知佢好好好少發脾氣架﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:46 AM

你點知佢好好好少發脾氣架﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:43 AM
咁至少接觸左個幾月,佢係咩人好易知姐。
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:46 AM

咪囉!佢係咪傻Q左。
搞到氣氛好監介
大邪神 發表於 2010-7-5 12:42 AM
佢不是傻,可能只是想你對佢更清晰!我諗佢對你真是有野咯!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:47 AM

咁至少接觸左個幾月,佢係咩人好易知姐。
大邪神 發表於 2010-7-5 12:46 AM
咁起碼你欣賞她好脾氣!咁你對佢的感覺如何呢﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:48 AM

佢不是傻,可能只是想你對佢更清晰!我諗佢對你真是有野咯!
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:46 AM
真係不可能嫁,佢有男朋友嫁啦
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:49 AM

咁起碼你欣賞她好脾氣!咁你對佢的感覺如何呢﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:47 AM
我欣賞佢
但未到喜歡佢
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:50 AM

真係不可能嫁,佢有男朋友嫁啦
大邪神 發表於 2010-7-5 12:48 AM
傻豬!有男朋友唔代表無可能麻!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:51 AM

[quote]我欣賞佢
但未到喜歡佢
大邪神 發表於 2010-7-5 12:49 AM[/quot
咁你有無對佢特別好﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:53 AM

傻豬!有男朋友唔代表無可能麻!
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:50 AM
哈。係咩?咁點做好呀靚花?
我要點試佢先
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:55 AM

我欣賞佢
但未到喜歡佢
大邪神 發表於 2010-7-5 12:49 AM[/quot
咁你有無對佢特別好﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:51 AM

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:56 AM

哈。係咩?咁點做好呀靚花?
我要點試佢先
大邪神 發表於 2010-7-5 12:53 AM
其實如你對佢不是那種感覺的話!都不需要試咯!反而淡然又客氣一點就好!萬一知道佢真的對你有野的話你會點﹖難道從她男友手上搶過來咩﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 12:58 AM

其實如你對佢不是那種感覺的話!都不需要試咯!反而淡然又客氣一點就好!萬一知道佢真的對你有野的話你會點﹖難道從她男友手上搶過來咩﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:56 AM

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 12:59 AM

大邪神 發表於 2010-7-5 12:55 AM
這就是關鍵所在啦!你對佢特別好! 但因為那二個女的拆毀了你對人的熱情,從而冷淡,她咪受不了你忽冷忽熱咯!所以咪發你脾氣咯!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 01:00 AM

這就是關鍵所在啦!你對佢特別好! 但因為那二個女的拆毀了你對人的熱情,從而冷淡,她咪受不了你忽冷忽熱咯!所以咪發你脾氣咯!
goodnicelady 發表於 2010-7-5 12:59 AM
咁複雜既?
查實佢好關心我,我先會對佢好D姐!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 01:01 AM

大邪神 發表於 2010-7-5 12:58 AM
其實你是單身!看這班女仔有誰較為好而又適合你!都可以考慮搵一個拍拖啦!好過成日咁苦悶咯!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 01:03 AM

其實你是單身!看這班女仔有誰較為好而又適合你!都可以考慮搵一個拍拖啦!好過成日咁苦悶咯!
goodnicelady 發表於 2010-7-5 01:01 AM
話搵就搵咩,人家都話唔識追女仔!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 01:04 AM

咁複雜既?
查實佢好關心我,我先會對佢好D姐!
大邪神 發表於 2010-7-5 01:00 AM
不是複雜!是簡單!就係因為佢對你好!但你特然因那二個女的問題失郤了熱情!她咪有種被冷落的感覺!因而心理不平衡,才會無端白事就發你脾氣咯!傻瓜!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 01:06 AM

話搵就搵咩,人家都話唔識追女仔!
大邪神 發表於 2010-7-5 01:03 AM
你詐詐帝!男仔鐘意女仔就好自然會追架啦!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 09:58 AM

不是複雜!是簡單!就係因為佢對你好!但你特然因那二個女的問題失郤了熱情!她咪有種被冷落的感覺!因而心理不平衡,才會無端白事就發你脾氣咯!傻瓜! ...
goodnicelady 發表於 2010-7-5 01:04 AM
不是啦...
其實我現在對誰也沒了熱情。
當你對人好,人家還要在亂想你的不是
人家還要逼自己相信一些自已心底明知是不真實的事情去破壞我
我又不是上帝,我先吳會盲目包容

我想也許這陣子在上海
她見不到男朋友,我成了她這陣子的感情寄托
現在,大家快要回去啦,她可能有一點矛盾了
所以這陣子面對我的時候也怪怪的
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 10:05 AM

你詐詐帝!男仔鐘意女仔就好自然會追架啦!
goodnicelady 發表於 2010-7-5 01:06 AM
說實話
真的懂,現在就不會單身啦
我是一個不容易對人動情的人
但是一旦動了,就不懂理性的管理自已
變成了一個占有狂。
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 10:12 AM

大邪神 發表於 2010-7-5 09:58 AM不是啦...
其實我現在對誰也沒了熱情。因他們搞到你煩哂你先如此啫!
當你對人好,人家還要在亂想你的不是。人地點諗莫要理!最緊要你懂得處理自己的不快感受就得啦!
人家還要逼自己相信一些自已心底明知是不真實的事情去破壞我。那些人打橫行!秀才遇著兵有理數不清!不要著意他們就得架啦!
我又不是上帝,我先吳會盲目包容。真包容並不單是為了令人舒服,而是內心真的開竅,從而開心豁然開朗!最終都是受惠於己!

我想也許這陣子在上海
她見不到男朋友,我成了她這陣子的感情寄托。英雄所見盡同!
現在,大家快要回去啦,她可能有一點矛盾了。這叫心理不平衡!
所以這陣子面對我的時候也怪怪的。這也是顯而易見的事實!她既矛盾,又不平衡!

作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 10:44 AM

62# goodnicelady 不是啦...
其實我現在對誰也沒了熱情。
因他們搞到你煩哂你先如此啫!可能吧~我也希望是的。
當你對人好,人家還要在亂想你的不是。人地點諗莫要理!最緊要你懂得處理自己的不快感受就得啦!我對她們沒有不快,只是感到好人不好當。可是也沒甚不快,只是突然明白了一些事情,要時間接受。
人家還要逼自己相信一些自已心底明知是不真實的事情去破壞我。
那些人打橫行!秀才遇著兵有理數不清!不要著意他們就得架啦!他們要點想,我阻止不了。我也不大在意了。
我又不是上帝,我先吳會盲目包容。真包容並不單是為了令人舒服,而是內心真的開竅,從而開心豁然開朗!最終都是受惠於己!我還是喜歡Satan~誰也不包容,除了自已。

我想也許這陣子在上海
她見不到男朋友,我成了她這陣子的感情寄托。
英雄所見盡同!對呀...所以這陣子我要做最后的好人,我要為她這個不對的思想作出思路的引道
現在,大家快要回去啦,她可能有一點矛盾了。
這叫心理不平衡!也是,我希望她快點平衡過來。
所以這陣子面對我的時候也怪怪的。這也是顯而易見的事實!她既矛盾,又不平衡!千萬不要把我跟男朋友做比較,我是不可能落敗的~加上我不是好人,千萬不要喜歡上我

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 11:05 AM

大邪神 發表於 2010-7-5 10:44 AM[/quote]可能吧~我也希望是的。直頭是!
我對她們沒有不快,只是感到好人不好當。可是也沒甚不快,只是突然明白了一些事情,要時間接受。要時間接受:睇0黎事情好煩而需要時間接受!但願你早日接受啦!
他們要點想,我阻止不了。我也不大在意了。不太在意最好啦!
我還是喜歡Satan~誰也不包容,除了自已。好彩你只話喜歡,怕你想做Satan咋!不容易做架﹖

對呀...所以這陣子我要做最后的好人,我要為她這個不對的思想作出思路的引道!點引導呀﹖明刀明槍﹖
也是,我希望她快點平衡過來。同樣需要時間!但未必如我們想像中!
千萬不要把我跟男朋友做比較,我是不可能落敗的~加上我不是好人,千萬不要喜歡上我。

人好易作比較!不落敗是好事!起碼有進步!通常話自己不是好人的壞極有限!要她不喜歡不難!但你自己諗吧!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-5 01:01 PM

64# goodnicelady 可能吧~我也希望是的。直頭是!哈,我相信你。
我對她們沒有不快,只是感到好人不好當。可是也沒甚不快,只是突然明白了一些事情,要時間接受。要時間接受:
睇0黎事情好煩而需要時間接受!但願你早日接受啦!要我接受容易,要我做就不易了。
他們要點想,我阻止不了。我也不大在意了。
不太在意最好啦!是呀!
我還是喜歡Satan~誰也不包容,除了自已。好彩你只話喜歡,怕你想做Satan咋!不容易做架﹖我想當Satan應該比上帝容易~

對呀...所以這陣子我要做最后的好人,我要為她這個不對的思想作出思路的引道!
點引導呀﹖明刀明槍﹖就是希望她不要胡亂的想了,真正待她好的人,一路也在香港等著她。我只是路人吧
也是,我希望她快點平衡過來。
同樣需要時間!但未必如我們想像中!想像中的?咩意思呀?
千萬不要把我跟男朋友做比較,我是不可能落敗的~加上我不是好人,千萬不要喜歡上我。

人好易作比較!不落敗是好事!起碼有進步!通常話自己不是好人的壞極有限!要她不喜歡不難!但你自己諗吧!隨緣吧,不多作動作了。始終她一路在校內也有一定的名氣,跟我這個人有這些話傳出來也對她不好。
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-5 04:31 PM

大邪神 發表於 2010-7-5 01:01 PM[/quote]
哈,我相信你。
希望無信錯我啦!
要我接受容易,要我做就不易了。
好多人都係架啦!講就天下無敵,做就無能為力!
是呀!
咁你做得成功了啦,都是一個脫變啦!
我想當Satan應該比上帝容易~
似乎好似係!但上帝能呼風喚雨!還可以控制撒旦呢!咁你話做邊個好呀﹖但講真我地都無權選擇做上帝!不過做壞事就代表撒旦!
就是希望她不要胡亂的想了,真正待她好的人,一路也在香港等著她。我只是路人吧!
你肯定她對你有意﹖
想像中的?咩意思呀?意思真係一但佢愛上你左!怕未咁快平衡過來!
隨緣吧,不多作動作了。始終她一路在校內也有一定的名氣,跟我這個人有這些話傳出來也對她不好。
憑呢點就顯見你好為人著想啦!怕傳出佢對你有意就對她不好!點做壞人呀﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-6 12:03 AM

66# goodnicelady 希望無信錯我啦!一定唔會,因為我知你經歷過好多~
好多人都係架啦!講就天下無敵,做就無能為力!我講已經唔係天下無敵,但做真係有心無力~咁你做得成功了啦,都是一個脫變啦!哈哈,你真係咩都向好既方面去諗似乎好似係!但上帝能呼風喚雨!還可以控制撒旦呢!咁你話做邊個好呀﹖但講真我地都無權選擇做上帝!不過做壞事就代表撒旦!
撒旦定上帝都只係世人之後自我道德評價,我做自己的,是神是鬼由他人定斷~
你肯定她對你有意﹖
不,我不肯定同時不希望。
意思真係一但佢愛上你左!怕未咁快平衡過來!
哈,誰會愛我上我這個不學無術粗人呀。只是怕佢突然諗唔通姐。佢唔會對我動心既!憑呢點就顯見你好為人著想啦!怕傳出佢對你有意就對她不好!點做壞人呀﹖
哈哈,靚花你亂黎既XD
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-6 12:54 PM

大邪神 發表於 2010-7-6 12:03 AM[/quote]
一定唔會,因為我知你經歷過好多~
經歷多未必看事正確!但點都好!多謝你過獎!
我講已經唔係天下無敵,但做真係有心無力~
盡人事聽天命!正所謂謀事在人,成事在天!
哈哈,你真係咩都向好既方面去諗!
其實又唔係!樂觀看其事是好!但我是每事都要有最壞打算!最好心理準備!以致可以預測好多危機事,從而可以化解!
撒旦定上帝都只係世人之後自我道德評價,我做自己的,是神是鬼由他人定斷~
對!講得好!是神是鬼自有公論,道德評價!自有神的斷定!
不,我不肯定同時不希望。
總之要有危機意識,凡事可以迎刃而解!
哈,誰會愛我上我這個不學無術粗人呀。只是怕佢突然諗唔通姐。佢唔會對我動心既!
不要看輕自己!每個人都有佢自己的價值及可愛之處既!
哈哈,靚花你亂黎既XD
話我亂0黎﹖我只是平心而論咋喎!乜你呢句說話咁嗲既﹖哈哈!原來你都咁可愛既!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-7 12:19 AM

68# goodnicelady 經歷多未必看事正確!但點都好!多謝你過獎!
我多謝你就真,你日日陪我傾計解憂^^
盡人事聽天命!正所謂謀事在人,成事在天!
生命應在乎做過D~不應在乎得到D~
其實又唔係!樂觀看其事是好!但我是每事都要有最壞打算!最好心理準備!
以致可以預測好多危機事,從而可以化解!
作好2手準備~那是成功人士要訣~
對!講得好!是神是鬼自有公論,道德評價!自有神的斷定!
所以我從來做事都無咩規矩XD
總之要有危機意識,凡事可以迎刃而解!
我跟她是一種特殊的關系吧。但我知不是男女朋友的那種,因為大家在不同的世界中生活著。
不要看輕自己!每個人都有佢自己的價值及可愛之處既!
我不是可愛呀
話我亂0黎﹖我只是平心而論咋喎!乜你呢句說話咁嗲既﹖哈哈!原來你都咁可愛既!
唉呀!男人之家被話可愛,好難為情。
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-7 12:45 AM

大邪神 發表於 2010-7-7 12:19 AM[/quote]

我多謝你就真,你日日陪我傾計解憂^^ 
咁客氣架﹖唔係日日,而是間中晚上!朋友是用來解憂架

生命應在乎做過D~不應在乎得到D~ 
即是不求目的﹖只求過程﹖

作好2手準備~那是成功人士要訣~ 
絕對認同啊!

所以我從來做事都無咩規矩XD 
乜野無規矩先﹖對女人﹖哈哈!

我跟她是一種特殊的關系吧。但我知不是男女朋友的那種,因為大家在不同的世界中生活著。
如是情人,有時可以存全異求同!

我不是可愛呀!
不是可愛就是有價值咯!

唉呀!男人之家被話可愛,好難為情。
有乜好難為情喎﹖我成日都話人可愛架啦!可愛難為情過「爹」﹖
作者: 大邪神    時間: 2010-7-7 10:15 AM

70# goodnicelady 咁客氣架﹖唔係日日,而是間中晚上!朋友是用來解憂架
不管上午還是下午,每天都有就是日日啦~

即是不求目的﹖只求過程﹖

釣勝於魚呀Ma~

絕對認同啊!

真系要多多向你地学习

乜野無規矩先﹖對女人﹖哈哈!

我...真系似一個對女人無規矩的人呀?

如是情人,有時可以存全異求同!

可是我跟她不是情人,她常常說我對她來說太复杂了~她常常說很討厭我的
昨天跟她又去了世博,其實她真的很可愛也很善良,而且很有人緣(可能人生得甜美吧)
我是我,她是她,兩種人。這樣的經歷和回憶真是一個意外。

不是可愛就是有價值咯!

我是垃圾,全EF都知嫁啦

有乜好難為情喎﹖我成日都話人可愛架啦!可愛難為情過「爹」﹖

男人可愛?好吳得!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-7 11:40 AM

大邪神 發表於 2010-7-7 10:15 AM[/quote]不管上午還是下午,每天都有就是日日啦~ 你話係就係咯!講真!呢個ef大把人同你傾計啦!如你想的話!我只不過是個過客啫!

釣勝於魚呀Ma~
何解引用此言﹖釣勝於魚即是達到目標﹖

真系要多多向你地学习
向我地習﹖謙謙君子喎!

我...真系似一個對女人無規矩的人呀?
唔係麻﹖對女人無規矩可刑事架喎﹖你怎會是這種人呢﹖

可是我跟她不是情人,她常常說我對她來說太复杂了~她常常說很討厭我的
昨天跟她又去了世博,其實她真的很可愛也很善良,而且很有人緣(可能人生得甜美吧)
我是我,她是她,兩種人。這樣的經歷和回憶真是一個意外。

真係好意外喎!美女當前都無法吸引你的垂青,難免她講討厭你啦!人家是人見人愛而又善良的美女喎!總覺是無法贏得大邪神師是一種失敗兼遺憾呢!

我是垃圾,全EF都知嫁啦
何解動輒自貶呢﹖須知每人在世都有其價值!你是垃圾﹖那我可能不是ef的人,所以我不知咯!

男人可愛?好吳得!
是甚麼歪理﹖有誰規定男人不能可愛架﹖我成日都話我前夫可愛又嗲架啦!佢一樣如此受落!此等從未有過的讚譽喎!我開始明白你為何自稱大邪神和自由神了!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-8 12:24 AM

72# goodnicelady 你話係就係咯!講真!呢個ef大把人同你傾計啦!如你想的話!我只不過是個過客啫
才不是!你是呢區最重要的!

何解引用此言﹖釣勝於魚即是達到目標﹖
享受過程,不計較結果。

向我地習﹖謙謙君子喎!
不恥下問呀!

唔係麻﹖對女人無規矩可刑事架喎﹖你怎會是這種人呢﹖
嘩!你講到咁遠嫁!!刑事添?

真係好意外喎!美女當前都無法吸引你的垂青,難免她講討厭你啦!人家是人見人愛而又善良的美女喎!總覺是無法贏得大邪神師是一種失敗兼遺憾呢!

哈,你講到佢中意我咁。佢係就係人見人愛,不過同討厭我有咩相關?
我係佢口中既衰人,佢成日都話上海男仔相比香港的好啦

我不是一個能跟她合襯的人,那才是一種失敗兼遺憾

何解動輒自貶呢﹖須知每人在世都有其價值!你是垃圾﹖那我可能不是ef的人,所以我不知咯!
我係呢度有名既垃圾,但垃圾也會有其價值既。
是甚麼歪理﹖有誰規定男人不能可愛架﹖我成日都話我前夫可愛又嗲架啦!佢一樣如此受落!此等從未有過的讚譽喎!我開始明白你為何自稱大邪神和自由神了!
下?點解呀?點解我會叫大邪神同自由神呀?
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-8 04:59 PM

大邪神 發表於 2010-7-8 12:24 AM[/quote]

才不是!你是呢區最重要的!
又來諷刺我呢﹖自己受人重視當然開心啦!但是否係最重要呢﹖深知架啦!其實你可以話我係最重要﹖那你都幾識討好人喎﹖咁你用呢招咪追到心儀的女仔咯!

享受過程,不計較結果。
說話是漂亮,但有時現實不由你抉擇!

不恥下問呀!
謙謙君子好的心態!

嘩!你講到咁遠嫁!!
係遠既事!係回應既事!正所謂人無遠慮必有近憂!

哈,你講到佢中意我咁。佢係就係人見人愛,不過同討厭我有咩相關?
我係佢口中既衰人,佢成日都話上海男仔相比香港的好啦!
就係因為佢人見人愛都得不到你愛就心有不忿咯,所以佢咁樣可能是心態失衡,以致無意中討厭你都未定啊!所以有關架!話佢知上海男仔好叫佢撇左港男搵上海仔咯!哈哈!

我不是一個能跟她合襯的人,那才是一種失敗兼遺憾﹖
失敗兼遺憾﹖你既無表示愛佢又怎會有失敗兼遺憾呢﹖

我係呢度有名既垃圾,但垃圾也會有其價值既。
咁你係高值錢的垃圾呢!哈哈!但這始終都是歪理!

下?點解呀?點解我會叫大邪神同自由神呀?
你心知啦!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-9 01:26 AM

74# goodnicelady 又來諷刺我呢﹖自己受人重視當然開心啦!但是否係最重要呢﹖深知架啦!其實你可以話我係最重要﹖那你都幾識討好人喎﹖咁你用呢招咪追到心儀的女仔咯!
諷刺?真係無呀。一個版區最重要既就哽係一個會留言仲要言之有物既靚女版友啦,係咪?

說話是漂亮,但有時現實不由你抉擇!
在沒有選擇的情況下,信與不信便是我唯一可以選擇的。

謙謙君子好的心態!
我想我談不上謙謙君子,我只是免卻成為小人而已

唔係遠既事!係回應既事!正所謂人無遠慮必有近憂!
我近憂又的確係有既^^

就係因為佢人見人愛都得不到你愛就心有不忿咯,所以佢咁樣可能是心態失衡,以致無意中討厭你都未定啊!所以有關架!話佢知上海男仔好叫佢撇左港男搵上海仔咯!哈哈!
佢選擇咩男都已經與我無相關了,過埋呢兩日,佢口中既呢個“上海夢” 便會完結了。佢口中雖說討厭我,但我能感覺到佢某程度上認同我獨特的做事態度。

失敗兼遺憾﹖你既無表示愛佢又怎會有失敗兼遺憾呢﹖
咁又係,既然我倆之間無相愛,又何來失敗兼遺撼呢?
本來無一物,又何處惹塵埃。

咁你係高值錢的垃圾呢!哈哈!但這始終都是歪理!
我諗我呢個認自己做垃圾既人都算係高價值產物掛。

你心知啦!
其實我都忘記左四年前選這個名字的本意了。

作者: 勇勇勇    時間: 2010-7-9 03:34 AM

年齡緊係一個大問題啦
我三十幾歲人都想溝一個細我四至五年的女朋友
現實係唔可能的
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-9 01:10 PM

大邪神 發表於 2010-7-9 01:26 AM[/quote]
諷刺?真係無呀。一個版區最重要既就哽係一個會留言仲要言之有物既靚女版友啦,係咪?
哈哈!你真是勁中之勁的人物就真!能以言之有物來形容我真係少見!即是話我懂得砌人生豬肉咯!哈哈!真無得彈!你得架啦!

在沒有選擇的情況下,信與不信便是我唯一可以選擇的。

講得妙!講 得呱呱叫!哈哈哈!無選擇之中一個選擇!是「人生」的無奈!

我想我談不上謙謙君子,我只是免卻成為小人而已!

真識得退而求其次!卸博卸得好好!所以我認為你懂得玩味「人生」咯!

我近憂又的確係有既^^
願聞其詳﹖何憂之有呢﹖看是否可以有遠慮﹖

佢選擇咩男都已經與我無相關了,過埋呢兩日,佢口中既呢個“上海夢” 便會完結了。佢口中雖說討厭我,但我能感覺到佢某程度上認同我獨特的做事態度。
咁即是她都欣賞你咯!你能觀人於微!真不簡單呢!傻瓜!有前途!真不相信你不足30歲!

咁又係,既然我倆之間無相愛,又何來失敗兼遺撼呢?
本來無一物,又何處惹塵埃。

上海惹塵埃咯!哈哈!所以有些人話回來後要洗塵咯!原來就係咁!﹖

我諗我呢個認自己做垃圾既人都算係高價值產物掛。
還有是科學高價產物!因論及「人生」時有著另一種出人意表的悟性咯!

其實我都忘記左四年前選這個名字的本意了。
可能因心理失衡咯!因大邪神和自由神是二碼子的事!似乎距離十萬八千里!皆因是週旋在二者之間的心性!既矛盾又失迷!哈哈!我的謬論!
作者: 大邪神    時間: 2010-7-10 12:22 AM

77# goodnicelady 哈哈!你真是勁中之勁的人物就真!能以言之有物來形容我真係少見!即是話我懂得砌人生豬肉咯!哈哈!真無得彈!你得架啦!
傻啦靚花~你咁重要,最重要係你有關心人既真心~

講得妙!講 得呱呱叫!哈哈哈!無選擇之中一個選擇!是「人生」的無奈!
無選擇卻又可以選擇,我都唔知自己講緊咩添XD

真識得退而求其次!卸博卸得好好!所以我認為你懂得玩味「人生」咯!
玩味「人生」既人會成活咁嫁咩~我反為覺得你玩以在玩,其實是在被玩~

願聞其詳﹖何憂之有呢﹖看是否可以有遠慮﹖
番香港之後~無野做?要搵暑期工~

咁即是她都欣賞你咯!你能觀人於微!真不簡單呢!傻瓜!有前途!真不相信你不足30歲!
佢對我係欣賞與討厭之間陪迴~討厭的是我做事既態度同方式~欣賞既係我做事既目的同原則~觀人於微?我點算係呀?我咁叻就唔會成日有人唔中意我啦~~我真係就算聽日過埋生日都有排未到三字頭XD
上海惹塵埃咯!哈哈!所以有些人話回來後要洗塵咯!原來就係咁!﹖
~回到香港~一切回到起點~大家各自為政啦~
還有是科學高價產物!因論及「人生」時有著另一種出人意表的悟性咯!
好難明呀~我完全唔知點解嫁XD

可能因心理失衡咯!因大邪神和自由神是二碼子的事!似乎距離十萬八千里!皆因是週旋在二者之間的心性!既矛盾又失迷!哈哈!我的謬論!
對呀~「失去自由邪神回歸」~在極端陪迴是一矛盾又迷失既行為~

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-10 10:23 AM

大邪神 發表於 2010-7-10 12:22 AM[/quote
首先祝你生日快樂!再次祝你學有所成!再三祝你搵工成功!再四祝你搵個如花美眷!再五祝你事業有成!再六祝你幸快樂!

傻啦靚花~你咁重要,最重要係你有關心人既真心~
係咯!我係傻花!但唔係重要!關心之心人皆有之!你亦如是!

無選擇卻又可以選擇,我都唔知自己講緊咩添XD

你比我混淆視聽啫!即是你得一個選擇,所以局住選一個!

玩味「人生」既人會成活咁嫁咩~我反為覺得你玩以在玩,其實是在被玩~
其實我的意思即是能懂得調教情緒!不太被世事困擾,把被玩的人生變作主導!盡量控制人生就是勝利了!表面被人生所玩弄,但能刻服就叫做玩味人生!正所謂天宮不做美時,有誰可以控制﹖有些事情是可以人定勝天的!反之超乎泰山北斗之事又豈能勝天呢﹖

番香港之後~無野做?要搵暑期工~

哦!不用太擔心!肯做的人一定有野做!你還年輕!不愁沒有前景!

佢對我係欣賞與討厭之間陪迴~討厭的是我做事既態度同方式~欣賞既係我做事既目的同原則~觀人於微?我點算係呀?我咁叻就唔會成日有人唔中意我啦~~我真係就算聽日過埋生日都有排未到三字頭XD
處事態度和方式人各有別!總不能要人事事認同,但有原則即是有立場!不輕易搖風擺柳是處世之道!人不鐘意並非是你專利!關公都有對頭人!曹操都有知心友!有句說話:不招人妒忌是傭才!同樣不招人討厭是天才,這二者都是極端化的!而暫時你未正式謀事,所以你是中間位是最正常的!哈哈!又是我謬論!

~回到香港~一切回到起點~大家各自為政啦~
地球是圓的!終點的極點即是起點!盡頭的末即是始,始終始終!有始有終即是褒意!亦即是好的開始!努力啊!親愛的自由神!願你的名,成為眾生皆以名為心靈的推動力啊!

好難明呀~我完全唔知點解嫁XD
世事未必有可能事事皆明,其實我都唔明!只要活著就是生命,就是人生!

對呀~「失去自由邪神回歸」~在極端陪迴是一矛盾又迷失既行為~
稍刻迷失人人皆有之,總會有回歸之時……

作者: 自由神    時間: 2010-7-11 03:31 AM

79# goodnicelady 首先祝你生日快樂!再次祝你學有所成!再三祝你搵工成功!再四祝你搵個如花美眷!再五祝你事業有成!再六祝你幸快樂!
哈~多謝曬~我有曬呢六樣,我就真係無慾無求啦~

係咯!我係傻花!但唔係重要!關心之心人皆有之!你亦如是!
關心可以由衷,可以是有目的的,而你是由衷,所以可貴~

你比我混淆視聽啫!即是你得一個選擇,所以局住選一個!
我真係咋,咁易俾你混淆視聽

其實我的意思即是能懂得調教情緒!不太被世事困擾,把被玩的人生變作主導!盡量控制人生就是勝利了!表面被人生所玩弄,但能刻服就叫做玩味人生!正所謂天宮不做美時,有誰可以控制﹖有些事情是可以人定勝天的!反之超乎泰山北斗之事又豈能勝天呢﹖
凡事好壞在於心態~靚花說得好!

哦!不用太擔心!肯做的人一定有野做!你還年輕!不愁沒有前景!
隨緣啦呢個~

處事態度和方式人各有別!總不能要人事事認同,但有原則即是有立場!不輕易搖風擺柳是處世之道!人不鐘意並非是你專利!關公都有對頭人!曹操都有知心友!有句說話:不招人妒忌是傭才!同樣不招人討厭是天才,這二者都是極端化的!而暫時你未正式謀事,所以你是中間位是最正常的!哈哈!又是我謬論!

咁我係傭才定蠢才呀?

地球是圓的!終點的極點即是起點!盡頭的末即是始,始終始終!有始有終即是褒意!亦即是好的開始!努力啊!親愛的自由神!願你的名,成為眾生皆以名為心靈的推動力啊!
嘩~眾生皆以名為心靈的推動力?咁似耶和華既

世事未必有可能事事皆明,其實我都唔明!只要活著就是生命,就是人生!

活著便精彩~

稍刻迷失人人皆有之,總會有回歸之時……
迷失都不一定是壞事吧~對嗎^^

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-11 02:05 PM

自由神 發表於 2010-7-11 03:31 AM[/quote]再次:首先祝你生日快樂!再次祝你學有所成!再三祝你搵工成功!再四祝你搵個如花美眷!再五祝你事業有成!再六祝你幸快樂!

哈~多謝曬~我有曬呢六樣,我就真係無慾無求啦~
我諗有齊呢六樣都不太難啫!每樣都要求不高就得,惟是幸福就較抽象些!

關心可以由衷,可以是有目的的,而你是由衷,所以可貴~
睇得我咁純良真好咯!咁事實我的祝福是由衷的!但是否可貴就唔知咯!因怕遲d無機會再0黎咯!

我真係咋,咁易俾你混淆視聽
講笑啫!你個人咁心水清,怎能可以弄糊塗你呢﹖

凡事好壞在於心態~靚花說得好!
說得好與否就唔知啦!但我的心態就愈來愈唔好咯!

隨緣啦呢個~
我諗找個美眷就以隨緣心態!有時緣來你想揮去都未必能揮之得盡!但前途就真係要著緊點兒!才有收割呢!

咁我係傭才定蠢才呀?
sorry!二者都無你份咼!或者你是天才!哈哈!

嘩~眾生皆以名為心靈的推動力?咁似耶和華既
可能我文筆不好!誤導了你!我意思我們各人都喜愛自由,你個名是自由神,即是自由的象徵!所以我們都以你個名(自由神)為我們的推動力咯!就正如六四民運都是為自由而產生!

活著便精彩~
人生精彩與否可因人的經歷而異!有時未必是我們可以選擇的!看老天爺降大任於誰咯!

迷失都不一定是壞事吧~對嗎^^
對啊!迷失方向可能無大問題!tune 返正就得!但迷失良心就大件事咯!

作者: 自由神    時間: 2010-7-11 06:45 PM

81# goodnicelady 靚花~今日心情唔知做咩真係唔好
空虛?定忙碌過後既平靜我不習慣?
定係這陣子充滿在我生命既人突然離開了,回到了現實我不習慣呢?

真係R頭了
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-11 07:33 PM

81# goodnicelady  靚花~今日心情唔知做咩真係唔好
空虛?定忙碌過後既平靜我不習慣?
定係這陣子充滿在我生命既人突然離開了,回到了現實我不習慣呢?

真係R頭了 ...
自由神 發表於 2010-7-11 06:45 PM
我諗你樣樣都有點兒咯!但你話在你生命既人突然離開了而回到現實不習慣﹖以你重情的心態上這個都會可能係架!﹖你會否同班同學仔分散而感到悶悶不樂呢﹖
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 06:59 PM

我諗你樣樣都有點兒咯!但你話在你生命既人突然離開了而回到現實不習慣﹖以你重情的心態上這個都會可能係架!﹖你會否同班同學仔分散而感到悶悶不樂呢﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-11 07:33 PM
天下無不散之延席。
都咁既年紀啦~唔多唔少都習慣左啦~
係仲會少少感覺既~不過無小時候咁深了~

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 07:10 PM

天下無不散之延席。
都咁既年紀啦~唔多唔少都習慣左啦~
係仲會少少感覺既~不過無小時候咁深了~
自由神 發表於 2010-7-12 06:59 PM
你講到自己好似好老咁喎!哈哈!我己有你電郵地址!我得閒會給你電郵架啦!不會散架!誼弟…
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 08:56 PM

你講到自己好似好老咁喎!哈哈!我己有你電郵地址!我得閒會給你電郵架啦!不會散架!誼弟…
goodnicelady 發表於 2010-7-12 07:10 PM
我老啦~又大一歲啦麻 好野!我多左個家姐
突然之間好開心添
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 09:03 PM

我老啦~又大一歲啦麻 好野!我多左個家姐
突然之間好開心添
自由神 發表於 2010-7-12 08:56 PM
係咪真係開心架﹖叫你契弟喎﹖哈哈!
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 09:08 PM

係咪真係開心架﹖叫你契弟喎﹖哈哈!
goodnicelady 發表於 2010-7-12 09:03 PM
我係副契弟,又係呢度既人都知嫁啦。
真係開心,有咩好得過多個家姐睇住自己、關心自己喎!
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 09:13 PM

我係副契弟,又係呢度既人都知嫁啦。
真係開心,有咩好得過多個家姐睇住自己、關心自己喎!
自由神 發表於 2010-7-12 09:08 PM
副契弟﹖未聽過!笑 死人!咁都肯制!好啦!我就係咁兒睇 住你啦!
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 09:19 PM

副契弟﹖未聽過!笑 死人!咁都肯制!好啦!我就係咁兒睇 住你啦!
goodnicelady 發表於 2010-7-12 09:13 PM
真嫁!正契弟係另有其人~不過唔講得你知住XD
做咩唔肯制喎~哥前哥後三分險姐~弟前弟後六分親呀~

多謝家姐~
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 09:22 PM

真嫁!正契弟係另有其人~不過唔講得你知住XD
做咩唔肯制喎~哥前哥後三分險姐~弟前弟後六分親呀~
多謝家姐~
自由神 發表於 2010-7-12 09:19 PM
咁都比你駁得啱!好啦!誼弟!搵到野做未呀﹖
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 09:24 PM

咁都比你駁得啱!好啦!誼弟!搵到野做未呀﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-12 09:22 PM
未呀~未搵過呀~
掛住玩呀麻
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 09:26 PM

未呀~未搵過呀~
掛住玩呀麻
自由神 發表於 2010-7-12 09:24 PM
如暫不急需……去娛樂吓先都好架!
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 09:29 PM

如暫不急需……去娛樂吓先都好架!
goodnicelady 發表於 2010-7-12 09:26 PM
唔急呀~所以想玩夠先
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 09:31 PM

唔急呀~所以想玩夠先
自由神 發表於 2010-7-12 09:29 PM
好喎!最緊要玩吓先啦!有無同朋友去唱過呀!依家d後生都好難不去過﹖我咁老都唱過不少啦!
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 09:32 PM

好喎!最緊要玩吓先啦!有無同朋友去唱過呀!依家d後生都好難不去過﹖我咁老都唱過不少啦!
goodnicelady 發表於 2010-7-12 09:31 PM
我唔中意唱嫁~
我覺得對住個電視螢模,跟住D字去唱好似好低能咁~

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 09:34 PM

我唔中意唱嫁~
我覺得對住個電視螢模,跟住D字去唱好似好低能咁~
自由神 發表於 2010-7-12 09:32 PM
咁我係低能﹖
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 09:36 PM

咁我係低能﹖
goodnicelady 發表於 2010-7-12 09:34 PM
話明係好似好低能~姐係本身唔係低能啦~
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-12 09:38 PM

話明係好似好低能~姐係本身唔係低能啦~
自由神 發表於 2010-7-12 09:36 PM
唔識咪跟住d字唱咯!同低能無乜分別!
作者: 自由神    時間: 2010-7-12 09:39 PM

唔識咪跟住d字唱咯!同低能無乜分別!
goodnicelady 發表於 2010-7-12 09:38 PM
唔夠你講

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0