標題: [時事] 冷血女孩扔狗落海 [打印本頁]

作者: prett_pretty    時間: 2010-9-7 11:43 AM     標題: 冷血女孩扔狗落海

其實每個國家都會有一些殘忍對待動物的壞分子,絕對唔可以一竹篙打一船人,如近日網上就廣傳一段44秒名為「Twisted Girl Throws Puppies in River 」的短片中,就見一個長髮外籍少女,把六隻剛剛出生的小狗,逐一把牠們扔到河中....5 F- B+ _# ~8 N7 r  F

: U: B. d. v/ x; ?http://s8.hk/4xrz
" m! T+ Q' Z) U1 B3 K4 h; r( @& z9 |3 v6 Y6 F
佢痴左線, 一隻一隻狗仔咁掟落海......
" d- M6 U8 E. ]果d外國人, 成日話中國人虐待動物的程度「令人震驚」外,更直指中國人是「低等人種」.......
0 l7 p( Q1 u7 ?6 ^好殘忍, 佢呢d係禽獸不如!!!!!!
7 x) c0 p, p% h+ p5 F% D( ~5 ]/ p7 K5 \, x: I

作者: 打狗棒    時間: 2010-9-7 03:00 PM

外國咁大, 梗有害群之馬, 相信此乃偶一為之的事, 不值大驚小怪;! J( E. f4 t' H( j1 \- S
但相比每天殺狗用以食用的中國, 此事又算甚麼?, v" \' J; \6 U5 h/ r; L) Y. [
此女孩的惡行, 甚麼人都可以批評, 單單就是喜歡將狗隻打邊爐的中國人沒有資格批評。
作者: d228216    時間: 2010-9-7 03:38 PM

外國咁大, 梗有害群之馬, 相信此乃偶一為之的事, 不值大驚小怪;
. u1 m# l/ X8 E7 f7 R9 X$ g4 Y/ i但相比每天殺狗用以食用的中國, 此事又算甚麼?' `9 Y& T& l' ~9 ~8 s
此女孩的惡行, 甚麼人都可以批評, 單單就是喜歡將狗隻打邊爐的中國人沒有資格批評。 ...0 g' d0 g, j) Z; Q- a/ w. `
打狗棒 發表於 2010-9-7 03:00 PM
此言差矣.8 p  a9 b/ \$ V1 P
13億中國人都每天殺狗用以食用? 相信唔會, 最小我冇食過狗肉, ' v  C  s' w# c% L' Z
所有紅鬚綠眼都愛狗? 相信唔會, 最小我睇動物頻道, 虐殺動物過案多不勝數, 並非偶一為之.3 Q  @  ]2 x0 }) G
紅鬚綠眼虐殺動物出之以恨, 中國人食狗相信冇恨成份, 只係愛吃, 相比之下果腹之罪應較之為輕.
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-7 05:10 PM

此言差矣.
3 x1 d$ Z5 [( ?8 D: m' s% P1 e6 ^13億中國人都每天殺狗用以食用? 相信唔會, 最小我冇食過狗肉,
" s/ _7 e5 W# V0 d. U所有紅鬚綠眼都愛狗? 相信唔會, 最小我睇動物頻道, 虐殺動物過案多不勝數, 並非偶一為之., M5 V; i: t/ y4 u  n3 ]) F6 _
紅鬚綠眼虐殺動物出之以恨, 中國人食狗相信 ...' y1 u& R3 _5 h, F. i, }
d228216 發表於 2010-9-7 03:38 PM
" W: y: K9 X) `5 C$ D殺狗, 不論是貪玩或是食用, 狗同樣被奪去生命, 所以不能用兩者動機的分別來替某方面開脫;$ {+ P; {! E, \, |% K* a" V
中國是全世界殺狗最多的國家, 是不爭的事實; 如所有事情都以全體13億人來做統計, 那麼甚麼都不用說。
9 Z$ w' w4 D5 P- {) ?7 J舉例, 我都唔信13億中國人都愛國, 咁我係咪可以講中國人唔愛國呢?( @8 q+ k3 [6 Y& ~
如果食用可以用來替中國人開脫殺狗的行為, 咁我又可唔可以用片中的女孩年紀尚小, 不知好歹來解釋呢?
& W% K! ^9 L6 _8 f, I9 z, }* B舉一反三, 菲律賓魔警殺人事件, 我可唔可以用菲警比其他國家蠢來替菲警開脫營救不力呢?
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-7 05:54 PM

: ^8 t; d, I: Z殺狗, 不論是貪玩或是食用, 狗同樣被奪去生命, 所以不能用兩者動機的分別來替某方面開脫;# F, V' v$ ?6 u! i3 |8 g6 ?
中國是全世界殺狗最多的國家, 是不爭的事實; 如所有事情都以全體13億人來做統計, 那麼甚麼都不用說。
2 V9 Q8 g) Q" y: `* O" B8 }舉例, 我都唔信13億中 ...
* M' [4 G. O4 Y. C& O7 h) S% ?打狗棒 發表於 2010-9-7 05:10 PM
! ]$ W; h$ x3 ~/ T9 G

! r6 d$ u/ k* ?* f9 o狗哥, 你好!& P/ Z: P, Y' S, Y. R7 ]0 i) z
見閣下文筆暢順, 中文表達能力一流, 字字鏗鏘有聲, 說話經常使人有"一語道破"之感,
- R6 c, R$ ~/ [9 [6 U! @5 _8 P小弟心服口服,........ 但不禁想問一句, 你是中國人嗎? 你曾否殺狗?
作者: infjlam    時間: 2010-9-7 06:45 PM

阿狗,依家個外國女仔係擺明挑戰人類普世價值觀,
8 I# u; `& P' ^  J5 ]( g' ?$ B唔該你抽少陣水,柒少陣,得唔得?
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-7 10:03 PM

! V) o7 @9 A6 T  T3 K$ A唔該你抽少陣水,柒少陣,得唔得?! e: H: S' i3 r4 |2 @' l" W
infjlam 發表於 2010-9-7 06:45 PM
講得好好!
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-8 01:33 AM

: w5 O0 Q- a! C. G& v) a2 o) g. g" v唔該你抽少陣水,柒少陣,得唔得?' ~' y+ k/ d% v  e
infjlam 發表於 2010-9-7 06:45 PM
/ \% {' z. p; F* k6 L" `0 `1. 我從來冇話過個女孩做得啱, 相反, 我形容為惡行;
7 O$ [9 k0 S1 v( Y2. 不知前因後果, 只從一段影片中看到的事, 就呼天搶地, 是為武斷;
9 {1 ~: l2 l1 N( F7 h0 B' d3. 在未成年的情況下, 殺人都可能因為心智未成熟, 何況殺狗?
2 r4 j% I: V* ~* x  w9 d4. 人類普世價值觀不單在英美之西方國家, 我批評中國有何不對?1 D& c9 t% m7 t( m
5. 就算我抽水, 又關你x事, 唔x俾人發表言論?' e$ I% B5 ?  L" z' F
6. 我不嬲同你冇兩句, 亦不曾有任何衝突, 希望你以後如持不同意見, 請就對言論討論, 我的個人不勞閣下評價。
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-8 01:37 AM

. p5 ?; w0 v4 c; @, t% `
4 m$ I' w* L, g" ~狗哥, 你好!9 N, `  ~+ e5 ^' J6 B
見閣下文筆暢順, 中文表達能力一流, 字字鏗鏘有聲, 說話經常使人有"一語道破"之感,6 `; F3 x3 R/ e- s. t8 E
小弟心服口服,........ 但不禁想問一句, 你是中國人嗎? 你曾否殺狗? ...5 W( E; q) V# s% t) H+ w
hamsubboy 發表於 2010-9-7 05:54 PM
5 M7 s" v, R# U
你好, 你的讚賞, 絕不敢當, 憑良心發言, 不當偽君子, 是我的宗旨;7 a5 C5 I- @7 ]5 L( y
另外, 我不是中國人, 亦不曾殺狗。
作者: infjlam    時間: 2010-9-8 02:12 AM

8 r% x' m% s5 C$ r1. 我從來冇話過個女孩做得啱, 相反, 我形容為惡行;# U$ m* w6 _, B/ q+ u5 K7 L1 W+ z. }/ V1 `, P) V4 V
2. 不知前因後果, 只從一段影片中看到的事, 就呼天搶地, 是為武斷;  @2 z- A  C# W, D. c
2 x( y9 a* o2 o# A3. 在未成年的情況下, 殺人都可能因為心智未成熟, 何況殺狗?" L4 E% u- N8 L* @
' B3 r( o( v7 n# T: P$ Q0 ^1 L4. 人類普世價值觀不單在英美之西方國家, 我批評中國有何不對?( v+ K" S0 _/ u; j/ a+ h
8 \/ G! B4 r3 X" j& Q, f5. 就算我抽水, 又關你x事, 唔x俾人發表言論?  X3 P& ^2 B" c7 w3 l% H  a5 R+ I3 X. T7 l
6. 我不嬲同你冇兩句, 亦不曾有任何衝突, 希望你以後如持不同意見, 請就對言論討論, 我的個人不勞閣下評價。打狗棒 發表於 2010-9-8 01:33 AM
# O% W: [% I- j5 Q" a
. `  j" T' R# Q  w8 l5 p% U5 u1)你形容女孩做法為惡行;但 2)你又說:不知前因後果,只從一段影片中看到的事,就呼天搶地,是為武斷,是為邏輯矛盾( q* h: `$ v4 a7 h; s$ w

% |1 F* T0 G9 t1 u$ o3)只要行兇者未成年、心智未成熟,我們便應容忍/接受他們殺狗,甚至殺人?
, I) Q" S$ F5 k; r  H# M: W4)凡事都扯到「中國」才安樂,很難否定閣下不是個極端主義者;
. u3 R0 K' }; K5)只要合乎版規,誰都有發表言論權利,我又冇犯版規,你又理得我點回你?
1 L/ o0 d) ], c2 i! w' g  I6)就係同你冇兩句,講野至唔駛閃閃縮縮,討論版就梗係有唔同意見,難道上黎呢度,都要玩擦鞋,或者做應聲蟲乎?
作者: infjlam    時間: 2010-9-8 02:24 AM

* u( ~6 H6 |6 {; {我不是中國人打狗棒 發表於 2010-9-8 01:37 AM
. B1 d, ?( Y+ C' ^( B7 n
$ ~' i4 q5 O; }/ V% r" V& O& x
敢問閣下言論,同本版版友bwk0317http://www.26fun.com/bbs/uc_server/avatar.php?uid=20089&size=middle 的有何分別?
/ X( ^" ?! }1 q" M5 O
- Y+ X6 A% V& o* o0 phttp://www.26fun.com/bbs/thread-228941-1-20.html
作者: jojojojoj    時間: 2010-9-8 08:21 AM

個鬼妹有爺生冇乸敎, 殘忍弱智既都唔只佢一個, 睇完段片計埋佢至小兩個
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-8 09:27 AM

1)你形容女孩做法為惡行;但 2)你又說:不知前因後果,只從一段影片中看到的事,就呼天搶地,是為武斷,是為邏輯矛盾
$ R8 w9 ?, P& P# }. P# y/ F/ Q3)只要行兇者未成年、心智未成熟,我們便應容忍/接受他們殺狗,甚至殺人?& m* w* a9 S4 o# w3 g9 \! s5 s* `7 _
4)凡事都扯到「中國」才安樂,很難否定閣下不是個極端主義者;1 V# v2 ^# p  `5 V# {5 s# T, J1 `! {8 O$ p
5)只要合乎版規,誰都有發表言論權利,我又冇犯版規,你又理得我點回你? ) y: h% Y2 v+ i# v1 g& k/ k( m; t/ E& I) \2 a1 ~* J0 o3 d7 P/ \
6)就係同你冇兩句,講野至唔駛閃閃縮縮,討論版就梗係有唔同意見,難道上黎呢度,都要玩擦鞋,或者做應聲蟲乎?
/ k: F7 O# Y+ R" ^3 Z& E$ S$ Ninfjlam 發表於 2010-9-8 02:12 AM
6 G( i; ?* M. P  z! T% S2 @
1&2. 擲狗落水的行為是「惡行」; 但不知前因後果, 只憑感覺或猜想而下判斷的是「武斷」。
6 h: Y: M( T' Q, A6 M2 ?& a; o3. 沒有人說要容忍殺人或殺狗的事件, 我是想說明, 在聲討外國小偷時, 應該一起聲討自己國家內的大賊;
, u, ~0 s* j& A2 d& `4. 愛之深, 恨之切, 我敢說一句, 本版中對中國歷史研究之深, 與共 產黨關係之密切, 無人及我; 如對中國時下狀況提出者是為極端主義者, 我認了又何妨?
' I, i  F9 P8 \5 R+ B( R6 f5. 問題是先由你引發, 你都識咁講, 我就算抽水, 只要冇犯版規, 又關你乜事?
  w1 U% t5 T( X: `6 f# d  V6. 如果你堅持以後在發表意見後, 對持不同意見者加上「柒少陣」、「on9」.......等形容詞? ok! 冇問題, 但最緊要家家有求。
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-8 09:55 AM

8 ?! A5 {. Y6 }# v1 r# q/ S; }& }# N
敢問閣下言論,同本版版友bwk0317http://www.26fun.com/bbs/uc_server/avatar.php?uid=20089&size=middle 的有何分別?' [9 F4 R* W6 z1 Z) l5 t4 c
9 b, F9 P6 V% v( h6 F" ^
http://www.26fun.com/bbs/thread-228941-1-20.html
1 A7 r6 d1 D7 n9 r% finfjlam 發表於 2010-9-8 02:24 AM
' Z( E4 ]% O1 G$ C+ t' ?# R
他每次都以「中國女性喜歡食洋腸」的大前題發貼, 雖然他說的不是全錯, 亦有部份是事實, 但居心叵測, 無助大家對中國時下狀況加深了解。$ Q1 C. F) C8 y6 y2 c# W
不過, 你要將我和他歸作同類人, 那是你的自由, 我無權亦無能力反對。
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 12:25 AM

. W: g% b; c% M# g
你好, 你的讚賞, 絕不敢當, 憑良心發言, 不當偽君子, 是我的宗旨;! Y' s! b6 k% C  n1 }9 W) a
另外, 我不是中國人, 亦不曾殺狗。" ~4 m# b+ r2 E, X0 j
打狗棒 發表於 2010-9-8 01:37 AM
" T0 q8 S  c: z5 a7 T# Y2 X% W6 ?) j0 O
5 h- T# h6 G" D1 L狗哥, 你不是中國人而有如此文筆, 真的令人羨慕.....- o7 t# w) C8 F: l! m/ j( [, g
想請問狗哥, 閣下是什麼人種? 什麼國籍?
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 12:37 AM

9 p, j; S2 B8 J2 I2 Q3 m
1&2. 擲狗落水的行為是「惡行」; 但不知前因後果, 只憑感覺或猜想而下判斷的是「武斷」。9 w/ N8 G: R) Z: x* s% M' S
3. 沒有人說要容忍殺人或殺狗的事件, 我是想說明, 在聲討外國小偷時, 應該一起聲討自己國家內的大賊;) u% E" P; x( s* s  W. b6 }
4. 愛之深, 恨之切,  ..., f: y6 O+ G' R; }9 N( S
打狗棒 發表於 2010-9-8 09:27 AM
) j( Z8 i7 {6 h+ `/ x8 A; E
& W( l: L# M+ ~8 [; K
狗哥, 唔好怪細佬我多事......- e7 @1 n7 Y4 y# }2 _" l. P
閣下說: "擲狗落水的行為是「惡行」; 但不知前因後果, 只憑感覺或猜想而下判斷的是「武斷」。"
+ w- A  }: D4 ]- f  P . p5 f# u4 p/ P) R
但是...... 不管有幾大恩怨, 有幾多前因後果, 都無理由要索命... ...
3 G3 a: }  q; e  I, T3 G而且有video睇, 係視覺, 大家親眼所見, 唔係感覺.... 都應該唔係「武斷」.
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 12:53 AM

+ [) X) Q8 Y# _1 K! A
4. 愛之深, 恨之切,  我敢說一句, 本版中對中國歷史研究之深, 與共 產黨關係之密切, 無人及我;...
* W* C4 b6 n  J# x0 H7 k打狗棒 發表於 2010-9-8 09:27 AM
: g! e( I7 }1 c6 ?# X! X% O9 N- K7 g# \( C* z  X
狗哥, 你又不是中國人, 但喜歡對中國歷史研究, 真係好叻而且十分好學, 8 J& D, G! C4 C( S; _
"與共 產黨關係之密切, 無人及我; " ...... 狗哥你好勁呀!... . t: i# C  e0 @; |  d8 P& l
you are not Chinese but 你又話"與共 產黨關係之密切, 無人及我';.....
9 x' }+ J2 }) w6 N4 C你係北韓人? 姓 金?
" m# s3 z0 ~0 L1 v2 Q# d5 V" 與共 產黨關係之密切, 無人及我;"....即係有幾密切? 講 d 俾大家聽下, 等大家學下野
作者: infjlam    時間: 2010-9-9 01:53 AM

[youtube]fUzh07xWrNQ[/youtube]
0 w8 r6 L% p. z9 D- g! z
9 s( C1 A9 c$ U; whttp://hot.qing6.com/view/6920/1#pictop; ?9 S+ Z* h8 k8 x
8 m! n; U! X3 A5 l
虐畜就是虐畜,任你怎樣說也無從辯解,
, T4 r2 k( H2 A6 N2 A, z虐畜這些仆街,全世界都有,和種族甚或國籍毫無關係,- Q% o) G1 G# [7 J" b8 d
若有人別有用心,刻意借題發揮,實在有點看不過眼...
作者: infjlam    時間: 2010-9-9 02:06 AM

% ^7 I* S$ w- O5 A# z( k% g1 t( p4 [2 D7 z4 }
  [% V- M# E: w* f8 v) q/ b6 f; ?% b愛之深, 恨之切, 我敢說一句, 本版中對中國歷史研究之深, 與共 產黨關係之密切, 無人及我; 如對中國時下狀況提出者是為極端主義者, 我認了又何妨?4 r打狗棒 發表於 2010-9-8 09:27 AM
* Y( `4 L5 U" J* M% b5 k+ v
0 _" e  u" Q# s8 P! o+ i哈!原來倪匡上左26fun  ; L* m3 V/ _; n" A7 x2 Q8 p( N& w

- a" t2 p3 b( d; N1 ]( a* d- K1 r4 f# m4 P7 j
% a5 ?# G0 N, f% Q0 H9 i: v0 j) S
計落「中國女性喜歡食洋腸」和「中國是全世界殺狗最多的國家」都是客觀事實,  ^6 D1 S, [4 g$ C8 Q1 B
你們兩位都對中國時下狀況很了解嘛,你們都可謂同道中人,大家就無謂再拗喇
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 09:21 AM

+ b, G: l( d: [/ j6 q, r- i* R
, ^, B4 H, m7 ]( |& ?" P
狗哥, 你不是中國人而有如此文筆, 真的令人羨慕.....$ R, Y1 V' R+ n; p+ V
想請問狗哥, 閣下是什麼人種? 什麼國籍?; U4 j3 G3 y2 C  c3 }7 i& }: N
hamsubboy 發表於 2010-9-9 12:25 AM
4 _5 J/ r' h% b8 b- I* R; j
以我理解, 中國人的定義, 是護照上是中華人民共和國的國民, 就算你是紅鬚綠眼, 但嚮往中國五千年的君臣主僕文化, 甘願入籍中國, 你就是中國人;1 n: q6 w& o! B) z8 T! l2 g
相反, 就算你是黑眼睛、黑頭髮、黃皮膚, 但你嚮往西方的自由人權平等法治精神而入籍西方文明國家, 你就已經不是中國人。0 \5 F( S+ y* V$ J+ e. ^* U" l6 A. [- s
所以甚麼人種並不重要, 重要的是你自己選擇一種甚麼樣的生活方式?
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 10:04 AM

& E- H5 ~2 ^( [2 o1 d$ S$ ]- X2 a

0 D, f1 o5 B, g; Y. W狗哥, 你又不是中國人, 但喜歡對中國歷史研究, 真係好叻而且十分好學, 2 f. h* t: N- F! P! Q7 n3 O; i# V
"與共 產黨關係之密切, 無人及我; " ...... 狗哥你好勁呀!...
& P- k, P& w1 {# Z, |* cyou are not Chinese but 你又話"與共 產黨關係之密切,  ...
% s7 ~8 r6 U; z" F) D; lhamsubboy 發表於 2010-9-9 12:53 AM
; k: }: Z) h8 P- @% r
兄弟, 笑騎騎, 放毒蛇的招數, 我三歲就識;
8 B: }" ~# h9 P5 t; i, m: k我只是發表己見, 無意與任何人結怨或衝突,
) d; Y& n/ M/ _- B# U$ i8 q3 N我的意見認同與否, 適隨尊便, 至於本人的底蘊, 恕不細表!!!
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 11:36 AM

5 W6 k$ n0 ^& _; P0 e- g4 h; ^* p
以我理解, 中國人的定義, 是護照上是中華人民共和國的國民, 就算你是紅鬚綠眼, 但嚮往中國五千年的君臣主僕文化, 甘願入籍中國, 你就是中國人;# l( y$ C5 u! o9 x  W0 K' B
相反, 就算你是黑眼睛、黑頭髮、黃皮膚, 但你嚮往西方的自由人權平等 ...
. k1 h2 R3 D* W& s! Q打狗棒 發表於 2010-9-9 09:21 AM
9 N; G' g- z/ e+ H7 d9 ]
6 V& Q' }3 g# I$ M. B( O! _4 b" ^唔明 .....咁樣講.....你係咩國籍?.....你嚮往做咩國家的人? 你自己認係人家的國民, 但人家又不承認你......7 S. _" ?5 h* C' S
咁會唔會有d...on 9 左d (狗哥, 我並無意話閣下 on 9, 而只係覺得這種近乎思覺失調的思考模式, 雖不至痴9線,! t2 V; K% v' }9 l5 k/ W* W
但實情有點on 9)
8 p( h: \/ g; o% e, W# g& z3 H6 r) O  x" J: x1 d
咁樣講...."你嚮往,就是"的道理..... 推算落去,....
" m* o' I8 y3 J9 |7 L' L- h舉例: 你話自己 - 英國, 你個大女話自己 - 法國, 第二女 - 以色列, 第三女 - 巴西, 第四女 - 多哥...... ; c2 _5 u2 T; s9 }. s3 s. @
都幾有創意......
& A; w! [3 [! P9 ?* m+ `8 }7 e- |; Q1 C5 I9 \7 d& h4 X
2 ]  F$ V" l  ?- U  ?" w
( |) J" Z( n7 \7 R狗哥, 你話: "所以甚麼人種並不重要, 重要的是你自己選擇一種甚麼樣的生活方式?"
: M; V9 [+ `) I/ X1 O  v: j你呢份情操好高尚呀! 但你選擇你的生活方式的同時..... 言語間, 可唔可以尊重一下其他國籍的人?" [& i. d( d9 b+ p, G
因為小弟是中國人.
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 11:58 AM

3 y0 o: f5 {" ]' U5 z3 w& T3 r$ u2 _4 q+ H0 O: Y
唔明 .....咁樣講.....你係咩國籍?.....你嚮往做咩國家的人? 你自己認係人家的國民, 但人家又不承認你......* Z0 a7 B9 g" Y+ E. ^8 P* z( I5 U& O
咁會唔會有d...on 9 左d (狗哥, 我並無意話閣下 on 9, 而只係覺得這種近乎思覺失調的思考模 ...
2 W$ v( K6 J! I6 Ahamsubboy 發表於 2010-9-9 11:36 AM
! z, z! j3 I" f9 U# p1 ~
我想你沒有看清楚我的意思, 我說嚮往某種文化之餘, 亦須有能力令自己投身往嚮往的國度, 例如移民......3 I1 r- f6 k# X* H& o& A) r$ d
中國有許多人都嚮往西方文化, 但沒有能力移民, 又另作別論......
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 12:03 PM

0 X. N/ V. @: L" c兄弟, 笑騎騎, 放毒蛇的招數, 我三歲就識;6 s7 D) x% a9 j4 P" Q6 F
我只是發表己見, 無意與任何人結怨或衝突,7 s. b+ n# n' a5 s7 ?( h
我的意見認同與否, 適隨尊便, 至於本人的底蘊, 恕不細表!!!
# d- M) U& N3 S3 w+ F. {打狗棒 發表於 2010-9-9 10:04 AM
) a+ U  A2 X. ~2 L5 N# M' z
7 O# N7 u. U8 g/ ~其實你係唔係住在新華社 或 中旅社附近就當作 "與共 產黨關係之密切, 無人及我; "?
, @$ P7 E' W: f0 b0 i, [  I"笑騎騎, 放毒蛇" 呢句 local 野你都識, 你呢個洋人都識, 真係勁!# F" a4 j1 L1 n" Y
2 |/ a) Z0 e# d6 m
狗哥, 難得閣下深明大義, 在吹水討論區大家都係吹吹水..... 只怕是在下詞不達意, 開罪了狗哥,
5 i& y3 d! P! T$ H; w4 W( d而又要狗哥動氣, 將我臭罵一番..... 若然狗哥要臭罵小弟, 小弟必定受教....
7 c* z0 x$ p$ \最怕是連累國家, 有損國體.....
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 12:13 PM

) f! c& |- \9 F3 j4 ]我想你沒有看清楚我的意思, 我說嚮往某種文化之餘, 亦須有能力令自己投身往嚮往的國度, 例如移民......
$ ?. y7 G' Z7 [中國有許多人都嚮往西方文化, 但沒有能力移民, 又另作別論...... ...
+ F/ i& U" J/ A# [) e9 e打狗棒 發表於 2010-9-9 11:58 AM
- ]2 d9 L" D% j3 I+ g" Z. ^8 {5 F5 m+ V! y
狗哥, 小弟真係理解能力低.... 睇唔明.... 你到底係咩國籍......8 N6 u3 O" v+ V# r& O* z9 {
你可唔可以簡單回答小弟, "你係咩國籍"?
: g6 w; H& X! q* S5 H狗哥, 肚餓未呀? no need to reply me now.
7 P9 ~* B  i$ Lyou can reply me later.
" t! `1 C% J9 J' l$ v/ [5 p" wNice to chat with you.* a9 j8 S. `" D; f
I feel a little bit hungrey. Got to go now. See u later.
/ V/ V. S; m# s+ GCiao
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 12:26 PM

狗哥, 你話: "所以甚麼人種並不重要, 重要的是你自己選擇一種甚麼樣的生活方式?"5 H/ k/ l9 S8 r, }; A
' \! `% Q9 y( O7 u2 O8 m7 R你呢份情操好高尚呀! 但你選擇你的生活方式的同時..... 言語間, 可唔可以尊重一下其他國籍的人?9 N9 ?0 d! {/ g8 {. E  q  W2 l1 w
因為小弟是中國人.
! N- y, L/ b4 w9 B2 {! L
1 l& w6 X) ]1 [4 a1 ~1 V尊重不是用口說, 亦要看看本身有甚麼東西可讓別人尊重?
  P" a6 R' s6 p9 U  o) p8 b請問一個喜歡作虛弄假、劫貧濟富、踐踏人權、草菅人命、口是心非、破壞生態......等的國家應否受人尊重?" G: Z  v: M2 n1 d' U  I" L( ~
不過你認為現今中國人有能力拿大量銀紙買LV, GUCCI......就可以令人尊重的話? 就自我感覺良好好了。
+ }( H- ]+ d  d$ c2 u0 |7 v7 F
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 12:48 PM

狗哥, 你話: "所以甚麼人種並不重要, 重要的是你自己選擇一種甚麼樣的生活方式?"5 H/ k/ l9 S8 r, }; A& d, n/ x4 R* v6 K6 O$ y- d1 l
你呢份情操好高尚呀! 但你選擇你的生活方式的同時..... 言語間, 可唔可以尊重一下其他國籍的人?/ P! v: J1 ^/ d% u* X9 K0 E2 w8 g
因為小弟是中 ..." j. s+ d4 t& {2 s( t6 `, E
打狗棒 發表於 2010-9-9 12:26 PM
) m" P8 W* W# \% E! ^0 v; F. h; a$ k8 r. s
覆埋你先去食飯....( b4 }( y% r3 P
狗哥, 你唔好屈我呀!* _' u- e7 P5 v) b
. J5 }" Q- W6 |, k  `  h
]& P; Q. w) _* |! t" ?$ }8 N  |% m$ e
我都無講過 "認為現今中國人有能力拿大量銀紙買LV, GUCCI......就可以令人尊重的話"
: X$ `( _1 f3 `0 r* Y( }) N- q( M
) A- m; G5 e6 g2 K2 e
狗哥, 你係唔係精神有d唔舒服呀? 保重身體呀
% s8 y& }9 Q: c; g" ~# m& ^" P5 I 3 ]  e& a5 U* ]! X
你做咩無固將一d有關尊重的討論, 扯到 P; Q. w) _* |! t" ?# o$ f# K7 f& M7 o, Z- d8 L9 y
請問一個喜歡作虛弄假、劫貧濟富、踐踏人權、草菅人命、口是心非、破壞生態......等的國家應否受人尊重?
" k, o7 x# W+ F% A% A不過你認為現今中國人有能力拿大量銀紙買LV, GUCCI......就可以令人尊重的話? 就自我感覺良好好了。
9 r5 A6 f) p( P
... 老遠
# f; T/ T2 |% y0 w6 E# X
. g& l* h& b* c8 |, z& A
點解你唔答我你係咩國籍不特止, 仲要扯到老遠...... 小弟發覺你三句唔埋就
- o5 N! C! w# v7 S2 A" R$ T中國人什麼什麼..... 你係唔係身為洋人, 嚮往做中國人呀?3 r0 ^6 Z. d% v$ g

* p# S& N; Z; |

作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 01:24 PM

" D3 C/ M: {: v$ `5 y; `1 z9 q' x/ x1 s5 L
哦, 如果你覺得某人應否獲得尊重時, 是不須要看被受尊重者的平日的行為的話?
9 R+ r5 _5 Z, C( d& T那麼, 拉登、希特拉、靖國神社內供奉的戰犯 、金正日、文革時的紅衛兵、屠殺港人的賓佬......, 甚至擲狗落水的女孩都要一視同仁獲得尊重。
: R4 m& P- h2 d) k/ v2 ^% e/ E6 q9 m你如果覺得你是中國人, 我就應該要尊重你的話? Fine, 就當我尊重好了!!! 滿意未?
) w7 G3 A0 r0 c( p+ {另外, 你覺得說實話者都是精神有問題? 恭喜你, 你已經和中國共 產黨言行一致了。 因為在中 共眼中, 所有說真話者、上訪者、公民抗命者、向毛像潑墨者、
8 j: a' G2 G: l; M' B" a+ C5 s維權人仕......等, 全都是精神有問題。你將我歸納為他們的一份子, 亦屬正常。6 y) V4 E% K+ \7 Y' }
我真的渴望有一天, 我會嚮往做一個中國人; 不過幻想美麗, 現實殘酷, 我想再過5000年, 中國也不能到達我嚮往的要求, 所以我都係沒有福份當中國人。
& r8 m8 ~# Z1 s另外, 閣下一非警察, 二非法官, 三非親屬, 四非朋友, 為什麼閣下提出的問題, 我一定要回答呢? 8 o0 J0 M8 g9 d3 H, v" A
總之我不是中國人, 你可以當我是任何一個國家的人, 甚至火星人。
作者: Winters    時間: 2010-9-9 01:57 PM

作者: 我愛周澄    時間: 2010-9-9 02:33 PM

! U; {. k! q& k" _
Winters 發表於 2010-9-9 01:57 PM
3 @" \7 G$ E1 k  V7 ~, W+ I, G
好耐無見喎 , 之前去左邊???
作者: KNY    時間: 2010-9-9 03:04 PM

7 v8 |) f4 I3 e) ~. @0 |# H1 ?/ h9 Q
哦, 如果你覺得某人應否獲得尊重時, 是不須要看被受尊重者的平日的行為的話?" C( {- s6 k7 a, B3 Q+ g, M8 q; N0 t' x
那麼, 拉登、希特拉、靖國神社內供奉的戰犯 、金正日、文革時的紅衛兵、屠殺港人的賓佬......, 甚至擲狗落水的女孩都要一視同仁獲得尊重。0 V" m: ]. ~- b9 ?5 ]( P
你如果覺得你是中國人, 我就應該要尊重你的話? Fine, 就當我尊重好了!!! 滿意未?1 I' Y9 X9 H' V  V. d8 c
' ?" k; X. j2 }+ Z! u+ @2 e$ S- F# Q另外, 你覺得說實話者都是精神有問題? 恭喜你, 你已經和中國共 產黨言行一致了。 因為在中 共眼中, 所有說真話者、上訪者、公民抗命者、向毛像潑墨者、% T: i# i5 I4 p: E3 E
5 C! w& k- Z2 L6 F  h維權人仕......等, 全都是精神有問題。你將我歸納為他們的一份子, 亦屬正常。0 K' \. G+ d6 }6 D
我真的渴望有一天, 我會嚮往做一個中國人; 不過幻想美麗, 現實殘酷, 我想再過5000年, 中國也不能到達我嚮往的要求, 所以我都係沒有福份當中國人。3 }& i) Z8 g0 l: X; [
" C% \" z2 e/ g7 B& z9 C% _
另外, 閣下一非警察, 二非法官, 三非親屬, 四非朋友, 為什麼閣下提出的問題, 我一定要回答呢? $ \% p' ^. P3 u
總之我不是中國人, 你可以當我是任何一個國家的人, 甚至火星人。.
4 f" M# C: P+ u: |打狗棒 發表於 2010-9-9 01:24 PM
0 ?& m. V& X' e1 \0 r' C
" q) d7 Z, B0 V! r' `當國家變得美好 ~ 就第一時間仆返來認自己係中國人 ~ good ar   
作者: Winters    時間: 2010-9-9 03:19 PM

F  N- ?0 Z- {* x* P. Q7 u好耐無見喎 , 之前去左邊???
4 C3 R! L% l9 L( ]1 B我愛周澄 發表於 2010-9-9 02:33 PM
1 |! M: u( I4 m1 w/ p7 u都好耐無見甘生你,仲係台灣?
0 f/ L6 X: n3 k其實我間唔中都仲有上下黎,只不過甚少留言.2 L* O7 G1 P7 K6 d4 a* K$ d( h
1 e( J. `! ~* Q6 k: @
另外,雖然係老生常談,但網路世界真係乜人都有.
, K6 A! ^6 o- c& t+ u! V係26FUN,自大者特別多.
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 03:21 PM

1 b  G0 S6 y+ |/ D% s- y7 T" C) n4 ?% a% V; j; C  X4 O0 B  \6 b* C
當國家變得美好 ~ 就第一時間仆返來認自己係中國人 ~ good ar   
6 ]  W) J0 j; x, p  }KNY 發表於 2010-9-9 03:04 PM
4 x! w; t2 W- X! U1 Z人望高處, 水向低流, 有乜唔妥? * V5 R0 \2 I9 m/ q; Z2 ^6 M# ~
請問你所謂當國家變得美好何時會來臨? 等我隨時準備仆來認。
作者: infjlam    時間: 2010-9-9 03:40 PM

本帖最後由 infjlam 於 2010-9-9 04:48 PM 編輯 3 z- w$ O* p; G" q/ X8 D/ N

P; A8 U' S; l8 E6 n+ v7 P/ C; y, C原來「指鹿為馬」已經out喇,自己係乜野人,擁有什麼基因,統統都唔重要,就好似「皇帝的新衣」個皇帝咁,單靠「想像」就得架喇
+ x( K- e1 k* [" I' ?) h! q* ~1 R5 ^! ?: B; T4 p1 h0 E2 d: ~1 t
自己話係乜野人,就係乜野人囉) ]: z5 D& b' e% J2 L

6 N5 V# P% Y$ h; O「來生不作中國人」都嫌慢,要身處呢一刻便和自己的文化、歷史和過往,徹底地來個一刀兩斷,7 j, W0 N, j3 Q- T  `0 y

& O& F3 Y. h' e5 s2 n0 }7 Q, Q; h嘩!呢招真係好高呀! - C! o& Z. O, {& [( x3 v7 M8 m
+ \9 X" I% E/ }" `; g3 L
呢兩日真係塞左好多錢入我袋呀
作者: Winters    時間: 2010-9-9 04:07 PM

. h/ u9 X0 F; h$ b. R! a1 o+ x, |$ S. k3 m% Z3 w. ~7 v3 o
34# infjlam
3 u5 v. C9 @2 t9 v6 Y有一樣野叫精神自慰,舉一例子:& i0 @) I6 Z3 i3 y  S

* P& q3 f5 o2 C) n7 w! @某印尼血統香港出生的所謂時事評論員,以為拎住本BNO就係英國人,* t. D3 s: T5 {0 h
之前仲幻想持BNO者最終會成為英國公民及取得居歐權.但結果?, s3 f. t' s, o" F3 @
; ^1 d6 [$ N) m( C
有文人講過,某啲好自卑嘅中國人成日會幻想自己係外國人,以彌補自己嘅自尊心.
3 o9 {4 S& \0 n# j" z
1 w9 a: C9 U  A  H  l
作者: KNY    時間: 2010-9-9 04:23 PM

3 Z* }4 a  Q) X- `& w" }
- D) J* A/ {. @6 P# l- ~# H
% T# z: M- R2 J2 Z4 [( H- c$ W
人望高處, 水向低流, 有乜唔妥?
8 x8 v3 k1 Y: d( Q9 W- l2 t請問你所謂當國家變得美好何時會來臨? 等我隨時準備仆來認。
1 R3 C2 W( `# g4 o3 n, k打狗棒 發表於 2010-9-9 03:21 PM
% z+ h! k% S% p. c

7 \1 _6 h: j- E7 E3 l$ R$ x所以咪話你good囉 ~ 咁識走位既人 ~ 唔發達唔揚名都真係愧對祖宗 ~
+ h& O2 m. l- L4 {& F7 V1 b
) b4 `+ d1 R; ^+ M1 R國家到幾時先有條件令你考慮回復身份 ~ 呢個問題我點識答呀 ~ 不過我就寧願你一直對國家保持不滿 ~ 呢世都唔好返來咯 ~  
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 04:24 PM

哈, 講基因? 有考古學者研究所得, 所有現今人類, 包括甚麼唐人西人巴基斯坦人等都是源出非洲,0 X9 o! e' Q$ Q1 o: S
要尋根? 都返非洲尋啦........
作者: KNY    時間: 2010-9-9 04:30 PM

34# infjlam
7 l9 K6 O2 _1 s, w  ^( Z2 P有一樣野叫精神自慰,舉一例子:
# J4 u" b# z4 x/ l( W  T: |1 }6 ]- j% d9 a+ _
某印尼血統香港出生的所謂時事評論員,以為拎住本BNO就係英國人,
+ x5 A. \8 e0 t+ W# |( \之前仲幻想持BNO者最終會成為英國公民及取得居歐權.但結果?3 p3 A/ k* f: D% y
% B0 N4 W  v5 x7 e  _1 B" Q
有文人講過,某啲好自卑嘅中國人成日會幻想 ...( A$ `0 W2 i8 a5 n7 K& Q8 @
Winters 發表於 2010-9-9 04:07 PM
3 r5 @  h5 x7 X  n# e' u& _
. _& S$ }2 B- w8 o, K& N
拎住本BNO就當自己係英國人 ~ 咁樣未夠可笑 ~ 有d口講中文手寫中文 ~ 都當自己係外國人 ~ 仲可笑得多啦  
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 04:36 PM

. S! x( S* J6 w7 V+ S' [3 |- i( N9 Z* W8 T) E
所以咪話你good囉 ~ 咁識走位既人 ~ 唔發達唔揚名都真係愧對祖宗 ~ 5 V. Y$ N4 n: N, N( [+ x0 h
2 o# g0 o+ V( U9 a+ H
國家到幾時先有條件令你考慮回復身份 ~ 呢個問題我點識答呀 ~ 不過我就寧願你一直對國家保持不滿 ~ 呢世都唔好返來咯 ~   ...
' q% A3 R3 Y" R4 s; pKNY 發表於 2010-9-9 04:23 PM
! o7 C, f2 y- q, K承你貴言 * Z* g3 Q9 U* g- R+ K3 f
我返唔返嚟幾咁閒, 中國多我一個唔多, 少我一個唔少;
0 E, T: M- F2 g反而你該勸勸成千上萬每天等待移民和偷渡西方的中國人回頭是岸呀......
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 04:43 PM

& Y! ^9 G+ M- `. z6 ^* o( i  z. A! E9 R
拎住本BNO就當自己係英國人 ~ 咁樣未夠可笑 ~ 有d口講中文手寫中文 ~ 都當自己係外國人 ~ 仲可笑得多啦  , [  l# {& \% n4 \5 z" j3 i' `$ V
KNY 發表於 2010-9-9 04:30 PM
1 h% Z0 w* D8 r/ Q; ZBNO呢d垃圾證件只有你當寶, 送俾我都唔要......
7 G; E5 d; ~5 A+ B7 m外國人唔使自己當, 發給你外國護照的國家當你係公民已經夠;1 M8 g6 w; Y8 R" X
哈, 講寫中文就係中國人? 咁喬寶寶係咪中國人?
作者: KNY    時間: 2010-9-9 04:48 PM

+ a3 E8 L) S% V" ~  `) N
BNO呢d垃圾證件只有你當寶, 送俾我都唔要......
+ q9 z& R9 ?1 _# a0 f$ r外國人唔使自己當, 發給你外國護照的國家當你係公民已經夠;
: D- _# n" v. ], [6 k哈, 講寫中文就係中國人? 咁喬寶寶係咪中國人? ...
( l, J, u7 R. C打狗棒 發表於 2010-9-9 04:43 PM
- R- E* H( |8 W) M  d5 r7 ?

( T: b+ L1 c0 F0 x, O外國護照只有你當寶 ~ 回歸之後 ~ 我轉左用特區護照啦      
作者: KNY    時間: 2010-9-9 04:52 PM

& b$ E3 }* l. z9 {
3 G7 ]( D6 ~+ i) B
' O2 H% N! ~3 ~" ]; f% Z
承你貴言
0 @9 r5 ^! H) [5 O$ F! u: F我返唔返嚟幾咁閒, 中國多我一個唔多, 少我一個唔少;8 E% t) `' e) j
反而你該勸勸成千上萬每天等待移民和偷渡西方的中國人回頭是岸呀...... ...
  ^2 }' x& o2 s" M+ E打狗棒 發表於 2010-9-9 04:36 PM
/ u, ~3 `. I& ]9 n

' [. K" u0 p" E, N5 K2 r; l$ ^: [3 t4 n% G8 Z( @" k
既然唔想做中國人咪做外國人囉 ~ 如果連人都唔想做咪索性做畜牲囉 ~
7 E; e8 Y, {2 {  Z人地都唔想做中國人 ~ 與我何干呢 ~ 得鬼閒勸佢地咩 ~ 話之佢連自己老豆老母都唔認 ~ 好行夾唔送咯   
作者: KNY    時間: 2010-9-9 05:08 PM

" K& c: E0 R6 E9 Q( o) S9 y. p* g
0 f/ z. v) G6 A" i
$ o! J. [: A% |4 e* Q, D3 F/ x以我理解, 中國人的定義, 是護照上是中華人民共和國的國民, 就算你是紅鬚綠眼, 但嚮往中國五千年的君臣主僕文化, 甘願入籍中國, 你就是中國人;
  o$ o6 e- v$ N+ x- G6 _3 R$ c相反, 就算你是黑眼睛、黑頭髮、黃皮膚, 但你嚮往西方的自由人權平等法治精神而入籍西方文明國家, 你就已經不是中國人。0 v( ^0 C8 ~, c4 }- k
0 I$ H- f/ h& F. z/ J- e所以甚麼人種並不重要, 重要的是你自己選擇一種甚麼樣的生活方式?.' h, p9 W( N) g
打狗棒 發表於 2010-9-9 09:21 AM
! t$ W2 t% A# M% e
3 V1 Z& k0 q. ^4 w
如果嚮往外國人生活方式 ~ 就應該選擇唔做中國人 ~ 開始有點明白 ~
3 O+ v  y  x0 H+ J! k2 x" E# m8 K
- O+ V# a# `" E5 `+ i6 \  Z即係如果嚮往搞基 ~ 就可以考慮做荷蘭人
0 W4 P" x( m4 y" ?0 V- [; i$ b$ P3 f0 e. Q/ h
如果嚮往條陽具粗大d既 ~ 就可以考慮做非洲黑人9 e  t3 S7 k# p' j4 L. `

. q) T) |. V! T- ]
) c" V4 O- P( M! a" ]+ i$ }
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 05:15 PM

8 L/ k2 @3 Y8 A3 J$ d: w! P2 c/ c: L9 d7 }8 K( I
如果嚮往外國人生活方式 ~ 就應該選擇唔做中國人 ~ 開始有點明白 ~
. M0 }$ {! h' T* w0 y6 K
! h# T# ~1 P. W2 y( h7 C% X4 g即係如果想搞基 ~ 就可以考慮做荷蘭人+ x* T) t! i9 H. L5 W+ e& |

]- l; D8 c! D6 I1 Y如果想條陽具粗大d既 ~ 就可以考慮做非洲黑人9 y* ?3 z  u' y" R

6 p3 W5 c! L% @. @5 H& D% c# `* F
( a0 @3 G% Z( |6 Z( R ...+ @; J2 j" {, j, q
KNY 發表於 2010-9-9 05:08 PM
6 H0 E+ `' ~% t: _9 i$ V
你條粉腸打壞唔夠人講就即刻人身攻擊?4 m$ S, @8 C  ]( i6 F. Q
你老豆老母冇教你做人要講禮貌咩? ( ?& b* e4 W$ i/ w& E
中國人就係有你d咁嘅人, 所以一路俾人睇唔起,- K4 v; n" M# H. M( ^+ _
乖啦, 你老母臭......揍大你好辛苦, 唔好影衰佢, 知冇?
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 05:16 PM

8 J) |/ m+ t* m5 {/ ]! p4 b! M) `
+ d. y% A3 X+ }) K1 l1 I3 A( x$ V外國護照只有你當寶 ~ 回歸之後 ~ 我轉左用特區護照啦      
: U- u3 V+ B! P7 }, U3 W6 bKNY 發表於 2010-9-9 04:48 PM
* u* U. L+ l2 q# x2 @' ^% n1 E
咁祝你下18代都用特區護照!!!
作者: KNY    時間: 2010-9-9 05:17 PM

- r( t4 x; a7 R! d4 E3 O. _, ~
, f) M, o, z. |+ z; K- o) w+ m, G
你條粉腸打壞唔夠人講就即刻人身攻擊?6 r* J) K% ~, N0 f, s
你老豆老母冇教你做人要講禮貌咩? : C! _2 j' e+ ~1 F* A$ d3 K$ W
中國人就係有你d咁嘅人, 所以一路俾人睇唔起,5 S; v# i6 ?& |
乖啦, 你老母臭......揍大你好辛苦, 唔好影衰佢, 知冇? ...
& D- K3 C3 `4 {4 W打狗棒 發表於 2010-9-9 05:15 PM
  N8 X/ G# U4 B- d- D* U% u) C, `

2 L( o& C) \: G" j$ `我幾時有人身攻擊呀? 想屈我轉開話題呀? ~ 你唔夠人講就用粗口 ~ 哈哈 ~ 好彩你唔係中國人   
作者: KNY    時間: 2010-9-9 05:19 PM

! {3 a8 J6 f- l6 M  N  j. L咁祝你下18代都用特區護照!!!; l4 p) K0 m+ D6 I3 I
打狗棒 發表於 2010-9-9 05:16 PM
6 ^9 y9 q, n2 D  c6 r+ \& q+ U. Q

: X8 t$ r  R8 Y3 {& L4 W 我都祝你下18代都冇得做中國人   
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 05:26 PM

: o* p9 @1 N% _: m/ D
2 b* I. x2 v% l  f8 t3 g我幾時有人身攻擊呀? 想屈我轉開話題呀? ~ 你唔夠人講就用粗口 ~ 哈哈 ~ 好彩你唔係中國人    , H% y) s" E0 Q; X* B& A# q& H
KNY 發表於 2010-9-9 05:17 PM
7 o' }3 F; A& t講粗口係你地中國人的文化, 我入鄉隨俗而已;; V1 M) _$ M9 r
你有否人身攻擊? 自有公理, 不容你抵賴!!!
作者: Winters    時間: 2010-9-9 05:29 PM

真係越睇越好笑,入鄉隨俗
作者: KNY    時間: 2010-9-9 05:31 PM

: i9 o  r' l' F0 M. c3 p講粗口係你地中國人的文化, 我入鄉隨俗而已;
/ M; F2 \. s6 `& v, [, g; o2 H3 N你有否人身攻擊? 自有公理, 不容你抵賴!!!7 i( q4 H) W" F
打狗棒 發表於 2010-9-9 05:26 PM
$ l5 t0 U4 c9 a/ {, c" j% w: h+ c: V) Q$ H+ Q+ R: K* N
人身攻擊咁大罪 ~ 快d叫版主執法啦 ~ 含住度冤氣好辛苦架      
作者: KNY    時間: 2010-9-9 05:32 PM

真係越睇越好笑,入鄉隨俗+ \# r3 A; N' ~& M" V1 f
Winters 發表於 2010-9-9 05:29 PM
; V" i* ^! G  X
/ G# {. h; V: o. j唔駛俾錢都有小羞表演睇 ~ 問你服未?   
作者: 我愛周澄    時間: 2010-9-9 06:11 PM

奇怪 , 一向在這裡文采風流 逍灑過人的狗兄 , 為何現在這麼不得人心???: H4 T, e, I7 X) J# B# ^' {0 E
想當年 , 狗兄以一已筆戰版主 , 小弟剛巧路過 , 竊笑一句 "狗兄命不久已" ,8 ^' U% @8 O0 P( X& l* k
結果狗兄安而無事 , 反是小弟被扣數分 , 可謂瘀皮之極 .... d6 j4 P& L9 v. a

2 I9 h5 U) e, _1 O3 T0 h何如今人面依舊 , 但面目全非???
作者: KNY    時間: 2010-9-9 06:18 PM

奇怪 , 一向在這裡文采風流 逍灑過人的狗兄 , 為何現在這麼不得人心???
: G, y: Z3 B: W+ j. q想當年 , 狗兄以一已筆戰版主 , 小弟剛巧路過 , 竊笑一句 "狗兄命不久已" ,
/ g8 p1 J, r2 z結果狗兄安而無事 , 反是小弟被扣數分 , 可謂瘀皮之極 ...* O- _# q2 U7 j& G. l

! w2 F( J  \9 W. x何如今 ...
. B% s* ]- k6 w7 W! T我愛周澄 發表於 2010-9-9 06:11 PM
& s6 q) C4 |' T6 Z* m
* X8 z. s9 ]: r' S! w& {# C唔係卦?? 唔夠人講就即刻爆粗 ~ 我覺得呢種作風同一般市井網氓分別不大wo ~ 咁都稱得上文采風流???      
作者: abc123sa    時間: 2010-9-9 06:41 PM

6 S+ h/ y+ j% A" Z& L7 M% D* s4 w: |# b* b3 W% @
唔駛俾錢都有小羞表演睇 ~ 問你服未?   
  l6 I: h1 S2 b- A+ EKNY 發表於 2010-9-9 05:32 PM
1 I7 {! y1 m* e: N4 r食花生等睇
作者: 我愛周澄    時間: 2010-9-9 06:51 PM

! j* J9 s; \( z( m, x" X' r
都好耐無見甘生你,仲係台灣?
$ T4 G% E/ l; ]; t5 m  ~其實我間唔中都仲有上下黎,只不過甚少留言.
4 R; j% ]4 _  I2 D- c) n8 p# l1 v% u# e, S
另外,雖然係老生常談,但網路世界真係乜人都有.+ D) j3 y: X9 Q9 e( m2 v
係26FUN,自大者特別多. ...; ?! F8 @7 m: K1 Y, k' H+ ^" o
Winters 發表於 2010-9-9 03:19 PM
3 p7 x5 W6 g. r, o: s1 u講自大 , 點可以唔講我甘國武
作者: FHHO    時間: 2010-9-9 07:04 PM

奇怪 , 一向在這裡文采風流 逍灑過人的狗兄 , 為何現在這麼不得人心???
. K  d( y# x* ?6 d想當年 , 狗兄以一已筆戰版主 , 小弟剛巧路過 , 竊笑一句 "狗兄命不久已" ,
& J0 j, P6 A; W9 w結果狗兄安而無事 , 反是小弟被扣數分 , 可謂瘀皮之極 ...
2 [$ ?1 U2 q* A. q" d$ ~* w6 l9 I
. _" D$ g! Q6 ^7 A" X. x( V" o何如今 .../ k: ]; O5 h. P+ Y: k+ O
我愛周澄 發表於 2010-9-9 06:11 PM
7 B( u- Q7 d' n3 k
5 A* s9 Y0 f" O8 u0 [
; |# @. g8 r' K1 C6 e 一向在這裡文采風流 逍灑過人的狗兄7 d) q* C1 X, l" _2 K. R
呢d只是你的個人想法而已
作者: mnbvc    時間: 2010-9-9 07:17 PM

+ `0 |" f# \$ A, g( ~
講自大 , 點可以唔講我甘國武3 ^; f4 q1 |$ H% `+ Y& w
我愛周澄 發表於 2010-9-9 06:51 PM
) i6 |* I+ P9 b! \2 L果然有水就抽
作者: mnbvc    時間: 2010-9-9 07:19 PM

奇怪 , 一向在這裡文采風流 逍灑過人的狗兄 , 為何現在這麼不得人心???0 S: U6 `- r) T" B6 h2 ?- n
想當年 , 狗兄以一筆戰版主 , 小弟剛巧路過小表演 + L' g# O6 b$ ^: @$ T' s9 i+ `
我愛周澄 發表於 2010-9-9 06:11 PM
0 m4 m0 b" J2 e又抽下水先
作者: 我愛周澄    時間: 2010-9-9 07:32 PM

" p. S& \$ U6 D: O( c
果然有水就抽4 c8 k1 ]; p- Y, O1 T0 T5 ~* A
mnbvc 發表於 2010-9-9 07:17 PM
0 a5 J  V  p1 A5 v- `2 a& b: w自己抽自己???
作者: jojojojoj    時間: 2010-9-9 07:55 PM

真係越睇越好笑,入鄉隨俗
. o* L6 \: j& v5 W7 y* B3 n2 D2 yWinters 發表於 2010-9-9 05:29 PM
# Q) j3 u. k: N* z# j0 b
9 _$ u. U1 L& l  K5 L! I  V5 C
" P, F( {6 z9 a/ ~- o! u
7 `0 {$ V# A* n$ W0 ?如果哩個POST有得評分的話, 我一定比滿分
作者: KNY    時間: 2010-9-9 08:01 PM

8 \7 o: `8 }2 z' w* n, S8 Z$ T9 q1 T: C

# Q, ^3 e+ q; ]7 N/ D, L1 v' D: l
3 r& m, {7 h6 n! j' ~如果哩個POST有得評分的話, 我一定比滿分& b! M; \* ^. `
jojojojoj 發表於 2010-9-9 07:55 PM
4 I  o1 @2 {( u# W
4 `, Y6 R4 a3 ?8 @) M, p* F' p
+ S+ h# {; u6 ~8 t8 Q
1 G" _6 |4 Y1 ~& X0 D6 F, b$ y3 ~8 U: y3 e3 v" A* L9 L- o
$ H0 `6 h% D6 f' j2 p7 ^+ E6 u9 u
我俾佢10個趣 ~   爆趣!!!  
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-9 08:39 PM

狗哥有D回塘…
作者: infjlam    時間: 2010-9-9 09:54 PM

1 c7 Z6 B0 K9 ]7 s) @
& j! @! U( N/ ]4 V/ K" M  @狗哥俾bwk0317hack左account呀
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-9 10:25 PM

睇嚟狗哥好似吾多精神,換轉以前怎會如此不敵?
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 10:59 PM

幾個鐘頭就引發出那麼多討論, 真係熱鬧! $ I9 [( z% k( Z0 e( h% J# y
3 N8 o4 `  X5 W& m9 i5 f
回狗哥今晨一句: 狗哥說"尊重不是用口說, 亦要看看本身有甚麼東西可讓別人尊重?"3 E* m% _3 F' d  W
但是不尊重別人的言詞, 其中一個途徑, 就是用口說出來......8 _, U" P7 S# T! J3 h+ S2 _2 G
即是說, 你不作聲, 別人不知你尊重與否...
& r$ Q$ }, A% @: ^7 P0 g" K" Y但是你一開口用一d侮辱性字眼, 就沒有尊重可言......
" h+ D/ f. u6 R# w& N" v
( [% t: Z" t4 p* o. x狗哥, 睇你言詞用字都係有文化有受過教育之人.....
6 ?  [: v( |8 Y& n但是連自己的國籍都唔敢講出來....
5 I, _. J2 O5 j# Z  b; F- A狗哥, 你離開過香港未呀? 用咩passport出入其他國家?
* c$ K) g2 T2 W2 F你有無試過同你父母詢問自己的國籍?
" B: r; f, X$ _) F你話"與共 產黨關係之密切, 無人及我"
6 R+ X* D7 t! v( q你係唔係真係住在中旅社附近? 定係在裕華打工? 仰或在香島 倍僑就讀?
作者: KNY    時間: 2010-9-9 11:07 PM

你話"與共 產黨關係之密切, 無人及我"! d" U+ R- i6 i1 Z7 j& W( \" B! S  i- E
你係唔係真係住在中旅社附近? 定係在裕華打工? 仰或在香島 倍僑就讀? ...
* }7 x! Y* d+ W2 }( A9 Rhamsubboy 發表於 2010-9-9 10:59 PM
. N) n) \. G; \: U$ j
9 \/ A" c4 {. Y) d( K! r會唔會係文匯報負責執字粒?      
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 11:13 PM

狗哥俾bwk0317hack左account呀5 ?, l2 i5 P) X. M3 A  ~
infjlam 發表於 2010-9-9 09:54 PM
# N: @# p& R0 b7 _; B/ K) X
% d; G! ~, E+ q) p, s. `
會唔會根本係同一人,..... 或者兄弟, 親戚, .... 更可能係有共同志向既情侶......
作者: Winters    時間: 2010-9-9 11:14 PM

睇嚟狗哥好似吾多精神,換轉以前怎會如此不敵?" k% F- q* z8 E7 e9 T( C
alan3015chan 發表於 2010-9-9 10:25 PM
9 l* P! @3 ]0 }早有不少先例
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-9 11:45 PM

狗哥一句(我不是中國人)搞到錯撚晒勒!
作者: Winters    時間: 2010-9-9 11:49 PM

狗哥一句(我不是中國人)搞到錯撚晒勒!! D. J& [7 ~% w. R8 g; i/ C4 m! x
alan3015chan 發表於 2010-9-9 11:45 PM
) N; `7 i% Y: V
我地無證據證明佢唔係中國人,可能佢唔當自己...呀唔係,係可能佢真係唔係中國人啦.
5 p. R5 m! ^1 `) `
$ s( A( _, |, _" v/ V' h可能啦.
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-9 11:51 PM

真高興, 想不到義和團竟然在這裡復活。 9 C# ?4 Q/ }  g1 E; s7 I
不過「扶清滅洋」的口號須要改一改, 稱作「扶共滅洋」!!! 3 ]5 l& K& j6 A  u
我終於感受到中國人民站起來的意思, 來吧, 將八國聯軍火燒圓明園的冤氣發洩在我身上吧!!! + h/ n  v% c. ~7 [
中國共 產黨今天有權有錢, 習慣看風駛悝的中國人, 立即狐假虎威, 群起向外國人宣視大中國主義?
$ u: i3 G* I: k; `5 U" I不過, 吹吹牛皮還可以, 若真的撞著洋人, 即變銀蠟鎗頭, 中看不中用!!!
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 11:53 PM

狗哥一句(我不是中國人)搞到錯撚晒勒!* j4 A; n6 k1 Z# Q2 Q
alan3015chan 發表於 2010-9-9 11:45 PM
& t2 M. i5 j, t" G% V( M
9 j( o7 U8 P9 T# ]1 ^' `4 G4 y
由主題 "冷血女孩扔狗落海" 引伸到
# o9 r8 y+ z% T* W( v狗哥一句(我不是中國人).... 真係妙!9 Z6 L  D* B" M9 s
: z( f" g: O5 b/ U: T3 c; S: Y

作者: KNY    時間: 2010-9-9 11:56 PM

! |7 b0 ]  P: ~6 ~! O- c9 X" v3 k; C7 `
由主題 "冷血女孩扔落海" 引伸到
9 r4 Q) }  g9 ?' u哥一句(我不是中國人).... 真係妙!7 w+ v0 b& `, Z0 Z  a

. s( w. j; z, T5 _# j
% W* r9 r* V5 y$ n) @2 Thamsubboy 發表於 2010-9-9 11:53 PM
- L, O! a/ O5 ?: K* s2 c, M
% i: n9 \3 o3 ^& s' v  y都係有個狗字   
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-9 11:58 PM

本帖最後由 hamsubboy 於 2010-9-10 12:00 AM 編輯 4 ]$ z' a, z& X- V3 H  @8 f2 _

$ j) S( E( k1 c7 f5 }" b" O8 l
真高興, 想不到義和團竟然在這裡復活。 & v7 a4 L7 |! b
不過「扶清滅洋」的口號須要改一改, 稱作「扶共滅洋」!!!
% N: z  ^% [$ r4 D我終於感受到中國人民站起來的意思, 來吧, 將八國聯軍火燒圓明園的冤氣發洩在我身上吧!!!
/ r) G* u0 p1 k5 e3 P8 ]6 y中國 ...
# w$ G. J, t) Z; C2 [0 t$ g0 I打狗棒 發表於 2010-9-9 11:51 PM
% }: i2 A6 y0 o  `. D9 ]8 x7 G
8 V. ^6 f! }* @' q; I1 {. i4 T" a
狗哥, 八國.....那麼.....你是代表那一國?6 N+ S5 O# W# G+ x. }0 Z* |
什麼passport u have?
作者: infjlam    時間: 2010-9-9 11:59 PM

) X: \$ s$ k; Y/ T% @/ f7 s/ s1 ~+ T* _
由主題 "冷血女孩扔狗落海" 引伸到% Y8 b! I# `$ {9 f- M2 S* Z, H* s
狗哥一句(我不是中國人).... 真係妙!
6 k/ v/ X& y: S  a$ S
+ g9 Y: ]7 G7 Q% N; ]
" y7 e+ Q2 G6 |  n$ lhamsubboy 發表於 2010-9-9 11:53 PM
: E& M, o9 o& x& s8 i  R; v6 e: V* e. M. x) `2 T+ Q
連義和團、什麼「扶共滅洋」都召喚出埋黎添呀  
& Y; ]( @1 I7 M( z: h/ z哀哉...
作者: KNY    時間: 2010-9-10 12:02 AM

我幾時都話 ~ 睇小羞表演 ~ 一定係外國馬戲團既小羞比中國人出色     
作者: Watchman    時間: 2010-9-10 12:12 AM

' C/ |, v- c8 H2 @8 |

) @# K+ G3 f- }! ?8 k連義和團、什麼「扶共滅洋」都召喚出埋黎添呀  
" A+ U. m; n: e  o5 t7 e; z0 z哀哉...& }, S: h: L& Q- I  w
infjlam 發表於 2010-9-9 11:59 PM
; z$ r- v, Y) u' Y" b( Q3 ^9 r# {: v6 M! W0 o

, K0 l' y" H9 | "吹水區"幾時變咗"講政治-強詞奪理區"
作者: hamsubboy    時間: 2010-9-10 12:14 AM

$ g; b/ t) ]3 S) ?3 P5 @' R% f
真高興, 想不到義和團竟然在這裡復活。
/ m/ f' \# p3 A! K) I0 k  M2 p不過「扶清滅洋」的口號須要改一改, 稱作「扶共滅洋」!!!
8 P& n% B& C. y我終於感受到中國人民站起來的意思, 來吧, 將八國聯軍火燒圓明園的冤氣發洩在我身上吧!!! 2 {9 W# P' v% E! U! B0 z
中國 ...! N5 E  s/ O) T1 d7 G# g  w
打狗棒 發表於 2010-9-9 11:51 PM
+ I7 g! B  q3 Z$ e5 `( B1 K7 P" R( @6 A( w% P  m) }% o
狗哥, 若真的撞著洋人, 洋人問你是什麼人? 你會點答?
. j7 @7 z* F, b( |- y$ x4 }4 I3 A2 Y) S* O/ s
......自己人.... "隔kee冷"..... the  jiu laan?
作者: KNY    時間: 2010-9-10 12:14 AM

7 ?: S9 ?0 s4 L8 w! A" n4 H/ F( s& |9 z
2 R  b0 @- ~0 f+ ?
"吹水區"幾時變咗"講政治-強詞奪理區"
& s, v% E7 d" A& ^8 q0 _Watchman 發表於 2010-9-10 12:12 AM
% Q3 n" _% [+ Q0 _9 D" U4 D
# u6 o  q1 C# n中國人同外國人既文化思想唔同   
作者: Watchman    時間: 2010-9-10 12:15 AM

) x, m. d% A1 x+ b1 a, Y
) R( Q0 p) O! B0 D) K0 ~: x中國人同外國人既文化思想唔同   
  E! {3 Q; Q2 Z/ n2 x* n% q$ \KNY 發表於 2010-9-10 12:14 AM
. R; F0 _+ u% T% U, C

1 E4 M+ }. H" ?  E* {: E6 r本版規則歡迎吹水,請注意全論壇禁談大陸政治主題違者禁言1月
作者: jojojojoj    時間: 2010-9-10 12:17 AM

1 o, P" A. W  j' p+ h7 x

0 t+ p" H1 U+ J% ]. X9 d % w% f+ o4 [8 ]! ?/ O5 O5 Z
"吹水區"幾時變咗"講政治-強詞奪理區"
7 s5 h4 M; w' l4 HWatchman 發表於 2010-9-10 12:12 AM
$ [8 O8 a  b' K

6 _# ~+ u! N6 d4 e5 E" l( D: s變左做"笑爆肚開心笑話區"就真, 係果版都搵唔到一個咁笑爆肚既post
9 d. L6 ~3 N4 g  d& R1 E" }
作者: KNY    時間: 2010-9-10 12:18 AM

, z( w6 V0 Y4 ?1 W7 e4 C7 ]# s5 |+ s, T4 T' t) X
本版規則歡迎吹水,請注意全論壇禁談大陸政治主題違者禁言1月。
, B' Y5 H5 T$ uWatchman 發表於 2010-9-10 12:15 AM
9 M  s$ i: }. S3 B# ^& N) n  y% J. N4 h: v3 C
我係新人唔知有呢條例 ~ 但點解我睇到不斷有好多同大陸政治有關既字句既呢???     
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-10 12:20 AM

狗哥,算吧啦你!
作者: KNY    時間: 2010-9-10 12:20 AM

3 z- w0 ]& u1 J- T" c8 l6 H4 ?' }0 w" _

' y1 o8 G6 K: R, a  @6 f變左做"笑爆肚開心笑話區"就真, 係果版都搵唔到一個咁笑爆肚既post$ v' ~! U( b" U7 \/ i5 t
! A& K3 _6 j* B! b5 {
jojojojoj 發表於 2010-9-10 12:17 AM
0 @! N9 ]1 ~: ~' c! j( g# {2 b
; Q7 b# Z" d7 x我諗起睇粵語殘片 ~ 胡楓同張英才專登講唔正d廣東話扮外國人 ~ 好惹笑   
作者: Watchman    時間: 2010-9-10 12:24 AM

7 c1 w- \" m4 v# W- s
% ]' Q- B( h$ c1 n3 }8 A
變左做"笑爆肚開心笑話區"就真, 係果版都搵唔到一個咁笑爆肚既post  ^9 v7 ]5 V$ d+ [

9 n" E% L* M. d, Njojojojoj 發表於 2010-9-10 12:17 AM
  D' H5 ^/ {7 J# C+ ^1 e
1 x' j: i2 N7 G. H* W5 G
咁都要有人肯硬著頭皮企出嚟講啲自以為好笑嘅爛gag先得' c3 t! @! @+ j( S8 D
叻人我就見得多,kai人我見得仲多
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-10 12:27 AM

85# Watchman 變成網上欺凌?
作者: 自由神    時間: 2010-9-10 12:33 AM

喂喂~做咩事做咩事!
" k6 Y/ I0 l8 m. `5 _做咩講講下狗仔變左講狗哥!  T6 o  \6 k. j  `

' B$ I, h6 W& ]1 ]9 x; _' m5 g) i6 n大家唔準惡言相向嫁!唔準人身攻擊嫁下!
作者: Watchman    時間: 2010-9-10 12:33 AM

85# Watchman 變成網上欺凌?
0 Q1 q# G! p9 E; h" p8 m6 |) Ealan3015chan 發表於 2010-9-10 12:27 AM
6 J3 l/ [, j+ D0 {
' t8 ~3 r1 b& `  N
明眼人由一開始就睇到"阿邊個"欺凌"邊個"
作者: KNY    時間: 2010-9-10 12:34 AM

85# Watchman 變成網上欺凌?2 z, x5 S% q& w0 Z9 s% ~9 W7 l) j
alan3015chan 發表於 2010-9-10 12:27 AM
4 T- S3 h  w" P' k- o  b3 n2 y7 {  {& Z% K! A# e3 O+ i
雞巴男定賜座男???   
作者: KNY    時間: 2010-9-10 12:36 AM

喂喂~做咩事做咩事!* x5 J5 Y& Q- W1 j3 Z- a! G
做咩講講下狗仔變左講狗哥!
. E, }8 a0 n3 h6 v' o% z: k4 z9 G7 b0 I4 `5 e( e
大家唔準惡言相向嫁!唔準人身攻擊嫁下!
% g% s6 G8 J: p% e6 Y' u5 P& f自由神 發表於 2010-9-10 12:33 AM
$ \/ D# M+ Y  t; d: o+ ?7 I

! j) w. Z2 Q1 ~) l) _咁請問以下呢段算唔算呀?
) _1 r2 s1 w) n4 N7 ?& x
2 B. A: j& C6 n3 M' d& o, V0 K, P+ I
你條粉腸打壞唔夠人講就即刻人身攻擊?7 B9 K, [% P. g, @( O/ e
你老豆老母冇教你做人要講禮貌咩? / r* V# O$ d) l" R7 [7 w5 }
& G. m& e& g+ F, y6 `中國人就係有你d咁嘅人, 所以一路俾人睇唔起,
8 y$ K. @; `9 U0 Y4 P6 o- S4 l' U乖啦, 你老母臭......揍大你好辛苦, 唔好影衰佢, 知冇?
. [- m+ t7 N; F5 [

作者: jojojojoj    時間: 2010-9-10 12:37 AM

0 R+ M. Q) ]" B; u* ^
2 z9 l: h7 }! l% l1 w' J6 i
雞巴男定賜座男???    % J  n3 v7 t6 t
KNY 發表於 2010-9-10 12:34 AM
. x7 Y5 M- I0 C3 y' V
, P9 G! r7 i' G6 t8 w外國男
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-10 12:38 AM

喂喂~做咩事做咩事!
8 Z2 H; K, v' e" M6 X* C做咩講講下狗仔變左講狗哥!
6 B; M$ l8 U- ^+ P$ Q3 G7 X
# A9 i: u& b# o大家唔準惡言相向嫁!唔準人身攻擊嫁下!7 w8 }9 ]  i$ m; [' v/ i; y
自由神 發表於 2010-9-10 12:33 AM
如果我惡言相向應該好撚大單吓!
作者: KNY    時間: 2010-9-10 12:42 AM

8 @7 j; B2 }1 ^% A
! }& V3 E1 B2 {, U+ s; T
外國男  {2 `; V- H% u* x: \: |
jojojojoj 發表於 2010-9-10 12:37 AM
8 g! T5 p5 B$ v  e# C
- e& b9 z9 i6 G9 W2 Q0 h( ]盧旺達定埃塞俄比亞?
作者: infjlam    時間: 2010-9-10 12:45 AM

呢鋪我都唔知點形容...
! h3 I/ `+ w$ v7 H1 C4 ~) E對狗哥o既說話有D失望0 A7 F% i: q3 N7 ^9 o
但又真係勁爆笑( T+ T( C. u" o7 o* P7 b" o
一時間,令大家哭笑不得...
作者: Watchman    時間: 2010-9-10 12:45 AM

喂喂~做咩事做咩事!
9 c, j' O& ~: m& T& b; U做咩講講下狗仔變左講狗哥!
6 C7 O2 y2 {( B$ l8 h' y0 [" z" i3 d# |! T; n+ _( v4 w/ F
大家唔準惡言相向嫁!唔準人身攻擊嫁下!* R& H0 _: k- y6 u
自由神 發表於 2010-9-10 12:33 AM
, Y$ Z& b( W3 m7 x7 X' G; t8 M
* S7 U! d8 D& `5 S
公道自在人心
4 ^- y1 v0 i7 a( \/ ?  X3 X  X! V邊個妖言惑眾
( D! N8 ?+ V5 I( r8 A! x# t6 p. Q邊個強詞奪理" v: G0 `) r$ Q
& @5 G' {% r; L6 e2 K
路人皆見& ~) x. ^% f5 h$ w0 X1 `; N
! W# b8 P* V( ~
本人路見不平
# k# e' R8 \% P4 x; A恕我好事多為6 }$ M% p4 P4 s1 E! Z# e8 y
收嘴
作者: Watchman    時間: 2010-9-10 12:53 AM

0 X7 X. a1 u/ i! o

7 X& \  w. X1 g+ A1 D咁請問以下呢段算唔算呀?5 B5 I9 G; o' i# I2 i" k( B; m
/ {( {. p8 ~5 s4 f
你條粉腸打壞唔夠人講就即刻人身攻擊?
1 A) ?' X* [6 }) t, E+ n- X* W你老豆老母冇教你做人要講禮貌咩? / r* V# O$ d) l" R7 [7 w5 }, Y0 w9 s. ~5 e5 W
中國人就係有你d咁嘅人, 所以一路俾人睇唔起,( V# y/ R: s, t( |; I' A8 y7 a/ t
乖啦, 你老母臭......揍大你好辛苦, ...
9 W6 r% n; g1 s* NKNY 發表於 2010-9-10 12:36 AM
) b1 t) L/ |2 F9 B: U  S1 p. }5 R) p. c, S7 M
) I1 A2 h- F: }) u. a& z
你呢啲算什麼
% v# l. I% Q: r; j- ]6 T/ v" I1 {. m: a( x5 `. ]. F$ H0 n
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=235268&page=2#pid3481481
3 }8 C4 Z( N$ R  H, q7 e中國就係有太多好似你d咁嘅人, 出事後仲要假道學懶理性, 講埋d乜9影響香港聲譽嘅廢話;8 w2 ]9 a6 L9 k( Z# @7 b! Y" U
, h% M+ K! L$ Y" \& a早十幾年, 韓國日日示威, 日日擲氣油彈, 又唔見有人話影響韓國聲譽?
& ?: ?, @( I- g2 N2 Q' {/ e( E% E) x* G! B+ D( Z對付不公義的人和事, 理性的表達不滿永遠是無法成功, 適當的以暴易暴是在所難免;$ ?9 R. n; g" V, u8 u/ L: o; Z+ W7 `9 g& p* ~+ L# d6 n$ A$ I
當年的漢奸汪精衛都主張以理性方式跟侵略中國的日本人合作, 你係咪覺得佢做得啱? & y4 t" v3 g7 ?  ^) ?8 t+ r; r- ]* Q1 S
你問我點解唔去搞? 你都戇尻, 孫中山搞革命都唔會自己一個人啦;# F0 r- g' {3 @4 \, n) n  B2 `/ C
, |- K% R! o1 J# ^& g9 I當自己處身一個當示威遊行為娛樂節目的社會中, 我一個人又可以做到乜?/ [# @* |  C: H7 ?. D! q
1 ^9 K0 a2 T% Q8 H8 `% F5 c
$ c# x- S2 k- }8 p7 G. c
呢啲咁金句嘅說話,稍為有點人性都講唔出
作者: jojojojoj    時間: 2010-9-10 12:58 AM

2 V' @4 C; Q1 u8 d2 b! ]$ f
$ {" ~' V( W( y- v/ J) m
盧旺達定埃塞俄比亞?
, Q5 o4 D% f" w6 ]- v- n# iKNY 發表於 2010-9-10 12:42 AM
1 h" l& [1 \1 u6 m( l. \& v
% E- n" N( m" G# I7 V
總之唔係中國
作者: KNY    時間: 2010-9-10 01:00 AM

8 {9 B& T' N$ o& b8 i( b: ]4 z9 g) @7 U
總之唔係中國( K# S) ^! [5 U+ G2 g: e
jojojojoj 發表於 2010-9-10 12:58 AM
+ Y' Z+ \7 R3 D) g5 g
; D) O( ]6 M. k- z, j
慶幸慶幸   
作者: alan3015chan    時間: 2010-9-10 01:03 AM

呢鋪我都唔知點形容...9 @5 _* V, q% U1 Z
對狗哥o既說話有D失望
& H- r- N9 K0 k( t但又真係勁爆笑3 s* ^; b0 S( G/ }
一時間,令大家哭笑不得...1 y' a$ P3 V+ Q' C
infjlam 發表於 2010-9-10 12:45 AM
走火入魔了?
作者: KNY    時間: 2010-9-10 01:10 AM

" T# i9 K  V# J8 k. h: G4 k
: r+ q3 @0 v/ e- @2 j  `
5 a' ^5 F$ ]" |, w你呢啲算什麼 ! C+ S: d: Z$ x5 f# K3 k6 X
9 F$ o8 K  B9 p) ?" O3 H
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=235268&page=2#pid3481481
5 Q; L, d' w/ Q中國就係有太多好似你d咁嘅人, 出事後仲要假道學懶理性, 講埋d乜9影響香港聲譽嘅廢話;8 w2 ]9 a6 L9 k( Z# @7 b! Y ...
; ~5 ?. w' Y2 @; \  b- ?  X5 h* YWatchman 發表於 2010-9-10 12:53 AM
- W/ E1 R8 e+ F# w, C3 G5 }5 U* @# T0 n& H
d外國人認真冇教養

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0