標題: [Rap新歌]小明上廣州 - 李家仁 [打印本頁]

作者: tlkwan    時間: 2010-12-10 12:32 PM     標題: [Rap新歌]小明上廣州 - 李家仁

[Rap新歌]小明上廣州 - 李家仁

[youtube3]V0I3t3ss0_0&feature=[/youtube3]

小明上廣州
曲/詞 : 韋然  
Rap詞 : 韋然 (李家仁潤飾)
編曲、製作、和唱 : 何沛澄(Youtube: puichingho)
唱 : 李家仁
監製 : 韋然

歌詞:

小明上廣州 探親友樂同遊小明問阿媽 "買乜嘢俾親戚好友!"小明上廣州 搭高鐵樂悠悠飛馳越秀山 "家陣廣州乜都有"#廣州話的確最妙 棧鬼兼得意煲個冬瓜猛咁o趙 你我哈哈笑珠江旭光接亞運 食在廣州正沙面西關說故事 嘆吓真寫意咯一蚊一隻龜 一蚊一隻雞你話龜貴定雞貴 其實乜嘢都冇問題做人最緊要心足 千祈唔好咁虛偽你好我好大家好我幫你 你幫我 實唔驚冇計兄弟手足要和睦 鄰里互助互包容一齊o黎開心唱隻歌仔呢個世界冇閉翳Repeat*#去實驗室禁緊急制 做人做事點可以亂黎以前就話行路上廣州 而家上落快過鬼直通車啜聲就到 將來高鐵快得重巴閉省港澳其實都係一家人 樹同根, 水同源飲下早茶, 唱隻歌仔 唔做河蟹打橫o黎 Repeat#小明上廣州 探親友樂同遊開懷在唱歌 "家陣廣州乜都有"
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-10 03:11 PM

搭高鐵樂悠悠?
作者: kakeidevil    時間: 2010-12-11 09:18 PM

原來佢先係MC仁
作者: arlesonson    時間: 2010-12-12 02:08 AM

MC仁
作者: aiwade456    時間: 2010-12-28 07:10 PM

MC仁
作者: ds060207    時間: 2010-12-30 05:56 AM

........
作者: tonyma3729    時間: 2010-12-30 12:00 PM

超 洗 腦 = =
作者: hong719    時間: 2010-12-31 11:38 PM

真係笑鬼死~~~ lol
作者: everett    時間: 2011-2-4 03:20 PM

笑點十足

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0