標題: 騙子足球 [打印本頁]

作者: 屎勇    時間: 2011-4-28 05:20 PM     標題: 騙子足球

咁樣嬴得光彩咩

[youtube]1-OMZyuFEOw[/youtube]

[youtube]ygmGIFz_EP0[/youtube]
作者: Shaqleung    時間: 2011-4-28 10:44 PM

不如大家睇下前果兩場,pepe,arbeloa,carvalho點樣打摔角,抽水,差唔多連一張牌都冇事.

pepe踩人,arbeloa直情踩adriano重要部位,carvalho踩完pique再扮受傷.咁我想問,皇馬有咩資格話人?

應該俾番阿仙奴熱刺入四強再爭啦.
作者: 自由神    時間: 2011-4-28 11:03 PM

巴塞球員戲份係重,唔要得。
但呢球唔紅唔得,佢有心收山
呢个世界唔係有人斷腳先要趕出場
正如世上只有"謀殺"無"殺死"
動機決定罪名
作者: 屎勇    時間: 2011-4-28 11:41 PM

動機決定罪名
自由神 發表於 2011-4-28 11:03 PM
咁你點睇呢球??
踢中哂牌都冇張??
踢唔中就紅出場
[youtube]VwPQ0fInwx8[/youtube]
作者: 屎勇    時間: 2011-4-29 12:05 AM

關於佩佩在歐冠半決賽首回合對陣巴塞羅那的比賽裡領到的紅牌,人們已經討論了很多,也寫了很多文章,但一個鏡頭勝過千言萬語,皇馬電視台找到的鏡頭顯示佩佩只碰到了皮球。當時比賽還剩30分钟,在佩佩和阿爾維斯的一次拼搶中,裁判直接向葡萄牙人出示了紅牌。但是電視鏡頭卻顯示皇馬球員是被冤枉的,他的腳並沒有碰到對手。後來的事情已經廣為人知。阿爾維斯痛苦地在地上翻滾,並被擔架抬下了場。德國主裁斯塔克在和邊裁商議後,向佩佩出示了紅牌。看到裁判做出這個決定後,邊線處的阿爾維斯立刻跳起來回到球場繼續投入比賽。

視頻地址:http://bbs.rmfans.cn/thread-160817-1-1.html

然而這並非本場比賽唯一有爭議的判罰。阿貝羅阿和佩德羅卷入了另一起事件。那是上半時第39分钟,皇馬後衛卡住了巴塞羅那球員的行進路線。兩人在身體接觸的過程中肩部相撞,並沒有任何侵略性的動作。可是加泰羅尼亞前鋒應聲捂臉倒地,整個巴塞羅那的替補席都站起來抗議。

丑陋的行為還在繼續。5分钟後,馬塞洛和布斯克茨之間又發生了相同的事。又是雙方拼搶,又是巴塞羅那球員倒在了地上。這一次不是阿爾維斯,而是布斯克茨。虛假的動作讓巴西邊後衛很驚訝。這是反體育精神的行為,全世界都通過電視機看到了這一幕幕畫面。

世界體壇發出抗議

眾多體壇人士都提到了巴塞羅那球員的行為。曼聯後衛裡奧·費迪南德在Twitter上說:“這樣的假摔太令人尴尬了。當佩德羅自己看到這些重播畫面時,你覺得他會想‘我在干什麼!?’嗎。橄榄球運動員會輕視足球運動員的。”英國國腳還談到了佩佩的那張紅牌:“如果你們看到我被擔架抬下場之後又活蹦亂跳地回到球場上繼續比賽,那我允許你們任何人來雙腳飛鏟我。”

費迪南德的隊友邁克爾·歐文也在Twitter上指出了阿爾維斯的行為:“阿爾維斯的行為令人不喜,但巴塞羅那球迷會為他們的行為感到高興。”

除了足球運動員,高爾夫選手麥克羅伊和美式橄榄球運動員奧喬辛科也談到了這場比賽:“達尼·阿爾維斯,你是個恥辱。我簡直無法相信他們因此將佩佩紅牌罰下。”

http://www.rmfans.cn/news/2011-04-28/8830.html

作者: R-Star    時間: 2011-4-29 12:06 AM

動機決定罪名
自由神 發表於 2011-4-28 11:03 PM
依腳係危險動作, 紅牌可圈可點, 可俾可唔俾

但踢唔中都要俾咁大反應有d唔要得
另外我睇過report(mourinho press conference), 佢話球證本身係吹左alves犯規, 點知見佢咁既反應先轉左吹pepe紅牌!

再講上一場, arbeloa o個球係抽水定唔小心step on villa好難判斷, 但我唔覺得有step on到(就算掂倒都應該冇乜力), 但villa個反應又係... 唉...
作者: 自由神    時間: 2011-4-29 12:07 AM

咁你點睇呢球??
踢中哂牌都冇張??
踢唔中就紅出場
VwPQ0fInwx8
屎勇 發表於 2011-4-28 11:41 PM
首先,我無講過pepe踢唔中
第二,我唔會認同只要有一个殺左人既罪犯被判無罪,等同其它人從此可以大條道理去殺人既邏輯
作者: 自由神    時間: 2011-4-29 12:12 AM

依腳係危險動作, 紅牌可圈可點, 可俾可唔俾

但踢唔中都要俾咁大反應有d唔要得
另外我睇過report(mourinho press conference), 佢話球證本身係吹左alves犯規, 點知見佢咁既反應先轉左吹pepe紅牌!

再講上一場, arbe ...
R-Star 發表於 2011-4-29 12:06 AM
係呀,我認同巴塞班友反應超誇
但皇馬班友又唔知做咩,對親巴塞都踢dirty football,,,
作者: 屎勇    時間: 2011-4-29 12:24 AM

艾迪巴約:巴塞球員掂掂就哭
艾迪巴約認為比比的犯規「罪不至紅」……

今晨的歐聯準決賽中,皇家馬德里主場0-2負於宿敵巴塞隆拿,出線前景不容樂觀。
本來場面比較均衡,但比比鞋底踩中丹尼爾被罰離場後,巴塞隆拿成功抓住人數上的優勢由美斯連入兩球,為晉級決賽打下堅實基礎。

皇馬前鋒艾迪巴約對球證的判罰相當不滿,賽後接受採訪時他表示:「短短幾天內三度對陣巴塞隆拿,而且每次都是十人應戰,這是我難以置信的。或者比比那次的確是個犯規,但我不覺得應該領紅,這令我們變得很艱難。」

「不過我們的信念仍然高漲,我們相信自己可以在魯營球場獲勝。」

此外,這位曼城借將也批評巴塞隆拿球員太過矯揉造作,經常用誇張的表情來引誘球證判罰對手。
「足球是男人的比賽,當你對陣巴塞隆拿,你每次碰到他們的球員後,他們就會在地上滾來滾去,像一個嬰兒那樣哭。每個五十五十的搶球機會,你碰到他們後,他們都會倒在地上,雙手捂著臉部,然後他們的主帥、球迷都一起哭了。」

「不要誤會,巴塞隆拿的確是一支出色的球隊,但他們必須停止這種行為。」
作者: Shaqleung    時間: 2011-4-29 04:37 AM

[youtube]M7KH4V5cpnk[/youtube]

此為西班牙盃決賽片段.

arbeloa有冇踩,大家自行判斷.

pepe呢場應否紅牌,可從犯規數字及嚴重性判決.

xabi alonso拉iniesta,又應否紅牌.

如果皇馬係打少三個,會唔會都係贏一球?
作者: Shaqleung    時間: 2011-4-29 04:56 AM

大家都好輕易咁樣可以係網上搵到一大堆針對巴塞既video,冇人會搵下皇馬.留意之前果個video,卡華奴踩完pique,佢碌地,球證仲吹埋pique犯規.

試問上場巴塞絕無得到半點好處下輸左,有冇咁樣去鬧球證,鬧對方?皆因佢地知道佢地做左同樣既野,不能夠有口話人冇口話自己.

我唔同意巴塞既行為,雖然某程度上亦都因為球證懦弱,縱容犯規,所以巴塞覺得咁做先可以引起球證注意.但係皇馬亦都冇理由係度話人地既球員,皆因佢地都有一整隊騙子球員.有睇過carvalho,arbeloa同c ronaldo踢波既,冇理由唔知我講緊咩.

係,我係巴塞迷,我鐘意佢地既華麗足球.鐘意足球既,都會鐘意睇佢地踢波.但係不君子或者冇體育精神的確不值得嘉許.摩連奴講得啱.上年巴塞贏波係靠球證四強幫手.今年亦都可能有d係.但係觀乎皇馬係呢三場,有邊場佢地係踢緊"足球"?佢地無能力咩?咁聯賽大勝華倫呢? 個人認為,只係摩連奴對呢班球員可以贏到巴塞無信心.所以只可以用dirty football去抗衡.

所以對我唻講,最公平都係熱刺同阿仙奴係四強爭.
作者: 屎勇    時間: 2011-4-29 01:14 PM

作者: 屎勇    時間: 2011-4-29 01:28 PM

大家都好輕易咁樣可以係網上搵到一大堆針對巴塞既video,冇人會搵下皇馬.留意之前果個video,卡華奴踩完pique,佢碌地,球證仲吹埋pique犯規.

試問上場巴塞絕無得到半點好處下輸左,有冇咁樣去鬧球證,鬧對方?皆因佢地知 ...
Shaqleung 發表於 2011-4-29 04:56 AM
c7都係插水博下12碼
但成班巴塞球員係掂下就訓低博趕人地出場
下次會唔會望下就話強姦呀
幾時球場變左片場架
最睇唔過眼就係自己友插水仲要成班一齊圍球證
你覺得光彩既咪繼續講落去咯
作者: Shaqleung    時間: 2011-4-29 02:09 PM

正如我講,我唔同意daniel alves同busquets既行為.我好佩服messi對親皇馬俾人當沙包咁踢都仲忍到唔打人.至如villa,其實慢鏡都好容易見到arbeloa真係有踩落去.至於你話佢即刻起到身.起到身唔代表唔痛既.zabaleta對曼聯俾scholes界開隻腳都踢到,係真係佢捱得.

咁其實c7下下插水係度張開雙手,係咪博球證吹,博球證俾牌? arbeloa咁樣踩人, 踩重要部位, pepe野野都咁樣踩腳腕,係唔係想傷人?

之但係根本個問題就係大家都贏得唔光采.無論messi入球波幾靚,大家都會覺得巴塞球員冇品.又或者俾皇馬贏到,d人又會話佢地踢dirty football, 想收人山. 講到尾,兩隊球員同教練都冇資格去指責對手.

個人作為巴塞迷,或多或少當然係維護愛隊.睇緊呢幾場波,有時覺得賽後大家都針對巴塞,其實有d唔係好公平. 好似人地話busquets踩xabi冇事,同一場其實pepe踩messi,都冇事.不過大家就會將後者完全掩飾. 不過維護還維護,我最唔開心既反而係佢地兩隊將國家打吡變成刺激而不好看既足球,甚至乎係醜陋及可笑的. 呢樣先係我最心痛的.

皇馬,如果真係仲想贏,希望下場作客可以睇到佢地堂堂正正咁樣去進攻,踢番佢地既風格出唻.至少大家有好波睇.
作者: 屎勇    時間: 2011-4-29 08:07 PM

作者: 屎勇    時間: 2011-4-29 08:29 PM

咁以巴迷角度係唔係全個英超+意甲都係暴力足球??
我唔係贊成故意傷人
pepe個d動作係有d唔要得
但係好反感係又話唔係又話人暴力
仲要話足人成隊都係
你係咪第一日睇波?
你睇100場波pepe果下入邊會出現過幾多次??

巴迷經常標籤皇馬為暴力足球
點解剩係話皇馬係非常暴力?
歐聯個日巴塞犯規更多!!
皇馬既犯規就叫惡性犯規??
巴塞果d 就叫正常犯規??
成日講到人地就係暴力足球
再用黎將自己既演技足球合理化
唔好下下講到巴塞係技術型就一定唔會暴力犯規啦
你估佢地平時o個o的小動作野少呀

messi受傷就=對方暴力??
d擦鞋仔咪講埋哂d如果比比踢中alves可能斷腳既野
你咁假設法,你話佢死左都得嫁啦
我都可以話如果踢中既話比比都會斷腳啦
而家事實係踢唔中alves扮野

如果話危險動作係任何足球賽事都係0容忍
咁點解巴斯基斯收山腳又可以容忍呢
係咪雙重標準??
點解巴塞歐聯成日都有得益??

dirty football都起碼明刀明槍
仲有球證即時作判決
好過一啲懶清高既球隊
真小人與偽君子之分別
作者: Shaqleung    時間: 2011-4-30 12:47 AM

咁以巴迷角度係唔係全個英超+意甲都係暴力足球??
我唔係贊成故意傷人
pepe個d動作係有d唔要得
但係好反感係又話唔係又話人暴力
仲要話足人成隊都係
你係咪第一日睇波?
你睇100場波pepe果下入邊會出現過幾多次??

巴 ...
屎勇 發表於 2011-4-29 08:29 PM
Busquets 果腳並非歐聯的,所以無雙重標準,皆因pepe果場既收山腳都無俾牌.

pepe係一個點樣既球員,我諗皇馬迷會清楚d. 我既睇法,佢係勇悍同茅之間.我知道佢每一腳都唔係有心收人山,正如每一個皇馬球員都唔係有心想咁做,只係做得過左火. (俾起roy keane)

一個球迷角度,有時睇野都需要持平d. 我都唔鐘意皇馬d球員某d行為,之但係alves同busquets的而且確係唔抵幫. 我個人只係認為,一眾皇馬迷係發洩既同時,其實都應該睇睇自己隊既球員做左d咩.

adebayor出唻話唔明點解場場對巴塞都有人俾人趕出場, 極幼稚既講法. 除左pepe之外,今季之前果四場,有邊個夠膽講係俾錯紅牌?

將一d小事發大唻講係唔好,將一d大事講到好唔嚴重亦都唔合理.

成件事我只係覺得,球員唔尊重足球,球迷並不理智.
作者: 小小康    時間: 2011-4-30 01:13 AM

M7KH4V5cpnk

此為西班牙盃決賽片段.

arbeloa有冇踩,大家自行判斷.

pepe呢場應否紅牌,可從犯規數字及嚴重性判決.

xabi alonso拉iniesta,又應否紅牌.

如果皇馬係打少三個,會唔會都係贏一球? ...
Shaqleung 發表於 2011-4-29 04:37 AM
咁都得
作者: shehboy    時間: 2011-4-30 05:58 AM

pepe出腳果下係向住個波,臨尾亦無加力或第高腳,反而似想收油多啲, 但都中腳.
所以,黃牌應該,紅牌唔應該.
作者: 屎勇    時間: 2011-4-30 01:32 PM

Busquets 果腳並非歐聯的,所以無雙重標準,皆因pepe果場既收山腳都無俾牌.

pepe係一個點樣既球員,我諗皇馬迷會清楚d. 我既睇法,佢係勇悍同茅之間.我知道佢每一腳都唔係有心收人山,正如每一個皇馬球員都唔係有心想 ...
Shaqleung 發表於 2011-4-30 12:47 AM
Busquets 果腳並非歐聯的,所以無雙重標準
咁都講得出
盲迷呀

我唔係皇馬迷
我只係想睇一場好波
點知淨係見到有班女人掂下都訓低嗌非禮

你係咪少睇英超呀??
何況呢場係國家打批,打勇d好正常,咁唔撞得不如打兵乓球拉
學咩人踢波
下下訓低你似咩樣
身為一支好球隊,點解變成小丑俱樂部
細哨時期唔會一場波大半時間都係掩面同碌地
連唔係fans都會欣賞
作為球迷都係想睇一場好波而唔係想睇雜耍

點解要做戲??
作者: Shaqleung    時間: 2011-4-30 02:49 PM

Busquets果腳我都覺得要俾牌.但係兩場波黎架wor,好難話球證雙重標準架話.....我個point係,西班牙盃,pepe個鞋底都踩過人,咁球證兩邊都唔俾,都冇野好講.

再者,論做戲,兩邊都有啦.係球迷都知道兩隊都係一擔擔.

好似你一樣,我都係想睇場好波.我都好失望兩隊踢到咁.你講得啱,細哨以前踢既時候點會咁? 至少果時係真係精彩既鬥攻戰.

國家打吡梗係打甩脾,但係唔係搞到要打人咁大鑊既. 其實有時我都唔明,兩隊d球員咁frd,點解落到場,真係踢到好似同佢前世有仇咁.
作者: LOFREE    時間: 2011-4-30 08:24 PM

真小人與偽君子咪又係同一個LEVEL.. -.- 一樣甘衰..有咩分別..咪又係壞人..唔好將D兩樣野講到分別好大-.- 皇馬D後衛不嬲都出名DIRTY FOOTBALL, 馬些路, 拉莫斯, 艾比路亞陰招多,比比更加唔駛講, 皇馬後衛入面踢得比較乾淨GA得艾比奧爾, 巴塞扮野都唔要得, 艾維斯同布斯基斯不嬲都係影帝, 呢場波兩隊都甘衰, 你唔需要特別放大巴塞今場GA不是呀~.~  而且呢場波根本就無觀賞GA價值,唔單止係比比OUT左之後GA事..係因為呢場波由一開次就已經無戰術可言..
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 08:44 AM

插水合理化??
夠瓜菜做戲darty?
皇馬既緊迫,有冇真係去傷人??
就算比比red card果下都中晒波...
比比個意圖咪踢波...你睇唔到咩??
大家55波.中晒波又唔啱...
波都唔俾人踢呀??
唔怪得瓜菜係地上最強啦...

同埋比比係踢唔中丹尼爾.又做咩係地上面碌黎碌去呢??
皇馬打少個原因係人地真係矛...定係瓜菜9....唔搭8呀?
自己插水仲嘈球證唔俾牌....我係你大佬咁好演技就去拍戲算拉,都唔知醜既
哥帥又唔係d咩野斯文人
馬些路果d成野踩落去...果下有冇心都話唔埋...
不過我一定知
瓜菜人有心插水做戲...
掂一掂膊頭就訓低
碌地呻吟喪叫...
掂唔到又碌...撞到個頭就捉住隻腳...勁到呢...
係咪瓜菜人唔理人地冇暴力都驚定先,插定水先呀...
定係有被迫害症?

一隊壓迫盯死對方球員
對方一拎波緊係俾人釘俾人搶咁叫矛?
踢波有碰撞一定架拉
定巴塞班影星身價高技術好演技好
俾人掂一掂就訓低撞一撞就呢度痛個度痛,呢d人真係踢緊波?

有小小身體接觸就話人暴力...
瓜菜不如選擇去打乒乓波,排球,網球....
收山腳果D危險動作你就話人矛姐...
逼得緊D都唔得...俾你踢晒佢啦好冇...演技最強...

你係咪覺得英超既緊逼唔可以用黎對瓜菜???
一緊逼瓜菜既人就係矛...
掂下D手手腳腳就係侵犯,
得下身位,唔夠人撞又係矛...
瓜菜
係就轉去泰國打排球吧啦

[youtube]ygmGIFz_EP0[/youtube]
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 09:06 AM

我不嬲都對兩隊既都感覺冇乜好野...
不過真係未見過D咁冇品既球隊先出聲!!
皇馬既犯規,我真係覺得係球場上可以接受,
起碼唔係收山腳,唔係蓄意打人,唔係挑釁對手呢D冇品行為
但係瓜菜就掂一掂就跌,真係太冇品...
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 09:45 AM

老實講句
瓜菜唔做戲又嬴既所有人都會服
論實力大家都知道
瓜菜係高過皇馬
地上最強呢個名實屬當之無愧
但既然係地上最強
又何需做戲呢?
今次瓜菜就做左連巴西都做唔到既野
就係全世界球迷一齊同化(除左瓜迷)
可想而知今次瓜菜有幾討厭
作者: 自由神    時間: 2011-5-1 11:02 AM

我不嬲都對兩隊既都感覺冇乜好野...
不過真係未見過D咁冇品既球隊先出聲!!
皇馬既犯規,我真係覺得係球場上可以接受,
起碼唔係收山腳,唔係蓄意打人,唔係挑釁對手呢D冇品行為
但係瓜菜就掂一掂就跌,真係太冇品... ...
屎勇 發表於 2011-5-1 09:06 AM
OK
作者: Shaqleung    時間: 2011-5-1 02:46 PM

咁我諗第二回合你都係唔好睇啦."瓜菜"都係會繼續如你所言做埋場戲入決賽.而如果皇馬有幸反勝,佢地亦都一樣只會做戲咁樣拖到完場.

自問跟波都跟得幾足,屎勇兄對"瓜菜"既不屑,其實皇馬都係咁. 應該咁講,我諗西甲過半數球員都有呢個嗜好. 不過全世界焦點既呢場波,大家硬要將"瓜菜"既野放大,都冇得好講. 正如群眾能夠漠視係呢三場波都應該至少拎張黃牌既pepe.

我唔係打得勇d就唔得.好多犯規我都覺得球場常見.好似你話,大家睇英超都知,埋身肉博都好正常 (皮開肉綻都有). 不過我個人覺得有幾下皇馬就唔係好抵幫.

我咁用心回應屎勇兄, 都係想話你知,其實件事唔係傳媒或者群眾渲染得咁一面倒. 根本上就係兩隊都唔啱,而唔係屎勇兄或者摩連奴所言,球證偏幫.
作者: Shaqleung    時間: 2011-5-1 02:48 PM

講起丹尼爾碌地,唔知屎勇兄對於係西班牙盃,卡華奴係加時下半場補時階段,佢解圍之後,踩中pique,跟住再碌地嗌犯規......有冇印象? 唔知你又點睇呢?
作者: LOFREE    時間: 2011-5-1 03:46 PM

對你黎講可能兩隊有分別..但對我黎講..D兩隊一D分別都無..都係甘衰..
作者: LOFREE    時間: 2011-5-1 03:49 PM

23# 屎勇
無人提過插水合理化WOR..-.- 只不過唔需要放大巴塞GA錯..唔通皇馬無做過 ? 陰招咪一樣多 ..只不過大家今次甘嬲係因為艾維斯GA做戲而令巴塞今次贏波..所以大家放大黎講GA者..如果係黃而唔係紅..件事唔會攪甘大..呢場波只不過係皇馬陰招多..巴塞插水多..你又何必要針對巴塞GA錯呢..呢場波好明顯雙放都有錯..係甘岩俾巴塞拎到著數..皇馬無者..
作者: Shaqleung    時間: 2011-5-1 03:51 PM

對你黎講可能兩隊有分別..但對我黎講..D兩隊一D分別都無..都係甘衰..
LOFREE 發表於 2011-5-1 03:46 PM
同意
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 04:49 PM

OK
自由神 發表於 2011-5-1 11:02 AM
笑乜春呀你
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 04:51 PM

比比動作咁大, 俾紅唔出奇
但係做戲呢一下就唔好
若然果下真係中到應, 成個180度轉身飛起的話
理論上無可能咁快起得番身, 仲可以繼續跑
呢下絕對應過之後villa果一腳

反對暴力足球, 更反對奧斯卡足球~
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 04:53 PM

巴塞個人技術默契控制比賽節奏等能力不用懷疑
有必要用旁門左道嗎?
盲目既支持者
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 04:54 PM

控球時間長上腳多就預左比人踢
去街場踢波都係咁嫁啦
硬淨,過勇攔截
對住美斯如果唔咁咪好似第二球話過就過
但重點得一個
就係做戲太肉酸
根本冇任何理由支持或者合理化
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 04:55 PM

講起丹尼爾碌地,唔知屎勇兄對於係西班牙盃,卡華奴係加時下半場補時階段,佢解圍之後,踩中pique,跟住再碌地嗌犯規......有冇印象? 唔知你又點睇呢?
Shaqleung 發表於 2011-5-1 02:48 PM
一隊全部人做戲的球隊好難找
不過世上有一隊就係巴塞隆納
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 05:01 PM

瓜迷只會話"巴塞係因為皇馬暴力而去插水"
點解唔可以係因為"巴塞插水而令皇馬暴力"?
咁搞笑呀

[youtube]ccDyp2aRRCg[/youtube]
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 05:08 PM

插水你話係戰術ok呀  
俾人掂一掂倒地
俾人拍一下即掩面
跟住仲有成班人圍球證搞到件事好像真咁
大佬,唔係多個3個人圍球證就要比牌咖咩
點解次次都冇牌比

兩隊全部都係高質素既球員
皇馬有能力製造入球
但偏偏就打防守反擊 雖然唔悅目 但戰術總算成功 攔截係粗野的
而巴塞以一貫作風,踢悅目既足球
但偏偏有球員 影帝上身.... 跟球風背道而馳.....
皇馬超技術風險高 但實實在在地做一位真小人 ....
而巴賽演出 偽君子....

比比既收山腳係愚蠢....
而影帝我就覺得無恥.....
巴塞今場真係贏左場波
輸左唔少球迷既心.....
明明一場好波 變得不鄰不類

但係唔可以唔讚美斯入個兩球真係好靚
我呢的求睇好波既都係想睇呢的 (如果係11個打11個既時候出現,我覺得呢兩球更完美)
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 05:20 PM

成日為左D明眼人都知係錯既野
盲目去撐自己愛隊,搞到自己都剋人憎

各大聯賽D人都鐘意插但係同一場比賽內 插水 用同一個招數
然後呀歐聯既球証就會判予巴塞利益
呢個好似已經係定律
年年歐聯瓜菜都好黑暗
話人暴力足球
成日靠球證又算唔算暴力足球
上年既碧基既越位入球
前年既歐聯4強次回合
班專業既巴塞球員喺禁區內多次對車仔球員粗野欄截同手球,竟然1個12碼都冇???

仲記得上年國米作客淘汰巴塞出局後
對手場內慶祝,球場就不停噴水

呢D冇風度既行為
侮辱左印有UNICEF既波衫
作者: Shaqleung    時間: 2011-5-1 05:29 PM

搞到屎勇兄咁慶,仲搞到自己乞大家憎,有咩得罪,有怪莫怪.我都係講下自己既睇法.可能都有d偏激.
作者: Shaqleung    時間: 2011-5-1 05:30 PM

一隊全部人做戲的球隊好難找
不過世上有一隊就係巴塞隆納
屎勇 發表於 2011-5-1 04:55 PM
未免過份左d喎....冇需要鬧哂全隊gua....
作者: 自由神    時間: 2011-5-1 05:31 PM

搞到屎勇兄咁慶,仲搞到自己乞大家憎,有咩得罪,有怪莫怪.我都係講下自己既睇法.可能都有d偏激.
Shaqleung 發表於 2011-5-1 05:29 PM
OK~
作者: LOFREE    時間: 2011-5-1 07:06 PM

唔駛甘激動WOR~.~ 都係入面某幾個演技好者~.~
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 07:20 PM

冇慶冇得罪
你唔使咁講野
咪扮到好似好委屈咁
唔岩傾咪收皮咯
係咁
作者: 屎勇    時間: 2011-5-1 07:24 PM

OK~
自由神 發表於 2011-5-1 05:31 PM
唔係唔比你笑
好好笑咩
成日笑乜春呀你
噏埋d唔知乜野又殺人又性跟住係度笑
唔中意咪ban叉我咯呀版主
繼續笑拉你
作者: Shaqleung    時間: 2011-5-1 07:57 PM

冇慶冇得罪
你唔使咁講野
咪扮到好似好委屈咁
唔岩傾咪收皮咯
係咁
屎勇 發表於 2011-5-1 07:20 PM
唔係話好委屈...都係交流下意見啫.大家都係足球愛好者.

加上呢度個sports版都靜左好耐.難得有人可以討論下,小弟不知幾開心.
作者: 自由神    時間: 2011-5-1 08:48 PM

唔係唔比你笑
好好笑咩
成日笑乜春呀你
噏埋d唔知乜野又殺人又性跟住係度笑
唔中意咪ban叉我咯呀版主
繼續笑拉你
屎勇 發表於 2011-5-1 07:24 PM
你冷靜啲。
假若我要ban你都唔使等你approve。
你地幾个傾得好好地呀,我一路都加你地分呀。
你唔好咁勞氣啦。

愛隊輸波實會唔開心,但隊隊都有球迷,無必要話中有針既

下星期二次回合啦,不如你地tip下邊隊贏啦
作者: LOFREE    時間: 2011-5-1 09:23 PM

44# 屎勇
其實兩隊係呢場波都各有各唔好..唔駛甘勞氣~.~
作者: darkensun    時間: 2011-5-1 10:43 PM

呢兩隊波當中, 我比較認同巴塞做法
因為皇馬首先俾壓力球證在先, 咁如果巴塞球員再唔SELL 下皇馬球員犯規, 咁只會令對方腳腳都係收山腳...
有會員認為巴塞球員係插水, 但我想講絕大部份巴塞球員倒地都係皇馬球員犯規所致, 不過跌落地要跌耐D先引到球證正視暴力足球...

講到打茅波, 巴塞球員我諗都係得巴斯基斯係會咁做, 其他巴塞球員防守都好技術型好斯文, 相反皇馬除左卡斯拿斯, 迪馬利亞, 迪阿拉, 艾迪巴約同卡卡之外, 基本上都會出腳傷害對方, 如果球證唔正視, 佢地隨時會變本加厲添...

比比為人係點大家都清楚, 如果仲將佢當係純情小姑娘, 咁閣下唔知係咪可以當係"天真嬌"LA
作者: hamsubboy    時間: 2011-5-3 02:29 AM

我踢得矛, 食黃牌, 我預左,..... 我再矛再犯規, 紅牌出場..... 正常
我踢得勇, 但踢唔到你, 你卻呼天搶地, 令球証俾牌我..... 冤獄
咩世界咩年代?

我一直都有踢本地私人聯賽, 看過好多球場老鼠, 但無法, 球証睇唔到, 作為球員只有Keep on 比賽
最慘係一d玻璃人, 你掂一掂, 佢就投訴, 當然球証唔理佢,
隨之而起就係佢d隊友以為我方矛魚, 以矛招相向......

每一種運動, 都須要體育精神, 以欺騙手法換取之冠軍或獎狀, 可恥

我不是任何一隊球迷, 只喜歡足球比賽
作者: 屎勇    時間: 2011-5-4 11:39 AM

一掩百應 無人能敵

作者: 屎勇    時間: 2011-5-4 11:46 AM

第2回合
c朗插水
球證吹佢犯規係冇錯!
絕對唔係黑哨
巴塞唔會踢呢d波
丫...點解偉大既魯營球場今日唔噴水既!?
[youtube]riQd1U3-FzE[/youtube]
作者: Shaqleung    時間: 2011-5-4 01:47 PM

尋日要開工無睇.有冇兄台可以講講?
作者: 自由神    時間: 2011-5-4 02:51 PM

尋日要開工無睇.有冇兄台可以講講?
Shaqleung 發表於 2011-5-4 01:47 PM
Goal.com賽後評分:巴塞隆拿 1-1 皇馬
[url=]巴塞隆拿
[/url]域陀華迪斯 - 6.0 上半場曾有一腳草率的解圍球被皇馬在半場搶斷,但皇馬卻始終都沒有給域陀華迪斯製造出太多的救險機會。迪馬利亞殺入禁區的射門被門楣擋出,馬些路跟上後的補射令人實在猝不及防。
[url=]佩奧爾[/url] - 7.0 完全控制左路,迪馬利亞或許忌憚於佩奧爾嚴密的防守,位置漸漸移至中路中路。無論何時何地,我們總能看到巴塞隆拿隊長勤勉的身影,擁有如此一名球員也是每個職業教練的夢想。
碧基 - 7.0 開局階段面對皇馬前10分鐘的施壓表現得當,臨危不亂展現了大將風範。
馬斯查蘭奴 - 7.0 與佩奧爾的表現類似,雖然出現在一個不熟悉的位置,但這位[url=]阿根廷
[/url]人總能兢兢業業地踢滿全部90分鐘的比賽。為了取得比賽勝利,馬斯查蘭奴可謂「不擇手段」,侵犯對手的同時也遭遇到來自皇馬球員的侵犯……
丹尼爾 - 6.5 開局階段被C朗接連扭過幾次,但隨後C朗則發現自己在巴塞隆拿的右路越來越難獲得機會了。隨著巴塞隆拿重新獲得主動權,丹尼爾的助攻變得更為大膽,與柏度一起配合默契。
沙維 - 7.0 在[url=]恩尼斯達
[/url]積極助攻的時候,沙維總是能夠流暢地協助他。巴塞隆拿優雅地控制中場,沙維的功勞難以抹殺。
布斯基斯 - 6.0 開局階段面對皇馬咄咄逼人的氣勢感到有些緊張,但隨後的表現趨於正常。上半場的第一次有威脅的進攻,就來自於他的頭鎚攻門,但被[url=]卡斯拿斯[/url]得到。下半場他則倒楣了成為了多名皇馬球員實施犯規的打擊對象。 恩尼斯達 - 8.5 因傷缺席首回合較量的「小白」,沒有讓全場的球迷失望。他在中場與沙維之間的配合默契到了極致,而他給予巴塞隆拿進攻球員輸送的腳下球,也精准得可以用毫米來考量。柏度首開紀錄的一球,就來自於他手術刀一般的妙傳。
韋拿 - 6.0 直到35分鐘才第一次讓電視機前的觀眾看到他的身影,隨後的比賽積極但效率低下,顯然還沒有找回自己的最好狀態。
[url=]美斯[/url]- 8.0 全場比賽的焦點人物,只要拿球就會遭受到皇馬防守球員輪番的粗暴對待。即便如此,這位阿根廷球星的表現依舊可圈可點,幾乎一個人就能攪亂皇馬的整條防線。
柏度 - 7.5 在全場圍攻的情況下,柏度與恩尼斯達一次默契的配合,終於幫助巴塞隆拿打破了僵局。但隨後该名小將似乎有些過於興奮,一次危險的鏟球險些給L.迪亞拉造成嚴重傷害。 後備
基達 - 5.0
艾比度 - N/A 切除了肝部腫瘤後,首次以球員的身份重返魯營。雖然僅僅登場了3分鐘,但象徵意義則明顯大於實際。
阿費利 - N/A

[url=]皇家馬德里[/url]卡斯拿斯-6.5 上半場除了布斯基斯的頭鎚外,並沒有太多需要應付的挑戰。而韋拿和美斯之後的多次嘗試也都無法突破该名[url=]西班牙
[/url]國門的十指關。
馬些路-6.5 雖然该名[url=]巴西[/url]邊衛並不在最佳狀態,卻依然攻入一球。與柏度以及丹尼爾的較量中處於下風。尤其是柏度的快速跑動更是讓其頭疼不已。因此,不難理解為甚麼其無法阻止巴塞隆拿的入球。
艾比奧爾-6.0 比卡華奴表現可靠,但在防守中顯得有些被動,布斯基斯的頭鎚就是一個很好的例子。
卡華奴-5.0 結束禁賽回歸的卡華奴的脾氣似乎並沒有因停賽而收斂,防守動作相當粗野,半場比賽後其仍留在場上可以說是一個不小的奇跡。
艾比路亞-6.5 表現穩定,防守基本讓人放心。除了一次小失誤外基本沒有犯錯。甚至還經常參與進攻。
阿朗素-6.0 傳球十分簡單,自由球品質也不如以往。從危險程度上來說,不如迪亞拉。在與美斯的對抗中明顯處於下風,為了防守住該名阿根廷前鋒,不得不採用犯規戰術,並因此領到了一張黃牌。
L- 迪亞拉 -7.0 皇馬中場的「硬漢」,在與美斯和恩尼斯達的對抗中偶有佳作。防守動作也相當小心。
迪馬利亞-6.5 在比賽初段沒能立即進入狀態。隨後便漸入佳境,給巴塞隆拿製造了一些威脅。與C朗有一些配合,但成果寥寥。本應為本方打開紀錄,在射門被門柱擋出後反應迅速,找到馬些路並助攻後者入球。
卡卡-5.5 成功「擠掉」奧斯爾進入正選名單的巴西人並沒有表現出自己的過人之處。總是在得球後匆忙出球,傳球品質不高,與隊友的配合也不太默契。雖然十分勤奮,但對於一名如此地位的球員來說,這樣的表現顯然是不夠的。
C-朗拿度-6.0 比賽初段有幾次積極的跑動進攻,隨後的表現趨於平淡。下半場的開場不錯,隨後再度陷入沉默。
希古恩-5.0 表現可以用糟糕二字形容,除了那個越位入球外沒有能讓人記住的亮點。令人吃驚的是其居然在場上停留了那麼久才被[url=]艾迪巴約
[/url]入替。
後備
奧斯爾-5.0 上陣後很久才真正融入比賽。
艾迪巴約-4.5 除了頻繁的犯規外,並沒有看到他的作用。進攻無力。
作者: LOFREE    時間: 2011-5-4 11:46 PM

第2回合
c朗插水
球證吹佢犯規係冇錯!
絕對唔係黑哨
巴塞唔會踢呢d波
riQd1U3-FzE
屎勇 發表於 2011-5-4 11:46 AM
呢場波又有咩好提呢..下半場大家都係甘衰  -.- 球証係呢場波除左係呢個位置吹錯外..下半場皇馬應該有兩至3名球員趕出場..至少都兩黃一紅..咪又係球証GA錯..
唔通又黑哨咩..-.- 場波最奇就係球証唔肯出第二張黃..第二就係吹左呢球有效入球..
作者: R-Star    時間: 2011-5-5 12:03 AM

第2回合
c朗插水
球證吹佢犯規係冇錯!
絕對唔係黑哨
巴塞唔會踢呢d波
riQd1U3-FzE
屎勇 發表於 2011-5-4 11:46 AM
點解c朗又係被人撞完, 仲要吹佢犯規

依球係好有問題, 對戰局好大應該
而家變左巴塞入左球, 皇馬先入波

by the way, 我聽唔倒球證係邊個時候吹停?
馬斯仔跌定希古恩好大機會入波o個時?
作者: 自由神    時間: 2011-5-5 12:13 AM

馬斯仔跌定希古恩好大機會入波o個時? ...
R-Star 發表於 2011-5-5 12:03 AM
呢球最好判法應該係見到c9撞倒馬斯仔就吹pique,booking加rm禁區外 freekick
前者阻左c9前進犯規,無論心定無意馬斯跌所以追唔到依瓜依
作者: d228216    時間: 2011-5-5 12:28 AM

呢球最好判法應該係見到c9撞倒馬斯仔就吹pique,booking加rm禁區外 freekick
自由神 發表於 2011-5-5 12:13 AM
入咗先吹返轉頭
作者: 自由神    時間: 2011-5-5 12:35 AM

入咗先吹返轉頭
d228216 發表於 2011-5-5 12:28 AM
咁就一定黑哨
作者: 小小康    時間: 2011-5-5 01:02 AM

入咗先吹返轉頭
d228216 發表於 2011-5-5 12:28 AM
如果唔係你條飛就未必中
作者: kakeidevil    時間: 2011-5-5 03:39 AM

馬斯仔跌定希古恩好大機會入波o個時? ...
R-Star 發表於 2011-5-5 12:03 AM
自己睇拉
[youtube]riQd1U3-FzE[/youtube]
作者: kakeidevil    時間: 2011-5-5 03:43 AM

自由神 發表於 2011-5-5 12:13 AM
c7拉仲c9
作者: 自由神    時間: 2011-5-5 12:18 PM

c7拉仲c9
kakeidevil 發表於 2011-5-5 03:43 AM
愛愛
今次叫佢c9真係對人不對事,當今插水王呢兩場無機會插就話人地好插水。
作者: bigfish    時間: 2011-5-28 02:37 PM

今晚曼聯將化身正義戰士, 以5:0擊潰巴塞演技
朗尼入三球, 傑斯史高斯各入一球
作者: 2000fk    時間: 2011-7-2 02:37 AM

巴塞真係好識做戲

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0