標題: [model] [吹水POST] 吹水聊天室 [打印本頁]

作者: 占占占    時間: 2011-6-1 09:37 PM     標題: [吹水POST] 吹水聊天室

我地嘗試下開一個POST响依度講下,  唔駛成日响報料區或其他無關係既POST度打太多無聊野.
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 09:39 PM

聽日有幾多人深圳上車展?

佢地有D話9:00AM  粉嶺站等

會唔會早左D?

改9:30AM 好唔好?
作者: chewlun3    時間: 2011-6-1 09:53 PM

我地嘗試下開一個POST响依度講下,  唔駛成日响報料區或其他無關係既POST度打太多無聊野.
占占占 發表於 2011-6-1 09:37 PM
但post 去(吹水區) 較合適 d

if有其他話題.... 喺呢度再 open 多幾個.........
唔多match
作者: chewlun3    時間: 2011-6-1 09:54 PM

佢地有D話9:00AM  上水站等

會唔會早左D?

占占占 發表於 2011-6-1 09:39 PM
粉嶺站 bor ............my version
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 10:00 PM

但post 去(吹水區) 較合適 d
chewlun3 發表於 2011-6-1 09:53 PM
第一: post 到咁落,  我諗我地都冇乜人見到.

第二: post响e度, 目的就係比我地e班影c睇.   其他人冇必要入黎睇.  (吹水區有好多其他人)
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 10:02 PM

粉嶺站 bor ............my version
chewlun3 發表於 2011-6-1 09:54 PM
mark哥 同 snake

(maybe 我聽錯), 但點解要粉嶺 , 唔上水呢?
作者: chewlun3    時間: 2011-6-1 10:12 PM

1)......其他C兄要習慣吓向下望
same as Dchome.net....
有(Sony zone).....但只可discuss sony products

但亦有一班Sony user 自己友......可以談天說地
所以亦開設.....(alpha 友樂園 zone)

2)家陣嘅圍內C兄......(e班C兄)太狹窄.......有拒人於外、非我族類之感覺
日后 may be  new users 加入....
一人一個post 吹水題目......
可以幾可倍數提升.............
有鵲巢鳩佔嘅 result

ps....suggestion:
under 攝影樂園之下.....
開多一个子論壇
(攝影吹水區).........咁就近水樓台....
避免順得哥情失嫂意.........

當然........要admin approve
作者: chewlun3    時間: 2011-6-1 10:25 PM

mark哥 同 snake

(maybe 我聽錯), 但點解要粉嶺 , 唔上水呢?
占占占 發表於 2011-6-1 10:02 PM
今午同snake 通電....
粉嶺車頭月台.....

why 粉嶺......
唔知呀.....
上次內衣show 同snake 都係粉嶺等
兩个站我都OK
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 10:30 PM

今午同snake 通電....
粉嶺車頭月台.....

why 粉嶺......
唔知呀.....
上次內衣show 同snake 都係粉嶺等
兩个站我都OK
chewlun3 發表於 2011-6-1 10:25 PM
粉嶺我都方便,

約埋409夠方便.

係0416 唔方便, 佢住O個度有車直去上水站.
作者: 深圳港燦    時間: 2011-6-1 10:32 PM

自己去都得啦!

寫10:00才開..寫係咁寫..
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 10:38 PM

1)......其他C兄要習慣吓向下望
same as Dchome.net....
有(Sony zone).....但只可discuss sony products

但亦有一班Sony user 自己友......可以談天說地
所以亦開設.....(alpha 友樂園 zone)

2)家陣嘅圍內C兄... ...
chewlun3 發表於 2011-6-1 10:12 PM
第一, 冇話一人開一post,  只開唯一一個吹水post. 唔會好"左"地方姐.   至於放在那裏可以談談.

第二, 叫左大家唔好响星蹤報料區, 講太多野, 但講完又當冇左件事.   開左這區, 就係想試下可唔可以減低.....佢地用手機上網, 要睇報料方便d.
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-1 10:38 PM

終於占占都要北上 , 誓要征服我國千千萬萬嘅南北車模 , 努力呀 !!!!!!!!!!!  興奮之餘 , 小心財物 .
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 10:40 PM

終於占占都要北上 , 誓要征服我國千千萬萬嘅南北車模 , 努力呀 !!!!!!!!!!!  興奮之餘 , 小心財物 .
sos9407sos 發表於 2011-6-1 10:38 PM
講到我好似冇上過大陸咁.
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-1 10:40 PM

第一, 冇話一人開一post,  只開唯一一個吹水post. 唔會好"左"地方姐.   至於放在那裏可以談談.

第二, 叫左大家唔好响星蹤報料區, 講太多野, 但講完又當冇左件事.   開左這區, 就係想試下可唔可以減低.....佢地用 ...
占占占 發表於 2011-6-1 10:38 PM
都係架 , 費時响人地d post 吹水 la , 唔係幾好意思ma .
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-1 10:42 PM

占占占 發表於 2011-6-1 10:40 PM
係少上啫 .
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 10:48 PM

係少上啫 .
sos9407sos 發表於 2011-6-1 10:42 PM
一機一鏡, 加帶200蚊到姐. loss極有限.
作者: chaucer0416    時間: 2011-6-1 10:53 PM

粉嶺我都方便,

約埋409夠方便.

占占占 發表於 2011-6-1 10:30 PM
我lee度有車去上水, 仲有車直去落馬洲, 行過關就可以搭4號線...
可借要開工...唯有等睇相
作者: chewlun3    時間: 2011-6-1 10:57 PM

第二, 叫左大家唔好响星蹤報料區, 講太多野, 但講完又當冇左件事.   開左這區, 就係想試下可唔可以減低.....佢地用 ...
占占占 發表於 2011-6-1 10:38 PM
1)開post 定有heading/主題....
e.g 有幾多C兄北上車展.........
你開得某一post....
我亦可開另一post....e.g..幾多C兄一齊睇3D肉騰騰bor.....
IF 一個吹水POST 入便太多主題....混亂

support 開
BUT 論壇.....最好
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-1 11:07 PM

我lee度有車去上水, 仲有車直去落馬洲, 行過關就可以搭4號線...
可借要開工...唯有等睇相
chaucer0416 發表於 2011-6-1 10:53 PM
仲以為你團火巳經忍唔住要働埋上去添 .
作者: littlecow    時間: 2011-6-1 11:13 PM

sos9407sos 發表於 2011-6-1 10:38 PM
占占努力呀
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 11:33 PM

1)開post 定有heading/主題....
e.g 有幾多C兄北上車展.........
你開得某一post....
我亦可開另一post....e.g..幾多C兄一齊睇3D肉騰騰bor.....
IF 一個吹水POST 入便太多主題....混亂

support 開
BUT 字論壇.... ...
chewlun3 發表於 2011-6-1 10:57 PM
唔比開第二個post. 有幾亂.quote人地段野黎答.   (平時你响第個人d post 講其他野都係咁)
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-1 11:54 PM

占占占 發表於 2011-6-1 10:40 PM
咁就要睇下占占兄初次下海的北上神洲靚相啦!
作者: 占占占    時間: 2011-6-1 11:56 PM

咁就要睇下占占兄初次下海的北上神洲靚相啦!
新聞小子 發表於 2011-6-1 11:54 PM
我第3年啦  (included 今年)
作者: 泰仔-3-    時間: 2011-6-2 12:02 AM

會唔會早左D?

要食野架嗎
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 12:04 AM

要食野架嗎
泰仔-3- 發表於 2011-6-2 12:02 AM
係咩?
作者: snake50    時間: 2011-6-2 12:19 AM

會唔會早左D?

都好呀...改9:30AM食早餐唔駛咁趕.....

粉嶺站等...就下我呢!我去上水會唔順路.....

小強見留言執生呀
作者: snake50    時間: 2011-6-2 12:20 AM

要食野架嗎
泰仔-3- 發表於 2011-6-2 12:02 AM
你會否帶三級梯.....?
作者: 泰仔-3-    時間: 2011-6-2 12:27 AM

27# snake50
唔知
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 12:34 AM

[CONFIRMED] 改9:30AM 粉嶺站

小強同MARK哥冇聽電話, 自己執生.
作者: snake50    時間: 2011-6-2 01:03 AM

[CONFIRMED] 改9:30AM 粉嶺站

小強同MARK哥冇聽電話, 自己執生.javascript:;
占占占 發表於 2011-6-2 12:34 AM
ok...MARK哥應該去佐見周公!
小強就...haha..

我天朝早D俾個電佢地.....
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 01:12 AM

ok...MARK哥應該去佐見周公!
小強就...haha..

我天朝早D俾個電佢地.....
snake50 發表於 2011-6-2 01:03 AM
我SEND左短訊比佢地.
作者: snake50    時間: 2011-6-2 01:18 AM

我SEND左短訊比佢地.
占占占 發表於 2011-6-2 01:12 AM
OK>Great..
作者: n271    時間: 2011-6-2 01:20 AM

你地就好LA, 咁早上到去..

我要等星期六,日...

同埋入場係咪50蚊?THX
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 01:21 AM

我要等星期六,日...

n271 發表於 2011-6-2 01:20 AM
一路個網都冇提及過.  我地去完話你知.
作者: chewlun3    時間: 2011-6-2 01:41 AM

唔比開第二個post. 有幾亂.quote人地段野黎答.   (平時你响第個人d post 講其他野都係咁)
占占占 發表於 2011-6-1 11:33 PM
以前冇特定吹水post 區 .......
梗係是旦搭單 post 嘛.....

好simple.....
你開 呢个post.....
話題巳有幾個.....

就車展集合時間為例....
開多一個post heading....
名為(更改北上車展集合時間)..........
各C兄好易一睇個post heading.....一目了然

if 得一个post ....東吹吹、西吹吹、北吹吹......
要睇到南吹吹.........先知要更改集合時間......  要去到#29先知更改時間

大前題.......1)support 吹水post....
                2)但以子論壇形式  and 可以自由出不同吹水 post heading and 次數
                3)唔好局限(e班C兄)......26fun乃公開介面......人人可参與其中....

see see Dchome.net 個 子論壇 alpha 樂園如何運作

http://www.dchome.net/forumdisplay.php?fid=108
作者: 深圳居民    時間: 2011-6-2 01:49 AM

粉嶺我都方便,

約埋409夠方便.

占占占 發表於 2011-6-1 10:30 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

作者: TryKK    時間: 2011-6-2 01:50 AM

占占占 發表於 2011-6-1 09:37 PM
乜料,想傾乜無聊嘢先?
作者: 深圳居民    時間: 2011-6-2 01:52 AM

我要等星期六,日...

n271 發表於 2011-6-2 01:20 AM
我也一样
作者: chewlun3    時間: 2011-6-2 06:13 AM

唔比開第二個post.....只有一個post....東南西北任吹...........
混亂係指...........
e.g...
阿 snake 買咗nikon 85/1.8D.....
if 佢想分享一吓 呢支 lens嘅優劣之處.........
under 一個 post 之下.......吹完(更改北上車展集合時間/地点)........

到snake post 佢支85/1.8D.........
其他C兄又提問.......snake 又回吓文......

久而久之到 N 版............其間必定巳有好多不同吹水內容(may be 吹到旦旦本寫真集/ crystal law 中文名叫羅芷君 .........etc)

if 有C兄再想摷番有關85/1.8D 嘅post......
有排摷............

#1..........Triangle 認同開一個(攝影樂園嘅吹水post)
#35.........似乎認同吹水post 嘅.....運作模式

PS....我(並不是promote 某網站嘅模式......作参考而矣....26fun 自家亦有吹水區).........
只係想吹水聊天室 同 攝集樂園掛鈎)
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 08:14 AM

仲可以舊舊試, 舊舊改既.  冇話一定要咁咁咁, 唔可以咁咁咁.  比時間去適應.

現在就想先解決下如下:

第一, 大家唔好响星蹤報料區講太多唔係報料既野,  
佢地有時出左街, 手機上網.要推番幾頁紙前搵到D DATA.
或者佢地以為有特發料加, 但入到黎, 都係一大堆不關事既內容.     

第二,  我地有時就响其他人地D POST 相POST入面, 講左D又係同個POST冇關係既野.   
D Model係會入黎睇, 只係佢地冇乜留意姐.
作者: Triangel    時間: 2011-6-2 09:16 AM

開子版?吾好囉呱,
咪睇小一個post的凝聚力,
有心想知發生乜事的,
大可以追post,有幾難,
冇心的,啲post响你面前都費事睇啦,
我亦吾會將呢嗰post置頂,
之因為若然流量夠的,
嗰post會自動置頂,無需費神。

再者,
玩時玩,吹還吹,
攝影樂園的規則一律要尊守
e.g. 對model只可有讚冇彈,不可動粗...等等

係咁多先.
朋友號,落去啦....
作者: 深圳居民    時間: 2011-6-2 01:12 PM

開子版?吾好囉呱,
咪睇小一個post的凝聚力,
有心想知發生乜事的,
冇心的,啲post响你面前都費事睇啦,
我亦吾會將呢嗰post置頂,
之因為若然流量夠的,
嗰post會自動置頂,無需費神。

再 ...
Triangel 發表於 2011-6-2 09:16 AM

作者: 占占占    時間: 2011-6-2 07:18 PM

車展都係RMB$50

其實唔講住, 就食飯.
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-2 09:30 PM

車展都係RMB$50

其實唔講住, 就食飯.
占占占 發表於 2011-6-2 07:18 PM
大佬占呀 ! 快d post 相睇下先 la , 條頸長到上天花板la .
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 09:51 PM

大佬占呀 ! 快d post 相睇下先 la , 條頸長到上天花板la .
sos9407sos 發表於 2011-6-2 09:30 PM
睇住泰哥仔D先啦!   希望1HOUR 會出到.
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-2 10:03 PM

睇住泰哥仔D先啦!   希望1HOUR 會出到.
占占占 發表於 2011-6-2 09:51 PM
泰哥仔d人体彩繒仲勁過上次內衣展果個彩繪 ,
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 10:04 PM

泰哥仔d人体彩繒仲勁過上次內衣展果個彩繪 ,
sos9407sos 發表於 2011-6-2 10:03 PM
我撞唔到, 不過唔會再上啦.   時間& 金錢............
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-2 10:10 PM

我撞唔到, 不過唔會再上啦.   時間& 金錢............
占占占 發表於 2011-6-2 10:04 PM
做一個攝影D係唔得咁喃架!
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 10:15 PM

做一個攝影D係唔得咁喃架!
新聞小子 發表於 2011-6-2 10:10 PM
做一個攝影E係唔得咁架!一日就夠!
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-2 10:52 PM

做一個攝影E係唔得咁濫架!一日就夠!
占占占 發表於 2011-6-2 10:15 PM
濫唔濫,係睇下有冇野影,等我星期六上去見識下就清楚的呢,等我,ok?
作者: 占占占    時間: 2011-6-2 11:29 PM

FM: 泰仔

Joanne Chan 03/6 Casting - LG
係 佢face 到睇到  我唔知幾點

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Casting ONLY ;  唔一定有架
作者: TryKK    時間: 2011-6-3 02:39 AM

作者: 占占占    時間: 2011-6-3 11:18 AM

差D唔記得提提大家.   黎緊E幾日都會有好多C HING 上車展.   

記得小心財物.   

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

作者: snake50    時間: 2011-6-3 11:25 AM

差D唔記得提提大家.   黎緊E幾日都會有好多C HING 上車展.   

記得小心財物.   

**** 本內容被作者隱藏 ****
占占占 發表於 2011-6-3 11:18 AM
本帖隱藏的內容需要積分高於 10 才可瀏覽

作者: Triangel    時間: 2011-6-3 09:43 PM

再冇人復post就沉啦C輕
作者: bw2046    時間: 2011-6-3 09:59 PM

Triangel 發表於 2011-6-3 09:43 PM
支持下先...
作者: 占占占    時間: 2011-6-3 10:00 PM

Triangel 發表於 2011-6-3 09:43 PM
冇野既。 

冇野講時味"油"佢沉law.  有野講先彈番上黎. 咪大家知有野講.

唔駛太刻意既。

P.S.  亦不用置頂。
作者: 占占占    時間: 2011-6-3 10:05 PM

或者D星期六北上C兄,駛唔駛約下一齊上。
你地自己"JUMP JUMP"佢啦。  
作者: Triangel    時間: 2011-6-3 10:16 PM

冇野既。 

冇野講時味"油"佢沉law.  有野講先彈番上黎. 咪大家知有野講.

唔駛太刻意既。

P.S.  亦不用置頂。
占占占 發表於 2011-6-3 10:00 PM
No No No. 冇嘢講都要刻意打幾隻字!
作者: bw2046    時間: 2011-6-3 10:42 PM

No No No. 冇嘢講都要刻意打幾隻字!
Triangel 發表於 2011-6-3 10:16 PM
收到...
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-3 10:50 PM

支持 !!!!!!!!!!!!!!!
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-4 08:30 PM

聽聞今日北上車展的師兄,有人被小偷開袋扒了財物,一宗被師兄無意中撞破,幸補未失,各位仍然要小心為上啊,今天星期六,人羣比之前兩天更多更密,小偷更易落手
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-4 08:37 PM

100 個人裡面可能有 1 個係賊 , 可能係你身邊嘅 小朋友 / 索女 / C奶 / 影友  ,  小心 小心 .
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-4 08:41 PM

呵呵呵,今日我見到重正,我剛行到4號館時,走到一個車展商位置,見到一位剛被人打開背包的中年師兄,袋內兩支鏡筒也被打開,相信內裡的名貴鏡頭應該以經被盜,所以各位香港區兄弟姊妹們,如果北上影車展時,真係要打十萬個小心先得!
作者: d228216    時間: 2011-6-4 09:15 PM

呵呵呵,今日我見到重正,我剛行到4號館時,走到一個車展商位置,見到一位剛被人打開背包的中年師兄,袋內兩支鏡筒也被打開,相信內裡的名貴鏡頭應該以經被盜,所以各位香港區兄弟姊妹們,如果北上影車展時,真係要 ...
新聞小子 發表於 2011-6-4 08:41 PM
只帶1機1鏡再帶幾個咖啡杯分散注意
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-4 09:19 PM

偷銀包可能得一百幾拾,偷你支鏡,可能一萬幾千, 扒手
作者: bw2046    時間: 2011-6-4 09:39 PM

扒手大多會一手揸部陣年手機, 一手揸 d 會塲袋做掩護, 揸手機扮影相湧埋泥, 另一手掃 C 兄們褲袋
今日被捉到的女扒手是肥 C 9 一名
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-4 09:41 PM

扒手大多會一手揸部陣年手機, 一手揸 d 會塲袋做掩護, 揸手機扮影相湧埋泥, 另一手掃 C 兄們褲袋
bw2046 發表於 2011-6-4 09:39 PM
扒手當場被捕 ??
作者: bw2046    時間: 2011-6-4 10:29 PM

扒手當場被捕 ??
sos9407sos 發表於 2011-6-4 09:41 PM
交左比現塲保安, 個 C 9 扒手比某 C 兄 唔覺意撞跌佢偷隔離 C 兄部手機, 唔知夠唔料落 charge la
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-4 10:36 PM

交左比現塲保安, 個 C 9 扒手比某 C 兄 唔覺意撞跌佢偷隔離 C 兄部手機, 唔知夠唔料落 charge la
bw2046 發表於 2011-6-4 10:29 PM
捉到扒手係我地嘅褔份 , 起碼令佢地無咁搶狂呀 , 不過總係覺得佢地 蛇x一x , 可能轉頭放左佢地la .
作者: bw2046    時間: 2011-6-4 11:14 PM

捉到扒手係我地嘅褔份 , 起碼令佢地無咁搶狂呀 , 不過總係覺得佢地 蛇x一x , 可能轉頭放左佢地la .
sos9407sos 發表於 2011-6-4 10:36 PM
班香港 C 兄都好齊心幫手, 不過都係轉頭放多 ga la, 希望令佢地無咁倡狂 la...
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-4 11:39 PM

只帶1機1鏡再帶幾個咖啡杯分散注意
d228216 發表於 2011-6-4 09:15 PM
師兄好計,不過會唔會連杯都....
我今日以經好小心影,加鎖,加雨袋,但都有人伸手過黎想開袋。
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-4 11:39 PM

偷銀包可能得一百幾拾,偷你支鏡,可能一萬幾千, 扒手
AHBOAHBO 發表於 2011-6-4 09:19 PM
呢D叻仔黎架....
作者: d228216    時間: 2011-6-4 11:40 PM

新聞小子 發表於 2011-6-4 11:39 PM
鏡頭杯由佢攞
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-4 11:40 PM

好一個肥師九,讚!
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-4 11:42 PM

sos9407sos 發表於 2011-6-4 10:36 PM
拉得一個得一個,不過我相信,每一百個入場人仕,可能就有一個係扒手....
作者: 戴志偉    時間: 2011-6-4 11:43 PM

鏡頭杯由佢攞
d228216 發表於 2011-6-4 11:40 PM
鏡頭杯都唔平, 成舊水一隻
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-4 11:44 PM

鏡頭杯都唔平, 成舊水一隻
戴志偉 發表於 2011-6-4 11:43 PM
哇,咁平,我見果D要百六紋呀!
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-5 01:16 AM

哇,咁平,我見果D要百六紋呀!
新聞小子 發表於 2011-6-4 11:44 PM
連紙杯都唔好益佢地,装陷阱夾手另計
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-5 01:19 AM

新聞小子 發表於 2011-6-4 11:39 PM
咁狼死
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-5 01:24 AM

仲有佢地通常有同黨,得手就即刻甩手,等你無得追
作者: k2l2m    時間: 2011-6-5 01:31 AM

係呀... 有些C9話借D位比小孩子就偷你嘢
作者: TryKK    時間: 2011-6-5 01:43 AM

仲有佢地通常有同黨,得手就即刻甩手,等你無得追
AHBOAHBO 發表於 2011-6-5 01:24 AM
咁啲靚模仲危險,又要避開你條三級梯同時,又驚走光時被抓手撻嘢
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-5 03:06 AM

咁啲靚模仲危險,又要避開你條三級梯同時,又驚走先時被抓手撻嘢
TryKK 發表於 2011-6-5 01:43 AM
我係無梯階級,唔洗避,其他CHING就有D帶咗梯,你要問吓佢地有無避開/危險啦  
作者: 占占占    時間: 2011-6-5 12:16 PM

Fm : Chewlun3

坦白 say
一、兩句...........
應該 acceptable.....

長吹就去吹水 zone

因為喺reply以上 information  at once

要去吹水zone........
巳欠即時流暢度 and 連貫性

吹水室.......我嘅理解喺談天說地
.............................................................................................................................
if 某 event 只報有日子 but without 時間
我都會喺呢度問番....
唔會去吹水室問.....因為唔連貫
(說多咗了 )

REPLY:

首次講我係對件事唔係對人先.   我知道大家可能未習慣. 我只是提提而已.

第一
o個句野有冇必要在報料區講,  唔係一or二句 同 流暢度 and 連貫性既問題.   
我如果星期一上班, 唔得閒影相. 上去報料區講"我唔得閒影相. 其他c hing 加油啦" . 到星期二, 我又上班, 又唔得閒影相. 係咪又上去打一句. 星期三, 到我得閒, 係咪又上去講 "我今日得閒啦!"   

第二
佢hide o個句, 如果打响吹水區, 你就可以問落去, 點解你唔得閒, 你同xy去邊到私影啊之類...........  

第三
如果報料區, 有一d料唔齊全, miss左某d資料,  當然可以响 報料區 即時問啦.  

p.s.  最重要係睇有冇e個必要性打落去報料區.
作者: chewlun3    時間: 2011-6-5 12:48 PM

所有C兄 DNA 與別不同..........喜歡要留......
都有佢嘅自由........  
始終係公開平台  unless make the rules
係就係重覆...一、兩句........必唔必要冇乜所謂啦

quoted from Triangle
(有心想知發生乜事的,
冇心的,啲post响你面前都費事睇啦).......

冇相干嘛

正如某些reply .....(現場一樣、角度很好、good report 、 辛苦哂.....etc) 常見.......
無咩所謂
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-5 10:02 PM

連紙杯都唔好益佢地,装陷阱夾手另計
AHBOAHBO 發表於 2011-6-5 01:16 AM
係咪 老鼠夾 果種?嘻嘻嘻!
作者: 新聞小子    時間: 2011-6-5 10:04 PM

咁狼死
AHBOAHBO 發表於 2011-6-5 01:19 AM
冇錯,星期日重正,多左好多隻..
作者: 深圳港燦    時間: 2011-6-5 10:32 PM

用筷子夾,新聞也報導過,大家小心

http://www.youtube.com/watch?v=s9jpnH0cJEI&feature=player_embedded#at=58
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-5 11:20 PM

用筷子夾,新聞也報導過,大家小心

http://www.youtube.com/watch?v=s9jpnH0cJEI&feature=player_embedded#at=58
深圳港燦 發表於 2011-6-5 10:32 PM
神偷碟影 , 拍戲橋段未必是假的 , 現實中都有人做得到 .
作者: k2l2m    時間: 2011-6-6 12:41 AM

神偷碟影 , 拍戲橋段未必是假的 , 現實中都有人做得到 .
sos9407sos 發表於 2011-6-5 11:20 PM
車呔比堅尼全部Model昨日錢包被偷了, 大家小心
作者: 占占占    時間: 2011-6-6 12:44 AM

k2l2m 發表於 2011-6-6 12:41 AM

作者: 深圳港燦    時間: 2011-6-6 12:52 AM

你点知?
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-6 12:57 AM

吓,全部,咁犀利,定係放Locker給人偷晒   咁佢地一定無晒心情影相
作者: k2l2m    時間: 2011-6-6 01:07 AM

吓,全部,咁犀利,定係放Locker給人偷晒   咁佢地一定無晒心情影相
AHBOAHBO 發表於 2011-6-6 12:57 AM
佢哋話...所有手机...所有証件.....所有錢....都冇矖
作者: AHBOAHBO    時間: 2011-6-6 01:15 AM

佢哋話...所有手机...所有証件.....所有錢....都冇矖
k2l2m 發表於 2011-6-6 01:07 AM
咁一定係放Locker給人爆咗,咁我地唔洗再去佢地個位啦 牛女仲要失咗兩次,惨
作者: bw2046    時間: 2011-6-6 01:18 AM

即係星期日?

可能我地批影友餵唔飽班扒手...
作者: bw2046    時間: 2011-6-6 01:20 AM

深圳個展塲真係深圳經濟特區之耻...
作者: snake50    時間: 2011-6-6 01:22 AM

咁慘呀!咁天日佢地會唔會出現呢?......
不過出現都可能無晒心情

其實大陸人也飽受扒手之苦...
這些車展茶實就係扒手競技大賽...........
國力幾強...但都耐佢地唔可.......
作者: sos9407sos    時間: 2011-6-6 01:25 AM

即係星期日?

可能我地批影友餵唔飽班扒手...
bw2046 發表於 2011-6-6 01:18 AM
緊係la , 我地d影C响咁多次展覽裏面已經吸取咁多教訓 , 依家個個上去都打醒24分精神la, 佢地巳經無咁容易落手格la , 唯有向model埋手 la .

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0