標題: 昔日少女殺手陳鍵鋒變發脹大叔,元老點評? [打印本頁]

作者: 自拍男    時間: 2019-1-2 10:21 PM     標題: 昔日少女殺手陳鍵鋒變發脹大叔,元老點評?

元老話齋︰年過30一定發福

查看相片

昔日無綫嘅「奧運六子」各有發展,陳鍵鋒(Samuel)當年以清秀靚仔、身材高大風靡萬千少女嘅心,更被封為「少女殺手」,不過近日佢出席內地電影《玄探包拯》開機活動時,被網民發現佢身型及面形明顯發脹咗唔少。
查看相片

過往都有唔少經典角色,例如《律政新人王》Vincent、《學警雄心》李柏翹及《少年四大名捕》追命,另外仲有《王老虎搶親》中反串做女人,仲讚佢靚過唔少真女人,令人留下深刻印象。不過之後工作量一直減少,陳鍵鋒選擇約滿離開無綫,轉戰內地市場。憑俊俏嘅外表加上不俗嘅演技,陳鍵鋒喺內地得到唔少演出機會,仲差唔多套套都係做男一,當中《美人心計》、《亂世佳人》及《封神英雄榜》令佢人氣急升,吸引咗唔少內地女粉絲。
查看相片

一直keep得唔錯嘅佢,就算上年年頭拍攝港台劇集《火速救兵》及出席活動時狀態依然。但去到10月,佢同馬國明、林峯同埋吳卓羲齊齊出席監製潘嘉德榮休加70歲壽宴,合照時一睇已經係比較發福嘅一位。
查看相片

喺12月,佢出席內地懸疑玄幻電影《玄探包拯》開鏡儀式嘅時候,無論係面形定係身型都明顯發脹唔少,唔少網民都議論紛紛,仲話佢由奶油小生變大叔。

作者: 自拍男    時間: 2019-1-2 10:22 PM

發福好過整容
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-1-3 04:34 AM

當年吳卓  黃宗  陳鍵  馬明  黎諾合身奧運五星 ,
E+都算個個紅晒 , 不過係中國紅既其實只有吳卓  黃宗  陳鍵
其中陳鍵其實紅得短 ... 紅左拍幾劇垃圾劇後 , 就收左皮 ...

唔係講笑 , 成日話大台咩咩咩 , 但大台幫你選JOB  安排 ,
係有用心機 , 自己亂接開頭係撈到快錢 , 但好易破壞自己個品牌
作者: Grandfather    時間: 2019-1-3 04:52 AM

Lan 仔啱大媽

成熟先係靚妹至愛
作者: 電騙男    時間: 2019-1-3 09:12 AM

當年吳卓  黃宗  陳鍵  馬明  黎諾合身奧運五星 ,
E+都算個個紅晒 , 不過係中國紅既其實只有吳卓  黃宗  陳鍵
其中陳鍵其實紅得短 ... 紅左拍幾劇垃圾劇後 , 就收左皮 ...

唔係講笑 , 成日話大台咩咩咩 , 但大台幫 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-1-3 04:34 AM
元老開壇講TVB仔  
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-1-3 11:00 AM

元老開壇講TVB仔  
電騙男 發表於 2019-1-3 09:12 AM
係咪想聽先
作者: 電騙男    時間: 2019-1-3 01:01 PM

係咪想聽先
迦樓羅女王 發表於 2019-1-3 11:00 AM
一聽上癮
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-1-6 08:43 AM

四十碎走樣好正常
作者: 自拍男    時間: 2019-1-6 10:30 AM

四十碎走樣好正常
迦樓羅女王 發表於 2019-1-6 08:43 AM
四十碎秃頭好正常
作者: 迦樓羅女王    時間: 2019-1-6 10:57 AM

四十碎秃頭好正常
自拍男 發表於 2019-1-6 10:30 AM
好似有研究話 , 禿頭既先係猛男 ...
作者: 自拍男    時間: 2019-1-6 12:20 PM

好似有研究話 , 禿頭既先係猛男 ...
迦樓羅女王 發表於 2019-1-6 10:57 AM

[youtube]uZtC8PSVSNw[/youtube]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0