標題: [5/01加分題] 覺得S.H.E既歌如何? [積極回應者+5] [打印本頁]

作者: haha2004    時間: 2005-4-30 09:07 AM     標題: [5/01加分題] 覺得S.H.E既歌如何? [積極回應者+5]

其實大家覺得佢地唱功如何??

我覺得佢地係真係識唱歌,係實力派歌手

大家一定唔可以錯過佢地之前0個隻live cd
佢地好過香港d組合好多
Selina and Hebe 唱高音遊刃有餘, Ella聲厚

如果他日佢地解散,獨立發展都冇問題 (最好唔好解散la~~)
我個人有齊佢地d cd,最鍾意"Superstar", "Belief","我愛你" and "戀人未滿"

你地覺得lei??

[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-1 at 01:22 AM ]
作者: kingkong007    時間: 2005-4-30 09:56 AM

S.H.E. is fine! Great voice and nice personality! I love them!
作者: 中華卡樂b    時間: 2005-4-30 10:12 AM

佢地唱歌真係好好聽,Superstar好好聽呀><
作者: V2R    時間: 2005-4-30 10:22 AM

最愛S.H.E﹗﹗﹗ especially Selina﹗﹗﹗
anyway did u bought their newest CD encore﹖﹗ i did, its so good﹗﹗

[ Last edited by V2R on 2005-4-30 at 10:24 AM ]
作者: 甘國武    時間: 2005-4-30 10:25 AM

Originally posted by V2R at 2005-4-30 10:22 AM:
最愛S.H.E﹗﹗﹗ especially Selina﹗﹗﹗
講真,我覺得Ella最有料,唱、演同搞氣氛都一流
作者: p.i.n.g    時間: 2005-4-30 10:54 AM

i think they sing pretty gd...much better than Twins...n plus Hebe lks fine
作者: city1220    時間: 2005-4-30 12:20 PM

實力雄厚~唱歌又好聽~樣又靚~每個人都好突出好有個人風格~
我就覺得波斯貓好好聽~
作者: nightmare    時間: 2005-5-1 01:15 AM

s.h.e@@""
我鍾意左一年咋....only""
所以冇乜講到...
不過我最鍾意ella....
其餘兩個唱歌ok,但係樣靚既好多女仔都係啦....
反而ella真係令我迷倒....
(如果睇返舊mv...真係冇個靚....)
作者: YTCHENG    時間: 2005-5-1 02:04 AM     標題: 佢地唱歌真係好好聽

佢地唱歌真係好好聽
作者: neptune1122    時間: 2005-5-1 04:26 PM

我從她們一出道就認得她們啦~~
她們的唱功好厲害丫~~
合聲100分啊!!
大吉利是就算大家要分開都不會有問題~~
因為我對她們有信心~~加油啦~S︿H﹀E
作者: mingP    時間: 2005-5-1 11:03 PM

s.h.e 的 歌 可 不 容 易 唱,hebe 他 的 高 音 唱 法 可 是 在 台 湾 数 一 数 二 的!ella 特 别 的 唱 腔 把selina 太 女 生 的 不 足 给 完 美 了~
作者: mingP    時間: 2005-5-1 11:12 PM

one word 他 们 太 利 害 勒~~~
作者: carrie仔    時間: 2005-5-2 05:08 AM

S.H.E.三人都各自有不同的曲風:
HEBE能夠勝任任何歌曲,不論高音低音快歌慢歌,都表現出色,如果細心留意,不難發現S.H.E.很多作品的開端,高音以及困難部份都是由HEBE演繹的......
ELLA則比較中性,適合唱一些感性的慢歌,代表作有"熱帶雨林",同時ELLA亦喜歡搖滾......
SELINA則屬於視覺系多一點,不是說她唱得不好,只是你會被她吸引著,特別DANCING個時......
她們最大的特色(優點)是可以(或者是願意)彌補另外二人的不足,
如SELINA比較擅長舞蹈,有些歌如"波斯貓"會以她為重心...
ELLA和HEBE則如上面所講待一般...

另外值得一提是她們的個性:
HEBE是那種十分聰明,牙尖咀利的女孩,三人之中最冷靜的~~~
ELLA則用三個字形容"十三點"...可愛的傻女孩~~~
SELINA則是性感的女神...有時很楚楚可憐,只是有時哭得較多~~~

希望大家和我一樣喜歡S.H.E.~~~~~
作者: saki    時間: 2005-5-2 06:59 PM

S.H.E.
ha ha ha ~~~ I love Ella !  She is lovely !
作者: 科    時間: 2005-5-2 07:45 PM

SHE 嗎~最出名當然係其重唱技巧~
已經連續3年入圍金曲獎最佳重唱組合了~
而且因為Ella把聲較沉既關係
佢地D歌係可以做到"男女"合唱既效果架
推介 "熱帶雨林" & "Only Lonely" ~~~~~
作者: clivewong49    時間: 2005-5-4 12:02 AM

我覺得S.H.E真係得,唱同和都好。
祇要睇Live已知佢地係實力派。
好多人搵twins同佢地比,點比呀?叫組合,和音都唔識,
兩個都唱主音,咪得個亂字!
作者: mingP    時間: 2005-5-4 10:45 AM

Originally posted by clivewong49 at 2005-5-4 12:02 AM:
我覺得S.H.E真係得,唱同和都好。
祇...
那又不可以这样讲~
毕竟他们两是不一样的组合~
作者: clivewong49    時間: 2005-5-4 11:03 AM

mingP

部份同意你。
毕竟他们两是不一样(水平)的组合~唱兒歌勉強還可以。
作者: 馬鹿野郎    時間: 2005-5-4 01:55 PM

Originally posted by mingP at 2005-5-4 10:45:

那又不可以这样讲~
毕竟他们两是不一样的组合~
根本就可以相比,因為樂壇本應是講實力既地方,”偶像派”只是唱片公司為求賺錢造出來的名詞,樂壇本應就以實力見高低,不存在可不可以相比的問題

S.H.E的歌非常好,特別係Hebe由戀人未滿開始一路進步,高音越來越準,
Selina的唱腔略為浮誇(雖然我好鐘意佢),Ella低音唱腔好穩定,不過要彈一彈佢地唱live未夠穩定,要多加練習

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0