標題: (討論) 曼聯賣走畢特同P.Nevile係錯誤?! [打印本頁]

作者: pderek    時間: 2005-11-4 08:22 PM     標題: (討論) 曼聯賣走畢特同P.Nevile係錯誤?!

我個人認為唔應該賣走p.nevile,因為佢一直都係曼聯隊中後防既第一後備,能勝任多個位置,係堅尼日漸走下坡既呢個時期賣左佢,會令防中個位得番alan smith做替補,但係佢又未夠經驗,大家都知,防中好講經驗,將菲臘仔賣走,令到堅尼一旦受傷,中場既掃蕩力差左好多,曼聯最近連番敗將,中場既掃蕩不足係其中一個重要關鍵(當然里奧仔既問題先係最大)
作者: CHECSS    時間: 2005-11-4 08:25 PM

賣走畢特係錯誤
作者: edifier    時間: 2005-11-4 08:25 PM

畢特同菲臘仔在未賣走前已走晒下坡,我個人認為就算留佢地係度都作用不大...加上財政緊張,要買人就要先賣人下,有人要佢2個重唔趁早賣呀...

唔好唔記得買朗尼返黎條數重未清呀...
作者: pderek    時間: 2005-11-4 08:34 PM

Originally posted by edifier at 2005-11-4 08:25 PM:
畢特同菲臘仔在未賣走前已走晒下坡,我...
但係你都要諗下依家防中買少見少,加上堅尼已經唔能夠場場都出,咁樣買哂佢地兩個,緊住又唔買番個似樣既防中,令到防中無哂人,而且佢地都唔值錢,賣走佢地都幫唔到幾多,依家咁樣搞,一月轉會市場實又要買人,反對洗多左錢~
作者: SEEK    時間: 2005-11-4 08:43 PM

仲諗住畢特同菲臘仔,向前看吧!
作者: jordi    時間: 2005-11-4 08:50 PM

畢特 - 其實一直都被話堅尼接班人 , 只不過爵爺前幾年簽完迪贊巴 , 基巴臣 !
         搞到畢特意興闌珊先走 .....

菲臘仔 - 夏天都有黎香港 , 點知返到 UK , 爵爺好似冇諗過會有傷兵咁 !
            加上 , 菲臘仔打後備多 , 有隊進軍歐聯既 everton 唔走就奇 ,
            但爵爺從無挽留 .

我諗其實前季費爵爺取消退休先至o係錯誤 .
但o係助教奎雷斯又未夠班教 ,
唉 ~
作者: edifier    時間: 2005-11-4 09:12 PM

一係叫番麥卡倫返黎教0羅! 嘻嘻!
作者: au212001    時間: 2005-11-4 09:13 PM

大佬,人地係度個陣,就話人地踢得差,累輸隊波...人地走佐就話係錯誤..??
而家多人受傷先咁講o者...e d 都係疼血,隊波人齊個陣,就覺得佢地多餘....
佢地走佐就算啦...
作者: chicken    時間: 2005-11-4 09:15 PM

Not wrong, they should be out earlier not later. These two guys are not top players.
If they were not in Man Utd, they should never in England squad.

The problem is Ferguson don't buy good players back.

[ Last edited by chicken on 2005-11-4 at 09:19 PM ]
作者: SEEK    時間: 2005-11-4 09:19 PM

Originally posted by jordi at 2005-11-4 08:50 PM:
畢特 - 其實一直都被話堅尼接班人 , 只不過爵爺前幾年簽完迪贊巴 , 基巴臣 !
         搞到畢特意興闌珊先走 .....

菲臘仔 - 夏天都有黎香港 , 點知返到 UK , 爵爺好似冇諗過會有傷兵咁 !
            加上 , 菲臘仔打後備多 , 有隊進軍歐聯既 everton 唔走就奇 ,
            但爵爺從無挽留 .

我諗其實前季費爵爺取消退休先至o係錯誤 .
但o係助教奎雷斯又未夠班教 ,
唉 ~
冇錯....一向要面既費爵爺唔係高既時候退休...而家可能變左俾人炒...佢老人家真係誓估唔到犯左過咁大既錯!
作者: 馬蘭奴    時間: 2005-11-4 10:02 PM

最錯就係賣走碧咸啦。之後都未好過,成隊散晒!
作者: 王晶    時間: 2005-11-4 10:12 PM

我就覺得賣唔賣邊個,邊個打得唔好等等,同曼聯走下坡無關,隊隊波都有三衰六旺架喇,邊有可能做皇帝做一世,比你曼聯有黃金十年仲想點?
作者: 張仔    時間: 2005-11-4 10:12 PM

畢特.......本人可以比較奇怪....我睇manu既波....好大原因係因為佢先去睇....好鍾意人佢睇波個格......就算係alan smith...都比唔到佢種感覺出黎.....我覺得防守中埸...個格同天份都係天生既....唔可以咁易改到.....佢踢進攻or可以踢多個位.....但成功改做出黎既防守中埸...我記憶之中真係好少
作者: CHECSS    時間: 2005-11-4 10:16 PM

Originally posted by 馬蘭奴 at 2005/11/4 22:02:
agree
作者: feeon    時間: 2005-11-4 10:27 PM

Originally posted by 馬蘭奴 at 2005-11-4 10:02 PM:
冇錯...有佢係度果陣...起碼每2, 3 場都會有1個罰球入下...而家...完全無威脅...唉...
無埋佢既傳中波...雲佬表現持續下坡...一個人點掂呀
作者: bennyhyc    時間: 2005-11-4 10:33 PM

the reason tht make Man U so strong in the last 10 yrs is because their youth training program back in the 80's. and most of the youth player back then had became star player now such as Beckham / Giggs / Scholes etc.... but even star player will also get old, seem to me Man U had not produce any good player anymore after those player, and all of them are almost the end of their playing career. but at the same time, we could see the Man U had not spend enough money on the market to get some good player that is able to fill in the spot.....All I could say is Man U will not be able to rule the English Footbal anymore......at least in the next 15 yrs
作者: nkt1000    時間: 2005-11-4 10:49 PM

Originally posted by 馬蘭奴 at 2005-11-4 10:02 PM:
同意
作者: funnygay    時間: 2005-11-4 11:00 PM

畢特其實有佢個級數係度,但係費sir唔睇佢囉,
寧願買基巴臣個渣番黎用都唔俾機會畢特
其實畢特係個種實而不華既球員,佢踢法幾似堅尼嫁
夠狠,夠辣,但係唔算好矛
作者: pc20001103b    時間: 2005-11-4 11:39 PM

Originally posted by jordi at 2005-11-4 20:50:
畢特 - 其實一直都被話堅尼接班人 , ...
其實迪贊巴同基巴臣都好駛好用
費蛇用佢地用得唔好姐
作者: kaixinren    時間: 2005-11-5 12:05 AM

卖走碧咸我都可以接受,但卖走畢特我就真系接受唔到!!我一直都好喜欢他,而且我记得马啦当拿都称赞过,说一支世界级球队都需要一个甘的球员。我也觉的畢特系92年一代中最有斗心,最努力的一个。如果畢特还在,曼联绝对唔会打成现在甘差。卖走菲臘仔同样系大错误!!

费sir老都痴线啦,甘好甘好斗心的球员都卖!
作者: 迷途小羔羊    時間: 2005-11-5 12:57 AM

這班被賣的球員,都有一個共同問題,就係級數唔夠

你可以見到畢特起伯明瀚都發揮得大不如前,
可見就算唔賣走佢,佢都幫唔到曼聯o的咩野
所以早賣早著,是無可厚非的。

菲臘仔後衛出身,但踢防中好過踢閘
差在位置感不足,易走漏人,
但佢既中場攔截的確是有一定質素
所以果陣賣走佢我都覺得有一些可惜
少了一個工兵型後備,以備不時之需
而家起愛華頓都踢得有板有眼
我認為賣佢賣得早左少少

至於迪贊巴,都賣得有道理既
此子之前起南特助攻助守
但黎到曼聯就甩甩漏漏,有勇無謀
就算而家起維拉,都未見其級數
最近連正選都無埋,只能做後備
可能係法甲水準低先令佢有所發揮

而基巴臣呢,具一定腳法,有一定創造力
但問題係久久適應唔到英超既中場節奏
致命傷,留起曼聯都無用
給我像科蘭的感覺
賣走基巴臣,對雙方都唔係壞事
作者: 迷途小羔羊    時間: 2005-11-5 01:01 AM

阿倫史密夫的致命缺點是
攔倒個波之後,唔識盡快轉守為攻
求其交翻個波給隊友就算
實在令人擔心
作者: 王晶    時間: 2005-11-5 01:38 AM

我反而覺得alan smith 交到貨喎,勇而不茅,岩岩轉打呢個位,其實算唔錯,年紀又唔係大,培養落去其實有前途架,好過你買波歷克番來,打2,3年咪又要搵過個~
作者: super168    時間: 2005-11-5 11:18 AM

其實應該賣走費Sir, 有用就賣走,留番d冇經驗and老人家
作者: shaqkobe    時間: 2005-11-5 12:32 PM

賣走畢特係而P.Nevile就唔係。
作者: shaqkobe    時間: 2005-11-5 12:33 PM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-11-5 01:01:
阿倫史密夫的致命缺點是
攔倒個波之後,唔識盡快轉守為攻
求其交翻個波給隊友就算
實在令人擔心
yup~真係咁樣。至於費查都係一樣。攻都還可以,一到攻擊時就求求其其咁。
作者: abcde1918    時間: 2005-11-5 01:15 PM

Originally posted by CHECSS at 2005-11-4 08:25 PM:
賣走畢特係錯誤
why
作者: supportMU    時間: 2005-11-5 03:33 PM

Originally posted by 迷途小羔羊 at 2005-11-5 12:57 AM:
這班被賣的球員,都有一個共同問題,...
O MAN~~ 你說出了我的心聲

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0