標題: 覺唔覺而家拍拖好易? [打印本頁]

作者: Kev    時間: 2005-12-1 02:44 AM     標題: 覺唔覺而家拍拖好易?

好似肯約下人..花d心思..就好易拍拖..
講幾句i love you, i miss you 就lum晒..
唔好以為睇落咁膚淺.. 事實上又真係唔到你唔信..
最唔底既係.. 你怕羞.. 就一定唔得..
相反一個比你差既人就係唔知羞.. 所以成功左..
當然.. 拍既長短就另計啦..
你地認為如何??
作者: vcent    時間: 2005-12-1 04:48 AM

拍拖都係為扑野....啱就上...唔啱都無妨
作者: 張仔    時間: 2005-12-1 05:08 AM

Originally posted by vcent at 2005-12-1 04:48 AM:
唔鍾意都要講句架喇...呢d只係你既睇法...我覺得拍拖唔係為左扑野去拍....如果你拍拖只係為左扑野既...我只好得罪講句...."膚淺", 你根本冇權去鍾意一個人
作者: Kev    時間: 2005-12-1 05:14 AM

Originally posted by vcent at 2005-12-1 04:48 AM:
扑野都係o係愛情上加點情趣吧了.
作者: 機密    時間: 2005-12-1 02:31 PM

Originally posted by vcent at 2005-12-1 04:48:
佔有(扑野)還佔有。  愛同單單只想佔有是不同的。 愛是想佔有對方,但再加上保護同令對方幸福,即是付出。 若單想佔有的,這叫私慾,或者粗俗些叫性慾。  同叫雞無分別。你會說你愛妓女嗎? 當然不會。

還有一點的是,人最大的毛病往往就是喜歡用自己的價值觀去估計其他人的價值觀,以為這就是一個絕對的世間價值。  這往往使自己錯誤低估了世間很多高尚的情操。 現代人尤甚。  所以現代的人道德往往越來越差。

這些道理要成年才明白,你不明白我不怪你,因為看來你還未成年,正在發育中。 但你這些觀點正正是令很多家長教師反對青少年拍拖的理由,不懂何謂真正的『愛』。

[ Last edited by 機密 on 2005-12-1 at 02:35 PM ]
作者: daviderlau    時間: 2005-12-1 07:11 PM

我一d都唔覺,sorry!
作者: HansChan    時間: 2005-12-1 09:01 PM

Originally posted by 張仔 at 2005-12-1 05:08 AM:

唔鍾意都要講句架喇...呢d只係你...
雖然你都有道理....我都响某程度認同你....
但我同時亦覺得你扮清高....偽君子!!
作者: 機密    時間: 2005-12-1 09:42 PM

拍拖只係為左扑野既....不如叫妓女! 同時,我覺得同野獸無乜分別,不懂感情、只懂發洩
作者: 藍    時間: 2005-12-1 09:46 PM

but...佢既回覆其實正正講出左點解宜家拍拖好似好易,因為後生仔女,我指十四以上,二十未滿哥d,呢個年紀既人,男既拍拖為做愛,女既拍拖為有個人陪,both都係為人有我無好樣衰,結果米甘咯
作者: sam-hen    時間: 2005-12-1 09:53 PM

Originally posted by at 2005-12-1 09:46 PM:
but...佢既回覆其實正正講出左點解宜...
我都係21歲到左
見到個個人都拍拖
而佢地為的只是一時的快感
及是因怕寂寞

我有個好朋友(女性)更講:
現在好樣d的女仔邊個會不是在拍拖
無拖拍最多只係因為失戀
是旦找個人拍住都好

我真的不明
是不是我錯了年代
點解同我同年個d女仔
10個有8個唔係咁
就係貪明牌貪錢

唔通愛情真是有價?>
作者: 遊戲    時間: 2005-12-1 10:53 PM

我覺得樓主講既唔係冇道理既
不過我就投左唔覺拍拖好易
因為我自己就未拍過...
可能就係因為怕羞啦...
對住自己鐘意既女仔,
我唔知點解真係冇野好講既!
作者: wailam0032    時間: 2005-12-1 11:13 PM

Originally posted by HansChan at 2005-12-1 09:01 PM:

不太認同
可能你覺得,冇一個男人係唔咸濕o既
但係我覺得,就算係咁,都好睇人地對拍拖o既出發點
你又唔識人地本性係點,點解話人地係偽君子
作者: 機密    時間: 2005-12-1 11:48 PM

Originally posted by at 2005-12-1 21:46:
but...佢既回覆其實正正講出左點解宜...
對啦!  但亦正正張仔兄話佢膚淺的原因!佢指就是呢d。
作者: 機密    時間: 2005-12-1 11:51 PM

Originally posted by wailam0032 at 2005-12-1 23:13:

不太認同
你睇到呢種道理就知何謂『以己度人』啦。  所以,好多人都講『有咁的諗法的人才會認為別人都是用那種想法』,因為超出自己價值觀的事是比較難想到的。
作者: HansChan    時間: 2005-12-1 11:56 PM

Originally posted by wailam0032 at 2005-12-1 11:13 PM:

不太認同
覺得啫!
冇乜特別既!
因我覺得甘樣講得出黎.......都係扮晒嘢!!得個講字!!
所以我話有某程度認同佢, 係因為佢講既嘢係好完美....而每人做得出亦一定最好....
但我覺得佢扮嘢係因為甘完美既嘢......係聖人先做得到......理真氣壯講得出.....一係入世未深....一係戀愛經驗非常淺......一係大隻講!!
我甘講係因為人生活係大多變數......根本冇人可以响現實正直到甘....得既人都只係短時間....唔係一世都得!!
人既各方面最好都只係可以取中融之道.....而冇可能去到極端地正直或好!
作者: HansChan    時間: 2005-12-2 12:04 AM

Originally posted by 機密 at 2005-12-1 11:51 PM:

你睇到呢種道理就知何謂『以己度...
以己度人之詞未免太賢重了老兄!
倒轉睇.....係可以話其他人將啲嘢睇得太完美或自視過高......
有人睇嘢個base係"其他人係甘唔代表我係甘"....極端啲講係"全世界既人都錯, 唯我既睇法係岩"......
而我哩類人睇嘢個base係"邊有嘢可以甘絕對o架!"......人要生活就會有變數.....好似一盤清水...你就算唔攞佢去洗嘢攞佢响樹...佢慢慢變污水o架啦!
唔明哩個道理既人.....我估都係人生經驗好淺.....未經風浪既人....福氣來的!
個人睇法而已.....不用言重!
作者: 張仔    時間: 2005-12-2 01:16 AM

本人既講法, 唔係扮清高, 只係想講出, 其實個個人都有呢d需要, 只不過時下大多人...都睇錯左個輕重....就算係我...都有需要....但問題係我唔會因為想解決自己既需要, 而去搵一個女仔拍拖....我咁講只係想講出, 我自己覺得, 為一己私慾去拍拖, or玩弄感情既人....根本冇權拍拖...我睇大家誤會左我既意思喇....仲有我覺得...拍拖, 係生命中...只不過係一點點綴...
作者: 機密    時間: 2005-12-2 01:58 AM

Originally posted by 張仔 at 2005-12-2 01:16:
本人既講法, 唔係扮清高, 只係想講出,...
無錯,都是那句,根本現代的人都是身體就越來越早熟。 但相反,思想就越來越遲熟。

在我們那代人(60年代尾出世的人),只有仍在初中時的人才會先有性後才可能有愛。 但多數人都知道這是不對。

但現在,人云亦云,人拍拖佢又拍拖。 當是潮流,往往的確當拍拖是為解決性須要找個合法途徑(甚至衰11)。  根本就真真正正的性愛(先有性後有愛),甚至有性無愛,因為根本不知何謂愛!

這種情況就形成一種怪文化,就是拍拖是為扑野! 而現代年青人見個個皆如是,就以為全部人根本就如是。  正如道德標準一樣,古時之人能負荊請罪。  但現代人視之為瓜,根本無人有可能會做。  

但事實上是否真的無可能? 非也,只是人的科技進步了,相反,自己的道德退化了而已。 並非件事無可能做得到,做不到的只是自己的貪欲影響而已。
作者: 藍    時間: 2005-12-2 02:21 AM

哈哈,2邊都言重拉,甘我覺得2邊都無錯喎,張仔吾係叫扮清高偽君子,hanschan亦都無問題丫,甘對住同一樣野,大家有吾同既睇法同觀點姐,so what?
作者: Kev    時間: 2005-12-2 01:31 PM

Originally posted by at 2005-12-2 02:21 AM:
哈哈,2邊都言重拉,甘我覺得2邊都無錯喎,張仔吾係叫扮清高偽君子,hanschan亦都無問題丫,甘對住同一樣野,大家有吾同既睇法同觀點姐,so what?
唔係既... 觀點可以係錯架bor..
eg. 為滿足自己而去強姦.. o個個人覺得係對得自己住.. 但唔代表係岩既...

觀點與睇法既分別就係比人有機會在forum上討論.. 如果下下都接納人地既想法.. 咁我地冇意思再去討論了..
作者: 機密    時間: 2005-12-2 04:09 PM

Originally posted by Kev at 2005-12-2 13:31:

...
that's the points~!
作者: 機密    時間: 2005-12-2 06:04 PM

所以,那些說「駛鬼咁多呀!自己問心無愧咪得囉!」
對,但你的「問心無愧」是用那個標準呢?  
是用聖賈的標準、孔子的標準還是個不懂是非、殺人放火後仍認為自己對的人的標準呢?
作者: HansChan    時間: 2005-12-2 06:54 PM

Originally posted by 機密 at 2005-12-2 06:04 PM:
所以,那些說「駛鬼咁多呀!自己問心...
哈哈!!
有道理有道理!!!
但你都幾會諗埋一邊!!!
作者: 藍    時間: 2005-12-2 07:45 PM

Originally posted by Kev at 2005-12-2 01:31 PM:

...
yeah,你無錯,我亦都無錯.第一,我只係表達出我認為2邊都對,無叫人accept對方既觀點,我只係覺得佢地向張仔是否偽君子呢part度嘈,好on居,因為我認為係大家既觀點吾同,就等同對住個榴連,我覺得香,你覺得臭,甘你話邊個啱呢?
第二,你提出既例子講得好啱,but同呢個"偽君子"之爭吵類型完全吾同,首先強姦,係講緊一個犯罪,係單方面既意願,所以吾係話個強姦犯自己覺得啱,就係無問題(因為係現時既法律都普偏既社會常識裏面,佢係屬於一個絕對否定既問題).但係宜家佢地既情況,一個係認為拍拖只為做愛係膚淺,而另一個就覺得,個個男人都係咸濕,話拍拖吾係為做愛既係偽君子,你能夠話邊個係錯架咩?討論,係成立係一d無絕對肯定或者絕對否定既問題上面,先有得討論,如果係一d類似你所提出哥種例子既問題,只有絕對否定或者肯定既,討論如何成立,就好似對住既吾係榴連而係一督屎,應該係臭拉掛(以上例子既推斷全部只係應用於現行社會通俗通用既常識同邏輯,吾包括某d奇人異士既睇法,先此聲明)
所以觀點係可以錯既,無錯,但係吾等於對一件事黎講不能有2個以上既"非錯"既觀點,凡事都要睇相乎既對象,ok?
作者: 藍    時間: 2005-12-2 07:49 PM

Originally posted by 機密 at 2005-12-2 06:04 PM:
所以,那些說「駛鬼咁多呀!自己問心...
係架,所以我覺得好多野都無一個絕對係正確既標準.聖人都係人,天主教會都有濫殺同貪財,法律都有漏洞,都有錯判,普羅大眾所認為係啱既野,都會突然有一日被推翻.
作者: HansChan    時間: 2005-12-2 11:00 PM

Originally posted by at 2005-12-2 07:45 PM:

yeah,你無錯,我亦都無錯.第一,我...
唉!! 一人少句啦!!
同埋你都偏激咗啲喇!
我係話"話拍拖唔係為造愛就係偽君子!"
而係話"掛响口邊話拍拖係純為愛情,而一講造愛就大大聲講話'唔會'既人係偽君子!!"
作者: 迷途小羔羊    時間: 2005-12-2 11:13 PM

好多人,係拍住散拖去了解對方
但我好唔認同
我是要了解清楚才會選擇拍拖
作者: sas    時間: 2005-12-3 12:53 AM

我唔覺啦
你要鐘意一個人要岩feel,又要人家無男朋友
即使人地無男朋友,人地又可能有追求者
無追求者的,又要佢對我有feel。
你話係幾咁難的一件事呀!
除非大家抱住玩玩下心態咁就無得講啦。
作者: siredes    時間: 2005-12-3 02:29 AM

大家好似愈講愈離題, 愈講愈理論化...
覺唔覺得而家拍拖好易? 其實某程度上係取決於拍拖o既動機. 每人拍拖o既動機都唔同, 有D係因為"人有我有"o既心態, 有D係因為順其自然咁鍾意o左一個女仔, 有D係因為怕悶怕寂寞同怕冇面, 亦有D係純粹為o左滿足自己o既性慾或者好奇心...
其實我都想拍拖, 以上所有原因都有少少, 但我自己始終覺得應該順其自然, 亦即隨緣. 但因為我本身社交圈子比較窄, 所以隨緣o既我到而家廿幾歲都未拍過拖, 仍然係一位處男...
作者: 極樂    時間: 2005-12-4 10:42 AM

Originally posted by siredes at 2005-12-3 02:29 AM:
大家好似愈講愈離題, 愈講愈理論化......
我都幾認同你既講法.....
而且拍拖易唔易....睇人同出發點架唧!
靚樣......易
醜樣......難
有錢......易
無錢......難
主動......易
被動......難
基於以上條件走埋一齊既....真係好易有拖拍.....不過呢d叫拍散拖.....好快散!

如果真係搵個 "彼此相愛" 既而拍拖......咁真係勁難!
作者: kobe14725    時間: 2005-12-4 12:05 PM

其實現在你想找個女朋友.不是難
但你覺得大家關係可以多久?好多人拍拖都是怕寂寞.想有人關心
所以要找個真是願意認真去愛/被你愛的人是好難
作者: 井.lok    時間: 2005-12-4 01:38 PM

拍探唔可以話難...
但係要搵到一個真愛就好難...
重要維持段關係長久先係難事啊...
作者: LMQ    時間: 2005-12-8 07:44 PM

我唔覺
最起碼我覺得今年既聖誕節都係得我1枝公過..
作者: edmond511    時間: 2005-12-16 04:35 AM

Originally posted by wailam0032 at 2005-12-1 23:13:

不太認同
可能我唔係好同一般人.....我唔知...
但對我來講....拍左拖雖然都唔多唔少希望有性...但唔等於單單係為性先拍拖lo...
作者: 151515    時間: 2005-12-17 12:23 PM

拍拖易但開花結果就難 
作者: iknow    時間: 2005-12-18 12:03 AM

係咁易我都想ar-0-
作者: kaikin    時間: 2005-12-18 12:31 AM

我覺得拍拖唔易  因為你愛佢先同佢一齊  所以你同時都要為左同佢一齊而改變
而且突然生命有咁改變(變化大小因人而異)指#拍拖    要去適應 拍拖前同拍拖後 都唔係話容易
加上....就算你拍過好多次拖   每個人都係唔同  你唔可以將以前對住前男/女友時所做既野 對住你而家既男/女友        總之拍拖就唔係易啦
作者: 艾榮    時間: 2006-1-2 09:27 PM

Originally posted by HansChan at 2005-12-1 09:01 PM:

你同佢好熟? 好知佢為人? 憑咩話人係偽君子? 你覺得你做唔到(唔為性而拍拖)唔通人地就唔可以做到? 做咩要話人地人生經歷淺? 你以為自己人生經歷好深, 咁唔俾人地經歷比你仲深?
作者: galagei    時間: 2006-2-2 12:02 PM

我今年20歲 好認同樓上大哥講既野 咁大個仔都係拍過兩三次拖 可能我同你差唔多年紀啦

真係唔知而家女仔係點  要靚仔 要名牌 要有錢 要... 要好多野

但係自己就乜都冇...   

再回應上面話上床既問題   只係每個人心中把尺都唔同 有人為開心 有人為性 可以為左好多野  你有權利唔認同 不過冇權利人身攻擊
作者: 〥~灝~〥    時間: 2006-4-30 12:21 AM

Originally posted by Kev at 2005-12-1 02:44 AM:
好似肯約下人..花d心思..就好易拍拖.....
如果係既話我就唔駛煩左咁多年啦
作者: LU    時間: 2006-4-30 12:34 AM

睇吓咩人啦,學生讀緊書應該唔會太難,除非學我咁樣7啦,咁就例外
作者: 〥~灝~〥    時間: 2006-4-30 12:40 AM

咁你同叫雞有咩分別????之不過一個要錢"一個唔駛錢ja ma!!!
得罪都要講句!!!我最憎你e d人,好似唔當女性係人咁"只係當佢地係你既性奴!!好似你d咁既人唔好黎戀愛板!!!你根本唔知咩叫做戀愛~~你黎只會沾污左e個板

ps:板主要扣我分就扣啦!!!我唔會有任何冤言

[ Last edited by 〥~灝~〥 on 2006-4-30 at 12:47 AM ]
作者: bigfish    時間: 2006-5-23 03:05 AM

我唔係同每個女友都上過床, 亦唔會因為花左咁多時間同心血落一個人度, 最終冇得上床而後悔, 因為有陣時拍拖o既過程都係值得享受o既
作者: sing888    時間: 2006-6-16 05:48 PM

係就係容易
但你覺得真心鐘意既易搵?
學校樓下班低form係唔係都一pair pair .見到都眼冤
作者: cgdmzlam    時間: 2006-6-24 08:51 AM

小弟就咁覺得
      樓主講緊可能係d年青人既心態
      (可能佢未成年拉)
      所以會講出咁既野

但依嫁香港既風氣的確係咁樣
      好多(唔係全部)拍過拖既人
      試問有幾個依嫁仲係處男或女呀???

我覺得如果要找到一位傳統觀念比較正確既男或女仔
     響大陸比較容易找到拉~比較昨~~~~~~
     (純粹個人意見)
作者: cgdmzlam    時間: 2006-6-24 08:57 AM

拍拖  為do野
小弟都想過
但覺得咁樣對果個女仔以後
如果又同地2個男仔結婚既話
男仔知道佢被人搞過
果個男仔會唔會真心對佢啊
講真果句拉~~~天下烏鴉一樣黑
有邊個男仔鐘意自己個老婆被人搞過
除非男仔唔介意~~~我心想佢一定心里始終會有條刺係度

所以都係  如果真正喜歡果個女仔
就唔好做出咁既野拉~~~要都等結婚都唔遲拉~~~~~~~
(個人意見)
作者: saron51    時間: 2006-6-27 07:59 PM

stu[id
作者: 艾力克    時間: 2006-7-2 06:16 PM

Originally posted by cgdmzlam at 2006-6-24 08:57 AM:
拍拖  為do野
小弟都想過
但覺得咁...
有道理~
作者: 艾力克    時間: 2006-7-2 06:20 PM

Originally posted by sam-hen at 2005-12-1 09:53 PM:

我都係21歲到左
見到個個人都拍...
如果有人問你: "你有冇拍拖呀?"
你答: 冇
佢就會話: "咁你唔悶架咩?"

所以冇錯, 有好多人係因為怕悶先拍拖, 拍左先睇下對方岩唔岩自己
有d人仲會覺得自己拍左10幾20次拖好叻, 所以依個社會係有d問題o既

除非生活好充實, 好多朋友, 否則冇拖拍真係會幾悶架
不過為拍拖而拍拖就唔係咁好喇
作者: kains    時間: 2006-7-19 01:05 AM

樓主你呢D咪係小人law
我唔清楚你係咪拍過/拍緊拖
但係呢你淨係覺得D差過你男仔,但係都有女朋友就覺得唔抵
咁你又唔諗下人地敢追女仔點解自己就唔敢?
呢D咪係勇氣既分別law
勇氣唔係優點咩???
仲有wor
人地肯講我愛你、掛住你呢D說話
你又知人地唔係真心?
自己就響到一相情願咁話人地唔知醜面皮厚
話你知口才好都係優點黎
比你揀你都唔會揀個一椂木既女仔做女朋友LA
其實追自己喜歡既人係好平喜既事
好心你呢D人自己唔敢就算了,唔好話埋D敢做既人LA
你覺得自己好好?!
好心你唔好睇到自己咁大
等到自己思想成熟d至再講la
作者: saron51    時間: 2006-7-22 11:17 PM

SILLY BOYS AND GIRLS
all u think is that, can guys think of other
suxker
作者: 1234567899    時間: 2006-8-31 07:00 AM

......................這世界說大就大,說小就小 。
作者: saron51    時間: 2006-9-27 09:25 PM

alll silly people here
作者: jiese    時間: 2006-11-16 01:41 PM

people watch too much tv i think
作者: sakura310    時間: 2006-11-16 06:52 PM

係wor,又真係幾易wor,睇我而家仲係一個人就知有幾易啦 haha

好一句「拍既長短就另計啦」
言下之意,樓主贊成拍散拖?指一頭半個月散都ok?
睇黎你對同你拍拖ge對像都一條心wor
拍拖係長遠問題,唔係話同人地拍一陣就好幸福咁,連人地都留唔住,拍幾多次拖都無用啦
可能樓主有錢又靚仔,所以咁講啦
我自問唔係有又靚仔,所以我會講拍拖好難
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-17 01:30 AM

Originally posted by jiese at 2006-11-16 01:41 PM:
people watch too much tv i think
又黎多一個洗板嘍囉……+__+
作者: trista_cheong    時間: 2006-11-17 01:31 AM

Originally posted by sakura310 at 2006-11-16 06:52 PM:
係wor,又真係幾易wor,睇我而家仲係一...
一年前ge post﹐回黎做咩………
作者: sakura310    時間: 2006-11-17 06:15 AM

下????甚麼????

嗚><~~
我都沒留意日期啦><
我還以為是新topic=.=(被騙了=.=)
作者: *豪*    時間: 2006-11-18 12:56 AM

我覺得拍拖唔係為左扑野去拍
作者: Edgar_Davids    時間: 2006-11-24 07:09 AM

Originally posted by saron51 at 27-6-2006 19:59:
stu[id
Originally posted by saron51 at 22-7-2006 23:17:
SILLY BOYS AND GIRLS
all u think is that, can guys think of other
suxker
Originally posted by 1234567899 at 31-8-2006 07:00:
......................這世界說大就大,說小就小 。
Originally posted by saron51 at 27-9-2006 21:25:
alll silly people here
.

白癡架你班食屎狗!
響我阿媽地頭灌水!!!

躝開啦~~~

作者: Kev    時間: 2006-11-24 08:01 PM

真係估唔到呢個post 我唔知幾耐之前既都有人re..-.-

講真.. 我放呢個topic出黎既時候..
我真係覺得好易可以拍到拖..
而家我都覺得係..
可能啦.. 只限於某d年齡..
當然人大左.. 個心定左.. 好多野都唔再係追求新鮮感..
有d人既reply話我點點點.. 我可以同你地講我好尊重愛情..
當時我出個post.. 我咁講話拍拖易既.. 係因為我識既人之中..
5個女仔.. 可以有3個輪住追我.. 新識既另外一班.. 根本就係想一齊先去做朋友..
我意思係話.. 人既心態係點架呢.. 我唔係話全世界人都係.. 只不過..
我雙眼所見既.. 好多都係..
我尊重愛情.. 我愛我而家個女朋友.. 做到既.. 我都會為佢做..
19歲既我.. 我地能唔能夠一生一世我答唔到你.. 不過目標係..
如果.. 有一日.. 真係要分開..
呢個post既題目"拍拖係咪好易"..
以我既為人.. 我雖然覺得可以好快會有"好感"既女仔.. 不過.. 都唔會去嘗試"進一步發展"..
對象易搵.. 真愛難求.. 大家都知..
但係.. 又有幾多位.. 能夠真真正正愛上後..才一起呢..
這就是此topic既要點..
作者: trista_cheong    時間: 2006-12-2 11:46 PM

Originally posted by Kev at 2006-11-24 08:01 PM:
真係估唔到呢個post 我唔知幾耐之前既...
我絕對堅信﹐有人係相愛o左之後先會o係埋一齊而且好認真的。

你話我天真都好la~~

話時話﹐呢個topic 岩岩好開o左一年…
作者: adamboyhk    時間: 2006-12-2 11:47 PM

拍拖易 ,但係真心對待大家好真係難
作者: MUSTANG610    時間: 2006-12-20 10:33 AM

都要大家中2大家
作者: cazykiller    時間: 2007-2-4 11:07 AM

如果拍拖真係為左扑野ge,咁你都唔使拍拖啦,叫雞咪得lo
作者: pigcat    時間: 2007-2-4 11:06 PM

係ar...
拍下散拖真係好易

但我覺得
愛情唔係用黎玩
係好重要ge...

我絕對唔會咁做
玩玩下ge態度唔要得
作者: hkcchk    時間: 2007-2-4 11:40 PM

Agreed to cazykiller !  He don't know what is love.  God bless his girl-firend.
作者: jennifer    時間: 2007-2-5 02:13 PM

我觉得太容易了,就没意思了,而且真心付出未必得到真心回报,也未必就图个真心回报,只是求得自己心安而已.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0