標題: 寧願讀書定做嘢?? [打印本頁]

作者: neitly    時間: 2005-12-26 11:31 AM     標題: 寧願讀書定做嘢??

寧願讀書定做嘢??! x$ Q) J) m# W( o. r/ w

8 N% t/ f: K8 p. h: u我而家就未做嘢,唔知你地覺得呢?
作者: Tiger=.=    時間: 2005-12-26 12:37 PM

讀書時想做嘢~!+ J' P% Q7 Q" A6 P& M9 \
做嘢時想讀書~!!
6 b" H% n' _0 V; s' h. e
作者: 替天行動    時間: 2005-12-26 01:01 PM

Originally posted by Tiger=.= at 2005-12-26 12:37 PM:
1 n/ a1 d  V, V4 @+ {" n- v/ T讀書時想做嘢~!; Z+ Z1 @0 h1 q3 ^
做嘢時想讀書~!!! l" T# h7 A" H2 u) R) Y( A$ B# y
: j4 p: a! W5 [$ T係囉﹐而家諗番起﹐讀書既時候真係好開心﹐而家日做夜早都係為果兩餐﹐但當你讀番書既時候就會想去做野。。。。唉﹐人就係甘架啦
作者: kjkj    時間: 2005-12-26 01:26 PM

讀書係開心就當然想讀書啦
作者: vui33    時間: 2005-12-26 03:38 PM

讀書時想做嘢,做嘢時想番讀書~!!
* K* j/ K& _. K! x係甘架啦 ~
作者: pkpkpkpkp    時間: 2005-12-26 07:47 PM

咁緊係讀書啦~~1 K5 s" [; F+ ^- l1 t
雖然辛苦,黎緊又要會考,
* T! \/ P& {' l: ~$ x. N' L不過總好過去社會做野,6 G! t3 l( W. T; v. K: B
日日番學同同學有講有笑,間唔中又有d搞笑野,
; ]6 \# T9 G4 G3 M/ }+ ~" X出黎做野,社會復雜,要煩o既野就更多啦~( V: p) h7 v/ t9 Z+ Y- y, V
講真,寧可讀多d書,賺少d錢~
作者: long winer    時間: 2005-12-26 10:40 PM

Originally posted by 替天行動 at 2005-12-26 01:01 PM:# n% d6 _# L6 Z; ]0 m1 A8 a

1 d" k! I% p! r- l& P  B5 o4 q係囉﹐而家諗番起﹐讀書既時候真係好開心﹐而家日做夜早都係為果兩餐﹐但當你讀番書既時候就會想去做野。。。。唉﹐人就係甘架啦
) l: t+ {4 y* c  c2 a* T5 I情況就好似我地細個果時想快d大個" |" U7 c) p% l' t. S
到大個左又想返返細個果陣時咁....
! h) k- ^" P, @* O! S" P唉~~
作者: 阿感    時間: 2005-12-26 10:41 PM

我讀書o既時候都唔想做o野
作者: 機密    時間: 2005-12-27 01:30 AM

讀書時想做野,因為怕考試!覺得做野的人無煩惱。1 D; A* F; y, r" ~$ P4 U2 g
但到做野後,才發覺讀書時所煩的只是小兒科,都係讀書最好!
作者: aaman    時間: 2006-1-1 03:14 AM

書到用時方恨少...讀完大學都覺得自己唔夠料.
作者: skjeiw    時間: 2006-1-1 09:11 AM

讀書放假都不知幾好
作者: shaqkobe    時間: 2006-1-1 10:58 PM

咁係讀書啦。。乜都唔駛林,讀好自己既書就得。。。。人係讀書時期係最幸褔。

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0