標題: [愛情診療室] 我好煩呀.....鐘意個女仔(俾意見) [打印本頁]

作者: fungsk168    時間: 2005-12-31 01:12 PM     標題: 我好煩呀.....鐘意個女仔(俾意見)

我love左個女仔....但係我又驚食lemon!!

佢織左條頸巾俾我 , 咁即係代表d咩野呀?? 即係唔係有意思??....我又唔敢get錯意喎 , 都唔

明白d女仔既心意~~

女仔係唔係鐘意同fd 多過同男朋友呀?!

佢今日都唔同我過 , 真係慘.....話要同fd喎!!!

大家幫幫我啦.......
作者: cwleung1988    時間: 2005-12-31 01:19 PM

織左條頸巾...都唔算係咩特別意思....
你同佢平時相處係點嫁?
作者: fungsk168    時間: 2005-12-31 01:31 PM

都唔錯...平時放學一齊去溫書///

傾計都好開心....但係佢比較文靜同乖!!

我已經暗示了...但佢好似乜都get 唔到咁~~~
作者: fungsk168    時間: 2005-12-31 01:46 PM

佢本身唔識得織頸巾 , 又未為過男仔織既 ,

咁我今年開學先識佢個半月 , 一次溫完書走既時候 , 我就好無賴咁講句

"喂喂~~我就生日喎(24/12) , 織條頸巾俾我呀... 得唔得呀??"

佢既反應就是"下!!!唔係呀!!我唔識織家喎 , 我又未織過俾男仔 , 唔啦!!"

誰不知就織左俾我啦.....

我諗會唔會表示d咩呢?? 我估我應該得掛/////

我未試過為一個女仔咁著迷.....好煩!!!
作者: Kei    時間: 2005-12-31 01:58 PM

得米啦
作者: easonwing    時間: 2005-12-31 02:07 PM

98% 得, 差個2%就係你對自己無信心囉!
作者: 張仔    時間: 2005-12-31 08:07 PM

比你而家聽晒我地講都冇用架....溝女就怕就係冇信心呀...上喇...
作者: cwleung1988    時間: 2005-12-31 10:51 PM

Originally posted by fungsk168 at 2005-12-31 01:46 PM:
佢本身唔識得織頸巾 , 又未為過男仔織...
哈哈...如果真係甘...
你基本上都得米啦....
正式同佢一講一次啦...
作者: 機密    時間: 2006-1-1 01:52 AM

俾你都仲唔信,想點? 人地女孩子唔通話,好呀?我鍾意你呀,咁咩? 得架啦!唔駛講咁多野架啦!下次出街咋咋帝拖住人地,唔駛講咁多!自然d就得架啦!人地都默許左啦,瓜!
作者: fungsk168    時間: 2006-1-2 09:56 PM

唉....今日我同佢睇戲

結果都係 無講 !!!!!!

我真係好驚俾佢拒絕
作者: lypoon    時間: 2006-1-2 10:34 PM

Originally posted by 機密 at 2006-1-1 01:52 AM:
俾你都仲唔信,想點? 人地女孩子唔通...
同意你既講法呀。兄弟,比di信心自己啦,你得架啦
祝你成功啦
作者: fungsk168    時間: 2006-1-3 04:49 PM

唉~~ 我今日見佢同個男仔係到打波.....真係想打個男仔~~

我會唔會係好小氣既男仔同小家呀~!!

也許給我發洩吧!!  女仔真係好  煩 煩 煩 煩 煩 煩 煩 煩 煩!!!!
作者: steakeye    時間: 2006-1-3 05:21 PM

你咁都煩... 咁重未有對象果d 直情煩死添啦...

做男仔, 爽d 啦...
作者: Kei    時間: 2006-1-3 06:42 PM

Originally posted by fungsk168 at 2006-1-3 04:49 PM:
唉~~ 我今日見佢同個男仔係到打波.......
你咁介意佢同第二個男仔一齊玩
咁咪證明左你真係好鍾意佢

鍾意人地咪搵過好機會同佢講清楚你對佢既感覺囉
依家只係睇下你肯唔肯咁做

我地呢班做兄弟既實撐硬你架!!!
作者: 151515    時間: 2006-1-3 06:45 PM

Originally posted by fungsk168 at 2006-1-3 16:49:
唉~~ 我今日見佢同個男仔係到打波.......
U are the first!!!(織)

+油 ar
作者: fungsk168    時間: 2006-1-3 08:23 PM

如果她說:而家都係學業為重,我唔諗呢方面住…

or -->"我諗我地做朋友比較好 ,不如我地繼續一齊努力考會考呀!!"

佢比較緊張成績 , 我覺得有7成佢會第二個答案

頭先聽各位朋友不斷咁支持我 , 不過我still no confidence in it!!

佢係果d好害羞 , 好文靜 , 有位brother 話我係第一個

maybe 可能我生日佢先織俾我 , 條頭巾既意義只係生日present ........

而唔係對我有心而織 失落中

自問都唔係差 , 真唔明著迷於她~
作者: tom321    時間: 2006-1-3 09:37 PM

Originally posted by fungsk168 at 2006-1-3 08:23 PM:
我諗我地做朋友比較好 ,不如我地繼續一齊努力考會考呀
做乜用左我俾人拒絕個句呀!!
不過我覺得你得左9成9米啦
又肯織頸巾、一齊溫書,又睇戲
唔夠膽講就試下拖佢隻手啦
我都試過表白
我俾個有毛膽你
作者: artroom    時間: 2006-1-4 01:28 AM

你而家几大呀?如果就黎會考我諗你都係忍下先~~~~~
如果得米你又會掛住拍拖,唔得就更加無心機溫書添..............
考完試先啦~~~
作者: 機密    時間: 2006-1-4 01:57 AM

我都俾個有毛膽你
作者: fungsk168    時間: 2006-1-4 06:39 PM

我講左啦

"如果以後要你陪我一齊溫書 , 你制唔制呀??"

佢就話"唔知呀....睇情況啦~~"

即係.....how!!!!!

佢係唔係get 唔到
作者: tom321    時間: 2006-1-4 07:07 PM

Originally posted by fungsk168 at 2006-1-4 06:39 PM:
我講左啦

"如果以後要你陪我一齊溫書 , 你制唔制呀??"

佢就話"唔知呀....睇情況啦~~"

即係.....how!!!!!

佢係唔係get 唔到
佢用唔同語氣講可以有唔同既含意喎
我覺得佢多多少少都get到呀
作者: steakeye    時間: 2006-1-4 10:13 PM

人地女仔來家... 唔通你要人講 "好呀! 等左你講好耐啦", 咁咩...

你話佢好文靜, 即係話佢話唔知 = 掂啦...下次就拖佢手啦...

不過佢好着緊d 成績, 咁你就唔好一拍拖就咁痴纏, 大家先俾心機温書先...

um... 可能佢就係唔想影響到會考先至遲遲唔肯表態啫...

放胆去啦... 百分百掂啦...
作者: fungsk168    時間: 2006-1-5 09:37 PM

請問係女仔心目中,

如果成日約佢 , 叫佢出黎陪我 ,

個女仔會唔會覺得我煩o家?

仲有通常女仔點先覺得男仔會煩 ?
作者: fungsk168    時間: 2006-1-7 02:02 AM

大家可唔可以俾D 成功百分比我參考下呀??

有個女仔話我只得65%掂咋

我仲欠35%!!
作者: siredes    時間: 2006-1-7 10:52 AM

不如咁啦, 就快到情人節喇, 你不如試o下約佢情人節o個日陪你出o黎, 出o黎有乜搞作就等你自己諗啦, 如果佢肯出o既話, 咁到o個日你就正式咁向佢表白啦, 同時送份有心思o既禮物俾佢, 相信到時你成功o既機會已經係99.9999%
如果你向佢表白之後, 佢答你唔知呀, 又或者唔出聲o既話...我諗到時你都唔駛諗咁多喇掛, 即刻拖住佢對手啦.
如果佢唔肯出o既話, 就再睇情況啦.
作者: byros04    時間: 2006-1-7 05:38 PM

好心你啦........你掂我咁多.......
仲有咩煩呀........
作者: 藍    時間: 2006-1-7 11:32 PM

好心你講白d拉,拉到個話題甘遠,問咩鬼一吾一齊溫書,傻架咩= =
如果你真係知道佢本身吾識織頸巾而專登織一條比你,話知係生日禮物定咩拉,證明你得左米拉已經,就算佢真係只當係生日禮物,佢對你一dd野都無,點會無拉拉用手織甘煩架,除非佢成日織黎送通街拉
去馬拉,男人黎架,講白d拉,吾好ee哦哦
作者: tom321    時間: 2006-1-8 11:56 AM

Originally posted by at 2006-1-7 11:32 PM:
好心你講白d拉,拉到個話題甘遠,問咩鬼...
可能係買既
作者: byros04    時間: 2006-1-8 10:40 PM

Originally posted by tom321 at 2006-1-8 11:56 AM:

可能係買既
咁都俾你諗到....................
作者: worai    時間: 2006-1-9 04:29 PM

First of all, i can`t type chinese so sorry that i`m replying in english...

From what I can tell from your side of the story, she already knew what you meant, girls are very sensitive on this subject, any close signs will make her aware of how you felt about her. And i guess you have no idea how much time is required to knit a scarf, you asked her for one, she denied, yet gave one to you.  I guess she is still waiting for you to make your next move.
請問係女仔心目中,

如果成日約佢 , 叫佢出黎陪我 ,

個女仔會唔會覺得我煩o家?

仲有通常女仔點先覺得男仔會煩 ?
To tell you the truth (although this might sound pointless), if she likes you she wont feel you are troubling her no matter what you do; But on the other hand, if she feels you are troubling her, she will not go out with you.  As far as i can tell from your posts, she is still willing to go out with you, my guess is, she knows what you are up to and you are still under observation.  I`ll say you have a very big chance.  However, don`t wait too long to make your next move bro, or you`ll regret it.

best luck to you \(▽ ̄\( ̄▽ ̄)/ ̄▽)/

[ Last edited by worai on 2006-1-9 at 03:31 AM ]
作者: fungsk168    時間: 2006-1-9 07:41 PM

夠啦!!

在此停止啦!!!
作者: 33023302    時間: 2006-1-11 01:08 PM     標題: 現在...你要努力考好..會考..比心機溫書la

fungsk168

我知道你好鍾意佢...
咁你等唔等得...ar
其實佢很同你出街..睇電影
首先佢唔討厭你..la

我想問:
你打電話比佢..
佢會唔會講(有事做緊..轉頭打比你ar)
之後緊係唔打電話比你la
有冇咁耍你?

你又就黎會考...比心機溫書
考完試先算..la

其實你一齊同佢溫書..
冇人咁行過黎..追佢la
你得架...

兄弟......
我試咁o既情形
真係好多年前la
又係會考...我咩等佢..
之後拍拖..最後分手..

(一生人 不只一 伴侶)
作者: fungsk168    時間: 2006-1-11 06:53 PM

下....朋友!!你同我一樣

你果陣時感覺點ga??

係唔係好煩呀.........但係我今日又再同佢去溫書~~~

唉~~佢真唔知定扮傻呀!!~~
作者: genesic    時間: 2006-1-12 10:29 AM

唔…有好幾個月都無來此,但看見這主題,有點想略舒已見,我只是看見fungsk168 的描述,所以我的意見未必有用,但論情況,在下可說急不來等下去有無彷,考試行先,理智一點,彷且從你的描述感覺你的對象是慢熱形,亦帶點理性,打斷問句哥仔你讀書叻唔叻先?如果叻就更好,試問邊個女仔唔鍾意男仔叻?唔叻唔緊要,最緊要你有耐性陪佢,一齊溫書可以有機會彼此撩解,等你有機會做d適當的關心,女仔…此終都想有個人聽下自已講野,關心下或者出d主意,你能表現到一齊為她設想,佢會對你有信心多d,咁好講如何將感情如何開始,其實還未遲,睇你處境唔壞,人海茫茫,個個都想要女仔手織頸巾,咁多人唔俾,係要俾你,你試試打聽下呢個女仔d好朋友問下,佢多唔多同其它人織我指家人,如果連家人都無,咁你就可能略知一二!開心死啦!估係無結果的,係要找多d方法撩解多d,你講咁多事件,咁就睇得出有好多方法,去撩解多點,還有無論情況如何,你如果鍾意人,就要企硬點,男仔要強要大方,先叫型,你地未去到男女朋友關係,會同其它人來往有咩出奇?現在最緊要讓佢知你唔差,等佢完全對你有信心,你俾我覺得好飄忽,有怕呢樣有怕個樣,咁點成大事?還有請改下問野的方式,如果你要約人同睇戲應該咁問,你下個星期忙唔忙有無時間,之後等佢答覆,如果佢唔like你就會say no,正常都會實有一、二日得,咁你先講想睇戲又好溫書又好,唔好講d太有尷尬同壓迫感的說話,會嚇走人的,失驚無神你講"以後要你陪我一齊溫書",你地關係未明確,唔適合用呢d說話的,最後,俾個信心你,如果你自已覺得一個人煩,你會唔會理佢呢?道理就起度,將心比已,你換轉係個女仔,如果真的覺你煩,還理你嗎?醒你多一點,用你心儀的對象角度考慮多一點大家的立場同處境,對這段未開始的感情會有幫助,努力讀好d書,等你考完試後,還有其它好方法俾你的!^_^我都想見一段好的感情有結果!

[ Last edited by genesic on 2006-1-12 at 10:32 AM ]
作者: fungsk168    時間: 2006-1-12 04:54 PM

THX~

可唔可以俾埋你既方法我呀

我而家專心溫書啦~~冇左果種煩既感覺.....

講真...如果我唔講 , 我會屈住好辛苦~~~

although 我食 lemon ....但我唔知點解冇後悔!!!
作者: genesic    時間: 2006-1-12 11:15 PM

哥仔!急會累事的,你自已覺唔覺你的心儀,暫時而學發習為先嗎?這樣就看得出佢的思想上比你成熟多點,你這樣不爭氣,只顧表面的追求方法,怕唔怕人家唔欣賞你,看得出你有好的開始,對方對你有好的好感,現在時機反而適合慢慢來,考試季節,唔該專心d,你咁夾硬在佢專心溫書時,不停咁窮追猛打,會有惹來反感的問題!如果你係鍾意一個女仔,你就要體諒佢的立場,在前文我也講過太尷尬同太壓迫會帶來相反的效果!現在只要你有心,關心佢多d,點解你唔諗多點,點幫彼此溫習時可以溫得好d,或者留意下佢會唔會只顧溫書疏忽了健康需要!男仔有責任要保護同照顧女仔的,你連最低的安全感都做唔到,就算你有幾多有利因素都會失去,你要讓佢知你對佢有幾好,唔好話我知你連佢口唔好渴或對方覺唔覺凍這些小關心點樣做,你都唔識做!

[ Last edited by genesic on 2006-1-12 at 11:16 PM ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://www.26fun.com/bbs/) Powered by Discuz! 7.0.0