<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 家醜外傳(因為我唔識分)
返回列表 回復 發帖
费sir  

指部机慢的意思?
P4 2.4  1GB 400DDR
行XP (唔安装其他软件...)如斋上网 应该都 OK 咖播...
会唔会唔觉意去左D ( “卡那” color )网站... 。。。会唔会中 木马仔 所以 托慢速度?
其實講慢...又唔算慢(勿與靚機作快慢比較 )
差不多10年既機,個速受算接受到...
唔會慢到蟻躝咁款...
只係有時用"格式工廠"cut片...
係"風行網"睇電影...一時行得好順...
一時又死唔斷氣...行2%停好耐先再行二秒. ...
費事高 發表於 2011-3-25 01:56 PM
cut片?。。。。。。精装雑锦真床板?

P4  2.0-2.4  粒U 都好热下.... 格式工厂 又非常咬RAM   可能有点 吃力。。。。

有D  benchmark 測試電腦速度 ...(不過vv唔知道邊只最好... ) 试下 部机...
唔測囉!
如果白頭曾無吹水,過多幾個月派$6000,
我會搵個朋幫我平平地整返部積木機,
唔需要最in,亦唔需要最靚配件,
直接換過部...
不過...呢條白頭曾做事好九亂來,一陣講過又唔算數...
真係對呢兜友仔無 ...
費事高 發表於 2011-3-25 08:32 PM
裁爺.....(绝招...有托毋欠...)
好耐毋出高登...唔知道E+D"积木机"点样...
话时话...vv都想换部 i5 ...(E+用紧双核...不过睇HDTV..汁相..就麻麻地.. )
i5幾多錢?白頭曾幫補你$6000...換機問題應該唔算太大...
我真係無你咁專業...我但求部腦行得暢順就ok
費事高 發表於 2011-3-25 09:45 PM
vv 1d 都 唔专业....
电脑日日新..2,3个月又出新野.....自愧追唔掂..   

E+ 1部机 通常2,3年命...??
如果唔追新软件...希望可以稍为可以拉长电脑条命....

財爺真系派6K。。。打算+少少钱..諗住入支似翻D样 镜头 ,恨左好耐

(镜头跌价稍为慢少少...vv都系算死草.. )
10# 費事高

说来,真系唔似以前追得0甘贴 lu...

2,3年寿命 0既 意思 ...
时下 新硬件 出得快, 当自己购入左部机开始计算...
通常过2,3年都 Out Out地  0既意思。

就系因为 快来快去...2手市场 仲有生存空间...
不过...近年手机机能不断提升...加上流行平板电脑(ipad,Epad..等)
需求改变。。。电脑价值..大不如前..价值不断下降...

2手..揾到部 性能与价钱 平衡 OK...
認同!
我依呢部xp真係out到...
我不見了隻office word 2003光碟...
想係網上...下載來用...
頂...原來唔受xp玩...
費事高 發表於 2011-3-25 11:17 PM
XP 呢......無更新...無支援.. ...毋乜计仔...
不过..因为D 老翻 破解术太厉害...
微软。。 搏命揾人钱.. 不断出新野顶..撑招牌...

成日硬食....
認同!
我依呢部xp真係out到...
我不見了隻office word 2003光碟...
想係網上...下載來用...
頂...原來唔受xp玩...
費事高 發表於 2011-3-25 11:17 PM
有D download ....比 眉软 追踪 到....就头痕..
好耐 G前 好似 奶過野.... ...

未有Pad之前,又要带住部机4圍去呢...

所以由 Vista开始  到 E+ win漆  甩左 “鲁翻” (不过戒左都有3年多时间。。)

C人电脑开Office野... cheap cheap 地 .. 用 OpenOffice 够用就算..
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 家醜外傳(因為我唔識分)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。