<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 張宇人、自由黨建議最低時薪最高24元
返回列表 回復 發帖
. r' d& W) v- K& d  W5 {; r' y5 A! e, |, ?+ @+ Z6 [6 z
公道d講, 加拿大或者歐洲, d租根本無咁貴....8 Z8 s: ]* t, j0 J, G
5 l' c: `5 F$ c) i$ L
有時候都要同d中產諗下, 如果30幾蚊, 做飲食可能好多都要執...7 e4 a% t7 b3 N$ B4 a
0 v6 \8 r; o# y
根本係成個社會向大財伐同地產佬傾銷既結果,
9 o) e0 t5 t. u% h( N只不過係張宇人呢類友仔, 唔怕賤直接講個事實出黎o者.. ...
/ U+ r8 q0 f# y3 L: Jfilter-052fans 發表於 2010-4-21 12:48 PM
+ `; t% N  Z* T! V* p. K) J8 j( b9 c: s* ~: z5 t
一個基層長期被剝削、長期被遺棄o既社會,又點可能會和諧o丫...
$ F/ i( j( F7 I: ^) Z% \# {特區政府仲唔做野,睇下幾時爆煲大大鑊,咁就手尾長!
4 e( x) _8 ]7 ]: i# d5 @0 [
% ?# [# I7 w9 Q# M8 R$ T
做緊架啦, 最近阿曾生咪批左d補貼比自己細佬間渡輪公司lor....
. L! |( E3 S% o* f
% X& I* n: H" b% c/ o' F! k5 i而家係你地死, 人家個個幾廿萬一個月, 該嗎要理你死活?( [5 l- v+ J- Z" U6 x
filter-052fans 發表於 2010-4-21 03:24 PM
; t& f/ z! D4 p2 y% ~' N* R

! J# [/ W) s5 B+ X" t: ^' w我諗起TVB劇一句台詞:反佢檯 ! v) q6 N8 T% g2 b

+ m+ H. S  u2 q; e/ B( o6 n班80後呀,社民連班友仔呀,實玩大佢
0 B5 d6 t4 M+ `3 |- j- l4 Q
/ d5 e/ b- M1 v/ R5 z" m
爭緊做泛民一哥? 佢地要爭都爭唔到啦, 以長毛同毓民班人既政治知慧,/ k3 _% O; c0 l! H  ^' w- \& C
點會唔知最左最激永遠只係小數?
; U/ L9 k1 C& V' C7 a0 U, Ffilter-052fans 發表於 2010-4-21 05:12 PM
- Q+ R4 i  ~$ b; r5 E7 k7 ]. t( P1 ?9 b! v" a7 C- ?
正如兄台所講,毓民佢地爭條毛o羊,
" B+ N1 o3 T  \, v8 D; G  C( B+ }: @( [何況做左所謂泛民一哥,咁又點?
# u5 b! ?! }. C; p2 V' T睇黎黃幫主民主先鋒呢個形象已經深入民心...
3 |  K# F  n" p/ K  }; y; j" ]: R做泛民一哥有咩好?6 m# r, i8 C# k) x+ e  ?+ \) W) U
首先我想講,大家諗下一個有國民黨背景嘅人點解可以咁輕易就變做左仔?
. M- O3 ]+ @( r+ [0 g另外,切記權力係男人嘅春藥但最重要嘅係,落實有普選之後嘅勢 ...
) w' u& @& q+ w2 Y" a- mWinters 發表於 2010-4-24 05:46 PM
$ ]+ K# z6 ?  z7 A; C+ k3 ~7 f, \, f
/ Z( w  j* i7 l. n( f' \
我又唔認同咁講喎...+ D8 }! l) B* \6 k
最令我刮目相看的,不是社民連,而是公民黨,呢次真係有guts
9 T: Q1 R7 J' Z, E1 K民主黨就真係食左屎,同阿爺又傾又砌,連創黨元老馬丁都冇眼睇
其實講咁多歷史做乜?/ I0 w2 h0 O/ a6 D9 F
政客就係政客,冚世界都係一狗樣,
$ D, O" n% c: Z* G- w: I6 L最重要,只係睇邊個相對而言比較好而已..." u0 ^* o* C6 {* g7 {
兩害取其輕
4 v* l: x" }$ M9 k你要好似張廿蚊果D功能組別議員,或者又傾又砌o既民主黨,抑或保皇派?悉隨尊便
+ S" j# j8 x7 W$ @! Y1 X有一句野叫以史鑑今,唔讀歷史又點樣鑑今,點樣觀人,點樣睇清楚班政棍真面目?
6 D1 W8 v1 g. K$ s! B3 W3 |唔睇返歷史又點知民建聯班友曾經"支持"0708雙普選?
& q+ g7 X+ H9 A+ I5 e: ?又點知民主黨李華明班友係領匯上市一事點投票?
0 p) X! p3 `! Z6 E/ e  j: U! w. f8 i4 ^" h7 a9 Y+ A
516個日我會照去投票,不過對於香港嘅 ...
$ \) R4 ?* H/ s. e. d, D; QWinters 發表於 2010-4-26 05:25 PM
, ]  J, T+ _% S% A' Q) y3 {: b1 I7 m& [
好明顯,我意思唔係話歷史唔重要,
$ i! w; H) c7 J* N2 ?- E$ H公道講,講歷史,冇乜邊個政客拍得住毓民,: e! O' d+ q3 _- ]3 z3 s
毓民對我而言,絕唔係教主,: r, L% K/ G5 K. Y& W4 w+ Q
佢唔係聖人,某些事件中亦顯出佢並非完全大公無私,
6 ?$ R1 ?4 z) T: u在我黎講,只要毓民表現好過班政府狗官,同埋班與民為敵o既垃圾政棍契弟,就已經好足夠
4 @4 q  {: x: \% l, A- u# f唔係幾明呢句., ^# q) Z' i# i- G' {4 j
* y- ~, ^0 m" Z/ S. ^3 M
不過係香港咁多政客之中,我最欣賞都係長毛,一直貫切主張.- K& c7 @6 d5 ]
相比之下,陳偉業同黃毓民,只係投機主義者.
- v7 Y: `  s2 n" a8 OWinters 發表於 2010-4-26 05:42 PM
# Q: h9 S0 ?7 G; Q  Z  u: Z
# L; V: }1 W2 |
- P+ d( b& f9 X  a9 i. _
毓民精於歷史,也精於講歷史,不是嗎?  A- ~; j' l3 X1 i! Y
長毛份人的確最真,呢個亦係佢受群眾支持o既原因
2 F9 @; C5 b  u) E* [/ p. C$ d: _0 B' D: c$ N1 T: B
第一, 你理得我?- J$ k+ J9 ?7 ]. m  E
第二,我話我係講緊,只係你程度低睇唔明,如何??/ f4 A7 _$ a8 h  v
HansChan 發表於 2010-4-30 11:26 PM
) b2 V  P& P0 h* N

+ Z: }/ z" Q. I/ B: z好明顯你在這post說的都是off topic,人家善意提醒,你卻如此無禮
! N3 s7 q$ D. }2 `

# i2 e. s% |% R5 I" ~識貨!!
2 V9 m' o- `8 r: T, c( i+ l' M: x有得救!+ l$ T/ M/ q$ J* [+ S
HansChan 發表於 2010-5-1 10:30 AM
/ k+ ~* |" K0 R9 N* X5 Q
" D' R/ r3 y' l4 s9 e) [
你就真係冇得救
8 _5 J$ E/ j5 U4 s8 S7 y人地擺明暗串你,你仲以為人地讚緊你 + |; T, P; G# n% i

2 A- R. D9 R. c* t4 P4 K無知o既人,永遠係最開心最幸福
太多Off Topic喇,若唔係討論張宇人或者最低時薪,唔該過主
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 張宇人、自由黨建議最低時薪最高24元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。