<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 張宇人、自由黨建議最低時薪最高24元
返回列表 回復 發帖
' v/ s  j( Q' n. `' C8 G' a

+ T6 k6 T- O1 |公道d講, 加拿大或者歐洲, d租根本無咁貴....
. q& `) P" O' c# w" R& B
; e$ t8 t6 ?5 W/ Z! Y有時候都要同d中產諗下, 如果30幾蚊, 做飲食可能好多都要執...% I/ L( k1 J! U" o5 P
, y% _! x7 w+ x5 x
根本係成個社會向大財伐同地產佬傾銷既結果,
5 Y- H- d; }9 j% h3 |$ l只不過係張宇人呢類友仔, 唔怕賤直接講個事實出黎o者.. ...
/ v- D* Z0 r9 `: Q; o) l# ufilter-052fans 發表於 2010-4-21 12:48 PM
; o( G# e3 X3 e; C8 M2 t8 ], H0 b: [4 A% b( l; {
一個基層長期被剝削、長期被遺棄o既社會,又點可能會和諧o丫...
9 u0 n% f3 E9 t8 X- Z特區政府仲唔做野,睇下幾時爆煲大大鑊,咁就手尾長!
- y5 ~$ {" Y' [4 y1 I! k0 z% t  U. }9 Z& t5 M/ b* g% H
做緊架啦, 最近阿曾生咪批左d補貼比自己細佬間渡輪公司lor....
. M2 @8 Q% g% o$ N: n. X" t7 J( k  |- E2 ?9 w9 o
而家係你地死, 人家個個幾廿萬一個月, 該嗎要理你死活?
" }6 j! O7 e/ U! D; Cfilter-052fans 發表於 2010-4-21 03:24 PM
' M% M" |' ~2 @" G. ~* S5 [. [, Q+ L1 y3 A9 g* Z8 U
我諗起TVB劇一句台詞:反佢檯 * \; E$ r: ?% X# I" {

, r4 _' |7 W4 z2 U' Z, H/ r班80後呀,社民連班友仔呀,實玩大佢
0 a1 l" v$ a2 V" ]3 k

4 ~9 H9 p# G# z2 o8 q* o; |爭緊做泛民一哥? 佢地要爭都爭唔到啦, 以長毛同毓民班人既政治知慧,
( T8 H5 \/ ]* `點會唔知最左最激永遠只係小數?& i$ }4 ?5 O! t; X6 Q. U5 H8 j
filter-052fans 發表於 2010-4-21 05:12 PM
5 k; U$ W  H) y; p$ b+ l1 Q
$ j0 ]4 \; q$ l" _7 f正如兄台所講,毓民佢地爭條毛o羊,
2 }  e# y  S3 \% X2 B, l- }  r何況做左所謂泛民一哥,咁又點?
. L5 P$ \7 B( D; q0 J. X5 j
睇黎黃幫主民主先鋒呢個形象已經深入民心.../ i2 z. j) S( W  I$ b- O% T
做泛民一哥有咩好?/ a: b, t& ^+ P# `
首先我想講,大家諗下一個有國民黨背景嘅人點解可以咁輕易就變做左仔?) a% Q7 V4 z( P: A* Y
另外,切記權力係男人嘅春藥但最重要嘅係,落實有普選之後嘅勢 ...
: e$ e9 P! [' kWinters 發表於 2010-4-24 05:46 PM
5 u" o$ i* w, y( e! m3 ^7 s
. J+ ]( K' \+ ?9 r# s( d. U: M) |8 A
我又唔認同咁講喎.... r# a& o! L7 G! I/ t) H* E8 `) [
最令我刮目相看的,不是社民連,而是公民黨,呢次真係有guts
5 p  ~5 o  Y. X" K民主黨就真係食左屎,同阿爺又傾又砌,連創黨元老馬丁都冇眼睇
其實講咁多歷史做乜?
* b$ I, X; |0 N6 F8 Y政客就係政客,冚世界都係一狗樣,
/ S1 N7 n; d4 g* D+ W最重要,只係睇邊個相對而言比較好而已...8 r. F- I) z8 w3 R  h
兩害取其輕- U6 N  n( E4 b5 O* M
你要好似張廿蚊果D功能組別議員,或者又傾又砌o既民主黨,抑或保皇派?悉隨尊便
0 _! Q0 h# Z6 {6 n' n有一句野叫以史鑑今,唔讀歷史又點樣鑑今,點樣觀人,點樣睇清楚班政棍真面目?
7 W7 ?) b" f+ ^, ~4 o9 [: O唔睇返歷史又點知民建聯班友曾經"支持"0708雙普選?: X3 t/ m3 b) e! _2 m
又點知民主黨李華明班友係領匯上市一事點投票?
- u4 B) |2 g+ ]8 A
% S. v6 I. |, P: `7 }$ k$ I516個日我會照去投票,不過對於香港嘅 ...
8 a  G0 V5 A$ n6 y" o1 L6 J. r: X% AWinters 發表於 2010-4-26 05:25 PM
$ L, q3 ]5 K( _- H6 F9 N( K6 x1 T
* t. w9 U- Y# p- U: `$ M
好明顯,我意思唔係話歷史唔重要,  c. N4 L+ F+ Y4 Q
公道講,講歷史,冇乜邊個政客拍得住毓民,' X: E) S* F- m' s  v6 j
毓民對我而言,絕唔係教主,  f2 s3 q6 s! a+ b1 }( |  O
佢唔係聖人,某些事件中亦顯出佢並非完全大公無私,+ t+ c1 Z: d  G/ ~* h( X
在我黎講,只要毓民表現好過班政府狗官,同埋班與民為敵o既垃圾政棍契弟,就已經好足夠
4 Z$ C( Q8 c' x( f) v
唔係幾明呢句.
2 T' `/ i9 A* ?4 A/ N- p3 [: w$ T
+ I0 E; T( W# c& ~1 \2 n1 M- U8 N不過係香港咁多政客之中,我最欣賞都係長毛,一直貫切主張., u% F+ J: c* R6 O0 Z3 ~
相比之下,陳偉業同黃毓民,只係投機主義者.7 k0 a% C2 P# _: _* {
Winters 發表於 2010-4-26 05:42 PM
8 x& |# S, W6 @+ f* c) X" B' u) T( h+ X5 y' t4 {; q

: z7 g( X3 {: s, N$ G毓民精於歷史,也精於講歷史,不是嗎?
: C- X2 n2 W& ]* N4 W長毛份人的確最真,呢個亦係佢受群眾支持o既原因
' X' M+ {" q. K8 t$ {/ [# i

: S4 `; g9 {# A第一, 你理得我?8 l( R/ A: ^2 f2 }
第二,我話我係講緊,只係你程度低睇唔明,如何??! S7 y+ |$ D' t$ K
HansChan 發表於 2010-4-30 11:26 PM
# z2 J5 Q( C; X7 s0 L& p% ]; a/ c* c/ V+ ^2 G; S- b* U% I
好明顯你在這post說的都是off topic,人家善意提醒,你卻如此無禮
1 J/ ]* q( m3 g3 C7 ?- E( b# O) T3 a2 X. M) \* A5 E
識貨!!
) t" B* y% N( h2 P& k0 R* _) A9 x9 b有得救!
) J# i3 J! r  V1 UHansChan 發表於 2010-5-1 10:30 AM
, c9 L3 S* p7 z& o
9 k# i+ y; G+ A1 e. [6 l+ q
你就真係冇得救
0 n4 r: h& [  C' [& A0 ^$ V" Z人地擺明暗串你,你仲以為人地讚緊你 , M7 Z) |, J" j: P% ~2 i

+ m8 J, q  L* z無知o既人,永遠係最開心最幸福
太多Off Topic喇,若唔係討論張宇人或者最低時薪,唔該過主
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 張宇人、自由黨建議最低時薪最高24元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。