<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 冷血女孩扔狗落海
返回列表 回復 發帖
本帖最後由 KNY 於 2010-9-9 03:05 PM 編輯 # q" u) b8 K4 H. \5 I$ f

% s- L) B1 y. Y3 u
哦, 如果你覺得某人應否獲得尊重時, 是不須要看被受尊重者的平日的行為的話?" C( {- s6 k7 a, B3 Q$ v2 a, r, F! l, b
那麼, 拉登、希特拉、靖國神社內供奉的戰犯 、金正日、文革時的紅衛兵、屠殺港人的賓佬......, 甚至擲狗落水的女孩都要一視同仁獲得尊重。  k% r6 ~% `: ]; j* d2 ~
你如果覺得你是中國人, 我就應該要尊重你的話? Fine, 就當我尊重好了!!! 滿意未?1 I' Y9 X9 H' V  V. d8 c% V5 }1 g; ^, E- s7 r% e$ }( s
另外, 你覺得說實話者都是精神有問題? 恭喜你, 你已經和中國共 產黨言行一致了。 因為在中 共眼中, 所有說真話者、上訪者、公民抗命者、向毛像潑墨者、% T: i# i5 I4 p: E3 E0 ?& R( P  g: ^; h4 V* |9 j
維權人仕......等, 全都是精神有問題。你將我歸納為他們的一份子, 亦屬正常。) U" J8 c+ Z- e' l  R
我真的渴望有一天, 我會嚮往做一個中國人; 不過幻想美麗, 現實殘酷, 我想再過5000年, 中國也不能到達我嚮往的要求, 所以我都係沒有福份當中國人。3 }& i) Z8 g0 l: X; [- n+ I, A. b3 B" |% L3 h1 M! J
另外, 閣下一非警察, 二非法官, 三非親屬, 四非朋友, 為什麼閣下提出的問題, 我一定要回答呢? % I6 T- R4 O& F, h7 S  H0 R' R( G! D
總之我不是中國人, 你可以當我是任何一個國家的人, 甚至火星人。.
! Z. n; U; B$ g* B/ M2 [! Q( ^打狗棒 發表於 2010-9-9 01:24 PM
8 U6 i1 P, l" l: X

' l1 L# f: h7 B& V4 x% V% ]9 U當國家變得美好 ~ 就第一時間仆返來認自己係中國人 ~ good ar   
/ A2 J- p4 g' O1 x
/ |/ s  c9 Q6 M* Y  j- ~# |人望高處, 水向低流, 有乜唔妥?
; L( q: Y# M: n9 F請問你所謂當國家變得美好何時會來臨? 等我隨時準備仆來認。
# b. O; Q& H! Z打狗棒 發表於 2010-9-9 03:21 PM
* y" j* m  U# u( P
6 F( X8 x9 L" ^$ g所以咪話你good囉 ~ 咁識走位既人 ~ 唔發達唔揚名都真係愧對祖宗 ~ ' {$ Y, f4 @& Y1 A; P$ b5 B5 H

& l4 ?% ]' v  R* O- n+ G6 i國家到幾時先有條件令你考慮回復身份 ~ 呢個問題我點識答呀 ~ 不過我就寧願你一直對國家保持不滿 ~ 呢世都唔好返來咯 ~  
34# infjlam
+ R* U+ L5 V, Q0 C  R" J5 b' i- `有一樣野叫精神自慰,舉一例子:- c8 I) ?' {) f, Y. m$ I4 C) |
- f$ k* u( S2 z3 K% o& G: j
某印尼血統香港出生的所謂時事評論員,以為拎住本BNO就係英國人,% d; M6 `+ x2 y* P- O3 s# Q% H$ u* v
之前仲幻想持BNO者最終會成為英國公民及取得居歐權.但結果?2 c4 b' l8 R6 R1 b/ {" V. r8 Z
0 w" H5 o8 G! a$ J
有文人講過,某啲好自卑嘅中國人成日會幻想 ...
6 u) V/ b% s2 L, AWinters 發表於 2010-9-9 04:07 PM
* \. t  c$ x% K
7 q% u/ y5 S* ~
拎住本BNO就當自己係英國人 ~ 咁樣未夠可笑 ~ 有d口講中文手寫中文 ~ 都當自己係外國人 ~ 仲可笑得多啦  
9 B4 p7 S  [5 D  E6 `BNO呢d垃圾證件只有你當寶, 送俾我都唔要...... % z3 u4 R  s5 o- T- _8 q
外國人唔使自己當, 發給你外國護照的國家當你係公民已經夠;
9 d5 _+ x: j" p7 I8 E* b2 ?9 u哈, 講寫中文就係中國人? 咁喬寶寶係咪中國人? ...
- R9 M+ Y1 v1 `, G* p/ U# y打狗棒 發表於 2010-9-9 04:43 PM
) W% s3 ?* f3 c# K

+ L% h$ R5 c- v) g; Y. P4 I7 L( d& E外國護照只有你當寶 ~ 回歸之後 ~ 我轉左用特區護照啦      

7 k3 c8 A9 G/ l0 B. a
6 y2 z0 h# U/ i3 X4 j承你貴言 $ ], O. Q( v1 W6 r* n5 y
我返唔返嚟幾咁閒, 中國多我一個唔多, 少我一個唔少;
) h9 J4 j8 O( z# W: K3 ^+ o: i! w反而你該勸勸成千上萬每天等待移民和偷渡西方的中國人回頭是岸呀...... ...
6 r- U& C6 J0 R# c: Y0 a打狗棒 發表於 2010-9-9 04:36 PM
+ N0 Z& O5 w% V3 k) q" ^+ g/ p9 M" p% F2 x8 E

! @1 j8 f' F" h& W既然唔想做中國人咪做外國人囉 ~ 如果連人都唔想做咪索性做畜牲囉 ~
* j2 w. Y! A4 Q! @1 G; b人地都唔想做中國人 ~ 與我何干呢 ~ 得鬼閒勸佢地咩 ~ 話之佢連自己老豆老母都唔認 ~ 好行夾唔送咯   
本帖最後由 KNY 於 2010-9-9 05:11 PM 編輯 & y6 @/ E6 G" B3 L* }  C# @

' d' R( d9 g+ Z% H# _3 F# W0 r
! N" a- S+ W; u
以我理解, 中國人的定義, 是護照上是中華人民共和國的國民, 就算你是紅鬚綠眼, 但嚮往中國五千年的君臣主僕文化, 甘願入籍中國, 你就是中國人;7 Q  S  d8 s  A+ ^/ M- W6 n
相反, 就算你是黑眼睛、黑頭髮、黃皮膚, 但你嚮往西方的自由人權平等法治精神而入籍西方文明國家, 你就已經不是中國人。0 v( ^0 C8 ~, c4 }- k
2 d. u; P3 `, z, ^2 b1 X所以甚麼人種並不重要, 重要的是你自己選擇一種甚麼樣的生活方式?.
3 a6 m1 }3 t' E/ g2 j) F) _) G打狗棒 發表於 2010-9-9 09:21 AM
4 C/ F( G2 z. m$ n* U0 {6 V: ^- b9 R* ?
如果嚮往外國人生活方式 ~ 就應該選擇唔做中國人 ~ 開始有點明白 ~3 ~2 }; Q5 F: L; M: V

, U5 e! R/ f( Z' d7 e即係如果嚮往搞基 ~ 就可以考慮做荷蘭人
  o6 \% u; B3 z6 [5 N9 w" e! {) D1 ?7 z+ d9 N, i2 M
如果嚮往條陽具粗大d既 ~ 就可以考慮做非洲黑人
$ k- n7 g4 E6 ^1 G7 \0 _: o% [0 E: @! t3 T( U/ R5 P/ e# x
& w$ V, A( P6 G1 {3 @  ?

) Q3 ?9 a8 [( ~9 X5 e
* _+ X% v2 k7 H8 g* ]; Z你條粉腸打壞唔夠人講就即刻人身攻擊?
. J* e/ u% J3 w% W你老豆老母冇教你做人要講禮貌咩? 3 W: v7 s+ D+ ^9 |2 d: C) g
中國人就係有你d咁嘅人, 所以一路俾人睇唔起,
: f9 d1 h+ ~. }  q. F乖啦, 你老母臭......揍大你好辛苦, 唔好影衰佢, 知冇? ...6 E; M) b3 i- c0 [% j
打狗棒 發表於 2010-9-9 05:15 PM
) B$ i! F: {- b4 Q8 ^

l8 H2 E# ~2 g7 t6 m0 L" e我幾時有人身攻擊呀? 想屈我轉開話題呀? ~ 你唔夠人講就用粗口 ~ 哈哈 ~ 好彩你唔係中國人   
3 u  e: l; |6 }0 q" l
咁祝你下18代都用特區護照!!!4 u, N: `, s% I
打狗棒 發表於 2010-9-9 05:16 PM
0 j, {5 ^0 S3 {- U! P8 S3 U( E
5 Z1 T& U% J9 U4 M. R% B, y2 s
我都祝你下18代都冇得做中國人   
8 z  {) S, u/ S
講粗口係你地中國人的文化, 我入鄉隨俗而已;
, M- }) k* B* H. \你有否人身攻擊? 自有公理, 不容你抵賴!!!
' \9 R/ x/ c( t+ V1 H& U4 w6 ^打狗棒 發表於 2010-9-9 05:26 PM
! v5 F$ a0 J! K# A3 Q" Z) ?
6 O% y7 |- I+ j8 f人身攻擊咁大罪 ~ 快d叫版主執法啦 ~ 含住度冤氣好辛苦架      
真係越睇越好笑,入鄉隨俗
7 U) p1 {; L' v! S2 v+ MWinters 發表於 2010-9-9 05:29 PM
3 t; O# G  B5 M; h) z5 }! p
# k  y; e0 f5 S: c唔駛俾錢都有小羞表演睇 ~ 問你服未?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 冷血女孩扔狗落海

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。