<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 星期二檔案 [樂:good topic]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by pigcat at 2006-4-25 11:12 PM:3 h7 T9 i) m2 T, i1 D" a) e% b
我覺得唔好乜都賴晒落去教育制度上
6 z/ x( r+ L- l- z...
2 Z0 A+ M2 }" W! D
正如買飛睇演唱會~$ X' C0 P: s+ m" q
冇人理你d錢係偷嘅~賣家當得番黎嘅,或者問屋企人拎,定係自己賺~
( t! m" H, k: H總之,你比得起幾多錢(你有幾多分),你就買到咩飛!住到咩位!
Originally posted by dragonass31 at 2006-4-26 11:19 PM:7 D- E+ D% \# @1 R* b  d
唔係話補習唔好, 但唔應該以為一定要...
. O; K0 j- r6 s1 \
現代都同著番到西裝~都叫似個人1 U% U8 b0 N; e+ \6 q- x" n
當代個廣告...
Originally posted by at 2006-4-26 07:20 PM:
- m3 _7 w1 b! {. q, g' }+ H香港教育制度就係咁....田鴨式教育教...
3 p) l. @5 U; G4 t4 f而家社會~/ ]) l7 t8 v5 A) n1 M- F
證書=一切. N) ]: K' h* a* u& A/ S
為左追求佢,就要用最少時間讀最多嘅野
8 Q$ C2 M3 e2 R, }+ |! |係唔係學到野,已經唔係最重要
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-27 06:50 PM:3 I9 {  |2 I0 y! y) W0 h$ w. m$ k

( @. ^% e0 B; g( i# Z9 v當代個s-man笑死
/ B" ^) L/ f& `' z! b+ B1 l好想打佢~~
( E. W1 B6 `' P6 ~! u, I  Z
賣廣告唔係問題~明星效應都唔算~
/ ^# c  \/ \  S3 G7 D& t0 B但著到咁就...
時時話考評局要我地讀死書,今次整鋪英文睇我地識唔識執生
: y' o; m+ R7 N7 L; m9 o' c4 [! _- P/ D% A3 G+ w3 p9 K3 K
; j3 n" L! `, g: }/ t& t  X
[ Last edited by YUEN_LOUIS on 2006-5-8 at 12:19 PM ]
Originally posted by IT14 at 2006-5-8 12:31 PM:! g$ a9 x( L' Q; g/ R$ C
我記得當年去一間學校報中六,係門口已經有校工睇你張cert,唔夠分入到唔俾你踏入間學校半步,求學不是求分數? 我呸!!
" V7 X$ [) {8 U9 y( ~  l/ w/ t* `( A睇#40回覆,真人真事
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 星期二檔案 [樂:good topic]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。