<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Ming少,艾兄,TerryJog,秋葉林兄,KG仔請入 !!!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by feuosma at 2006-9-30 01:08:
唔好意思...我依家入到去.....佢叫我打team name..係咪要是但作一個落去???
係,不過個名之後都可以改
查實 x 兄有無頭緒 Z-ZONE 係邊鬼個

不過版主好似响 draft 人之前有權踢人出 league 嘅,大家又唔駛咁慌
Originally posted by Rated-R at 2006-10-1 23:54:
如果eqhigh果埋星期仲未報到,咁11人開波有冇異議???
可能你地會問多左個人咁點,我會話輪流抖下,當放假,比大家有1week時間去靜觀奇變及好好檢討
有問題,我哋有一個人會只休息一個禮拜,
即係會比其他十個人打多一個禮拜,出線機會高好多,唔多公平
Originally posted by Xtravagant at 2006-10-2 00:33:

this is contradictive ~ I can foresee the problem... but I'm confident that we will be able to find the 12th contestent very soon ~ I believe eqhigh will come back
我哋應該每個人要對 "Bye" 兩次
但係有一個人只會對一次﹙只休息一個禮拜﹚
即係會多一個禮拜嘅對戰分數
前後無矛盾喎

anyway,等多兩日再無回音嘅,搵過第二個啦,應該仲有人想玩嘅
Originally posted by feuosma at 2006-10-2 00:44:

唔好意思...我想問問......
我第一個禮拜對ming兄....之後第二個禮拜對手會唔同架可???
因為我未玩過head-to-head....
你揀咗 league 個版面之後,落少少會有 standing  schedule  playoff 幾個選項
入去 schedule 就可以睇晒每個禮拜對邊個

不過依家未齊人,再有人加入個次序可能會有變,所以依家呢個只供參考

[ Last edited by 秋葉林 on 2006-10-2 at 12:48 AM ]
我有個大胆嘅建議,不如我哋按舊年嘅名次
嚟決定今年 draft 嘅次序,咁定張 draft list 果陣時就有啲根據啦

方法係咁:成績最差嘅揀 draft 嘅次序先,成績越好嘅就排得越後
之後,舊年無玩嘅就排响上屆冠軍之後,越早登記嘅可以揀 draft 嘅次序先

即係
1.  Team 3D
2.  Fantestic Ming
3.  Lakers
4.  Z-ZONE
5.  Electronic Unicorn
6.  XtravaganT
7.  feuosma
8.  BOBS
9.  FASTBREAK
10. Duff
11. HaES
12. EQHIGH_Jackson

大家覺得點呀,行唔行得通呀

[ Last edited by 秋葉林 on 2006-10-3 at 09:32 PM ]
Originally posted by eqhigh at 2006-10-3 21:56:

NO AR

淨係玩過YFF兩年....成...
我個方案唔係話你排 12,而係第 12 個揀 draft 嘅次序
如果無人想第 1 個揀人嘅話,你係 1st draft 咪揀到 K.G. 囉
Originally posted by Xtravagant at 2006-10-3 23:16:

分析得幾好wor...原來識玩 (資歷...
佢可以唔揀又或者任得電腦幫佢揀人,咁咪可以保留個 game 嘅樂趣囉

我就唔係咁享受啲咁嘅樂趣喇,所以先有上面嘅建議
另一方面,我都係想個 game 更加似真實嘅 nba 所以先建議按名次倒轉嚟 draft 人啫

不過我都明白唔同人會有唔同諗法,聽埋其他人嘅意見先下決定喇

[ Last edited by 秋葉林 on 2006-10-3 at 11:28 PM ]
Originally posted by feuosma at 2006-10-3 23:41:

我同意...但唔好意思...我真係唔係咁鐘意.....
(先小人...後君子...)
nevermind
Originally posted by Xtravagant at 2006-10-4 23:11:

我認為最快定出draft  ranking既方法係響以下兩個之中簡一個。然後開個投票區。最多人簡果個作為draft ranking ﹐ 大家覺得點?

Option 1
1.  Team 3D
2.  Fantestic Ming
3.  Lakers
4.  Z-ZONE
5.  Electronic Unicorn
6.  XtravaganT
7.  feuosma
8.  BOBS
9.  FASTBREAK
10. Duff
11. HaES
12. EQHIGH_Jackson

...
我嘅原意唔係話呢個係 ranking,而係話按呢個次序揀自己鍾意果個 ranking 呀
即係 Team 3D 排第一可以揀自己第五個揀人,如此類推 ......

不過點都好啦,其實我都無乜所謂
我只不過想俾多個選擇大家揀下啫

我無乜意見,你哋決定咗通知我呢下

p.s.  如果 Rated-R 舊年無同我哋一齊玩,佢個揀 ranking 次序應該係第 6 至啱喎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » Ming少,艾兄,TerryJog,秋葉林兄,KG仔請入 !!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。