<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 扭波一問@@?
返回列表 回復 發帖
如果你做得到牛尾巴,施丹式轉身我諗你都唔洗係到問我地,因為你都應該幾好波,如果你做唔到,我諗你最好做番d最簡單嘅動作,例如將個波輕輕撥去左邊或右邊,記住只係輕輕力,等對方跟住你陏去果邊你就用另一隻腳扣個波去反方向,如果你d動作真係慢到比人地可以後發先至,我諗你都係唔好扭咁多波
Originally posted by adamjacky123 at 2005-8-18 00:34:
一係我教你我絕招-車輪轉
先用左右腳...
佢冇速度比人轉身搶埋個波都似
其實應該向佢前腳果邊過,佢隻腳已經伸前左,要再向前伸前攔截幅度唔會太大,除非左好高大
Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2005-8-18 00:51:

你要綀跑...
唔係一招一日既事....
我唔改因為我冇恆心@@"
如果想練跑但唔知點練,我有方法可教你,我讀書時5個月內(其實只得3個月有練跑)由400米跑1分鐘變55秒,100米跑11秒6
冇速度就一定要個波貼腳,一離腳實唔夠人地快,死梗!
Originally posted by 瓦特鬼仔 at 2005-8-18 01:00:

我試過啦...手我都用埋黎頂住佢....
但係唔知點解..頂住佢一陣之後...
我個人好似想仆下仆下咁~
你173cm,70kg,我諗你都係偏肥,上重下輕果種,所以先咁易跌
其實練下跑都幾好架,唔好話踢波快d,身體都強壯d啦
你可以去運動場400米跑道那種,頭200米慢跑,約3-4分鐘,跟住200米快跑,你初初練約35秒,連續跑6-8次,如果頂得順快果200米可跑快d,我以前練28秒跑200,我諗你初初練應該快唔過32秒,練完後屁股會拿住拿住,因為爆炸力要靠屁股肌肉,1星期2-3次
Originally posted by 單字一個撚 at 2005-8-18 01:28:

我就覺得如果係為左練爆果下既話練100好過..
一般無乜練跑既人通常100米都爆唔哂,爆到70米到就頹..
跑200既話更加死得人
其實主要練你屁股肌肉,而跑70米就頹係因為你唔夠氣,踢一場波嘅氣量隨時多過你跑3000米,氣量,爆炸力缺一不可,有心練就不如順便練埋
Originally posted by 單字一個撚 at 2005-8-18 01:28:

我就覺得如果係為左練爆果下既話練100好過..
一般無乜練跑既人通常100米都爆唔哂,爆到70米到就頹..
跑200既話更加死得人
而且200米跑35秒如果有踢開波應該唔會唔夠氣,通常頭一兩組都唔係問題,但尾果一兩組(即係第5,6次跑果200)就難應付
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 扭波一問@@?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。