<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭對北愛爾蘭
返回列表 回復 發帖
佢今場個4-5-1好過上場好多,起碼有一個正前鋒奧雲係前面等機會,而且朗尼可支援奧雲,幫手制造空位,不過佢地狀態好似唔多夠
Originally posted by chicken at 2005-9-8 03:50:
451 should only be used when facing...
陣式係死嘅,人就生嘅,領隊排4-5-1,唔代表朗尼唔可以入楔,球員應自己臨場執生,不過謝拉特,林柏特都好少起腳同入楔,造成前面唔夠人
換多個前鋒入黎啦,奧雲係前面孤掌難鳴
艾歷臣會唔會考慮辭職呢?
最慘d中場冇射門,林柏特,謝拉特平時踢英超d遠射都唔知去哂邊
Originally posted by abc123aa at 2005-9-8 04:54:
下半場踢得好差,4-5-1根本唔岩英格蘭打,死都要用4-5-1,攞黎賤
其實佢個4-5-1根本名存實亡,由迪科爾入替後就已經唔係4-5-1,但林柏特,謝拉特太少起腳喇,佢地唔遠射唔通貪佢好扭咩,變成大部份時間都係中場駁腳,比波入去又只係得奧雲一個,好易比人mark死,高波又冇優勢,仲要比人偷雞,輸埋!!
對住北愛爾蘭呢類傳統英式踢法球隊,梗係出多幾個有速度好扭嘅球員啦,所以胡禮菲臘斯就出得啱,但祖高爾都要出啦,林柏特同謝拉特可以二選一,防中唔太重要,因為北愛都係大腳暫上去,都唔經中場,但一定要以快打慢,搏佢出錯,英格蘭今場進攻集亂無章,輸都抵
Originally posted by abc123aa at 2005-9-8 13:55:

其實中場線都冇咩人可以代替謝仔同...
對住巴西阿根廷就要出謝拉特同林柏特,同人爭中場,但對北愛爾蘭就要祖高爾,胡禮菲臘斯拉開兩邊防線,4-5-1唔一定要對強隊先用,巴塞都係4-5-1,不過細哨,古利後上入楔力強,而且佢地可以引球出擊,引對方後衛出迎,走甩伊圖,但昨晚英格蘭謝拉特同林柏特係中場都唔知想點,攻又參與唔多,守又北愛冇乜攻勢,主要都係碧咸斬波比胡禮菲臘斯落底,咁簡單係人都防守到啦
Originally posted by scorerhk at 2005-9-8 14:57:

踢4-5-1,就出SWP,但是奧雲出翻黎...
但昨晚胡禮菲臘斯表現好過謝拉特同林柏特,對住北愛爾蘭,就算出二線球員但係fit嘅都ok啦,因為北愛d球員去到英超2線都冇,係得個基利士比好d
Originally posted by chicken at 2005-9-8 19:37:

Etoo VS Owen, you say which is ...
其實係唔係power striker唔緊要,最緊要係中場有冇支援,北愛爾蘭唔會比空間奧雲,即係奧雲引到北愛防守球員mark佢,咁中場球員就實有空間入楔,但呢場波謝拉特同林柏特有幾多次後上埋門?中場防守由碧咸負責,佢地唔助攻做乜?如果佢地多d入楔英格蘭等於有3個前鋒,唔入楔英格蘭就只係單箭頭,你睇巴西名義上就雙箭頭,但肯起腳射門球員起碼6-7個,你係後衛點mark?英格蘭有能力射門球員有朗尼,奧雲,碧咸,謝拉特同林柏特,但佢地有幾多個有起腳?加歷查都有射門啦,謝拉特呢?唔射又點入波呢
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭對北愛爾蘭

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。