<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » c7的不智
返回列表 回復 發帖
咁你地覺得 c. ronaldo o係球會同國家隊o既表現有咩分別呢?
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 08:53 PM:
咁你地覺得 c. ronaldo o係球會同國家隊o既表現有咩分別呢?
好大分別,分別係在作用上,在曼聯,最驚球員控球在腳太久,因為打的是整體戰,所以中場是沒有大腦型球員的(華朗正因如此而失敗),而且曼聯的攻勢以快攻為主,就更加不容許C.朗把攻勢拖慢,但C.朗卻每次都將攻勢拖慢,但在國家隊,踢的是慢慢組織的足球,對球員的個人技術要求高,亦極需要球員擁有個人突破能力,攻勢也較慢,而且以地面進攻為主,不像曼聯較多高Q大腳,而且攻勢決定權不在C.朗身上,而是在迪高這位中場大腦身上,相比黎講C.朗獨食的影響也減低了。

簡單講係C.朗在國家隊的作用較大。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-1-16 09:02 PM:

好大分別,分別係在作用上,在曼...
既然你咁講, 就即係唔可以話晒係 c朗o既問題啦, 只要其他球員配合倒, 佢一樣可以有好大o既影響力
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 08:52 PM:

你知唔知咩野叫做 '剛愎自用' 架?

何況 rooney 已經係踢得好o既其中一個~
點解???可以解釋下嗎
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-1-16 09:14 PM:

點解???可以解釋下嗎
解邊句先?
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 09:14 PM:

既然你咁講, 就即係唔可以話晒係 c朗o既問題啦, 只要其他球員配合倒, 佢一樣可以有好大o既影響力
唔係,的確係C.朗拿度的問題,球隊冇理由因為你一個C.朗拿度而改變踢法,反而你一個C.朗拿度應該盡量適應球隊踢法才對,起碼唔好經常死扭亂射就好夠了。但C.朗拿度近兩季都毫無進步,一樣係要死扭,應傳唔傳應射唔射、總是在最唔適當既時候做最唔適當既事。沒有C.朗拿度上陣的幾場聯賽曼聯的戰績反而更好。

既然C.朗拿度不適合曼聯,為何還是互相拆磨呢??早日分手不是更好嗎???
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-1-16 11:53 PM:

唔係,的確係C.朗拿度的問題,球...
或者係未搵倒合適o既人有良好o既突破能力掛
放走c朗, 條邊線得番 giggs 同 park 就唔夠喇

而且我覺得c朗d罰球都幾好架 (我唔係話佢 overall 好)
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-16 09:24 PM:

解邊句先?
剛愎自用
摺吧啦
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-17 12:01 AM:

或者係未搵倒合適o既人有良好o既突破能力掛
放走c朗, 條邊線得番 giggs 同 park 就唔夠喇

而且我覺得c朗d罰球都幾好架 (我唔係話佢 overall 好)
c7日日俾人鬧都未開竅=.=""
Originally posted by abc123aa at 2006-1-17 01:33 AM:

剛愎自用
形容人硬頸,不理別人意見,一味抱住自己立場的人,貶意
你形容朗尼係咁我都唔同意
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » c7的不智

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。