<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » c7的不智
返回列表 回復 發帖
Originally posted by LMQ at 2006-1-18 07:22 PM:
個人覺得c7可能打前鋒會更好..
1來佢...
但佢射波唔得...
其實佢練波時唔知佢做咩..
以前碧咸下下練出波同射罰球..
先天不足..後天可以補拙o者..
難道佢練波時淨係玩扭雪榚筒..
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by LMQ at 2006-1-18 07:22 PM:
1來佢...
好可惜除了射波唔得之外,連前鋒球員極為重要的第一下控球佢都做得唔係幾好。控定後既盤扭係好,但始終末控定時既C.朗拿度基本上好難擺脫敵衛。在非常密集既中路,C.朗拿度末必可以有機會舒服咁慢慢控落黎扭波。
我愛長澤
其實我覺得c7係可造之材. 起碼佢有腳法,有速度,只係打法上太過賣弄,同埋係同隊友配合同防守方面略為不足.

但係大家唔好忘記佢只係得20歲,仲有大把進步空間...只要佢能夠遇到一個有料既領隊,能夠將佢唔好既地方改哂佢既話,佢一定會成為一個有卡士既球員. 就正如亨利係雲加既麾下既情況一樣..亨利本來只係一個速度快,但係入球能力同傳球都係一般既球員,但係經過雲加既悉心改造之後而家變成左一位係後衛都怕既前鋒. 另外一個例子係祖高爾..原本佢只係一個賣弄腳法同埋懶得防守既球員,但係係摩生執教之後祖高爾變成左一個勤於走動同埋防守既球員,連以往賣弄腳法既陋習都改埋..

但係, c7係曼聯打左2年反而會無乜進步..係咪費sir個方面出左問題 ??
人地次次挨一挨佢就跌...唔掂唔掂.....
Originally posted by brightman at 2006-1-18 08:09 PM:
其實我覺得c7係可造之材. 起碼佢有腳...
當年亨利門前打飛機實屬等閒,但雲格仲不斷以佢為重心,攻勢既終結點,對佢百份百信任,亨利慢慢由一個唔識射波既前鋒變成一個識射波既前鋒。直至而家既世界級前鋒。

祖高爾從前賣弄腳法,但去到車路士腳法好過佢既人多的是,單是第一季與他爭正選的華朗己經足夠佢慢慢學,單靠腳法祖高爾根本無法出人頭地,而且長坐冷板下,不得不改變踢法,直至改變至現在的全能祖高爾。

但C.朗拿度在這兩年間萬千寵愛於一身,在曼聯腳法比他好的人近乎沒有,單是腳下功夫己夠他出人頭地,再加上是必然正選,無必要改變之下,近兩年來除了入球數字外,基本上是停止進步,他的個案有點似祖高爾,曼聯如想令他進步,首先要給予他一點挫折才行。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 08:25 PM:

當年亨利門前打飛機實屬等閒,但...
你講得好岩呀...萬千寵愛於一身
對於一個20歲的後生仔,已經咩都有,,我之前好驚朗尼都係咁嫁..
但朗尼對比賽入便的投入,真係值得讚

就好似你所講,一定要俾d挫折,,但問題係..挫敗俾佐個,但費sir.....
領隊咁錫佢,咁信任佢,,
俾佐佢的挫折等於冇俾過...
Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 08:25 PM:

當年亨利門前打飛機實屬等閒,但...
必然正選?
好似唔係喎

而家 giggs 打番正選, 佢要同 park 爭位架~
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:48 PM:

必然正選?
好似唔係喎

而家 giggs 打番正選, 佢要同 park 爭位架~
我說的是近兩季的事。最近的確C.朗拿度正選席位受到威脅,相信是他好好反省的一個機會。(但而家又好似出番佢。唉......)
我愛長澤
1來佢...
打前鋒?

好似雲佬靠頂波同禁區內o既把握能力, 佢又冇
至於頂波, 佢的確係入倒幾球, 但頂得入波就可以做中鋒o既話, 咁 terry 等後衛咪又可以?
頂波依樣野, 好多球員都會偶有佳作架啦, 所以頂倒波都唔代表做倒一個好中鋒

至於好似 henry o既技術型球員, 佢o既射術同判斷力都差好遠; 當然, 佢係有進步o既空間

既然佢係以過人為主, 佢都係適合做翼鋒多d~
Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 09:55 PM:

我說的是近兩季的事。最近的確C.朗拿度正選席位受到威脅,相信是他好好反省的一個機會。(但而家又好似出番佢。唉......)
而家只係因為 park 受傷, c朗先做倒正選
前兩季佢都係必然正選, 但可能費sir都唔想佢因為咁而自滿, 自以為是, 所以先要佢同 park 爭正選, 希望佢可以踢得好d去搶番個正選位
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » c7的不智

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。