<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » c7的不智
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:58 PM:

而家只係因為 park 受傷, c朗先做倒...
朴智星真係好勁,我愈黎愈鐘意佢,亞洲第一翼鋒非他莫屬(其實我眼中的他踢史高斯個位係最好的),出佢好過出C.朗拿度,一個實際一個華麗,還是實際的好。
我愛長澤
我自己就吾知以前herry打邊線個陣踢成點,
但我就覺得個個人的質素吾同,雖然herry改踢前鋒後好勁
但叫c7改打前鋒,,是好是壞,,都好難講......
所以最好吾好用過往的案例來叫c7打前鋒
Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 10:02 PM:

朴智星真係好勁,我愈黎愈鐘意佢...
"一個實際一個華麗"

或者對勁隊就用 park, coz 佢踢得好

對弱旅就用 c朗, coz 弱隊球員有好多球員都缺乏大賽經驗, c朗真係好易一flick就過, 到時就會製造倒好多射門同有威脅o既傳球喇~
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 10:10 PM:

"一個實際一個華麗"

...
但......
睇來而家...
對勁旅就用c.7
中下遊的球隊就用park
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:58 PM:

而家只係因為 park 受傷, c朗先做倒...
即使星仔唔係傷..
費sir始終都係要c7多過星仔
o係12月魔鬼賽程前..曼聯下下可以入人3粒...星仔表現著晒火..
但一到左最重要果4場...費sir反而收起星仔改用c7..結果如何?
起初我以為佢俾星仔抖一場..但...o係果段時間星仔o係果4場中..只係出左1場半-
直到星仔傷左前...即係上星期...費sir都係用c7...曼聯近4場不勝..兼且入球率超低..
我只係覺得費sir係咁俾機會佢..死都要用c7..講真..無c7同有c7真係好大對比..
呢點費sir無理由睇唔到...曼聯中場傳送不足...或多或少都同史高斯傷埋有關.
家下c7仲要o係用人之際整張紅牌...算得上對球會"雪中送炭"
或者..佢拎紅牌...對曼聯係一件好事...
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by babo at 05 11 09 10:29 PM:

即使星仔唔係傷..
費sir始終都係...
費sir的頑固正是mu最近下滑的因素~~
曼聯永遠是我的最愛~~
Originally posted by babo at 2006-1-18 10:29 PM:

即使星仔唔係傷..
費sir始終都係...
同意,資料亦很詳盡。
我愛長澤
Originally posted by babo at 2006-1-18 07:27 PM:
但佢射波唔得...
其實佢練波時唔知佢做咩..
以前碧咸下下練出波同射罰球..
先天不足..後天可以補拙o者..
難道佢練波時淨係玩扭雪榚筒..
射波唔係唔得既..
佢打左咁耐都好似有兩三靚波睇下
只不過佢d飛機波數目多過頭je..
Originally posted by Kian76 at 2006-1-18 07:33 PM:
好可惜除了射波唔得之外,連前鋒球員極為重要的第一下控球佢都做得唔係幾好。控定後既盤扭係好,但始終末控定時既C.朗拿度基本上好難擺脫敵衛。在非常密集既中路,C.朗拿度末必可以有機會舒服咁慢慢控落黎扭波。
你講得幾中point..
但係總比起打翼位咁1無是處
完全發揮唔到佢應該有既水準
或者可以搵朗尼or雲佬配合下佢..我諗應該得既
Originally posted by 艾力克 at 2006-1-18 09:55 PM:
打前鋒?

好似雲佬靠頂波同禁區內o既把握能力, 佢又冇
至於頂波, 佢的確係入倒幾球, 但頂得入波就可以做中鋒o既話, 咁 terry 等後衛咪又可以?
頂波依樣野, 好多球員都會偶有佳作架啦, 所以頂倒波都唔代表做倒一個好中鋒

至於好似 henry o既技術型球員, 佢o既射術同判斷力都差好遠; 當然, 佢係有進步o既空間

既然佢係以過人為主, 佢都係適合做翼鋒多d~
要諗下喎..佢而家做翼鋒
出又出唔到靚波,又唔係成日過到人,一味死推
有時見佢涉位入禁區搶點好似仲有威脅咁
所以我先諗可唔可以搵佢轉型
起碼多個位置選擇,唔駛浪費左佢d技術or其他足球天份
Originally posted by LMQ at 2006-1-19 01:49 AM:

射波唔係唔得既..
佢打左咁耐都...
佢o係 國家隊 都打得幾好呀, 都係打翼鋒姐

所以佢可能轉隊會好d, 不過..佢轉左隊就會對 manu 有好大威脅喇
MU依家死球唔得, 側擊唔得, 快既, 係有, C7...佢可以落到底但出唔到好波...
講真...佢真係唔到死果一下都唔交波比人, 拉慢晒, 唔知想點, 我諗要有個人教下佢
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » c7的不智

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。