<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 天下太平 at 2007-6-22 05:08 PM:
) l0 h8 q* z- k, T: L5 G0 `$ g- [你老豆果個年代咪又係咁睇我地依個年代...4 I9 t: s  ~3 p. a& q( x& b
正如依家我地睇返d 細路一樣: O# ]5 b  P# _& ?8 t
算啦...時代一定會變
/ }; e& N# E6 A, w  p4 Z
$ Z. z' {4 r( R" y-points for that? Come on where is the freedom of speech!
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
你要明白 時代變遷, 但父母都要負責任,成日只要揾錢
Andre
我聽上一代講, 佢地細個冇乜野玩, 射下波子已經好開心3 L) H3 M( u; l. ^1 u
到我地年青依一代, 開始有電腦玩, 又有唔同o既球類活動同其他娛樂節目, 就已經話我地好幸福; 其實都係o既, 有時d野夠就得喇, 唔駛多
/ y! X! ~; @  t+ B8 W- \到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野( F! W* l; \/ _% }1 B  z
雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
Originally posted by SCM at 2007-6-19 05:01 PM:- Z; ~9 f* r' J( {' b* l% l
- p. k$ z. v$ d* ]' z
唔好只向一個方向諗  m! l1 N. W6 t0 X) d$ P1 U3 L
呢個唔好現象...
# c# W3 H% x. n4 V! u
滑梯千秋呢d好難搵啦
Originally posted by harvey22 at 2007-6-25 01:01 PM:* s6 A0 d7 ], @! W" Q* @

) r$ J0 U2 v# a" c
* X5 G0 r7 p, X' C1 l1 j0 ~-points for that? Come on where is the freedom of speech!
6 ?3 ]" Z( e% q1 q) ^' h+ r- l3 D

* H4 P3 |, m2 Q7 ]1 mpls see thread #3, this guy just copy and paste the answer from others.
Originally posted by ronald001120 at 2007-6-19 23:42:
& M8 i  ~; A$ d( n  J, W0 g$ O呢家D細路/ @7 U. [6 {# l, o, L, _
幾歲就講哂粗口食哂煙甘
0 ?9 w7 N. w+ g5 O1 N& n" f/ J我踢波都見唔少
- E0 B0 f! Z6 T+ c都係怪香港! [) C: T0 v+ Q' [$ a' Y- o
D人做野甘忙
% o, e) A. w4 ~3 ^, n4 f! i/ h邊鬼度得閒理個D仔女ar( {. X) y: B6 X7 [' m5 r
D仔女跟埋哂D唔好既人
) }) M7 L3 H  k# s咪搞到甘lor
! C1 m! k7 R+ o/ w  C

1 d4 W9 a- O8 i( d  l) h( E  B$ C幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
Originally posted by 艾力克 at 2007-6-25 13:36:
* S. q) T. x$ w1 z到而家依一代, 基本需求已經變左係要有電話, 電腦, 遊戲機; 我地中學時好想有o既野, 已經係佢地小學時一定要有o既野
! T6 M; [# f' ]# ]; o雖然唔應該以偏概全, 不過太多短期o既娛樂, 就會好易忽略左要定一個長遠o既目標喇
+ H* r* l# V# k, z  H4 t& y
/ m, {7 ^8 b6 L6 T) i* C( ?' z& c我中一先有電腦,至今仍未有手提電話
$ j& D8 u: K$ D: W, e6 u8 N/ j1 D3 S7 h- Q
[ Last edited by 155220 on 2007-6-25 at 06:43 PM ]
Originally posted by 155220 at 2007-6-25 06:41 PM:4 S7 |; F2 X# ^
$ y& S& L/ j4 b
/ j. c6 w1 R! M4 U- X' a
幾歲就食煙?有無咁誇張?我14歲,無一個同學食煙,但講粗口的真係很多...不論男女都講
4 k- C2 C4 l+ I5 T" {4 N
( |) f, v. @2 F6 a+ j7 ]1 O+ ]你周圍既環境好
5 b8 I! C, H6 `. M我剩係知道一出到街,就見到d小朋友擔住支煙,依排好d,因為我住屋村,周街食煙會扣分
( L; u' T& p2 z! J: R& _& P$ ~前兩日搭巴士出旺角聽到後面一班小朋友(有男有女,估計中一,二)大大聲甘吹水仲要出口成文,每句話裏面梗有粗口.* [1 H2 K0 I/ e7 h+ T
做少少功課就話多,郁下就話跳樓,講真我係好唔滿意
7 [% Z2 n/ Y# j; ~' V9 d. ^你可以話我代溝,但我岩岩畢業出黎,佢地所講既問題我都經歷過,我都係甘hai下hai下就過左.
係lo~我以前邊到有咁多野玩~
理佢地做乜呀(浪費口水)由得佢地自生自滅啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 宜家D小朋友改變了

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。