<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » *求救*478底板 P4 3.2 入唔到WINDOWS既原因?
返回列表 回復 發帖

*求救*478底板 P4 3.2 入唔到WINDOWS既原因?

請問有無邊位知道
478底板 P4 3.2 入唔到WINDOWS既原因 ?

[ Last edited by vv1668vv on 2007-7-14 at 09:35 AM ]
入唔到WINDOWS有幾萬個原因....
應該講多D"病徵"俾人聽.... 有冇咩錯誤訊息.....
Originally posted by autod at 2007-7-14 13:40:
入唔到WINDOWS有幾萬個原因....
應該講多D"病徵"俾人聽.... 有冇咩錯誤訊息.....
謝謝提示
其實呢。。系我有個朋友
距部電腦 (478 底板 P4 3.2)
唔知道乜野原因 Setup windows 既時候
行的好慢 而且 行行下就瓜左

會唔會系粒U 既 Cache RAM有事 呢?
Originally posted by vv1668vv at 2007-7-15 01:14 PM:

謝謝提示
其實呢。。系我有...
就咁睇CPU,底板,RAM,甚至火牛都有可能有問題....
部機係一手買既?一般用的話CPU好少會壞.... 睇下有冇後備RAM同火牛可以換黎試下啦.
Originally posted by autod at 2007-7-15 14:15:

就咁睇CPU,底板,RAM,甚至火牛都有可能有問題....
部機係一手買既?一般用的話CPU好少會壞.... 睇下有冇後備RAM同火牛可以換黎試下啦.
THANKS!!

都曾經試過 “獨立測試”
不過 有D 奇怪。。
分開測試 既時候 又無乜事 播

暫時 覺得 呢。。。
會唔會 系 個Cache RAM 瓜左
所以 運作 既時候 出現 喱D 毛病 呢
Originally posted by vv1668vv at 2007-7-15 03:12 PM:

THANKS!!

都曾經試過 “獨立...
如果用後備RAM冇事,一用番原本既就有事,就超過九成係RAM問題......
有備用散件既話(或拎去朋友度試)會較容易搵出問題所在.

粒U既問題... 我既意見都係一般用的話CPU好少會壞.
Originally posted by autod at 2007-7-15 03:51 PM:

...

粒U既問題... 我既意見都係一般用的話CPU好少會壞.
如果佢玩超頻...
Originally posted by acery2k at 2007-7-15 05:05 PM:

如果佢玩超頻...
玩超頻應該唔會搞唔掂掛
Originally posted by autod at 2007-7-15 15:51:

如果用後備RAM冇事,一用番原本既就...
嗯。。。明白 明白

其實呢。。
朋友部機,因為系插兩條 512 DDR400
當初都以為系 兩條RAM 唔夾。。
後尾。試下。抽起1條 黎 setup
但結果都系一樣。
Setup 中途自動重新啟動

有D 莫名其妙
Originally posted by vv1668vv at 2007-7-15 10:50 PM:

嗯。。。明白 明白

其實呢。...
有冇超頻?
有冇散件係二手?
係咪兩條RAM都試過單獨用?仲有冇後備RAM?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » *求救*478底板 P4 3.2 入唔到WINDOWS既原因?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。