<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » J.cole 入 3:1 果球 , 好明顯係越位
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2005-10-6 20:03:

唔洗客氣
我同意你講唔好當d講波...
希比亞既角色變左係龍門,咁佢咪可以用手?唔應該咁講
Originally posted by bigfish at 2005-10-6 10:24 PM:

非也, 係某球員傳球時, 接應o既隊友前面 or 平排o既守方球員少於兩名就構成越位
基本上我明,只係覺得有d complicated

學abc話..
如果將hyppia當keeper,會易理解好多
Originally posted by 艾力克 at 2005-10-6 10:29 PM:

學abc話..
理解得到就好 la
即係有d 人會將 keeper 當"其中一名守衛"咁去理解一樣
Originally posted by abc123aa at 2005-10-6 16:25:
呢條例有幾多人知都成問題啦.......
基本上係球場係唔會將呢球當成越位,雖然係有呢條例係度
我睇左廿年波,都係見過一次咁嘅情況,90年世界杯季軍戰意大利對英格蘭,巴治奧就有1球波係咁,我唔係好記得,不過應該係有吹越位,當年tvb搵陳譚新上黎講波,我都係果陣先知咁都係越位
Originally posted by 艾力克 at 2005-10-6 22:29:

學abc話..
其實好簡單,唔好將龍門當係龍門,當係普通球員就得,咁前面有2個對方球員咪冇越位囉
Originally posted by bigfish at 2005-10-6 10:09 PM:

其實我覺得呢球波真係冇越到位, 因...
祖高爾前面好似得一個利物浦球員,其他位有冇就唔知= ="
摺吧啦
Originally posted by ciger at 2005-10-6 10:26 PM:

希比亞既角色變左係龍門,咁佢咪可以用手?唔應該咁講
冇話佢變左係龍門,呢個只係理解球例既一個比喻
摺吧啦
Originally posted by bigfish at 2005-10-6 10:24 PM:

非也, 係某球員傳球時, 接應o既隊友前面 or 平排o既守方球員少於兩名就構成越位
平排都當???
摺吧啦
Originally posted by ciger at 2005-10-6 10:32 PM:

我睇左廿年波,都係見過一次咁嘅情況...
我之前都睇過有關既文章,但係都唔明,到依家先明
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-10-6 22:56:

平排都當???
平排一定當啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » J.cole 入 3:1 果球 , 好明顯係越位

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。