<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 對唔住咁多位網友.....
返回列表 回復 發帖
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-24 08:44 PM:
講個好消息比大家知...

之前電腦壞...

小傻瓜............
Originally posted by jamara at 2007-7-25 09:27 AM:
咁我可以係邊到搵到依D醫生?上網搵?
from Rika #28
大前題: 武力幾時都解決唔到問題

睇左你既事
我覺得你有情緒失控既問題
似乎你係有心改,同埋你係必須要改到,先有機同女友複合
最佳既方法係尋求專業人仕幫助

聖公會輔導中心
非牟利機構辦, 所以唔係好貴 (收費是視付你收入而定,最平$300一個session,毎session一到二小時,你可以問吓佢以你既收入要幾多錢),但要排期,打去約大約等兩個星期左右,一開左file就有指定輔導員跟進你個case
電話:27139174
唔好拖,快d打去問下啦

如果都唔得就貴d都要,搵專業持牌心理醫生
請問...你有咩問題?
mcsimon0574 brother, 你好,

無意中見到你的post, 想和大家討論一下, 或者分享一下一d experience.

大約97年金融風暴後, 我生意好差, 欠人幾萬元,..... 後來決定出番去打工. 當時識左個女朋友, 各方面都ok...........但我好容易發火罵人, 包括在公司拍"台"拍"鄧", 最後女友走了, 被老闆炒了.

2000年因為失業, 經常在家看電視, "新聞透視"講 "燥狂症"..........(原來苑瓊丹, 都有過!)

之後, 我改變一下自己:
1) 紅燈唔過馬路, 無論半夜條路無車.
2) 坐地鐵火車, 唔追車.
3) 食飯慢慢食, 唔好趕.
......
總之將所有平常節奏放慢.

你可以試下我的方法....慢慢可以將壓力釋放, 唔會gum急燥.
另外, 你自然會學識咩叫"站在對方立場". 舉例: 你用扶手電梯, 你唔好行, 你靜靜地站右邊, 你會發覺好多人在你的左邊經過. 你就明白如果你企左會點, 點解要銃一站右.

我相信閣下有以下一d象徵:
1) 失眠
2) 酗酒 or smoke 得好勁 or 對某一樣野十分沉迷, 一做呢樣野, 你可以暫時釋放自己
3) 喜歡拍"台"拍"鄧", 喜歡掟野
4) 老是覺得身邊d人唔了解你
5) 出街前, 多番檢查水龍頭
6) 講話愈講愈大聲

另外, 你咩星座? 係唔係金牛!
至於女朋友方面, 如果你無表達錯誤, 問題在你, 不在他!

記住: 試圖使用武力去令別人信服、去獲得尊重、去獲得愛情、....係動物的行為、愚蠢的表現、懦夫l的心態、.........
武力只係在用必要時用來"保家衛國
"
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
or 獅子?

仲有, 睇見你罵"的士司機", 你的情緒病都好嚴重. 而且, 你份人都好偏激下.

還有, 你有無宗教信仰?
另外, 你是否每天都要食肉?
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
Originally posted by hamsubboy at 2007-7-25 02:35 PM:
mcsimon0574 brother, 你好,

無意...
講得好﹐暴力者先係真正ge懦夫!正如淨係掛住玩辦公室政治日日諗住點冼人害人ge人一樣﹐其實都係冇實力。
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-25 07:49 PM:

講得好﹐暴力者先係真正ge懦夫!正如淨係掛住玩辦公室政治日日諗住點冼人害人ge人一樣﹐其實都係冇實力。
今日勝左場波~
Originally posted by hamsubboy at 2007-7-25 07:29 PM:
or 獅...
心理治療師
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-7-25 10:37 PM:

今日勝左場波~
咩波?
我係vrigina ...
我只係對於某d野有迷同講野大聲之外...其他都無啦wo
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-26 01:01 AM:
我係vrigina ...
我只係對於某d野有迷同講野大聲之外...其他都無啦wo
vrigina???

迷d 咩呀?? 唔講得ga?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 對唔住咁多位網友.....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。