<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 大家在講sex的同時,亦希望會對女性有一份同情心
返回列表 回復 發帖

大家在講sex的同時,亦希望會對女性有一份同情心

大家在講sex的同時,有冇諗過其實好多好後生(18-25)的女仔都係唔願意出來做雞或者唔希望隨便MAKE LOVE,係命運所逼,係社會所逼,(除非係佢自願).所以希望大家唔好只係為左滿足自己的性慾,而埋沒左人應有的良心.試諗下,如果一個女仔終身都係雞, 日日都係為左生存而同三唔識七的男人上床,佢的生存更本係無意義,一生人都冇真愛,無幸福. 只要大家試下諗下佢的處境,佢的一生,我相信大家心裡面都會有一點同情心.作為男仔的你,你都想你一生中找尋到真愛,何況是年輕的女子呢,大家都是有心靈有肉體~

希望大家講橫講, 希望大家會對"雞"或者"曾受過傷的女仔"給一剎那的憐憫之心,如果你都有憐憫之心的話,請SUPPORT
例外reply
講得好,support~
你說得對呀~她們都是人,我們實在應給予應有的尊重!
有一些女子比較喜歡給 不同男人 幹
所以不能 直指我們錯
Originally posted by 傻仔一名 at 2006-1-21 21:24:
有一些女子比較喜歡給 不同男人 幹
所以不能 直指我們錯
你講得"太好"啦~~~
正如有一家剷好似你咁~比較喜歡給不同o既男人屌~
所以你呢個家剷比我屌九你, 你呢個家剷都不能直指我們錯~
嘛~死能~~~

我屌九你呢個家剷~你不能直指我錯~~~
我屌你呢個性無能o既傻仔~
一睇你個死能樣就知你呢個傻仔係石頭爆出黎架啦~~~
Originally posted by BOYDWAN at 2006-1-19 01:11 AM:
講得好,support~
講得好,但我想問:
可以直指我們的錯處嗎?
印像中我們說雞甚麼、甚麼淫女......
是我們說怎樣偷窺、怎樣玩女人,不尊重女性?
我的色文又算不算?

所謂:知其是,知其非,才能直指其非
我相信要改過也是一樣
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by coolala2005 at 2006-1-21 23:23:

http://www.26fun.com/bbs/viewpro.php?uid=32281
你講得"太好"啦~~~
正...
你咁大力屌果個傻仔一名佢會唔會痛o架?

無錯佢係傻, 可能仲有少少ON 9添, 應該係非常ON 9
但係你咁樣屌一個ON 9仔佢真係唔撚柒明架...

呀....點撚樣屌鳩佢好呢?
Originally posted by 甘國武 at 2006-1-22 00:07:

講得好,但我想問:
可以直指我們的錯處嗎?
印像中我們說雞甚麼、甚麼淫女......
是我們說怎樣偷窺、怎樣玩女人,不尊重女性?
我的色文又算不算?

所謂:知其是,知其非,才能直指其非
我相信要改過也是一樣  
非也~非也~
此post並非要指對與錯,只是希望大家對"她們"多一份尊重而已~
其實世事是非曲直難有介定,只有憑持平之心勉力為之;
男人固然好女色、反之女人好男色亦理所當然~
如果女方放蕩而男方不覊,男歡女愛一拍即合固然理想,但若然女方非出於真心喜好而只是碍於生活、碍於情勢,又豈有歡娛可言?

同樣地,甘兄之色文小弟亦拜讀過不少,當中毁譽參半;當然作家所著必然主觀、但須知讀者也必有己念,兩者之間矛盾之處不言而喻~
所以依小弟角度,若甘兄之色文於選材擇角方面稍作調整,相信定必大放異彩,令人津津樂道~
Originally posted by BOYDWAN at 2006-1-22 12:42 AM:
同樣地,甘兄之色文小弟亦拜讀過不少,當中毁譽參半;當然作家所著必然主觀、但須知讀者也必有己念,兩者之間矛盾之處不言而喻~
所以依小弟角度,若甘兄之色文於選材擇角方面稍作調整,相信定必大放異彩,令人津津樂道~
其實,很多東西都是這樣
好像e+人人鬧納粹德軍、日本皇軍
但只站在當時德、日的角度
一切也會非常容易理解

至於色文,除冰文外,大多女性是受害者
你可認為是我變態,喜虐待女性,這的確是其一
但女性是受害者,也代表男人才是罪人
受害者不可恥,只有罪人可恥
其實女性在我心目中,是淨潔的.....
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2006-1-22 01:16:

其實,很多東西都是這樣
好像e+人人鬧納粹德軍、日本皇軍
但只站在當時德、日的角度
一切也會非常容易理解

至於色文,除冰文外,大多女性是受害者
你可認為是我變態,喜虐待女性,這的確是其一
但女性是受害者,也代表男人才是罪人
受害者不可恥,只有罪人可恥
其實女性在我心目中,是淨潔的.....
甘兄所言確實有其道理,而兄上之論亦可為色文換上另一種角度去觀閱呢~
不過相信除小弟外還有不少朋友倒不想去閱覽什麼女性之苦、男性之罪............始終嘛,[港男區]也只不過想大家風花說月、尋歡作樂一下而已~
所以呢,甘兄不妨著作多一些"姣婆遇着脂粉客"的文章,讓我們過癮過癮一下吧,好嗎? ^^
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 大家在講sex的同時,亦希望會對女性有一份同情心

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。