<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ∵熱情的雌狼-羅馬∴(羅馬球迷請進)
返回列表 回復 發帖

羅馬爭歐聯席位斟失意軍人

【明報專訊】羅馬在聯賽取得10連勝後,向來屆歐聯參賽席位進發。教練史巴利堤已密謀在來屆增兵,打算將羅馬「烏甸尼斯化」。

近年備受財政問題困擾的羅馬目前正跟各大財團商討新的贊助計劃,若能取得來屆歐聯參賽資格,身價自然大升。球會正跟傳媒集團MEDIASET談判,欲以約13億港元(1.5億歐元),出售2007至09年的賽事轉播權。另外,羅馬將獲一間意大利銀行贊助,3年可帶來約2.2億港元(2400萬歐元)收入。加上球會估計未來3年藉羅馬會徽在各項商業活動將有約9.2億元(1億歐元)利潤,難怪高層希望能取得來屆歐聯參賽席位,進一步擴軍增強實力。

教練史巴利堤亦已為參加來屆歐聯準備,並打算將球隊「烏甸尼斯化」。其中今季離開烏甸尼斯,卻無法在AC米蘭(相關新聞 - 網站)與國際米蘭(相關新聞 - 網站)取得正選的贊古奴夫斯基及大衛比沙路,已成為羅馬斟介的目標。另外,仍效力烏甸的前鋒伊亞昆達,來屆也可能披上羅馬球衣。據悉,羅馬高層基本上已同意史巴利堤的方案,但先決條件是球隊能取得下屆歐聯的參賽資格。
摺吧啦
羅馬加油啊,追返上去~
摺吧啦
恭喜晒,11連勝,破記錄
下場主場對國米食埋佢
摺吧啦
Originally posted by wer at 2006-2-27 11:09 AM:

唔好
唔好意思,呢隻狼已經好勁,唔係話唔好就唔好
摺吧啦
Originally posted by wer at 2006-2-27 12:42 PM:

狼始終要.........
講真,羅馬依家只係同AC差6分,仲未係第二回合對AC,而且AC都好有可能再失分,羅馬繼續贏的話真係有機會上第二......今年攞埋意大利盃的話真係好豐收既一年囉,下年真係買伊亞昆達,贊古奴夫斯基果d返黎的話,可能會更勁
摺吧啦
Originally posted by wer at 2006-2-27 12:42 PM:
2月 27日 星期一 11:25 更新
意甲-羅...
完場之後成班人好似攞冠軍咁款
破記錄係唔同d
摺吧啦
Originally posted by wer at 2006-2-27 12:48 PM:

我看好羅馬有第四名
我想咁樣
祖記
羅馬
費倫
AC或國米
摺吧啦
Originally posted by wer at 2006-2-27 01:12 PM:

想唔一定實現
世事既野就係咁嫁喇,咁先有趣
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-2-27 04:09 PM:

我非常希望羅馬購入大衛比沙路,...
朗拿度?一返意甲傷硬=3="
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-2-27 10:18 PM:

好懷念雷米高組合。哈哈!!
雷哥,巴迪高,托度,列加.....等等
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ∵熱情的雌狼-羅馬∴(羅馬球迷請進)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。