<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ∵熱情的雌狼-羅馬∴(羅馬球迷請進)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by brightman at 2006-2-13 04:36 PM:
國米輸波...羅馬或者可以追上去第二位.
一如我所料,今場波祖記的確出盡全力去大敗國米,力求取得超過十分差距,國米班波睇黎下場都幾難踢,佢地一冇信心就會變成散沙,羅馬升上第三位招日可待,而家係驚AC米蘭及時回勇姐。
我愛長澤
Originally posted by wer at 2006-2-13 04:55 PM:

lazio加油
踩場!!哈哈!講笑。羅馬實贏啦!!!
我愛長澤
羅馬兩球擊敗錫耶納 聯賽9連勝劍指意甲歷史記錄

在北京時間2月12日晚23點55結束的一場意大利足球甲級聯賽第25輪比賽中,羅馬客場2比0擊敗錫耶納,羅馬西和文仙尼為羅馬各入一球。這場勝利後,羅馬也已經取得了聯賽的9連勝,而目前意大利足球甲級聯賽的最長連勝記錄為10連勝,如果羅馬下輪主場能夠擊敗恩波利,那麼羅馬將追平意大利足球甲級聯賽最長連勝記錄。

由於彭路基受傷缺席,主教練史巴列堤派出了小將羅斯首發出場,而傷愈的蒙迪拿坐在了替補席上,鋒線上依舊是托迪一人突前。羅馬開場後攻勢猛烈,但並沒有取得絕對的得分機會,反到是錫耶納差點取得領先,第22分鐘,沃爾帕托頭球擊中羅馬右門柱,第23分鐘,圖多爾對羅斯犯規領到黃牌警告,第31分鐘,萊格羅塔列對文仙尼犯規領到黃牌警告,第39分鐘,古菲禁區線上對盧卡迪利 犯規,主裁判判罰了點球並給了古菲一張黃牌,但是基艾沙主罰的點球卻打高出界,第45分鐘,帕羅對派洛達犯規領到黃牌警告,上半場雙方戰成0比0。

下半場開始後,雙方均沒有換人,第52分鐘,基艾沙邊路傳中,內格羅搶點射門再次擊中羅馬門柱,第58分鐘,羅馬率先換人,湯馬斯上場替下羅斯,第65分鐘,阿基蘭尼傳球至禁區,派洛達射門被福爾丁托了一下後擊中橫梁,第70分鐘,羅馬打破場上僵局,迪羅斯禁區外離球門30米處左右外腳背射門攻破錫耶納了球門,羅馬1比0,落後後的錫耶納馬上做出換人調整,第71分鐘,古茨曼上場替換下了沃爾帕托,第76分鐘,羅馬則用古科替換下了泰迪,第83分鐘,錫耶納再次換人,莫裡哪納羅上場替換下了盧卡迪利,第85分鐘,加斯塔爾代洛手球犯規領到黃牌警告,而1分鐘後,托迪前場對加斯塔爾代洛也領到了黃牌警告,傷停補時第4分鐘,文仙尼斷球後交給托迪,後者再直傳,文仙尼順勢前插反越位成功,面對出擊的福爾丁冷靜挑射,福爾丁托了一下皮球但是沒有阻止皮球入網,羅馬2比0領先。最終羅馬也在阿爾特米奧‧弗朗西球場以2比0擊敗錫耶納。
我愛長澤
Originally posted by brightman at 2006-2-14 04:12 PM:

恩沙基開始重拾雞王本色. AC應該可以反底.
他三球也非雞波,請對他公平點,不要他入就係雞波,其他射手入就特別靚d,好多人都係咁。

第一球係上帝之手,第二球係同卡卡配合的妙射,第三球係後柱接應傳中射入的。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-2-14 03:40 AM:

你點睇週中既歐洲足協盃?羅馬對布魯日wo~
羅馬成敗還看奧卡卡的表現。
我愛長澤
Originally posted by kakeidevil at 2006-2-14 01:01 PM:
羅馬食住個勢可以嬴布魯日~
我驚羅馬留力。
我愛長澤
Originally posted by wer at 2006-2-14 05:09 PM:

lazio主場?
末睇,唔太清楚,但其實冇乜分別。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-2-14 05:45 PM:

奧卡卡???
我今晚買左皇馬x羅馬=3="羅馬加油丫~~~~~~
奧卡卡係羅馬青年軍+一隊既16歲前鋒殺手,一直都有在足協盃正選上陣入波,黑人矮仔,以速度爆發力為主,但身體質素係較差,身材單簿。

佢既相:
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-2-14 05:46 PM:

唔會啩=3="
羅馬一向都係歐洲賽留力,我有八成相信今場托迪會做後備甚至做觀眾。托迪應會在這場波養傷,奧卡卡應會打正選,蒙迪拿可能會正選但相信還會是後備。呢場波和波機會都幾大。
我愛長澤
Originally posted by wer at 2006-2-14 07:44 PM:

lazio客場唔得
一樣係在奧林匹高度踢,應該冇問題。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » ∵熱情的雌狼-羅馬∴(羅馬球迷請進)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。