<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英超球會冬季花10億破紀錄
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-2-4 03:37 AM:

係囉,買+借左成半隊人返去=3="...
迪亞歷辛度、傑利、奧利沙迪比都是好貨色。但有點兒擔心迪亞歷辛度能否在體力化的英超立足,記憶中在英超成功的阿根廷甚至南美人屈指可數。
我愛長澤
Originally posted by 艾力克 at 2006-2-4 03:32 PM:

點計都係打半季姐, 都唔會而 d. ale...
最驚既係迪亞歷辛度在英超冇機會發揮眾人期待既個人技術。

當年文迪達離開西甲轉會拉素,正是被意式聯防及後場壓逼性踢法(英超、西甲的是前場壓逼)完全地打敗了,在密麻麻的對手後場,文迪達根本無法表現自己(當時踢攻中),反而去到英超後踢番在西甲的足球,體力化正是其強項,再加上英超的後場空間較意甲多很多,作為自由人的文迪達來說可以說是非常適合,因為與西甲比較相似一點。

現在迪亞歷辛奴要由小意甲(德甲)轉會英超,由後場壓逼轉為適應前場壓逼,攻守轉換速度極快,一向習慣控球在腳的迪亞歷辛奴可能真的難以立足,而且其活動能力不比華朗好,身材更是敗筆,只單靠其波不離腳的控球力來作用妙傳分波,但在英超這個不能容下天才招揮官的境地,實在難以看出迪亞歷辛奴能成功,除非樸次茅夫能像保頓般制造一人為中心的踢法,但他卻沒有奧高查的強大活動能力,也沒有中田英壽的乾淨踢法,當年的柏金、拿鐵斯、簡東拿由頭到尾都不是甚麼指揮官,說是影子前鋒更適合,列納、梅菲、謝拉特、林柏特等也是防中出身的全能球員,找來找去也只能找到列馬倫是與迪亞歷辛度相似的英超人,但成功嗎??沒有,只比華朗好多點。
我愛長澤
Originally posted by donald15 at 2006-2-5 01:42 AM:

其實都預左失敗機會都幾大架啦
當...
華朗在英超係衰冇自信心,球隊也不會就住佢黎踢,對佢又唔夠信任,要佢做第二個史高斯即係要佢去死。哈哈!

但迪亞歷辛奴其實有度好,就係腳法冇華朗咁花巧,比較實際一點,但控球時間又比華朗更長,吹佢唔脹。
我愛長澤
Originally posted by abc123aa at 2006-2-5 06:07 PM:

咪係,就算比幾多錢雲加都好啦,佢咪又係買新人多.......= ="
雲格近年既思想好奇怪,我愈黎愈覺得佢有問題,佢放棄守業,不斷實行創業,養了亨利為首的第一批天才出來贏了兩次,點知佢決定再次創業,買一大堆新仔黎再養過,正接了當放棄呢幾年既成績......雲格一日末懂得如何把強勢保持他一日也不算是精明的領隊呢。(希望大家明我既真正意思)
我愛長澤
Originally posted by brightman at 2006-2-5 09:36 PM:

我都同意阿仙奴係接班方面出現好大...
其實戴維斯出走當日祖記係出現過中場攔截力不足的問題的,因為艾比亞防守力不足。

阿仙奴既作風一向係用老鬼門將,由當年既柏真寧斯開始,差唔多肯定唔過三十都冇得在阿仙奴打正選。哈哈!

佢地明明係勁旅,但雲格就當阿仙奴係弱旅黎教、執,養新人,新人成熟時就賣走佢,仲要次次都冇錢收,上次安歷卡今次可能係亨利......
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英超球會冬季花10億破紀錄

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。