<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 鐘意左一個...超多人追ge女仔.. [卡+]【蛙再+】
返回列表 回復 發帖
Originally posted by micmic at 2006-4-3 06:27 AM:
內在美係咪等於有冇$$$
唔關錢事既,無錢都可以有內在美,不過有錢就更加好啦

[ Last edited by Rika on 2006-4-3 at 05:07 PM ]
earn more money, and she will be yours eventually
Originally posted by 147ak477 at 2006-4-3 07:49 PM:
earn more money, and she will be yours eventually
好宏觀~
好嬲係因為愛情呢家野唔係一種交易,搞到我好想打x佢地...
個心口唔舒服係覺得自己好秒小,佢咁多人追,而我就只不過係個逢親鐘意左一個女仔到最後都係單戀ge傻仔.
所以就覺得自己襯個女仔唔起.....
咦,我同樓主都係同一類人喎
非常同意樓主講既呢一段說話

[ Last edited by abc123aa on 2006-4-4 at 10:22 PM ]
摺吧啦
未試過又點知個結果會係點?
一個超多人追ge女仔..你知唔知依句有咩意思...
姐係代表佢仲未有男朋友呀!!!
明未?
1)  佢避你, 你玩完啦

2) 你表白都冇用架啦, 費事講到明冇friend做啦

3) 唔止嚇親,分分鐘friend都即刻唔駛做

佢同你講野,俾面你當你係同學jar

1)人家也不是只同你出街嘛~況且又唔係好熟好熟果d~
   而且你都識講佢咁多人追,吊高o黎賣就一定啦~
   慢慢來~好朋友先啦~
2)唔好,出兩次街就表白是很笨的事啦~
   你會給她一種你同咩人出兩次街都好易會鐘意人~不要啦~
3)慢慢來吧............

(點解我覺得le個版 o既朋友想事情都先向bad的方面想)
Originally posted by homan~ at 2006-4-5 02:39 AM:
1)  佢避你, 你玩完啦

2) 你表白都冇用架啦, 費事講到明冇friend做啦

3) 唔止嚇親,分分鐘friend都即刻唔駛做

佢同你講野,俾面你當你係同學jar

超重擊~
Originally posted by ilovesai666 at 2006-4-5 03:15 PM:
(點解我覺得le個版 o既朋友想事情都先向bad的方面想)
Good Point!!

讚成從多方向思考,不過上面個 case 真係唔樂觀
1. 你唔應該去估佢諗乜,因為佢都未必知自己諗乜!就算知,一個人嘅諗法係會變嘅 (包括你自己)。
2. 表唔表白其實唔重要,同佢表白,掂左,都可以炒,衰左,亦可以好番。你要做嘅並唔係做「表白」呢啲形式上嘅嘢,而係要証明你地一齊之後係會開心、幸福。呢樣嘢冇得勉強,你唔可以刻意改變自己 (亦唔可以要求對方刻意改變自己),呢樣嘢係要靠互相了解,日子有功。了解左之後發現係唔夾嘅,就唔好勉強,就算你地真心相愛都好。
3. 出多啲街,互相了解多啲先啦。

注意!唔刻意改變自己唔等於唔進步!男人嘅優點唔係改番嚟嘅!係要靠進步──事業、經濟、成熟、風度、男人味,總之所有女人鍾意嘅嘢,大部份都係啲進步性質嘅嘢。

再加啲簡單例子:
以學習而增加自己嘅條件,叫做進步 ── 游水、踏單車
專登做 (或者唔做) 啲同習慣唔同嘅嘢,叫做改變 ── 戒煙、戒賭、減肥

[ Last edited by Chenjinnan on 2006-4-6 at 02:37 AM ]
地鎮南崗一派溪山千古秀
門朝大海三河合水萬年流
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 鐘意左一個...超多人追ge女仔.. [卡+]【蛙再+】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。