<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 903新一代DJ不知所謂..
返回列表 回復 發帖

903新一代DJ不知所謂..

由細細個已經開始聽903.- G) H6 o- e& V) P4 N
我地後生一輩既,要數903既高峰期,
: D7 x0 e1 j9 N- J7 M, d一定由五六年前開始講起,& P+ X8 Y4 d$ b
由李力持加吳君如既哇哇哇打到黎、森美小儀興起、芝See姑Be Family、是日本人鄭家輝、無字頭八九十同埋無人駕駛(呢個都計..),真係好正~
& I& S. U! b4 v) P  j當年我地班學生真係好少人會唔聽903而聽其他台.
; c' F3 ~: V% b0 X$ `2 v後來少爺占、朱芬、謝西嘉佢地新一批DJ開始接手,感覺都好好。
# l: P. f. }$ U但到而家....8 L  L" t5 `& s& M. C! q
你o係黃金時段會聽到阿喱、陳強、詹志文、豪子、PatPat Leo(呢個尚算合格)、細蘇同埋其他你唔會點記得既新一代DJ開咪。講既係爛Gap。
: S$ J' N, @, i: V7 D就算係以前節目留下的,主持質素都差左:哇哇哇打到黎吳君如完全玩野式亂咁黎、田蕊妮觀點普通又說話技巧麻麻、鄒凱光只不過兩個鐘頭大講不文野;倪震既拍黨永遠只有身材無言論;Dick偉把聲真係難聽;IloveUBoyZ時好時壞...9 t6 U- [( T4 a" z
總言之,而家聽903,已經不可能有得著...
' c7 T3 z# G% t' {8 i$ e; y1 ^
: T& P2 m3 c: x6 lPS:一定有人話咁唔好聽,咪唔好聽囉。我只係講少少我對近年903既感受姐。
的確,而家比較會聽既都係"晴朗"。而且卡士最大,主持配搭最好的一個節目。2 p" P2 r# T, ]! Z
林海峰相信無咩人會唔鐘意聽佢講野,佢既反諷次次都好貼切,完全係冷面笑匠;
9 J; `; B) S' v/ d8 x( N* |; S加埋杜文澤不停自己發放好笑言論,配合埋就有種一冷一熱的感覺。(可簡稱冰火。)# J0 y1 E- N0 S: J3 Y
而背後有盧覓雪既專業見解(佢好似真係咩都識..)做BackUp,所以的確係903比較有水準既節目。% S+ F5 {8 K) w; V( H" ^# k& r
5 s7 R7 L; R, z
PS: Sorry,唔知PatPat Leo = 詹志文。同埋就算99wing同13E係女仔,但開咪真係做得麻麻始終係事實。一句"無經驗"唔可以推卸哂全部責任(大家只係因為佢地係女仔,而偏向愛錫她們而已..)...如果係以前,佢地兩個根本不可能做到DJ...而且而家好似仲聽聞有o的新DJ係靠關係而開到咪..總之...好多時聽完班新人做完節目,第一個感覺係:好普通,同無料到,好似隨街撿個後生仔返黎做咁...
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-19 11:27 AM:0 w- q2 S* N% |, t$ {0 r0 |
- g7 u. u& ^) f$ w" T4 Z# }. ~
係唔係女仔唔關事0 o7 j: j! t; u# M1 q. Z7 J
新人表現麻麻係預左,遲d睇下佢地會唔會有進步la8 g2 M8 j! y& u7 g
如果佢地個個都做左一段時間dj,但都係冇乜進步,就抵插la
" r/ N" Q$ W+ ~+ r! b
* {! }' l4 D8 z+ X, G# [
) D# L, Y* D0 ~/ r! o. N$ {我就係想話,而家我地已經麻木地覺得"新人表現麻麻係預左"呢個道理。. X. J' _. s9 I0 C9 A) B) K
我唔覺得以前初出道班903DJ表現麻麻喎。點解而家反而要去等"班新人慢慢大"。, r- V- y# [" W3 @# x
以前佢地(芝see姑be,少爺占,謝西嘉等.)一出道,大家都覺得好正,好值得去聽。" ^2 G( x8 e/ e' L3 g
但而家新既一批一開咪唔惦,大家就叫將就下..
1 j# ^! B) ]. q+ B! c係咪我地聽眾同DJ質素一齊下降。
Originally posted by at 2006-4-20 04:29 PM:. Y5 ^+ _5 W0 b$ N% x2 f; M6 F
好想聽番昨晚架勢堂....錯過左
2 `7 ]5 k8 f. t" ^9 A  w
  ?% G+ G8 F, Y1 p: Q% V尋晚都唔算好好聽姐~~逢星期三Yes OR No我成日都覺得麻麻
* n, f, Z+ ^" w3 T- G) G/ ^(請左十位Miss.HK又點,都睇唔到樣~~)
* W6 V: o1 `7 H4 u/ F: @反而一星期最期待一定係雲海~~~日日唔聽,但一定聽星期四~
Originally posted by gaye at 2006-4-22 02:19 PM:4 t- U( W# M. e5 [% g
8 G( i' k/ K9 [- \
5 @, f6 ~) M  ^2 ]' v& D
都唔知係咪 TXB 比左宣傳費係黃金時間做 show 賣廣告
& K. P) e/ C: K' f# s5 G而家TXB promote 緊叫人參加 MsHK ma
" l9 r  u5 U1 `2 K- O' N" G4 l& Y: b, P# o5 j+ D
唔關TXB事,關森美個咸濕仔事多o的~
Originally posted by marie_s at 2006-4-22 11:32 PM:
* r  p$ E: F/ a' `/ V8 _2 S唔好意c...路過但好想插咀
5 M$ e: [* H$ K乜你地覺...
" F& [6 d) ~" [% Y; d0 E8 t+ V) n8 B! Z( h
萬世巨星雖然無聊,但幾好聽,有時都好好笑。( e+ S( o# }% x2 x; t
o係而家DJ質素不斷下降既年代,佢地個節目已經可以話"中上"。7 i' c2 U5 y+ b0 L
你試下聽空中喱文同正義不正確o個o的新節目,9 n$ ~7 J! T& |2 v
聽完你會覺得少爺占佢地o個一輩又明顯o係另一個位置.. & i0 c5 x1 n* c8 z

1 @6 e7 d2 n! h/ t  U我反而懷念芝See姑Be當年做深宵節目,接下電話。"芝See姑Be有個頭"." Y! E* }1 ?- d( R
仲有謝超人+黃偉文, 吳鎮宇/李力持+吳君如, 王仲凱一班高層..
" C9 Q' V' ^/ p, _! s2 ]
Originally posted by hongkongpeople at 2006-4-28 12:34 AM:
* ^6 P: b1 @7 x5 F& S2 j: q' a商業電台二台DJ 好老土, 吹水胡鬧無個好.........我好聽商台好耐啦
/ |5 T  c0 P) V, G9 Z2 `5 @2 _
7 m' X. Y6 g% W; i) r
幾押韻喎~) \- Y/ q$ Y( M+ v4 T5 ~: m
但我覺得二台已經算幾後生,唔老土。
8 u7 c8 \5 t' p點都好過新城同港台既...
Originally posted by ncptonyng at 2006-4-29 04:39 AM:7 S- [2 X1 l6 D
講真又係幾悶下....
# d& J% x, s: C7 v/ p4 U( d

7 x& q4 M+ z& [8 S7 X8 ~! x  Y7 C指什麼??
Originally posted by zz1988 at 2006-4-30 02:26 AM:# @" R& v* e- q: g7 ^
詹志文 quite good la!
1 W0 }- J$ N7 J# w" kanyone listen to his programme 1:00-2:00 a.m before! chi man time: f6 z3 f+ i$ q

/ ]6 P2 K1 a' t( A8 H. N  E6 fAny know why Marco go?
9 l. o1 H& E1 I, d" s
1 L: V: C9 T( ?
有次森美移動講話Marco係自己話要走,唔係俾人炒的。
% I& c/ v1 `- @* P咁多人入面Marco係最好笑o個位。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 903新一代DJ不知所謂..

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。