<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站
返回列表 回復 發帖
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 06:24 PM:

人地邊忽似垃圾啊...........
你無...
所以話打波唔係打一個
kobe冇左odom,都爭好遠la
mvp都要有人輔助,我睇咁耐,都未見過一隊真正強隊只係靠一人之力打得好好
除非果個人極全面,得分係佢,板又係佢,助攻又係佢,做晒人地要做ge野
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:26 PM:

所以咪話拿殊要有咁好既隊友先有咁既成績同表現囉。
咁個個球員都係ga la...
根本成隊完全打一個ge話,表現同成績唔會好
因為其他隊淨係mark佢就得
即使表現好,但球隊成績一定唔會好
好似當年t-mac,係得分王ar,咁又點,magic包尾
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 06:30 PM:

咁即係你覺得係隊友令到nash勁,
唔係nash 令到隊友勁?
呢樣野相輔相成ga
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:33 PM:

Playoff點同呢??係兩個世界黎架。
咁呢個咪就係教練問題,唔關球員事
lakers之前同而家打法都唔同la~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:34 PM:

同意,但始終覺得拿殊末去太陽前冇咁既數據,但太陽d人冇拿殊前都一樣有咁好既數據,只係加左拿殊後如虎添翼姐。
部份la~~ 有d球員就好左
好似上年q-rich,jj
今年ge bell,james jones
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:36 PM:

其實我一直都想講拿殊唔係d人講到...
咁我都唔覺佢咁神
不過唔係全部靠內線,今年冇左咁多內線,bell同james jones都打得好
佢地都有early offense同快攻3分,呢2樣都唔使靠底
同埋,佢地真係傳得好快,好易拉散有open look,冇底都得
我之前打青苗,地區果時,咁o岩我果隊又係冇高佬
就靠3分同快攻,只要你傳得快,冇高佬o係入面,外面果d都好易有open look
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:40 PM:

一個勁既PG係可以令隊友變強,但...
marion ge打法,唔係企定o係底到爆果d...
一係射外圍,一係剷籃同快攻
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:44 PM:

但佢既內線威力都好強,一日有個馬里安在內線,對手好難唔守住佢,馬里安就算會射下外圍,但一樣係比較多在三秒區附近活動的小/大前鋒。
但我唔覺得佢地內線威力好強
佢地咁ge內線好易比人搞掂... 而家對lakers咪係lor
外圍有open look唔係完全靠內線勁ga
戰術打得好,傳波傳得快,有open look唔難

[ Last edited by kgkgkg212121 on 2006-5-1 at 06:47 PM ]
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:47 PM:

呢個我都同意,但傳波快手黎講,N...
係唔只佢一個做到,但係起碼suns外圍有空位射,唔係完全因為內線勁
suns內線冇左amare同kurt之後,一直都係咁薄弱
diaw話可以兼職center,但佢做到ge野絕對冇amare同kurt可做ge咁好
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。